Keresés

Részletes keresés

egyenlítő Creative Commons License 2006.09.27 0 0 28

Szerintem hagyjuk ezt a felelősség szétkenegetését, nem az egységsugarú állampolgár tehet arról, hogy nem próbálta kideríteni, mennyit fizessen a gázért kompenzáció nélkül.

Hogy ki tehet róla, és kinek származik előnye belőle, az két dolog.

Előzmény: Devil Inside (25)
egyenlítő Creative Commons License 2006.09.27 0 0 27

Te valahol máshol élsz.

Miért? Szerinted mik a konvergenciakritériumok? Én erről a négyről tudok. Az EU-t ez érdekli. Mikorra, és hogyan lesz teljesítve. Ha hihető a program, kapunk hozzá támogatást. Ha nem, nem.

Ez a program hihető. Az EU szerint nincs más alternatíva. Orbán szerint van. A pénzt viszont az EU adja.

Most emelte sokadszorra a kamatlábat az MNB, és most jelentették be, hogy minden eddigi várakozást meghaladó inflácó vár ránk az elkövetkező években!

Igen, mert a kamatláb emelése az eszköz az infláció leszorítására. Ha alacsony az infláció, és alacsony a hiány, csökkenthető a kamatláb, és csökkenni fog az államadósság. Ez az öt dolog (az ötödik a GDP) összefügg, mint a pókháló vezérszálai.

Előzmény: Törölt nick (17)
Devil Inside Creative Commons License 2006.09.27 0 0 26
Bár az EVA-ban voltak alapvető elkúrások, az is megmutatta, ha nem agyonbonyolítva, méltányosnak tekinthető mértékben adóztatják az embereket, akkor igen sokan inkább ezt választják, minthogy sok ügyeskedéssel, mindenféle hamis költségezéssel esetleg még kevesebbet adózzanak.
Előzmény: spooler (24)
Devil Inside Creative Commons License 2006.09.27 0 0 25
<<Szoval az a penz pontosan mirank allampolgarokra lett "elherdalva".>>

Szerintem hagyjuk ezt a felelősség szétkenegetését, nem az egységsugarú állampolgár tehet arról, hogy nem próbálta kideríteni, mennyit fizessen a gázért kompenzáció nélkül.

Emellett engem azért is idegesít ez, mert már anno a 100 napos programot eleget savaztam ahhoz, hogy az utóbbi hetekben hirtelen gazdasági szakértővé avanzsált Gyurcsány-fanok (ezt nem rád értem) magyarázzák nekem, hogy csak az a jó nekünk, amit Gyurcsány tesz.
Előzmény: HitetlenTamaska (19)
spooler Creative Commons License 2006.09.27 0 0 24
A másfélmillió adót nem fizető minimárbéren"tengődő" "vállalkozsó" adókötelezettségét még hova akarnád csökkenteni?
Előzmény: Wic (20)
spooler Creative Commons License 2006.09.27 0 0 23
Szerintem a csávó nincs rászorulva arrra, hogy TE magyarázzad el, hogy Ő mit hogyan ért.
Előzmény: Törölt nick (0)
locsemege Creative Commons License 2006.09.27 0 0 22
Nem kellett volna hiteleket felvenni!
Előzmény: HitetlenTamaska (11)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 21

Ha mindent összeadunk, amit a Medgyessy-Gyurcsány kormány "adott" a népnek, akkor sem jön össze az ötezermilliárd kicsiny töredéke sem, ezt te is tudod!

Tolvajbanda, hol a lé? (Strabag-Kuncze Gábor)

Előzmény: HitetlenTamaska (19)
Wic Creative Commons License 2006.09.27 0 0 20
Csaba László közgazdász nyilatkozta lapunknak, hogy a belga, az ír, a dán, a svéd válságkezelési modellek azt mutatják, hogy megszorító intézkedések nélkül is csökkenthető a közadósság. De említhető a mostanság sokat emlegetett Bulgária esete. A nem igazán magas életszínvonaláról ismert ország nálunknál hamarább vezetheti majd be a közös uniós pénzt, az eurót, kedvező államháztartási adatai miatt. A jó költségvetési mérleghez hozzájárulhatott az is, hogy a balkáni állam adócsökkentést hajtott végre, amiből az államkasszának 680 millió eurós többletbevétele keletkezett. Többletbevétele, mert alapszabály, hogy az emberek szívesebben fizetik a kisebb közterheket. Erre volna szükség a mostani konvergenciaprogram helyett. Mert így érvényesülhet egyszerre a közjó, és a hiány csökkentése.
Előzmény: BENTA (5)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.09.27 0 0 19

A 800 000 embert erinto 50%-os beremelsbol ha te nem kaptal, kapott a feleseged, angyikad, lanyod, fiad stvb.

Csak fogyasztasz foldgazt, aminek az arat megintcsak a kormany volt kenytelen tamogatani, csakugy mint a szazezer szamara epulo lakosok oly foku hitelfinanszirozasat, hogy erdemesebb volt a sajat penzt bankba tenni, es a kedvezmenyes allami kolcsonbol epitkezni.

Ezen kivul taplalni kellett az nemfizeto szazezrek helyett a tb egyre nagyobb lyukait, potolni az adot megkerulok okozta forrashianyt.

Szoval az a penz pontosan mirank allampolgarokra lett "elherdalva".

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 17

Nem, hanem ez:

hogy felmondjanak nekik, bezárják kórházaikat, ne jussanak hozzá alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, befagyasszák a bérüket, annak leinflálásával súlyosbítva, emeljék a nyugdíjkorhatárt stb. stb.

- Alacsony infláció

- Alacsony banki kamatok

Te valahol máshol élsz. Most emelte sokadszorra a kamatlábat az MNB, és most jelentették be, hogy minden eddigi várakozást meghaladó inflácó vár ránk az elkövetkező években!

Előzmény: egyenlítő (14)
nectec Creative Commons License 2006.09.27 0 0 16
Nekem ez úgytünik mintha "aluminium úr" kicsit beavatkozna a belügyeinkbe.
Előzmény: egyenlítő (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 15

Te vettél fel pénzt? Én nem. Komolyra fordítva: valóban hihetetlen összegű kölcsönt vett fel az országot évtizedek óta uraló bűnözői csoport és tüntetett el nyom nélkül! Én nem kaptam belőle, az tuti. Te igen? Nehogy már én fizessem ki a Fekete, Bokross, Surányi, Veres, Kóka, Gyurcsány és a többiek által elsikkasztott, külföldre síbolt milliárdokat! Mert ne legyenek illúzióid: ezek az "urak" az elmúlt két-három évtizedben ezermilliárdokat (!) sikkaszottak el, loptak ki az országból! A köznép néha tudomást szerez egy-egy egy-két milliárdos sikkasztásról: ezek nevetséges, piti ügyek a valódi rabláshoz képest, amit ezek műveltek és művelnek ma is folyamatosan. S ezt most a sokszorosan kirabolt magyar társadalommal fizettetné(te)k vissza? Na neee!

Előzmény: HitetlenTamaska (11)
egyenlítő Creative Commons License 2006.09.27 0 0 14

csontra ki kell zsigerelni a magyar társadalmat

- Alacsony infláció

- Alacsony banki kamatok

- Alacsony költségvetési hiány

- Alacsony állami tartozás

Ezek a konvergencia-szempontok. Ez a kizsigerelés, szerinted?

Előzmény: Törölt nick (9)
egyenlítő Creative Commons License 2006.09.27 0 0 13

"A jövőben kormányzó erőknek is ezt a programot kellene követni."

"Ha azonban - bárki is legyen kormányon - ezt a programot nem fogadja el, akkor azzal a magyar embereknek nagy szenvedést fog okozni.""

nectec Creative Commons License 2006.09.27 0 0 12
Meg a feri telefonjának sincs alternatívája.
Előzmény: egyenlítő (-)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.09.27 0 0 11

off

Hat kedves Sumer ne szorulj meg, mert en nem fogok neked kolcson adni penzt,annyi bizonyos:

Ha kizsigerelesnek nevezed azt, hogy a felvett penzt vissza kell fizetni, akkor rossz erkolcseid vannak.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 9
Azért nem kevés, hogy ennyire visszatért a szovjet idők mentalitása itt! Mert mit is mondanak a brüsszeli komisszárok (mert ez az igazi nevük, csak a magyarországi szolgasajtó nem meri leírni, ők tudják miért), köztük ez az Almunia nevű? Szerintük csontra ki kell zsigerelni a magyar társadalmat (újbeszélül ezt nevezik "kiigazításnak", "új egyensúly programnak" és "konvergenciaprogramnak"), az ügyeletes helytartók ezt megfelelő jutalékért vállalják, sajtómunkásaik pedig lihegve lelkesednek s győzködik a népet, mennyire  szükséges, hogy felmondjanak nekik, bezárják a kórházaikat, ne jussanak hozzá alapvető egészségügyi szolgáltatásokhozbefagyasszák a bérüket, annak leinflálásával súlyosbítva, emeljék a nyugdíjkorhatárt stb. stb., s ők is örüljenek ennek kellőképpen! Tényleg semmi sem változott!
firstmaggio Creative Commons License 2006.09.27 0 0 8

Egyszerű a képlet:

Ha ellentét van a két nyilatkozatt között akkor mindenképpen Orbánnak van igaza. Ő még sosem hazudott.

AronSatie Creative Commons License 2006.09.27 0 0 7

Azt majd akkor fog, amikor megint gyujtogatnak.

Előzmény: 3x (4)
murmeli Creative Commons License 2006.09.27 0 0 6
:-))))))))
Előzmény: 3x (4)
BENTA Creative Commons License 2006.09.27 0 0 5
'Amiből nem következik az, hogy más program ne vihetné el, akár gyorsabban Magyarországot a közös pénzhez. Ennyit Brüsszelről."

Almunia: "Ezeknek a kiigazításoknak nincs alternatívájuk."

Mindkettőjüknek igaza van. Orbánnak annyiban, hogyha volna egy hasonló program, akkor lehetne esetleg az is megoldás. Vizsont mivel nincs, így Almuniának is igaza van. A pillanatnyilag létező program az egyetlen, így nincs alternatívája.

Csinált volna Orbán versenyképes programot a kormány elleni hergelés helyett, és most lobogtahatná. Ja, hogy ahhoz kellene némi tudás is. Bizony bizony. Ezért nincs alternatíva, csak folyamatos köpködés.

3x Creative Commons License 2006.09.27 0 0 4
Szerintem Viktor már fárad. Ideje lenne egy kicsit almunia...
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 3
Peche van vitykának. Már az EB -ben is széthintette a hülyeségeit
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 2
Szerintem még úgyse, de nem akartam elvenni a topiknyitó kedvét:)))
Előzmény: ámbátor (1)
ámbátor Creative Commons License 2006.09.27 0 0 1
Szerinted úgy érti...
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 0

"Ezeknek a kiigazításoknak nincs alternatívájuk."

Úgy érti, az nem alternatíva, hogy valótlan számokat közlünk:)

egyenlítő Creative Commons License 2006.09.27 0 0 topiknyitó

Orbán: "A második dolog, amit Brüsszel meg fog vizsgálni, hogy az a terv, amit a kormány leadott, az közelebb viszi-e Magyarországot az euró bevezetése feltételeinek teljesítéséhez, amire azt fogja mondani, hogy az közelebb viheti. Amiből nem következik az, hogy más program ne vihetné el, akár gyorsabban Magyarországot a közös pénzhez. Ennyit Brüsszelről."

Almunia: "Ezeknek a kiigazításoknak nincs alternatívájuk."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!