Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi Creative Commons License 2006.10.10 0 0 45
oroszországban, 1917 -ben hasonló volt a helyzet. Valami Lenin (nem sokkal előtte még csavargó huligán) úgy mondta, hogy: Minden hatalmat a szovjeteknek!
Előzmény: BENTA (30)
Droopy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 43
Panaszkodj a torveny modositojanal. www.fidesz.hu orban vitya (06-555) 679 8566 2768 mellek
Előzmény: Törölt nick (42)
Droopy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 41

mai datummal mondtam.

 

pelda:

Kozep dunantuli regionalis fejlesztesi tanacs:

 

fejer megyei kozgy

veszprem megyei kozgy

komarom/esztergom megyei kozgy

 

veszprem megyei jogu v

tatabanya megyei jogu v

 

+3 db megyei kistersegi megbizott

 

Osszesen 8 fo ellenzeki

 

szf megyei jogu v

dujv megyei jogu v

 

11 miniszteriumi kepv

1 regionalis idegenforgalmi bizottsagi kepv

 

Osszesen 14 fo kormanyparti

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (38)
Derek Creative Commons License 2006.10.10 0 0 40
Az mulott ezen a valasztason,kik lesznek az onkormanyzatokban,miert mi masnak kellett meg rajta mulni.Kozvetlenul az erinti az embereket ki van a kozsegi, varosi onkormanyzatban,ki a polgarmester az nem ,hogy ki van a megyei kozgyulesben,mert a falusi sulinak a normativ tamogatast igy is ugyis le kell osztani .
Előzmény: evil1023 (39)
evil1023 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 39
Voltaképp mi múlott ezen a választáson? Mert ahogy elnézem semmi, de akkor meg minek annyi pénzt elbacni rá?
Előzmény: Derek (32)
Droopy Creative Commons License 2006.10.10 0 0 37
kit erdekelnek a megyek...a regionalis teruletfejlesztesi tanacsokban mindenhol 3-6 fos tobbsege van a kormanynak.
Előzmény: Törölt nick (36)
Derek Creative Commons License 2006.10.10 0 0 35
Az a no egyszeruen csak hulye ,ugy latszik miniszter letere nem ismeri az onkormanyzati torvenyt.
Előzmény: Törölt nick (33)
Derek Creative Commons License 2006.10.10 0 0 32

Es ?

Megis milyen ellenallasba utkozne? Konkretan.A penzt a parlament osztja le ,ok csak tovabbkozvetitik a falvaknak, a megyei jogu varosok meg nem tartoznak hozzajuk.

A megyei kozgyuleseknek nincs politikai sulya.Eddig sem volt most sincs.

Előzmény: Törölt nick (31)
BENTA Creative Commons License 2006.10.10 0 0 30
'

Akkor ezek szerint több jogot kéne adni a közgyűléseknek, hogyha már vannak akkor tudjanak is tenni valamit.

Mondjuk először is elküldeni flet0ékat a búsba...'

 

Tudod ezeknek a formációknak az a lényege, hogy az alájuk soroltakra legyenek hatással. Nem pedig felfelé. Fentről ők is alárendelt szerepet töltenek be. Bármennyire is ciki ez neked ebben a szituban:)))

Előzmény: még csak az kéne (10)
Derek Creative Commons License 2006.10.10 0 0 29
Oszt mivel intenenek be?
scubi Creative Commons License 2006.10.10 0 0 28

Arról ne feldkezzetek meg, hogy a kormány - jóval a választások előtt - benyújtotta az önkormányzatokról szóló törveny módosítási javaslatát. Ez a megyei közgyűlések megszüntetését célozták, s a régiók kialakításához adott volna tv-i hátteret.

Az ellenzéki pártok azzal utasították el (2/3-os tv.), hogy nem lenne kellő haszna (mármint anyagi)

Droopy Creative Commons License 2006.10.09 0 0 27
Lapozgatom a Magyarorszag MEGYEI c. brossurat de sehol nem talalom debrecen megyet. Nem kevered veletlenul a debreceni megyei jogu varossal? 
Előzmény: hun2006 (16)
spooler Creative Commons License 2006.10.09 0 0 26
A közigazgatás elaprózottságát és nem hatékony működését korrigálandó, már 1952-ben születtek tervek arra, hogy nyolc nagyobb egységgé alakítsák át a közigazgatást.
Előzmény: még csak az kéne (23)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.09 0 0 25

Nyihihi, 6 napja pont azt "vizionaltam" amivel Lampert neni nyugtatgatja az mszps kepviseloket:)

 

Bar a teny attol teny marad,hogy ha nem csak befizetni kivanunk sulyos osszegeket az EU kasszajaba,hanem le is hivni(meghozza tobbet mint amennyit beleadunk),akkor alkalmazkodnunk kell az EUs jatekszabalyokhoz, es elfelejteni a megyeket, es megtanulni regiokban es kistersegekben gondolkozni.

Lampert neni, vegulis csak az elkerulhetetlent csinalja - persze oly modon,hogy azert az O malmukra hajtsa a vizet, es kihuzza a szonyeget a fidesz talpa alol.

 

a Megyei kozgyulesek strukturaja mara egy ingatlan kezelove degradalodott intezmenyi rendszer lett, mely fenntartasa szinten sulyos penzekbe kerul, es jotekony hatasa a 0val egyenlo...es Lampert neni biz ezen szervezetektol fog/akar jog- es hataskoroket elvonni/atadni a regionalis teruletfejlesztesi hivataloknak...ami Mo. erdeke is lenne,az unios penzek lehivasa miatt...de ez az atalakitas olyan ziccerbe hozta oket,ami kihagyhatatlan, amelett ,hogy szukseges,meg csapast is mer vele a Fidesz-re.

 

Felreertesek,es felesleges szardobalasok elkerulese miatt,leirom,hogy nem azert tartom pozitiv dolognak,hogy szuntessuk meg a megyei onkormyzatokat,mert ott jobb oldali foleny van, hanem mert maga a szervezet felepitese hataskore,kerekkotoje az unios fejleszteseknek(de legalabbis egy szuksegtelen es felesleges,es draga + lepcsofoka)

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24
EU tagok vagyunk, es sajna az EU mintegy rank kenyszeriti,mert ok Brusszelben igy gondolkoznak/terveznek mar nagyon hosszu ideje!(Na persze ha penzt akarunk toluk,kulonben nincs mirol beszelni)...Amugy(szakmambol kifolyolag) a regiokba,de legfokepp a KISTERSEGEKBE torteno atrendezeskben lenne poen,ha nem sertene egyesek erdekeit,akik igy nem fernenek a husosfazekhoz...A regiok es kistersegek kialakitasa mar megtortent,mar csak jog es hataskoroket kene nekik adni, igy az egyes regiokba aramlo penzt HELYI(es ez a lenyeg) szinten donthetnek el,hogy mire forditjak!Magyarul nem arrol lenne szo mint ami ma folyik,hogy Bpn egy hivatalban eldontik,hogy kene vmit kezdeni a Borsodi munkanelkuliseggel, csinaljunk meg egy munkaugyi kozpontot,meg alkalmazzunk meg par kozmunkast...hanem az ozdi kisterseg jelezne a Eszak Moi regionak,hogy ok ezt meg ezt szeretnek, a regio rabolint es megindulhat a beruhazas fejlesztes...magyarul egy ALULROL jovo kezdemeynezes alapjan indulna minden, mert ok latjak erzik igazan a sajt problemajukat...lehet egy kistersegben a szennyviz a legegetobb problema, egy masikba a tiszta ivoviz, egy 3.ba a munkanelkuliseg...egy megye hatekonysagban mar nem kepes felvenni a versenyt...es mind2 megtartasa(megyeke,es a jog es hatas kor nelkuli regioke,kistersegeke),pedig a pazarlas felsofoka.
Előzmény: még csak az kéne (23)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.10.03 0 0 23

Ugyan mire lenne jó a régiók kialakítása?

Megint egy a helyi sajátosságokra nézve nem illeszkedő és idegen közigazgatási forma.

 

És ezt éppen a csődkormány vezetné be?

Előzmény: Törölt nick (21)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.10.03 0 0 22
ezek szerint csak van valami haszna a közgyűléseknek.
Előzmény: hun2006 (16)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 21
Szerintem pont most lenne az idealis, a regiok kialakitasa,mivel mindenhol ugyanazok vannak tobbsegben, igy legalabb tenyleges "konstruktiv" munkara lennenek karhoztatva,hogy ugymond sajat maguk "megyeiert" lobbizzanak sajat "elvtarsaik" elleneben...(mert azert minden szentnek magafele huz a keze:P)...es nem azzal lennenek elfoglalva,hogy minden fejlesztest beruhazast megakadalyozzanak. Na persze ez nem valosulhat meg,akar mennyire is erdeke lenne az orszagnak az Eus penzek szempontjabol,mert igy hivatali korok poziciok szunnenek meg az O karukra,es feltehetoleg ok ki akarjak elvezni minden elojogukat,amit a szar kozt. es kozalk. torveny biztosit szamukra....
Előzmény: zlotan (20)
zlotan Creative Commons License 2006.10.03 0 0 20
Én úgy látom, hogy ha egy önkormányzat nem tudja a meglévő intézményeit fejleszteni/ finanszírozni/fentartani agyagi/szakmai okok miatt, akkor azt az intézményt megpróbálja a megyére bizni. A megyének nagyobb/jobb lehetőségei lehetnek, mert a megyei fentartású (megyének átadott) intézmények - az én meglátásom szerint - megmaradnak, esetleg még fejlődnek is. (Nálunk a kórház és az 5 iskolából 2 iskola (gimnázium és szakképző szakiskola) került a megyéhez. Szerintem ez jó, mert igy ezek az intézmények megmaradtak kis városunkban. Szerintem az a tendencia, hogy állami feladatok (eü, oktatás stb.) a megyéhez kerülnek az jó, igy az önkormányzatok ténylegesen a helyi feladatokra koncentrálhatnak (a települést érintő fejlesztések (közmű, munkahelyteremtés lehetőségeinek megalapozása, stb)). Én még a megye rendszer időleges fenntartása mellett is kardoskodnék, (a pl. 3 megyés 1 régió) tulzott centralizáláshoz vezetne (kezdetben és sokáig rivalizáláshoz), de a megyerendszert óvatosan, apró lépésenként, az ok és okozat alapos mérlegelése, elemzése után átlehetne/kellene alakítani. Szerintem arra is figyelni kell/kellene, hogy azért minden megyére maradjon a régió feladatainak sokaságából egy-egy (illetve arányosan) részfeladat.    
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 19
Amugy a megyei kozgyulesek nagyon nagy kerekkoti az EU finanszirozott fejleszteseknek... a penzek lehivasahoz,ugyanis fedezet kell(eleg komoly!!!) es hat a megyei kozgyuleseknek eleg elenyeszu ingo es forgalomkepes ingatlan vagyona van,amikre pl jelzalogot rakathatnak. marpedig ez feltetele a beruhazasoknak...ez az egyik fo oka amiert meg kene szuntetni es regiokra/kistersegebe atkovertalni.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 18

tenni????????

hahaha,ez az ev poenja! a draga konzervativ politikusok erdemi megfontolas nelkul,elbol elutasitanak MINDENT,ami nem az O meltosagus vezeruk otlete, a hideg razza oket,meg a szotol is,hogy munka.

De amugy elmondom neked mi lesz: Mo-nak eselye van megpalyazni 8e milliard EUs penzt(2007-2013...azert 6 ev,hogy semmilyen 4 evenkenti valasztas ne befolyasolhassa az elosztast....),aminek egy reszere onkormanyzatok,vallakozasok,nonprofit egyesuletek palyazhatnak majd, de a legkomolyabb reszere a megyei kozgyuleseknek (is)lesz beleszolasi joga!Na ezek a penzek lesznek azok amiket SOHA nem fognak tudni lehivni,mert a draga jo konzervativ kepviselok GONDOLKODAS nelkul fogjak elutasitani,az olyan regiokat-hatarokat atolelo 5leteket,amik igazan komoly beruhazasokat,fejleszteseket jelentenenek...de minimalisan 2010-ig fogjak halogatni,hogy majd (valoszinu) sajat kormanyzasuk alatt "valosithassak" meg.

Ennyi lesz...nem erdekli oket a legeslegkevesbe sem Magyarorszag sorsa,csak hogy tudatosan es modszeresen ellehetetlenitsenek minden iranyu fejlesztest!

Hajra konzervativok!

Előzmény: még csak az kéne (-)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.10.03 0 0 17
Megtennéd, hogy összefoglalod a saját szavaiddal a megyei közgyűlések szerepét a helyi jogalkotási folyamatban? :)
Előzmény: még csak az kéne (-)
hun2006 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 16

pl. a tanárok kötelező túlóráját Debrecenben elvetette a közgyűlés így az ottani tanároknak nem lesz. (tette ezt az állami akarattól függetlenül)

Több ilyen kéne, hogy egyszerűen az országos akaratnak ellenszegüljenek mindenhol...

 

kannásvirsli Creative Commons License 2006.10.03 0 0 15
Bizony, bizony. :)
Hagyományosan önkormányzati posztokkal szokták kifizetni a mamelukokat, most meg elég nagy zűr lett arrafelé. Az mszp és főleg az szdsz most belül egy nagy vulkán. Érdeklődve várom a következményeket.
A mameluk hálás, amig etetik, de nagyon morcos állat, ha kevés a táp. ;)
Előzmény: még csak az kéne (-)
macmester Creative Commons License 2006.10.03 0 0 14

Ja most mások ülnek a zsírós állásokba ennyi....

a közgyűléseket úgy ahogy van el kellett volna a p.-ba hajtani... az a politikai elfekvó, jó magas bérrel...

 

ja EU pénzek elköltése érdekes lesz a kormány-régió-megye-város "harc"

 

OFF:

van egy érdekes gyakorlat kóreába, ott is megyeszerűségek vannak meg régió szerűségek...

minden megyében minden párt állít egy szakértői csoportot (tényleg ott élnek ez a munkaterületük, van jogász, közgaszdász, szociális szakember stb.) minden csoport 8-9 fő, a szakterületeknek megfelelően...

erre szavaznak... és a vége egy kevert szakértői csoport lesz, mindenki szakmailag felel valamiért, függetlenül a pártszinektől... és a régiók vezetése is szakmai, a csoportok választják a tagokat...

 

mint egy cégnél...

ja ha elbacca megy... és jön más...

 

mert fejlődni kell...

Előzmény: még csak az kéne (-)
adamsky Creative Commons License 2006.10.03 0 0 13

Meg kell szüntetni, semmi hatáskörük nincsen

 

max a szegény adófizető pénzét mégjobban lenyulják

Aragorn Creative Commons License 2006.10.03 0 0 12

És ki adjon nekik ehhez több jogot? A szoci-szadi többségű parlament?

Érdekes elképzelés... :))

Előzmény: még csak az kéne (10)
Hpisti Creative Commons License 2006.10.03 0 0 11

SZVSZ most annyi változás lesz, hogy a megyei közgyűlések pártaktíva értekezletből átalakulnak polgári körös találkozóvá.

Tökmindegy: mindegyiket mi fizetjük.

még csak az kéne Creative Commons License 2006.10.03 0 0 10

Akkor ezek szerint több jogot kéne adni a közgyűléseknek, hogyha már vannak akkor tudjanak is tenni valamit.

Mondjuk először is elküldeni flet0ékat a búsba...

Hpisti Creative Commons License 2006.10.03 0 0 9
Kérdésedben a válasz.
Előzmény: Aragorn (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!