A legtöbb ember tanácstalan lehet. Már nem lehet tudni ki mikor hazudik és kinek lehet egyáltalán hinni, ebben az országban bármit megúszhatnak a politikusok. De a hazugság mellett fontosabb kérdés, hogy az országgal mi lesz? És van egyáltalán egy ember is a parlamentben, aki végre jó irányba vinné az országot?
Nem feltétlenül kell a társadalom jelentős részét maga mögött tudnia. Ha elnyeri a pártelnöki pozíciót is és az EU elfogadja a konvergencia programot (valamint ennek folyamányaként az önkormányzati választás sem lesz elsöprő jobboldali győzelem), akkor simán végigviszi a következő választásokig.
Tudjátok, én meghallgattam a hanganyagot (elejétől a végéig), és azt kell, hogy mondjam, a feltárt helyzettel egyetértek, a megoldással és a megoldáshoz vezető úttal már nem, ezért írtam, hogy se vele, se nélküle.
Gyurcsány Ferenc mára már hitelét vesztett ember lett => és bár hiába jó a célkitúzés, ha nem tudja maga mellé állítani a társadalom jelentős részét. A kitűzött célt pedig meg kellene valósítani, de nem látok olyan politikai erőt és vezetőt, aki maga mellé tudná állítani a társadalom jelentős részét, illetve elszánt lenne a célok megvalósításában.