Sziasztok. 2008-as Cee'd-em van és akkut szándkozok cserélni a jövő héten. A kézikönyv annyit ír, hogy akku lekötés után mindent elfelejt a kocsi, de különösebben ezt nem részletezi. Kérdésem, hogy a dátumon meg rádión kívül (ezek kb. bagatell apróságok) adóthat bármi fontos újraprogramozni való? Gondolok bármire, ami a biztonságot vagy egyáltalán a közlekedést befolyásolja?
Nem, de olvastam valahol. Arra már nem emlékszem, hogy hol (de nyilván nem a gyakorikérdéseken, hanem valami értelmes oldalon), már arra sem emlékszem, hogy Hyundai vagy Kia, de az egészen biztos, hogy ugyanilyen motorral kapcsolatban, hogy eleinte a márkaszervizek is használtak 5W40-est, és a gyakori láncnyúlás miatt később nem engedte a márkaképviselet a 40-est. Biztosan ki lehet guglizni, ha ráérsz. Az nekem viszont erős érv, hogy a biztosan hozzá való Total HKS (újabban HKR) sem véletlen 5W30…
Ebben az olajjal kapcsolatos állásfoglalásban biztos vagy? megnéztem még1x a gépkönyvet,mert évek óta Eneos 5W40-et használok és azt írja: 0w-40, 5W-30, 5W-40 való a benzinmotorokhoz!
Nekem is pont ez volt, nekünk 2025. januári a kocsi. Azért fura, mert nekünk nincs is START gomb, hanem slusszkulcs. Nálunk csak az index nem működött, minden más rendben ment, központi zár stb. jó volt.
Kipróbáltam a megoldásod (akksi lekötés majd pár perc múlva vissza) és működött :-) Köszi.
Előtte felhívtam a szervízt, ők nem tudtak erről a megoldásról, időpontot akartak adni, de azt mondták ennyit nyugodtan kipróbálhatok.
Lassan nyilván aktuális lesz, de a lánc majd „szólni” fog, ha kéri a cserét. Az olajbetöltőnél be lehet nyúlni, szakavatott kézzel érezni lehet, ha megnyúlt a lánc (csak közben nehogy beindítsa valaki a motort, mert abból „asztaloskéz” lesz…). Én ilyen motorban kb. 130 ezernél cseréltem, de azt jórészt nem én tettem bele, (óra szerint) 125 ezerrel hoztam németből, és az óraállás még szervizkönyvvel együtt sem szentírás ott sem. A csere szükséges ideje igen változó, nem megfelelő viszkozitású olaj (5W30 helyett 5W40) és a vezetési stílus is meghatározó, a durva pedálkezelés, sportos, nagygázos gyorsítás öli, az „öreguras” stílus pedig igen kíméli a láncot.
Tudtok segíteni? Benzines 1.4 ceed. 162000km. Vezérlést mikor kel cserélni. Egyenlőre nem csörög. De itt olvastam valamikor hogy 160000- 18oooo ezer km körül többeknek kellett. Az autó 2010- es évjárat. Start- stop rendszerű. Fölöslegesen nem szeretném cserélni. De ! Az sem lenne vidám dolog ha ez miatt valami gond lenne. Válaszotokat előre is köszönöm.
2018 évjáratú KIA Ceed eddíg gondtalan, most 4. és 5. fokozatban gyorsításkor kiugrik és 0 fokozatba kerül, motor felpörög, nincs gyorsulás---kimondottan balesetveszélyes helyzet autópálya belső sávjában. Mi az oka???
Nem egészen értem mi a gondod. A pd charger úgy is megbeszéli a telefonoddal, mit is szeretnének, szóval egy 30 vagy akár 80 wattos szivargyújtó töltővel sem lehet bajod.
Van valakinek infója arról, hogy az USB csatlakozó (műszerfalon a klímapanel alatt a két szivargyújtó és az AUX csati mellett) milyen értékekkel bír? (Watt, Amper, Volt) Telefontöltésre szeretnék használni valamit. Eddig előző telefonomhoz a szivargyújtót használtam egy micro-usb véggel, de most usb-c csatlakozós lett a teló. Amiket találtam szivargyűjtós töltőadaptereket azok legalább 36W teljesítményűek, 2,4-3Amperrel de van amelyik 60-80 W-os. Telefon gyári töltője meg 25W és 2,04-3 Amper 5V-12V-ig. Ezért lenne alternatíva az USB port, ha szivargyújtósban nem találok megfelelőt...bár abba meg media usb van dugva, de töltés idejére nélkülözném.:-)
Mi a különbség az i30 és a ceed fényszórója között? Mart az i30 rajta van az osram LED izzó listáján, a ceed nincs. (egy kia sincs) Az i30 nem ugyanúgy vetítőlencsés?