Pesty László cége (ha jól értem, ő Tarlós kampányfőnöke) a "Rinocérosz productionons" Tarlós nevének említését gondosan kerülve úgynevezett "közvéleménykutatást" tart. A kérdés valami olyasmi, hogy Ön szerint Demszky Gábor részesült-e a Strabag csúszópénzekből ha igen, egyes gomb, ha nem, kettes.
A kérdéssel amúgy szvsz semmi baj, szólásszabadság van, ezt is meg lehet kérdezni. De hogy mindezt Tarlós kampányfőnökének a cége "közvéleménykutatás" címén, a függetleneség látszatát keltve, a megbízóját nem említve, kvázi-névtelenül csinálja, ráadásul kérdésnek álcázva azt, amit valójában inkább csak közölni akar (korrupció gyanúja), az szerintem egyrészt megtévesztés, másrészt pofátlanság. Nem értem, miért nem azt mondják, hogy jó napot kívánok, Tarlós István/kampányfőnöke/megízottja stb. vagyok, mi a véleménye az XYZ-ügyről???
Tanulékonyak a fijjug. Áprilisban még csak valami kis faluban mentek végig azzal, hogy "Elhiszi-e, hogy XY jelölt veri a feleségét?"... Most meg ez. Bravó!
Épeszű ember ebből leszűri, hogy Tarlósnak is lehet igaza, mikor Demszkyt szidja, meg Demszkynek is lehet némi igaza, mikor Tarlóst szidja. Megoldás? Elhajtani mindkettőt oda, ahova én gondolom (gy.k.: haza). És leszavazni a szerintük esélytelen Katonára.
Különös tekintettel arra, hogy akár Tarlós nyer, akár Demszky, legalább egy évig azzal fogják húzni az időt, hogy a másikat szidják. Mert dolgozni sokkal fárasztób lenne...
Katonából viszont kinézem, hogy nekiáll melózni. Neki ugyanis fel kell készülnie rá, hogy 2010-ben csak a munkája minősége fog mellette vagy ellene szólni, a nagy pártok köménymagjai és propagandistái ott fogják ütni, ahol érik. Neki tehát érdeke lesz jól dolgozni.
A másik kettő, ha bármelyiket hagyjuk győzni, továbbra is csak a másiktól való riogatásra fog koncentrálni. Mert a megválasztásából mindegyik azt szűrné le, hogy ez bejön, ez a nyerő taktika.
Piac- és véleménykutató kutató szemszögből sajnos egyáltalán vicces ez a történet. Pláne, hogy nem csak a politikusok garázdálkodnak kutatásnak álcázott marketingtevékenységgel, hanem számos piaci szereplő is. A leggyakrabban persze szélhámos társaságok. Mindenennek viszont az a szörnyű következménye, hogy egyre nehezebb a valódi kutatások során megszólítni az embereket. Különösen a telefonos adatfelvételek esetében.
Na, ha ezen még felháborodsz, akkor soha sem kérdezett még meg téged a Sanda Ipsos. Ha igazi befolyásolást keresel a kérdésekkel, hát tanulmányozd már át valamelyik választási "közvélemény-kutatását".
erről jut eszembe: a Nagy Közvéleménykutatók említettek valami "Dí Pressz" nevű német újságot. Érdekes, én még sose hallottam ilyen nevű német újságról. :-))))))
A Rinocérosznak vastag a bőr, nemcsak a képén, talán nem véletlen a névválasztás :) Persze Demszkyt se kell félteni. Ennek a városnak egyik se hiányzik szerintem. Hanem valaki aki végre nem a saját kis egóját tolja előtérbe.