Sajnos az összes párt vezetője hányingerkeltően viselkedik. Talán Dávidibolya az aki mond néha okosat, de az ő tudása ennyiben kimerül, mert tenni valamit már rég láttam őt.
"egy jóérzésű centrumszavazóból is kihozza a szkinhedet..."
Ez így nem igaz. A szkinhedek mindig is azok voltak, és most van egy ürügyük a rombolásra. Volt már interjú velük, a vezetőikkel, fogalmuk sem volt a helyzetről.
mintha éppen most regnáló elkúrmányunk fejezte volna ki abbéli véleményét, hogy a honvédelmi miniszterséghez nem katonai, hanem menedzselési tudás szükséges...
de hát az is igaz, nem is tartanak igényt értelmes honvédségre, elég a kirakatba tehető export-hadsereg....
Tény, hogy ebben és ezer más dologban is igen vékony a határ a hazugság és a tévedés között, különösen azért, mert ezek a meccsek azért komoly érdekek mentén zajlanak....
JuzoSch: "Nem az a lényeg, hogy ki a naqgyobb faszkalap, hanem hogy ki tudja rendbehozni az országot."
OK, ez már értelmes vita, kár, hogy mindjárt húznom kell. Van gazdasági, és van morális kártétel. A gazdasági tényleg megfoghatóbb, de pont a dolog kiszámíthatatlkansága és az ország beteg társadalma, "lelke" miatt, mint írod is, hosszú távon tán még veszélyesebb a morális. Én a magam részéről ezt még jobban a szívemen viselem, mint akármilyen gazdasági kérdést, de lehet, hogy nincs igazam. GyF felőlem akár még maradhatna is, csak ne viselkedne közben olyan hányingerkeltően, hogy az még egy jóérzésű centrumszavazóból is kihozza a szkinhedet...
Na ennyi.
Egyébként fenti mondatodat címezd a topic nyitójához: tényleg nem a faszkalapság mértéke a lényeg, hanem a helyzet. De men akarják tisztán látni. :( Ez a topic pont arról szól, hogy "ki a nagyobb faszkalap".
Amíg volt sorkatonaság, addig ez mindenki számára kötelező volt, ehhez jogkövető magatartás esetén a kormánynak ragaszkodnia kellett."
Ugye milyen szar dolog magyarázgatni? Tiszta "nem lesz gázár emelés".
Persze nem kellett volna túllihegnie a dolgot azzal, hogy "a férfi mércéje", hogy volt-e katona (miközben honvédelmi minisztere nem is volt). Kb ennyire legitim Orbán, amikor illegitimezik.
"Kiállt orbán, hogy "bocs, tévedtünk"? Mert ha nem akkor még mindig hazugságban van, hiszen már lehet tudni, hogy nem figyelték meg őket..."
Kiállt GyF, hogy "bocs, tévedtünk"?
Nem, nem. De így tünteti fel magát, ami újabb, már már metahazugság, mivel közben saját megtisztulásáról beszél. El kéne fogadni, hogy bármennyire fáj is, most Gyurcsány sokkal nagyobb mocsok, mint Orbán.
A társadalmi, morális következmények megfoghatatlanok. Lehet, már egy év múlva sem lesz hatása, de lehet még 10 évig. Mivel a gazdasági következmények nyílvánvalóak, fájó szívvel én is Gyurcsány maradásának drukkolok. De remélem a következő kormény valahogy lecsukatja:)
Juzo Sch írta: "Én is örülnék ha elhúzna, de akkor jó eséllyel (az elemzők szerint is) magával rántaná az államot is."
Sajnos igazad van. Ezért sokkal súlyosabb a helyzet (gazdaság vs. társadalomlélektan), mint ahogy a sok kis provokatív dühöngő látja errefelé a fórumokon, meg általában. De az információs teret foglalják...
"Te nem érted, a beidézett mondatodat én csaholásnak vettem. Ennyi, kár erről többet beszélni.
Szervusz."
Pedig most szép igazán. :))) Mivel a mondatom a tiédnek pontos parafrázisa, a te mondatod is csaholás volt saját elveid szerint. Akkor viszont hol a "veled ellentétben"?
Hogy egy program hogy lehet hazugság, nem egészen értem....
Szvsz ha azt mondom, hogy 2 év felkészülés után le fogom tudni futni a maratont 2 órán belül, akkor senki nem arra gondol, hogy hazudok, max. arra, hogy egy beképzelt és hülye alak vagyok, akinek fogalma nincs a távfutásról...
A mindenkiben nyilván benne vannak a hazai szoclib elemzők és a globáltőke képviseletében működő külföldi "függetlenek". Ezt azért illendő figyelembe venni.
Orbán ott követett el óriási taktikai hibát, amikor elkezdett luxusprofitozni, meg a privatizációs szerződések felülvizsgálatának ígéretével kampányolni.
Mindkét dologban 100 %-osan igaza van, de ezzel magára szabadította az egész bagázs mérhetetlen lejárató-arzenálját. Ott kb. el is dőlt, hogy megint nem fog nyerni.
A programban mindkét dolog (igaz jól elrejtve) benne volt, és ha ezt kiemeljük belőle, akkor valóban ingataggá válik, mégha nem is hülyeséggé.
De mellyik az az elemző, aki hajlandó egy ilyet kimutatni, és felvállalni a csahos csorda támadásait? Nem is igazán lett volna jó, bár már úgyis előbb borult a bili!
JuzoSch írta: "Nem az a hazug aki hazudik, hanem akit rajtakapnak."
Nem erről van szó. Hanem arról, hogy akit rajtakaptak, ne pozőrködkön tovább. Ha teszi, mégpedig ekkora kaliberű dologban, az nem ürügy, hanem ok a "felkelésre".
Amúgy meglepődni szerintem csak GyF-imádó öreg nénikék lepődtek meg. A felvétel és a miniszterelnöki reakció nem meglepő, hanem felháborító.
Ha viki lelépne, akkor a fidesz nélkül nem sokat érne a szava. Meg nem is beszélne, hisz nem lenne esélye a hatalmora, simán csak befeküdne az elmegyógyintézetbe.
Pontosítsunk: A fedezet nélkül beváltottak. Merthogy az mszp arra is igéretet tett, hogy a GDP növekedés okozta bevételből fedezi az egészet (amit valszeg már akkor tudtak, hogy hazugság).
S ha lemondana a pártelnökségről, s megalapítaná a nemtudommilyen pártot, ahol egyedül lenne, akkor is ennyi embert tudna é vajon befolyásolni? lehet igen... s akkor mi van? :)
Na de senki nem mondta, hogy Ferikénk utána ne töltsön be akármilyen posztot az MSZP-ben... ha el bírják viselni... de NEM miniszterelnöknek való :)