Ma még már csak cége(i) nincs, szélvécőmosással kereste - élete kockáztatása árán - amilye nincs is. Szegény ember - alapítványt neki és - támogassuk!!
nagyon megtisztelő, hogy eme mélyebb lélekzetvételű szösszenetieid kiművelésének okát és miértjét bennem látod. mit mondjak, mélyen és katartikusan meghatódtam. mindazonáltal félek, nem vagyok méltó :D
hát igen, az enyémet penicillinnel kikezelték, javaslom keresd fel te is még idejében a bőr- és gondozót, mert már elkezdte az egyszem agysejtedet pusztítani:))
Nekem meg van (vagy volt) egy Zille-rajzos korsóm, rajta ezzel a versikével, ami egyébként ki volt írva, ha jól emlékszem, a Szent István körúti Raabe-Dielében is:
Eener alleene is nich scheene. Aber Eene und Eener und denn alleene det is scheene!
Na de mindjárt zavarnak az NDK-nosztalgiázós egykori rovatba, úgyhogy Feierabend.
ON
Másfelől azonban meg mindjárt kampánycsend. Úgyhogy akár Feyerabendről is vitatkozhatunk.
A Védegylet nevű, pártoktól teljesen független civil szervezet ezt nem így látja.
Néhány idézet a Gyurcsány Ferenchez írt nyílt levelükből:
Ön nem viselkedett demokrataként.
Az Ön magatartása a demokrácia értelmét, erkölcsi igazolhatóságát tette kétségessé.
(...)
A demokrácia értelme ellen vétett.
Ezért kell mennie, Miniszterelnök Úr.
(...) A köztársaság morális csődben van. A gazdasági csőd is ennek a következménye. S ebbe a szakadékba a politikai elit taszította az országot. (...) a gazdasági stabilitás szempontjából is az a leghelyesebb, ha most rögtön lemond és átadja a hatalmat egy hitelét és cselekvőképességét el nem vesztett politikustársának.
(...)
Ön talán miniszterelnök maradhat, ha akar. De az nagyon sokba kerülne a magyar demokráciának.
Ehhez hozzátartozik, hogy a Védegylet levele óta ártatlan fiatalok ellen elkövetett rendőri brutalitásról is egyre többen szereznek tudomást, hiába hallgat róla a magyar média.
Ezek az esetek is mind azt támasztják alá, hogy a magyar demokráciát ma leginkább Gyurcsány Ferenc részéről fenyegeti veszély!
Zille albumot en is orzok polcomon es szeretettel forgatom, izlelgetem benne a berlini a Mundartot: a'la: Eine jut jetbratene Janz ist eine wahre Jabe Jottes.
Az kérelkszépen egy pince, mely Berlinben, az NDK fővárosában állt a folyóparton, a zöldborsó- és káposztaköretes főtt csülkön kívül Zilléről, a rajzolóról híres, az meg a rajzairól, meg Marlene Dietrichről, aki megénekelte...
Ezenkívül volt egy klónja a Berlin Étterem pincéjében, a Szent István körúton, ahol valódi keletnémetek szolgáltak fel és lehetett endékánosztalgiázni meg pattanós halberstadti virslit venni a ruhatárban...
Miért, mi van abban, hogy egy pesti ateista mózeshitű ferences diák liberális demokrata cionista nosztalgiázik az NDK után a Raabe Dielében fekete ingben az olasz útlevelével?
Más nem ilyenféleképpen van ezzel a kurva huszadik századdal?