aha, mert egyébként nincs az mszp-ben senki aki nem névszerinti hanem a szokásos gombnyomásos szavazás esetén meg tudná nézni az ülés nyilvános jegyzőkönyvében, hogy ki hogyan szavazott
Ez egy kitűnő mdf-es ötlet,amit szerintem az mszp súgott meg nekik,mert így egy maszop-képviselő sem meri vállalni az arcát,mert utána a titkos kezek elérik és tönkre teszik!
Felismerték a helyzetet, amit a Fidesz teremtett nekik: egy súlytalan - most már név szerinti - szavazásban lehetnek AZ ellenzék - és reményeik szerint utána is. Miközben kenyéradóik határozzák meg, hogy milyen alakban legyenek az ellenzék ellenzéke. Zöldség, de hitelesebbnek látszik, mint a Fidesz kivonulása.
topicnyitás előtt tájékozódhattál volna a gombnyomásos a nyilvános szavazás, amit a jegyzőkönyvben rögzítenek, hogy ki milyen gombot nyomott alapesetben a bizalmatlansági indítványokról így kell szavazni
a név szerinti szavazás az amikor egyesével olvassák a képviselők neveit akik felállnak és hangos igen vagy nemmel szavaznak ezt kérte most az MDF
Lehet, hogy a te stílusod az, hogy nem vállalod névvel a véleményedet, de azért nem kellene általánosítani. Senki nem fog fegyvert fogni a tisztelt képviselőkre, nyugodtan szavazhatnak úgy, ahogy nekik tetszik. Akárhogy is szavaznak, mindenképpen képviselők maradnak. Legfeljebb átülnek a fideszhez, ott bármikor szívesen látják a bukott komcsikat. Ráadásul azért van egy jelentős részük szerintem, akinek nem létszükséglet ez a képviselősködés, meglennének enélkül is valahogy, ha a következő választás nem jön össze. Meg aztán aki nemmel szavaz, bizton számíthat a következő miniszterelnök jóindulatára és a választók előtt is valószínűleg jól jön ki a dologból, az emberek kedvelik az őszinteséget (vagy legalább a látszatát). Úgyhogy felesleges ez a "színjáték" szöveg, ennek a szavazásnak akkor is van kockázata, mert nem lehet teljesen biztosra venni, hogy meglesz a többsége Gyurcsánynak.
Nem vagyok rá dühös, csak megvetem. Ha az első dörgedelmét arról tartotta volna, hogy nem szabad úgy elnököt választani, hazugsággal, vádaskodással, csalással, ahogy őt megválasztották, akkor lenne alapja most ugatni.
Herényi feloszlatná a parlamentet 2006. október 3. 16:25
MNO A leglogikusabb lépés az lenne, ha a parlament feloszlatná magát, és új választásokat írnának ki, nyilatkozta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.
Herényi ugyanakkor nem lát reális esélyt a parlament feloszlatására, ezért arra kérte a kormánypárti frakciókat, vonják meg bizalmukat Gyurcsány Ferenctől.
Az MDF-es politikus Orbán Viktor 72 órás ultimátumát a parlamenti demokráciát korlátozó lépésnek nevezte. Úgy vélte, a Fidesz becsapta a választókat, amikor az önkormányzati választást népszavazásként tüntette fel. (Klubrádió)
Azért mentek be és kértek név szerinti szavazást, hogy kihúzzák Gyurcsány körme alól a tüskét, lehetetlenné tegyék a leváltását.
Az még kérdés, hogy azért tették, mert előnyösnek ítélik a lejárt hitelességű Gyurcsány mszp romboló hatását és az attól elfordulókból akarnak bázist építeni vagy pedig fizetik a plakátok árát promt.