köszi, de ahogy nézem ez a fűtés szabályzó motor. nálam valami másnak kell lennie mert nem fűt ilyenkor hanem elzárja a levegő útját. nem jön ilyenkor levegő se lábra se fejre, az ablakra megy valamennyire.
tegnap kb 20 percig jó volt, lefuttattam az öndiagnosztikát semmi. majd amikor megint el kezdett vacakolni megint lefuttattam 19,21,24,25,32,45,47,48,49 agybaj...
Van egy 2015 Kia ceed sw 1.4.-em. változó ideig jól működik a hűtés, aztán el kezd makacskodni.
mindig a testre, ablakra, lábra gomb be van nyomva. nyomja is mindenhol a hideget. Aztán egyszercsak azt veszem észre hogy nem jön a nyilásokon levegő, hallani hogy állítodnak valamik.
elzárja a levegő útját hallani hogy hangosabban búg a ventillátor mert nem tudja kifújni a levegőt. aztán egyszercsak kinyitja és újra jön a hideg, de van hogy nem tudom kivárni mert kva meleg lesz.
azt figyeltem meg ha ilyenkor a lábra vagy az ablakra állítom csak, akkor sem megy. viszont ha ilyenkor csak a fejre állítom akkor ott mindíg jól működik abban az állásban sosincs gond (csak ott 1-esen is lefagy a kezem meg a fejem :-) )
amit tegnap figyeltem meg hogy kint 32 fokban ha 22,5re állítottam a hőmérsékletet akkor hűtött ha 23 ra akkor fűtött keményen.
Sziasztok! Egy 2020-as Ceed SW-ben (1.6 GDI PHEV) hogyan lehet a leggyorsabban / legegyszerűbben kideríteni, hogy JBL audio van-e benne? Ilyesmire gondolok, hogy pl. van a műszerfal közepén felül hangszórórács, vagy ülés alatt kitapintható az erősítő, látszik a subwoofer rácsa hátul, stb... Elvileg business premium, legalábbis 12-es kijelző, napfénytető és digi műszerfal is van benne. Köszi előre is.
Sziasztok. 2008-as Cee'd-em van és akkut szándkozok cserélni a jövő héten. A kézikönyv annyit ír, hogy akku lekötés után mindent elfelejt a kocsi, de különösebben ezt nem részletezi. Kérdésem, hogy a dátumon meg rádión kívül (ezek kb. bagatell apróságok) adóthat bármi fontos újraprogramozni való? Gondolok bármire, ami a biztonságot vagy egyáltalán a közlekedést befolyásolja?
Nem, de olvastam valahol. Arra már nem emlékszem, hogy hol (de nyilván nem a gyakorikérdéseken, hanem valami értelmes oldalon), már arra sem emlékszem, hogy Hyundai vagy Kia, de az egészen biztos, hogy ugyanilyen motorral kapcsolatban, hogy eleinte a márkaszervizek is használtak 5W40-est, és a gyakori láncnyúlás miatt később nem engedte a márkaképviselet a 40-est. Biztosan ki lehet guglizni, ha ráérsz. Az nekem viszont erős érv, hogy a biztosan hozzá való Total HKS (újabban HKR) sem véletlen 5W30…
Ebben az olajjal kapcsolatos állásfoglalásban biztos vagy? megnéztem még1x a gépkönyvet,mert évek óta Eneos 5W40-et használok és azt írja: 0w-40, 5W-30, 5W-40 való a benzinmotorokhoz!
Nekem is pont ez volt, nekünk 2025. januári a kocsi. Azért fura, mert nekünk nincs is START gomb, hanem slusszkulcs. Nálunk csak az index nem működött, minden más rendben ment, központi zár stb. jó volt.
Kipróbáltam a megoldásod (akksi lekötés majd pár perc múlva vissza) és működött :-) Köszi.
Előtte felhívtam a szervízt, ők nem tudtak erről a megoldásról, időpontot akartak adni, de azt mondták ennyit nyugodtan kipróbálhatok.
Lassan nyilván aktuális lesz, de a lánc majd „szólni” fog, ha kéri a cserét. Az olajbetöltőnél be lehet nyúlni, szakavatott kézzel érezni lehet, ha megnyúlt a lánc (csak közben nehogy beindítsa valaki a motort, mert abból „asztaloskéz” lesz…). Én ilyen motorban kb. 130 ezernél cseréltem, de azt jórészt nem én tettem bele, (óra szerint) 125 ezerrel hoztam németből, és az óraállás még szervizkönyvvel együtt sem szentírás ott sem. A csere szükséges ideje igen változó, nem megfelelő viszkozitású olaj (5W30 helyett 5W40) és a vezetési stílus is meghatározó, a durva pedálkezelés, sportos, nagygázos gyorsítás öli, az „öreguras” stílus pedig igen kíméli a láncot.
Tudtok segíteni? Benzines 1.4 ceed. 162000km. Vezérlést mikor kel cserélni. Egyenlőre nem csörög. De itt olvastam valamikor hogy 160000- 18oooo ezer km körül többeknek kellett. Az autó 2010- es évjárat. Start- stop rendszerű. Fölöslegesen nem szeretném cserélni. De ! Az sem lenne vidám dolog ha ez miatt valami gond lenne. Válaszotokat előre is köszönöm.
2018 évjáratú KIA Ceed eddíg gondtalan, most 4. és 5. fokozatban gyorsításkor kiugrik és 0 fokozatba kerül, motor felpörög, nincs gyorsulás---kimondottan balesetveszélyes helyzet autópálya belső sávjában. Mi az oka???
Nem egészen értem mi a gondod. A pd charger úgy is megbeszéli a telefonoddal, mit is szeretnének, szóval egy 30 vagy akár 80 wattos szivargyújtó töltővel sem lehet bajod.