Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.12.18 0 0 268

Félelmetes!

 

http://bodoky.blog.hu/2008/12/17/az_orfk_visszautasitja_a_ragalmakat

 

A tegnapi válaszuktól sem lettem sokkal okosabb: "Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője 2006. szeptember 26-án tényfeltáró bizottságot hozott létre, melynek célja a 2006. szeptember 17-én 12.00 óra és szeptember 19-én 12.00 óra közötti időszakban Budapesten történt eseményekkel kapcsolatos rendőri intézkedések teljes körű vizsgálata volt. A szakemberekből álló vizsgálócsoport megállapításait nyilvánosságra hozták. A tényállítások valótlanok, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése továbbra is a leghatározottabban és teljes mértékben visszautasítja a rágalmakat. Álláspontunk szerint a kijelentést tevőnek kell bizonyítani, hogy valós tényeket állít és nem a rágalmazott fél feladata cáfolni a tényállítás valótlanságát".

 

Most azon nem rugóznék, hogy az ORFK megfogalmazásbeli kihívásokkal küzdő közleménye formállogikailag a szakemberekből álló vizsgálócsoport tényállításait valótlanozza, nyilván Szima Judit közelebbről még mindig nem specifikált tényállításaira tetszett gondolniuk.

 

De mit is mondott Szima Judit az Indexnek? Nagyjából ugyanazt, amit többek között Schmidt Mária is állít Kormos Valéria "Embervadászat utasításra" című, most megjelent könyvének előszavában. (Ez az a könyv, amelynek a bemutatóján Budaházy György botrányt csinált a Terror Házában.) Ebből idézek:

 

'Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének másnapján, szeptember 18-án, újra tömegek gyülekeztek a Kossuth téren. Köztük provokátorok, balhéra kész csoportok is voltak. Egy harminc-negyven fős agresszív csoport 21.45-kor Toroczkai László és Takács András vezetésével egy máig ismeretlen kiáltvány beolvastatása ürügyén a Magyar Televízió székházához vonult. Azt követelték, hogy petíciójukat élő adásba olvashassák be. A kérést visszautasították, még csak tárgyalni sem kezdtek velük.

 

Ezt követően Toroczkai visszament a Kossuth térre, hogy erősítést hozzon. Ezt az MTV-nél tartózkodó rendőrökkel is közölte, az átvonulásra toborzó felhívását a Kossuth téren levő rendőri vezetők is hallották. Ennek ellenére az átvonuló tömeget rendőri erők nem kísérték.(!) 21 óra 45 perckor tizenkét rendőrt azzal az utasítással vezényeltek az MTV-hez, hogy pajzsaikat hagyják szolgálati gépkocsijukban (!). A székházat védő rendőröket egy jól körülhatárolható csoport provokálni kezdte, és amikor azt tapasztalták, hogy a rendőrség nem ura a helyzetnek, egyre vadabbá vált. Rövid időn belül elszabadult a pokol.

 

21 óra 50 perckor Gergényi tábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, egy polgári ruhában szolgálatot teljesítő (!) alezredest jelölt ki a Szabadság tér helyszínparancsnokának, aki a helyszínre ment, de a rendőri irányítást nem vette át. (!) 22 óra 05 perckor a székháznál szolgálatot teljesítő rendőrök rádión segítséget kértek, de a „forgalmazásra” senki sem válaszolt. (!) A helyszínen levő BRFK-s rendőr százados a kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjének tudott jelentést tenni a kialakult helyzetről. (!) A szolgálatban lévő rendőrök tehetetlenek voltak, erősítést nem kaptak, a Hír Tv képernyői előtt ülők számára úgy tűnt, hogy Magyarországon megszűnt a karhatalom, senki sem ura a helyzetnek, hogy mind a kormány, mind a rendőrség magatehetetlen, képtelen a közrend biztosítására.

 

Az MTV-hez vezényelt Baranya megyei rendőrök egy része nem találta meg a helyszínt. (!) A Rendészeti Biztonsági Szolgálatnál (REBISZ) a műveletirányító a Hír Tv-n nézte (!) az eseményeket, és telefonon, rádión keresztül próbált megerősítő erőt kérni a dandártábornoktól, de hívásaira nem reagáltak. A közszolgálati televízió épülete, illetve az előtte parkoló autók lángoltak, a randalírozókat nem fékezte meg senki, miközben az épülettől pár sarokra ott álltak a bevetésre kész rendőri egységek. A székházat védő rendőrparancsnok és elöljárója között azokban az órákban lefolytatott telefonbeszélgetéshez nem kell kommentár:

 

„Nagy baj van! Benzinnel meglocsolták a barikádot, és meg fogják gyújtani. Ezt vízzel nem tudjuk oltani. Indítsák meg azt a kib…tt csapást, mert megdöglünk itt bent. Ki fogom vonni az összes erőt ebből a k…va székházból. Ránk gyújtották. Vagy a füstben fogunk megdögleni, vagy egyébként. A barikádokról levettem az összes embert, és kimegyünk a Nádor utca felé.” „Nyugtáztam. Annyi az utasítás, hogy maradjatok még. Nem tudok mit tenni.”

 

Éjjel fél egykor a garázda csoportok az addigra odavezényelt vízágyút megrongálták, és Molotov-koktéllal felgyújtották. Ezt követően a támadás minden átmenet nélkül megszűnt. (!) Ugyanekkor kapott utasítást negyvenhat rendőr, közte tizennyolc nő, majd pár perc múlva egy újabb negyvenhat fős egység, hogy a helyszínre vonuljon. Őket az addigra lehiggadni látszó garázdák újabb támadással fogadták. Éjjel 1 órakor a polgári ruhás rendőr alezredes tárgyalásokat kezdett az általa korábbról ismert (!) Toroczkaival, aki szemmel láthatólag keresett valakit, akivel beszélni lehet.

 

Az alezredes tárgyalást kezdeményezett vele, amire engedélyt akart kérni, de persze ő sem tudott semmilyen vezetési ponttal kapcsolatba lépni. (!) Toroczkai közölte vele, hogy petíciót akarnak beolvastatni a tv-be, amit azzal a feltétellel teljesítettek, hogy a tömeg befejezi agresszív viselkedését, és a kordonok mögé vonul. A tömeg a felszólításnak engedelmeskedett. Toroczkai az MTV bejáratánál átadta a petíciót az alezredesnek. A megerősített rendőri erők végül 3 óra 25 perckor kezdték meg a maradék tömeg oszlatását.

 

Mindezt az Ignácz tábornok által szignált jelentés alapján foglaltam össze. A vezetése alatt álló bizottság vizsgálta az MTV székházánál 2006. szeptember 17. és 19. közötti rendőri fellépést, és többek között azt állapította meg, hogy a rendőrség előkészítő munkája elégtelennek bizonyult, a rendelkezési és műveleti terv hiányos, elnagyolt, sablonos, vagyis alkalmatlan volt. A rendőri vezetés csődöt mondott. A Szabadság térre kijelölt parancsnok a terület irányítását nem vette át. A BRFK vezetője, vagyis Gergényi Péter, 2006. szeptember 18-án késve, csak 23 óra 55 perckor rendelt el riadót. A vizsgálat leszögezte, hogy a szolgálatot ellátó rendőri állomány erején felül, példásan helytállt, vezetői azonban szakszerűtlen intézkedéseket hoztak, vagyis alkalmatlannak bizonyultak.

 

Az MTV székházánál kétszáztizenhat rendőr sérült meg. A jelentés figyelmeztetett, hogy az állománynál „az átélt stressz és kiszolgáltatottság miatt kialakult pszichikai sérülések hatása csak hosszabb idő múlva jelentkezik”.

 

Vajon miért nem volt képes a rendőri vezetés megfékezni pár tucat megvadult garázda tombolását? Miért döntött úgy a közelben tartózkodó Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány általános helyettese, illetve a biztosítás parancsnoka, Gergényi tábornok, hogy bár elegendő erő állt a rendelkezésükre, mégsem vezényelik őket, vagy legalább egy részüket az MTV székházhoz?

 

Hiszen ott voltak az ORFK által vidékről felrendelt csapatszolgálati századok, illetve a REBISZ egységei. Pedig, mint az Ignácz-jelentés rögzítette, a „Kossuth téren lévő beosztott parancsnoki állomány az MTV székházánál kialakult helyzet során több esetben is kezdeményezte, hogy egysége kerüljön átirányításra a Szabadság térre, de ez általában elutasítást nyert, vagy később került végrehajtásra.”

 

Miért nem küldtek hivatásos tárgyalót a helyszínre? Miért nem invitálták be a tv-be a „delegáció” tagjait, miért nem kezdtek velük időben tárgyalni? Ennyire alkalmatlanok, lelkiismeretlenek lettek volna ezek a rendőrtábornokok? Vagy valaki a segítségnyújtás megtagadására, bajtársaik és a köztelevízió feláldozására utasította volna őket?

 

Kizárásos alapon csak ez utóbbi valószínűsíthető, hiszen a rendőrtábornokok lefokozására, felelősségre vonására nem került sor, sőt Gergényi tábornokot megdicsérték, minisztere, Petrétei József megítélése szerint határozott és kiváló vezetőnek bizonyult, Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester pedig 2006. november 17-én Pro Urbe-díjjal tüntette ki.

 

Márpedig a Fővárosi Közgyűlés kitüntetésekről szóló rendelete szerint Pro Urbe Budapest-díj a főváros érdekében végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért adományozható. Nyilvánvaló, hogy Gergényi Péter rászolgált erre a kitüntetésre, ha mással nem, hát azzal, hogy a földön fekvő, magatehetetlen emberek megrugdosását úgy magyarázta meg, hogy azok (!) beleakadtak a rendőrök lábába, és hogy a bizonyító erejű felvételek ellenére letagadta a „viperák” használatát.

 

Ezenfelül kiállt a rendőröknek azon jogáért, hogy fejmagasságban lövöldözhessék a gumilövedékeket.  Megdöbbentő az a cinikus válasza is, hogy a rendőrök azonosító jelei, egyik a másik után, mozgás közben szakadtak le az egyenruhájukról. Ennek a vicces kedvű Gergényi tábornoknak a kitüntetését, illetve számos más vezető beosztású rendőr jutalmát a magyar országgyűlés és a Fővárosi Közgyűlés szocialista és szabad demokrata képviselői rendben levőnek találták. És a hozzájuk lojális média sem emelt kifogást.

 

A tábornokok tehát megfelelően teljesítettek. Vajon milyen parancsot kaphattak? És kitől? Illetve kiktől? Magától Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől tudjuk, hogy neki, ellentétben a szolgálatot teljesítő rendőröktől, sikerült telefonon beszélnie a tábornokokkal, és utasítania őket. Tény azonban, hogy sem a rendőrségért felelős miniszter, sem egyetlen helyettese nem jelent meg a helyszínen. Orbán Viktor késő este érkezett haza Brüsszelből, ahova vasárnap, néhány órával az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt utazott el.'

 

Mivel Szima Judit és Schmidt Mária is az önök által is hivatkozott vizsgálóbizottság jelentésére, az úgynevezett Ignácz-jelentésre hivatkozik (amelyet az ORFK weboldaláról már eltávolítottak, de nekünk szerencsére még megvan), már csak azt szeretném megtudni, hogy vajon Schmidt Mária is rágalmaz, tisztelt ORFK? Esetleg az azóta nyugállományba vonult Ignácz tábornok is?

 

Tiborc Creative Commons License 2006.09.29 0 0 267
Csődöt mondott a rendőrség!

Miért?

 

Forrás: http://www.demokrata.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2649&Itemid=65

 

 

Biztosan ki tudom jelenteni, hogy ha a tévét meg akarták volna védeni, akkor meg is teszik – mondta a Demokratának dr. Morvay Miklós volt rendőrtiszt, jogász, aki szerint az MTV-székház ostrománál a rendőrség súlyos szakmai hibákat követett el.

– A rendőrség azt mondta, azért nem tudták megvédeni a köztelevízió székházát, mert békés tüntetésre készültek. Igaz ez?

 

 – A rendőrségnek minden helyzetben minden lehetőségre fel kell készülnie. Különösen egy a Kossuth térihez hasonló spontán tüntetés esetén. Hiszen itt előfordulhat, hogy annak bárki az élére áll, megvezetik a tömeget, vagy provokátor keveredik az emberek közé. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen megmozdulás esetén a rendőrség operatív nyomozóinak ott kell lenniük a tömegben, akik ott információkat tudnak gyűjteni és kiszivárogtatni. De nemcsak a rendőrség nyomozóinak, hanem a nemzetbiztonsági szakszolgálatok embereinek is. Teljesen egyértelmű volt, miután a tüntetők elkezdtek petíciót fogalmazni, hogy azt majd be szeretnék valahol olvastatni. Ilyenkor két lehetőség jöhet számításba, a Magyar Rádió vagy a Magyar Televízió. A Kossuth térhez pedig a köztelevízió épülete van a legközelebb, így kézenfekvő lett volna annak a védelme. Szerintem tudniuk kellett, hogy az elsődleges cél a köztévé lesz, erről nekik információjuknak kellett legyen. Innentől két verzió lehetséges, az egyik, hogy nem akarták megvédeni, ez még súlyosabb, vagy nem tudták, így egyszerűen csak a szakmai alkalmatlanság derül ki. Ha elvetjük azt a lehetőséget, hogy végre kellett hajtaniuk a politikusoknak azt a tervét, hogy itt mindenáron nagy ribillió keletkezzen, akkor teljes szakmai csődként kell jellemeznünk a történteket.

– Mit ért szakmai hibák és felkészületlenség alatt?

– Megfelelő felkészültséggel rendelkező rendőröket kellett volna a Szabadság térre vezényelni. A készenléti rendőrség tagjait, akik egy futballmeccs után fél óra alatt képesek a háromszáz fős randalírozó tömeget feloszlatni. Ezzel szemben azt láttuk, hogy sem felszereltségében, sem kiképzettségében nem a megfelelő rendőrök voltak a téren. Egyszerű járőrök teljesítettek szolgálatot, akikkel megtörténtek a dolgok, de a rendőrség nem azért rendőrség, hogy megtörténjenek velük a dolgok, hanem hogy irányítson. Eközben a készenléti rendőrség erre kiképzett egységei más, valószínűleg a politika és a rendőri vezetés által stratégiailag fontos pontokat biztosítottak, mint például a Kossuth teret. Nyilvánvalóan a vezetésbe is hiba csúszott. Mindig van a helyszínen egy vezénylő parancsnok, aki ott a legmagasabb rangú tiszt. Ő tartja a kapcsolatot a felettesekkel, jelentéseket ad, ő látja, hogy elég erősek-e, utasítást, segítséget kér. Hiszen alapvetően a határozott irányítás különbözteti meg a rendőrséget a tömegtől, tudja, hová kell menni, kihez kell fordulni, kivel kell tartani a kapcsolatot. Ez az, ami az első nap nem volt meg a Szabadság téren.

– Hogyan lehetett volna megakadályozni az ostromot?

– Nyilvánvalóan készenléti rendőrök kellettek volna a Szabadság térre is, hiszen ez az egység több főből áll, mint amennyien a Kossuth téren voltak. A védelem első vonalának még az utcán kellett volna lennie, mert fémkordonokkal körbeerősítve sokkal jobban meg tudták volna állítani a tömeget, mint bent az épületben. Mert az már az utolsó eleme a csatának, amikor a kordont áttörik, akkor lehet még összpontosítani az erőket, bent a házon belül kialakítani egy újabb védelmi vonalat. 

– Volt egy szimbolikus pontja a székház ostromának, amikor a kivezényelt vízágyú megfeneklett a korábban a rendőrök által mocsárrá alakított gyepen.

– Az a vízágyú egy múzeumi darab volt, amit teljesen magára hagytak, és amikor kigyulladt, a rendőrök, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy biztosítsák ezt az eszközt, elmenekültek. Ekkor a tüntetők jóindulatára volt bízva a szolgálatot teljesítő rendőrök élete. Az a vízágyú reprezentálta az egész rendőrség jelenlegi vezetését. A rendőrség azért nem tudja a munkáját szakszerűen végezni, mert rátelepszik a politika. Politikai elvárásnak megfelelően végzik a mindennapi feladataikat. Volt 3/2-es és 3/3-as tisztek irányítanak még mindig a rendőrségen belül, jó pénzért vannak még mindig ott, tanácsadóként. A rendőrség vezető rétegében pedig még ma is sok az olyan, aki ezer szállal kapcsolódik a régi rendszerhez. Nem volt meg a fiatalítás, a generációváltás, akik tényleg csak szakmai szempontok szerint működnének. Ez a legnagyobb baja a rendőrségnek.

– Hogyan kellett volna bevetni a vízágyút?

– Nem lett volna szabad idáig jutni. De ha már bevetették a vízágyút, akkor megfelelő biztosítással kellett volna tenni. Ekkor már autók égtek a székház előtt, így lehetett volna már erre számítani. Benne van a rendőrségi törvényben, hogy rendőri intézkedést akkor lehet kezdeni, ha annak százszázalékosan biztosított az eredményes véghezvitele. Ez pedig ott nem volt meg.

– Kedden már egy sokkal felkészültebb rendőrség állt szemben a tömeggel.

– Ez azzal is összefügghet, hogy Bene László, az országos rendőrfőkapitány hazajött. Hétfőn még nem tartózkodott Magyarországon. Kedden a rendőrség már összeszedetten, keményen lépett fel, és láthatóan ura volt a helyzetnek. Kivéve persze azokat a rendőri túlkapásokat, amelyeket a Hír Tv-nek köszönhetően látni lehetett. Amikor az állampolgár a tarkójára tett kézzel jelzi, hogy nem áll ellen, nem fut el, és mégis odamegy tizenöt rendőr és agyba-főbe veri, az bántalmazás hivatalos eljárásban, ami hivatali bűncselekmény és hivatalból üldözendő. Innentől kezdve bárki, aki ezeket a felvételeket látta, tehát a Katonai Ügyészségnek is, hivatalból vizsgálódnia kellene. Ha nevén nevezzük a dolgokat és köztörvényes bűnözőknek nevezzük azt a kemény magot, amelyik tört-zúzott a székház előtt, akkor, ha a másik oldal sérti meg a törvényt, azt is nevezzük ugyanúgy bűncselekménynek.

– Szerdán már az is elhangzott, hogy a fegyverhasználat is jogos lett volna. Egyetért ezzel?

– Kötelékben fellépő rendőr csak elöljárója utasítására használhat fegyvert, még akkor is, ha a saját testi épsége forog veszélyben. Gyurcsány Ferenc pedig a hírek szerint azt mondta, hogy a televízió épületét mindenáron meg kell védeni, de fegyvert nem szabad használni. Ezzel a kijelentéssel nyilvánvalóvá vált, hogy fegyvert nem használhattak.

– Otthonról, munkahelyről, iskolából vitt el a nemzetbiztonsági hivatal embereket, akiket azzal gyanúsítottak, hogy részt vettek a székház ostromában. Ez szokványos gyakorlat?

– Egyáltalán nem szokványos, de a törvény erre lehetőséget biztosít. Itt már csak az a kérdés, hogy tényleg azokért mentek-e, akik valóban tevőlegesen részt vettek a garázdaságban, vagy ezt politikai leszámolásként használják fel? A gond azzal van, hogy úgy hallani, nagyon sok olyan ember is bevittek, akik tevőlegesen nem vettek részt a zavargásokban.

– Szerdán éjjel az Oktogon és a Nyugati tér között szégyenletes komédiát látott a világ. A rendőrök fel és alá rohangáltak, talán tucatnyi fiatalt próbáltak harcra csábítani, csekély sikerrel.

– A szerdai akció már a médiának szóló demonstráció volt. Azt láthattuk a tévé képernyőjén, hogy a rendőrök fejetlenül szaladgáltak egyik irányból a másikba és próbáltak néhány embert kivenni a tömegből. A legnagyobb szégyen, hogy volt, akit azért kergettek meg az adófizetők pénzén fenntartott rendőrség egyes magukról megfeledkezett tagjai, mert a saját nemzetének a lobogójával magyar állampolgárként – miután gyakorolta az alkotmányban biztosított jogát – békésen ment hazafelé.

(kállaynagy) "

 

 

Profán Béni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 266

Tényleg, hol vannak a polgári körök?

Vagy csak lemaradtam az önfeloszlatási határozatokról?

Előzmény: Tiborc (264)
desző Creative Commons License 2006.09.29 0 0 265
http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=14316

..
És jött a többi furcsaság. A Magyar Televízió ostromlóit tehetetlen rendőrség fogadta. Az egyenruhásokat meglepetésként érte az erőszakos támadás, tulajdonképpen egyetlen értelmes intézkedést nem hoztak össze egész éjjel. A székházat védő rendőrök azt mondták: úgy érezték, nincs parancsnoka az akciónak. Más egyenruhások kijelentették, hogy azt a parancsot kapták: ne csináljanak semmit. Holott most már tudjuk, hogy Lasz György, az MTV-t békeidőben biztosító In-Kal Security vezetője bőven a roham megindulása előtt értesítette a hatóságot, hogy nagy balhé lesz. "Az ostromlók 99 százalékban ismert Ferencváros-, Újpest- és Diósgyőr-szurkolók, szinte név szerint ismerjük őket" - nyilatkozta másnap a biztonsági cég ügyvezető igazgatója. Hab a tortán, hogy ezeket a szurkolói keménymagokat folyamatosan megfigyeli a Nemzetbiztonsági Hivatal, magyarán meglepő lenne, ha pont a titkosszolgálatok nem értesültek volna a készülődésről.

A rendőrökkel körített szabad tombolás egyik emlékezetes pillanata egyébként az volt, amikor a spontán marmonkannával érkező demonstrálók vizuálisan valóra váltották a verbálisan beígért fenyegetést, és Budapest tényleg lángolt. A mű kész volt, az alkotó pihent. És elégedett mérleget vonhatott, ha föltette magának a kérdést, hogy ki miként jött ki ebből az egészből.
...
Tiborc Creative Commons License 2006.09.29 0 0 264
Hol vannak a polgári körök?

2006 – ban?

Milyen NBH információja van HI kartácsnak, amelyet nem oszt meg velünk?

Akkor meg mi a baj, a rémhírterjesztésen kívül, kedves Profán HI?

Előzmény: Profán Béni (221)
véredény Creative Commons License 2006.09.29 0 0 263
Mért lerombolták?
naiv Creative Commons License 2006.09.29 0 0 261
Mi a baj Budaházyval? Az, hogy leverte a szovjet csillagot? Jól tette.
Előzmény: Murcus (259)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.09.29 0 0 260
Na de azokat se, akiket az Orbán-klán bérelt fel... Ez azért gyanús, nem?
Előzmény: naiv (258)
Murcus Creative Commons License 2006.09.29 0 0 259
Budaházyékkal Csintalan tartja a kapcsolatot, vagy özvetlenül Orbántól kapják az utasításokat?
naiv Creative Commons License 2006.09.29 0 0 258
Akiket az apróklán felbérelt nem nagyon csukták le...
Előzmény: Törölt nick (257)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.28 0 0 254
nem tudom mit veritek magatokat egy olyan topikban aminek már a címe is hazugság... az ilyet nem lehet töröltetni a modikkal ?
gizibácsi Creative Commons License 2006.09.28 0 0 253
Beregffy vezérezredes már Budán van?
Előzmény: Törölt nick (250)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 252

No látod ezt viszont én is utálom...mert baromira magánügy mindegyik, de ha nyiltan bevállalja akkor ezzel kevesebb nem lett...és azt hiszem egyiküket sem származása, nemi identitása miatt ismertük meg és kedveljük vagy sem öket meg...Utálom a buzizos, zsidozos, cigányozos farokságot....olyan mindegy volna hogy e szempontból mi volnélk...

 

Előzmény: Törölt nick (249)
Lófax Creative Commons License 2006.09.28 0 0 247

érdemes

 

Ebben biztos vagy? :-)

Előzmény: The Rambler (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.28 0 0 246

"Igen amugy tényleg jól pofán kellett volna nyomni mindazokat, akik követ vettek a kezükbe, mert nincs indok, ami miatt bárki egészségét, vagyonát, stb vaszélybe sodorhatjuk"

 

Vannak akik ennél is radikálisabbak, Kupper pl. szarrá lövette volna őket a Jonathan kommandóval. És ősmét csak annyit mondok, hogy a börtön elég.

(Az viszont rendben van, hogy a fegyveres bankrablókat lelövik, majd a többiek abbahagyják).

Előzmény: anyabanya (226)
Tiborc Creative Commons License 2006.09.28 0 0 244
Humort és gúnyt is értékelek, ha szándéka tiszta!

 

Ez viszont mocsokság, amit előadott.

Cserébe én is gúnyt adok:

"Tiborc válasz | megnéz | könyvjelző  2006.09.27 10:35:08 (105)

Ki bátorította fel ezeket?

Megírtam már:

 

"A MTV épülete védett objektum, őrző – védő szolgálattal, és rendőri védelemmel feltámogatva.

/A sérült rendőrök száznál többen voltak./

A helyszínen volt a vezető is, jól elbújva.

Magára hagyták, impotensen viselkedtek: a vezető is, az őrző – védő is, meg a rendőrség is, meg a mostanában megszólaló NBH is.

Értelmes viselkedéssel elejében el lehetetett volna hamvasztani.

Minden dilettáns cselekedet ez ellen hatott.

Objektumvédelemmel én is foglalkozok, nehéz helyzetben az első vonalba megyek.

Volt rá példa, és nem lincseltek meg, nem vertek meg.

Itt miért nem így jártak el?

 

Kontárság, vagy szándékos hanyagság?

Lényegében mi történt ott?

A rendőri, honvédelmi támogatással rendező " B- közép", meg kétajtós szekrények, meg a „nyócker”, meg a „tizenháromker”, és sokan mások – de száz-háromszáznál többen nem - jól elverték a rendőrséget.

Akciótragikomédia magyar módra, - valaki már megjegyezte, szebben is, de nem keresem vissza."

 

Nem illene provokálni, kedves Seki Waker!

Hol van az értelem ma Magyarországon?

A PoliDili -ben nem!

 

Előzmény: Seki Waker (117)
djibouti Creative Commons License 2006.09.28 0 0 243
Mindegyik TV elfogult valamelyik irányba. Én személy szerint örültem, amikor a HÍRTV elindult. Végre lett egy kizárólag hírekkel foglalkozó adó. DE! Mára már csupán egy demagóg nyálfolyam lett az egész. A média feladata a tájékoztatás. Nem a néphülyítés. Illetve ha azt akarja csinálni, legalább ügyesebben tegye. Ne ennyire nyilvánvaló tényferdítésekkel és hazugságokkal. Mikor a Kerényit látom felszólalni a sötétség birodalmából felutazott, habzó szájú közönsége előtt, mindig próbálom kivenni az ápolóit a tömegből, akik csak az alkalomra várnak, hogy végre a rá tudják adni a kényszerzubbonyt. :D
Előzmény: saukoo (239)
saukoo Creative Commons License 2006.09.28 0 0 239

midenki keressen utánna a mai Csintalan műsornak és benne Kerényi levelére....érdemes

 

kis gempáért előbb tanulj meg magyarul írni egy nálad mélyebben magyar barátodtól, ha már az iskolában nem sikerült.

anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 238
ez is igaz...:)) de azért ijedtemben nem pisilem össze magam, söt légy erös én még ma is kedvelek jónéhány arcot köztük, bár most nehéz kedvelni a szerintem zseniális tudású Bauert, hogy nem lépett ki tiltakozásképpen azért, mert azt tették a gazdasággal, amit...nehéz kedvelni a számomra hitelesnek tünö Fodort, amiért nem zaklatja fel az, amit tett a fönöke és még sorolhatnám....(de hidd el sosem leszek szadesz gyülölö, mert nem)
Előzmény: Törölt nick (236)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.28 0 0 237
És a parókája is nagyon béna.
Előzmény: Profán Béni (221)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 235
itt meg nem...itt a kilpett MDF-esek landoltak ott...de sokan vannak a FIDESZ-ben volt SZDSZ-esek...Söt vannak szadeszosok, akik ma is kedvelt emberek a fideszesek közt négyszemközti beszélgetések alatt...pl  tudom sokan kedvelik Velkey Gábort és okkal joggal azt hiszem...
Előzmény: Törölt nick (231)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 233
most meg arról van szó, hogy a kormány nyiltan belehazudott a nép pofájába...(amugy éveken át)
Előzmény: Törölt nick (227)
djibouti Creative Commons License 2006.09.28 0 0 232
A Kerényi, meg a Csintalan is olyan emberek, akik egyedül a rémHÍRTV-ben kapnak szót. Ha egy IQ-val kevesebbjük lenne, növények lennének.
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 230
hát nem....
Előzmény: Törölt nick (228)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 229
Azért nem vitatkozom Veled, mert gondolom Te is és én is ismerjük azokat, akik a kezdet kezdetén beléptek ott, ahol vagyunk...Itt a népi inditatású és MIÉP-esé váltak nagy része nem szadeszba lépett be, hanem az MDF_be (gondolom ott is amugy, ráadásúl uigye a MIÉP az MDF-ből vált ki)...a szedeszbe belépök számára itt pont az volt az ok, amiért a rendszerváltó pártok közt a szadeszt választották és nem az MDF-et, mert az MDF népnemzetigerincü vonulata tulságosan is nacinaloistának tünt...tulontúl konzervatívnak sok tekintetben, mig a szadesz volt pont a szabadelvü, radikális csapat...Aztán
Előzmény: Törölt nick (224)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 226

Igen amugy tényleg jól pofán kellett volna nyomni mindazokat, akik követ vettek a kezükbe, mert nincs indok, ami miatt bárki egészségét, vagyonát, stb vaszélybe sodorhatjuk, miként nincs indok arra sem, hogy hazudtak...s nincs persze indok sem a zsidozásra, sem a cigányozásra és persze arra sem, hogy néhány száznyi amugy a pofánvágást böven megérdemlö bünözö miatt a békésen tüntetgetöket, szabadvéleménynyilvánitokat fasisztának, szélsöségesnek, stb minösitsük....

Emlékezz vissza 90-re. Minket itt felkértek arra peströl a szadesz központból, hogy fözzük a teát, vigyünk kaját azoknak, akik amugy békésen tüntettek...(bár azt azért megjegyezném, hogy igen hatásosoan vágtak alá sok embernek, akik pl egész egyszerüen nem tudtak hazamenni s ez azért ugye a másik szabadságának a korlátozása)

Előzmény: Törölt nick (171)
kispolszki Creative Commons License 2006.09.28 0 0 225

Kerényi, mint biztos forrás. Bruhaha.

 

Apostrophe Creative Commons License 2006.09.28 0 0 223
Engem gyíkká változtatott...



De már elmult.
anyabanya Creative Commons License 2006.09.28 0 0 222
Ugye tudott, hogy nem igaz, amit mondasz, mert van Kis János, van Hack Péter, van Tamás Gáspár.... Nem vagyok se MIÉP-es se Joobbokos söt mindaz a 300000 volt elsö szadesz tag sem az, akik az elsö 35-ben ott voltak a megyénkben és ezek közt a többségnek ma is aktív véleménye van...Az ös szadeszosok többsége 94-ben igazán nagyot csalodott és lelépett...Vagy miként magyarázható az a veszteség, amit a szavazok közt vesztett 94 után...Nekem azt igérték, hogy sem az MSZMP-vel, sem az utodpártjaival nem...
Előzmény: Törölt nick (172)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.28 0 0 221

Én meg még biztosabb forrásból tudom, hogy Kerényi van mögötte :)))

 

A Változás 2006 celldömölki rendezvényen Kerényi Imre arra szólított fel: a Fidesz választási kampányához csatlakozó önkéntesek alakítsanak hadsereget. A polgári kör-vezetőként is ismertté vált színházrendező szerint Magyarországon szabadságharc van, amit a jobboldalnak meg kell nyernie. Ha mégsem sikerül, forradalmat csinálunk - vetítette előre Kerényi.

 

 

Hát komolyan vették. Akkor meg mi a baj?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!