Keresés

Részletes keresés

baybee Creative Commons License 2006.09.24 0 0 16
Hmmm... szomorúan olvasom ezt a topikot. Pedig épp én is ilyesmiben gondolkodtam. Azaz a freeblogomat átcuccolni wp alá, egyéb mással összerakva egy oldalra. Na mindegy. Ezt az ötletemet is beteszem az ezsemjöttbe fiókba.
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.24 0 0 15
Na ja. De ha ismernéd ezt a 3 kis libát, szerintem Te is inkább azt mondanád, hogy megcsinálom még ha lehetetlen is, mint elmagyarázni Nekik, hogy nem lehet. Típikus szőke trendi plázacicák... És mivel a net és blogolás most trendi, így nekik is ez kell...
Egyébként az lesz valószínűleg, link a freeblogra, aztán hátha nem veszik észre. :D
Előzmény: arsen_ (14)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.24 0 0 14
Értem. Hát figyu, ami a freeblog - wp transzfert meg az eddigi 2000 posztot illeti, én elmagyaráznám nekik, hogy a blog egy gyakran frissülő műfaj, igazából sosem azért olvassa a látogató, mert az adott blog jó volt valamikor régen, hanem mert napi szinten nyújt valamit. (Ha mást nem is, híreket az ismerősöknek magunkról.) Szóval talán egyszerűbb beletörődni, hogy a régi bejegyzések a freeblogon vannak, esetleg lehet rá linkelni is a sidebarról.

A heti archívum posztolását is meg lehet változtatni, de szintén nem egyszerű: bele kell matatni a wordpress forráskódjába.

wp-includes/template-functions-general.php - ebben a get_archives függvény alábbi ága:
elseif ( 'weekly' == $type ) ...

Ez nálam a 355. sor amúgy, de asszem én hackeltem már valamit. Na és ebben az ágban kéne értelmezni, hogy mi micsoda, azt átírni olyanra, amilyet a hölgyemények parancsolnak. :)
Előzmény: nyuszmussz (12)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.24 0 0 13
Sajna nem nyert. Baja van a
Warning: mysql_affected_rows() [function.mysql-affected-rows]: A link to the server could not be established in wp-includes/wp-db.php on line 159
és ezzel is:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 3341 bytes) in wp-admin/import/rss.php on line 36
Szóval nem engedi. Nézegettem ezt a 2 file-t csak php-hoz nem igazán értek. Annó az egyetemen egy félévig tanultuk, de igazából aki tanította sem értett hozzá.

nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.24 0 0 12
Aha. Na ezt mindjárt megnézem, hátha.
Egyébként meg csak azért akar elmenni a freeblogról, mert a barátnőivel (3 szőke picsa) kitalálták, hogy csinálnak egy weboldalt maguknak, ahová viszik a blogjaikat is. Azaz az egyik csaj apja vett egy tárhelyet nekik, én meg csináljam meg az oldalt az ő hülye elképzeléseik szerint. Ők meg majd csak irogatnak oda... Nem is ez baj. Csak a 2 kicsi gyerekem, meg a munkám mellett nincs túl sok időm a naponta változó igényeik szerint alakítani az oldalt. És ráadásul nem értik meg, hogy nem mindig a legtrnedibb sörgő-zörgő színes szagos zenélő oldal a legjobb. És volt már olyan változat is, amire egyenesen azt mondtam, hogy nem csinálom meg, mert olyan ronda giccses lesz, hogy nem adom a nevem hozzá, hiába én csak a kivitelező vagyok.
Előzmény: arsen_ (11)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.24 0 0 11
Na mizu? Rss az az xml file. Azt kéne megadni az RSS import-nak, aztán lesz ami lesz.
Amúgy megkérdezhetem, hogy miért akar a tesód lelépni a freeblogról?

Előzmény: nyuszmussz (10)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.23 0 0 10
És a freeblognak az RSS-ét hogy tudom lementeni, vagy egyáltallán megcsinálni? Mert RSS-t is lehet importálni a wp-re. Úgy működhet esetleg?
Bocs, hogy ennyit kérdezek.
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.23 0 0 9
És ez mit jelent?
A webszerver nincs megfelelően beállítva. Kérlek engedélyezd a PHP CURL kiterjesztését és frissítsd az oldalt!
Elvileg minden engedélyezve van az extrán. Vagy a wp-ben kell csinálni vmit? Annyira nincs időm ezzel vacakolni, és utána keresgetni dolgoknak. Légyszíves segítsetek, mert nekem leharapják a fejem.
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.23 0 0 8
hümm... Tényleg nem egyszerű. De mindezt megértetni a nagyon okos és hozzáértő tesómmal még nehezebb. Úgyhogy feladtam, és inkább kísérletezem. kiexportáltam a freeblogját, abban van az entries.xml amiben vannak a postok. Most ezt kéne valahogy felvarázsolni a wp adattáblái közé. Igazából ha nagyjából sikerülne az is jobb lenne, mint majdnem 2000 post-ot egyesével átkopipasztézni. :)
Viszont a wp archívum dátumát meg tudom változtatni a postok dátumától függetlenül? Mmint a postnál jó a 2006.szeptember 23., szombat, de az archívum az így kéne: 06-09-18 - 06-09-24 Mert heibe kell neki. :)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 7
Tudtommal 100%-osan ez még senkinek sem sikerült, de hátha épp te találod meg a megoldást! :) Próbálgatni kell, először kiexportálni a freeblogos tartalmat, az ad egy xml-t gondolom, abba bele kell nézni, hogy minden megvan-e, amit a WP import-pluginek valamelyike akar, aztán ha kell, egy okos replace progival átalakítani olyanra az xml-t, majd kísérletezgetni az importálással. Nem egyszerű. :(
Előzmény: nyuszmussz (6)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.20 0 0 6
:) Értem én az adatbázis részét. Annó 7 éve progterv-en végeztem az ELTE-n, igaz kimondottan programozási területen eddig még nem dolgoztam. Blogokat meg csak annyira ismerem, hogy egyszer a tesóm átírt valamit a kódjába, és azt javítottam ki neki, meg a css-t írtam meg hozzá. Én nem nagyon vagyok híve a netes naplóírásnak, bár néha szoktam ilyeneket olvsgatni.
A kérdésem arra irányult, amit végülis megválaszoltál a végén. Azaz, hogy ezek a motorkódok benne vannak a gyári sablonban, nem nekem kell kitalálni, hogy hogyan írjam be a motorkódokat, mmint szintaktikailag.
Az viszont gáz, ha freeblogból nem lehet áttenni a blogokat. Ugyanis ez lett volna a cél, mindegy. Akkor így ezt egyelőre felfüggesztem, megpróbálok utánanézni a neten. És azt nem tudod véletlenül, hogy közvetve sem lehet áttölteni. Azaz mittudomén egy másik blogmotor elfogadja a freeblogosat, és aztán azt meg elfogadja a wp?
Előzmény: arsen_ (5)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 5
Freeblog asszem nem megy, egy időben google-ztem a témában erőssen, akkor se volt egyszerű, de azóta új a freeblog motorja is, szóval passz. Szerintem ne küzdj vele, inkább linkelj a régi blogra az archívummal kapcsolatosan valahol, és kész.

A sablonnal jobban jársz szerintem, ha a default-ból indulsz ki, abban már benne is vannak a lényegesebb template tag-ek is. Ezekről leírás itt van:
http://codex.wordpress.org/Template_Tags

Az archiválást nem teljesen érted asszem. Az archiválás maga nem változik, mert mi is az valójában? A posztok mentése az adatbázisba, címével, tartalmával és _dátumával_ együtt (meg még egy rakat infóval). Tehát nem értelmes az a mondat, hogy "be van állítva alapértelmezettre", mert nem az archiválás metódusa van beállítva, hanem a posztok mentése, mint alapvető blogmotor-funkció. Ami változik, az az adatbázis lekérdezése, és ezt állíthatod a get_archives paramétereivel. Ezt a lekérdezés tehát neked kell a sablonba írnod, oda, ahol az archívumlistát látni akarod. Természetesen a default témában is benne van, a sidebar.php-ban találod - ennyiből végülis igaz, hogy be van állítva alapértelmezetten, de az is csak egy sablon (méghozzá az egyik legrusnyább wp-theme), hiába kapta az előkelő default nevet, ne dőlj be neki. :)
Előzmény: nyuszmussz (4)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.19 0 0 4
Köszi az infókat. A freeblogról áthozni gázos az pontosan mit jelent? Nem lehet? Hogy milyen kódok vannak freeblogon, csak futólag láttam, mikor a tesómnak belejavítottam a kódjába. De azt mondod, hogy sima html oldalt írok css-el meg minden cuccal együtt és ezek a php-s izék meg csak a blogmotor kódjai? És ezeket a motorkódokat megtalálom vhol, mmint, h melyik mit csinál? És ez a get_archiv be van írva a kódba vagy nekem kell kitalálni a helyét. Mert ugye valamilyen archiválás be van állítva alapértelmezettre.
Előzmény: arsen_ (2)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3
blofinfo helyett bloginfo :D
Előzmény: arsen_ (2)
arsen_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 2
1. a sablont csak php-ban. Illetve alapvetően html-t csinálsz, csak a wordpress template tag-jeivel töltöd ki. Ezek nem túl bonyolultak, ilyesmi, hogy pl. a <?php blofinfo(url) ?> visszaadja a blog url-jét, <?php blofinfo(name) ?> a nevét... stb. A freeblogon is ilyesmi kódokkal kell operálni, amennyire én tudom.

2. elég stabil. Jó sokan tesztelik minden nap, ha találnak egy biztonsági rést, hamar megérkezik a frissítés.

3. a freeblog bejegyzések átvitele gázos.

4. A sablonodban kell meghívni a get_archives rutint weekly paraméterrel. Bővebben: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/get_archives


Előzmény: nyuszmussz (-)
_ Liar _ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1
ne itt májerkodj :)
nyuszmussz Creative Commons License 2006.09.19 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Letöltöttem a WP programot, és installáltam az extra.hu-n. Működőképes a dolog (elvileg). De van egy jónéhány kérdésem.
A blog sablonját csak php-ban lehet megcsinálni? Mert az a 2 gyári sablon, amit ad, az abban van.
Mennyire stabil ez a rendszer? Adatátvitel, és biztonság szempontjából.
Illetve a freeblogról a bejegyzéseket hogyan tudom átvinni ide?
Az archiválást lehet-e hetire állítani?
Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!