Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 39

Az egyetemen az egyik szemináriumon balra mellettem ült egy lány. Bal karom a padon. Az enyémhez nyomja a karját. Gondolom véletlen, elhúzom. Megint hozzányomja.

Jesszusom, erre való a koedukáció? Miért nem írja meg, hogy védtelen, és segítségre szorul? Nem lett volna kétséges a válaszom. De így, órán???

msmks Creative Commons License 2008.10.10 0 0 38
jelen esetben az történik, hogy az elvárható logikus mérlegelés, és a Vilar által felhozott állítások cáfolata helyett a személyét igyekszel elbagatellizálni, a véleménye súlyát kisebbíteni, ezáltal saját véleményedet megerősítve érzed.

vegyük Vilar egyik észérvét a saját elméletének alátámasztására:
a férfiak később mehetnek nyugdíjba, pedig a statisztika azt mutatja, hogy a várható életkoruk alacsonyabb, mint a nőké, tehát pont fordítva kellene lennie.

így talán értelmes mederbe lehet terelni a vitát. :)
Előzmény: Nicsinyo (36)
msmks Creative Commons License 2008.10.10 0 0 37
talán próbáld szótár helyett a google-t, és angol kifejezés helyett a magyart:

http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&channel=s&hl=hu&q=kognit%C3%ADv+disszonancia&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

Előzmény: Nicsinyo (36)
Nicsinyo Creative Commons License 2008.10.10 0 0 36
...Kénytelen voltam megnézni a szotàrban, hogy mi a fene is az a dissonance cognitive? de okosabb nem lettem...
Előzmény: msmks (35)
msmks Creative Commons License 2008.10.08 0 0 35
ez a hozzászólás bűzlik a kognitív disszonanciától. dolgozz még ezen egy kicsit.

akit jobban érdekel, és tud angolul, Esther Vilar személyes honlapja: http://www.theabsolute.net/misogyny/vilar.html
Előzmény: Nicsinyo (27)
rádható Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34
én is!
Előzmény: űrszél (29)
belzebúby Creative Commons License 2008.10.08 0 0 33
én meg gondolkodom rajta
Előzmény: űrszél (29)
savy Creative Commons License 2008.10.08 0 0 32
én is
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.08 0 0 31
én is
Előzmény: sniffí (30)
sniffí Creative Commons License 2008.10.08 0 0 30
én is
Előzmény: űrszél (29)
űrszél Creative Commons License 2008.10.08 0 0 29
helyesen:
én hiszek a mindenható *x*inában, ami ha kell megállít!
Előzmény: űrszél (28)
űrszél Creative Commons License 2008.10.08 0 0 28
én hiszek a mindenható */*iniban, ami ha kell megállít!
Nicsinyo Creative Commons License 2008.10.08 0 0 27
Az lehet, de valoszinü csak a gazdag körökben mozgott, hogy nem vette észre mindezeket. Arra a körre elképzelhetö, hogy jellemzö volt a meglàtàsa, a nök "parazita" -viselkedése.
Előzmény: msmks (26)
msmks Creative Commons License 2008.10.08 0 0 26
Dél-Amerikában született, argentin írónő.
Előzmény: Nicsinyo (25)
Nicsinyo Creative Commons License 2008.10.08 0 0 25
Ez a Vilar még nem jàrt ( tv-n keresztül sem) pl. Indiàban, hogy azt àllitja hogy a nök nem dolgoznak. Azsia, Dél-Amerika és Afrika nagy részén is a földeken a nök dolgoznak, Indiàban napi 13 oràt, s àtlag életkoruk 38 év.
A férfiak legfeljebb az àllatokat örzik (irtozatosan fàraszto munka lehet!).

Előzmény: msmks (24)
msmks Creative Commons License 2008.10.08 0 0 24
:)

"Mi a no?

Mint mondottuk, ellentétben a férfival, a no az az ember, aki nem dolgozik. A meghatározás ezzel teljes is volna - sokkal többet ugyanis nem tudunk a norol mondani -, ha az ember fogalma nem volna annyira átfogó és pontatlan, hogy nem lehet vele férfit és a not egyszerre meghatározni.

Az emberi lét két lehetoséget kínál: választhatunk egy animális,állati, alacsony szintet, vagy egy szellemi szintet. A no kétségtelenül az elozot választja. Jó fizikai közérzet, és egy fészek melyben akadálytalanul eleget tehet az inkarnáció követelményeinek - ez számára a legfontosabb.

Bebizonyított tény, hogy a férfiak és nok azonos szellemi képességgel születnek, tehát primer különbség intelligenciájuk között nincsen. Hasonlóképp kiderült, hogy azok a képességek, amelyeket nem fejlesztenek, elkorcsosulnak, márpedig a nok nem használják szellemi képességeiket, szántszándékkal tönkreteszik gondolkodási berendezésüket, és ez a rendszertelen agytréning a másodlagos, visszafordíthatatlan ostobaság állapotába juttatja oket.

Miért nem használják a nok az agyukat? Azért, mert nincsen szükségük szellemi képességeikre az életben maradáshoz. Elméletileg elképzelheto, hogy egy szép nonek kevesebb az intelligenciája, mint például egy csimpánznak, és mégis megállja a helyét az emberek világában.

Legkésobb tizenkét éves kortól - ez az a kor, amelyben a legtöbb no elhatározza, hogy prostituált lesz, azaz késobb szerez magának egy férfit, aki érte és helyette dolgozik, és akinek ellenszolgáltatásképpen bizonyos idoközönként rendelkezésére bocsátja a vagináját - a no nem fejleszti tovább szellemét. Igaz, hogy tovább képezteti magát, és eközben megszerez mindenféle diplomát - mert a férfiak azt hiszik, hogy az a no, aki valamit megtanult könyv nélkül, valóban tud is valamit (az oklevél tehát növeli a no piaci értékét) -, de a valóságban ebben a korban egyszer s mindenkorra elválnak a nemek útjai. Ezen a ponton véglegesen megszunik a férfi és a no között a megértés lehetosége.

Ezért a leggyakoribb hiba, amelybe a férfi beleesik akkor, amikor egy norol véleményt alkot, az, hogy magához hasonlónak tartja, azaz olyan embernek, aki többé-kevésbé ugyanazon az érzelmi és értelmi síkon él, mint o maga. A férfi kívülrol meg tudja figyelni felesége viselkedését, fülével hallja, amit mond, szemével látja, hogy mivel foglalkozik, külso jelekbol ítélve következtethet arra, hogy mit gondol, de
ezenközben a saját értékskáláját veszi alapul. Tudja, hogy o a no helyében mit mondana, gondolna, tenne. És ha megvizsgálja tanulmányainak - saját mércéjével mérve - lehangoló eredményét, csakis arra a következtetésre juthat, hogy van valami, ami a megakadályozza a not abban, hogy azt tegye, amit o maga a no helyében szívesen tenne. Mert a férfi önmagát tartja a minden dolog mércéjének, és
amennyiben az embert logikusan gondolkozó lényként határozzuk meg, ehhez joga is van."

(Esther Vilar: Az idomított férfi)
(hozzáteszem, nem feltétlenül értek egyet, de azért elgondolkodtató írás.)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.07 0 0 23

Hozzunk létre olyan egyházat, amely a nőket isteníti.

Istennő nyilván nem lenne tag az egyházban, hiszen nem alacsonyodik le ilyen evilági szervezkedéshez.

rous Creative Commons License 2006.09.17 0 0 22

Csinálom a magam metamétáját ellenem s drukkolok mindkét magamnak.

Néha-néha nyilvánosan, hátha valakit érdekel.  

A függőlegesen olvasott hsz-eidből, honlapodból, blogodból úgy látom, Te sem unatkozol magad mellett.

 

Megyek vasárnapolni.

 

Előzmény: Törölt nick (20)
rous Creative Commons License 2006.09.17 0 0 21

Kedves mindenszentek és nevetséges!

Olvasgattalak benneteket, két értelmes ember sejlett ki az ötlet- és idézettömegből, viszonylag kevés odavetett jelzővel.

 

Mi történt veletek? Nevetséges egy másnapos marhapásztor jelzőivel felfegyverkezve a magyarok Nagyasszonyát kéri tőlem számon, mindenszentek meg humorfioláját reklamálja a sorson. 

 

Ha értőn olvastátok volna a dialektikus feminizmusomat, tudnátok, hogy én nem vagyok Petri György híve, nem dugtam egyiket sem az irományomban sehová. Isten sincs benne, az meg valóban kész vicc, hogy szerintem nő a Nagyfőnök. Ez szinte már eredeti feltételezés. Csakhát. Ahogy olvastalak benneteket, felderült bennem, nálatok is ez lehet a főnökhelyzet. Pl. nevetséges, pardon, mindenszentek nem a feleségén kereste a fiolát. Vagy fordítva. Elgurult, írta. Ismerős...:-))

No, ez összekeveredett. Valahol skizo van. Átcsaptatok bennem egymásba, mint Hegelben a lét a semmibe, retúrral. No, ez biztosan Összinfó tréfája volt.

 

Hálás lennék, ha megsemmisülne tőletek ez az - hogy nevetséges definícióját kövessem - idióta öklendezmény, amit természetesen sokféle nyögvenyelős Összes Mű megemésztése után vagy a nélkül hánytam fel a topikba.

 

Így jár az ember, ha metafilozofál és mindenkinek akar adni egy kis igazat. Örülnötök kellene, hogy hótt anyagelvű létemre kidialektikáztam egy végtelenül kis csavarral a Személyes Nagyfőnök szükségszerű létezését. Imátok, lehet, segítene végképp megtisztulnom ettől az egész - pfúj!, le se írom, mitől.

Mit kapnék én az ateistáktól azért, amiért nektek örülnötök kellene. Hiába mondanám, hogy az én Összinfóm tudatunktól függetlenül létező objektív szingli, hús-vér valóság, aki nem mindenható és nem androgyn (sőt), és még megöngyilkolódni is tudna, ha akarna (de tud jobbat).

 

Szerencsére ők se törődnek a lényeggel meg Hegellel, így van esélyem. Már mindegy, én szóltam időben: Uraim, ráfázunk! Igaz, igen sokáig bőséges magyarázatra szorulok, mint a Bibliák és az egyéb Összes Művek. Üsse kő, vállalom azt a néhány évezredet.

 

„Ha megdobnak jelzővel, dobj vissza kondásigével” stílus nem kenyerem, így csak apropóztam egy féloldalt, hogy fennmaradjon az értem való imátokba vetett reményem. Ámen.

 

Előzmény: nevetséges (18)
mindenszentek Creative Commons License 2006.09.17 0 0 19

azt írja 13-ban hogy viccnek szánta ha jól értem

...nekem is elgurulhatott a HUMOR cimkéjű gyógyszeres fiolám ...nem tudtam bevenni

Előzmény: nevetséges (18)
nevetséges Creative Commons License 2006.09.17 0 0 18
ezt mind te találtad ki, vagy 'segítettek'?
ekkora ökörséget....
te sem vagy magyar katolikus az bizonyos. akkor tudnád mit jelent a Nagyasszony, s nem öklendeznéd ide ezt az idiotaságot.
Előzmény: rous (-)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.09.17 0 0 17
Én is értettelek, csak valaki humorosan szóvá tette. Jómagam pedig vettem a fáradtságot és elmagyaráztam neki.:))
Előzmény: rous (16)
rous Creative Commons License 2006.09.17 0 0 16
Értettelek, de nem bírtam kihagyni az olcsót, ha már ott volt a nulla meg az egyes. Bocs.
Előzmény: Agnoszticizmus (15)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.09.17 0 0 15
Nos, a tizes számrendszer szabályai szerint haladtam. Nem kell, hogy tovább részletezzem.
Előzmény: többkell (3)
rous Creative Commons License 2006.09.17 0 0 14

"Igen, ismerem a metaelméletet, de mi köze van a metafilozófiai irányzatnak ehhez a zavaros topicnyitóhoz?"

 

Érthetően fogalmazol, de hamisan. Ismered a metaelméletet, írod, mintha csak egy metaelmélet lenne. A metaelmélet fogalmának lényege, hogy számtalan ilyen elmélet van, de mind lényegesen különbözik a másiktól. Csak az a közös bennük, hogy megkísérlik logikusan összevegyíteni  a komoly létmagyarázatokat. Egyébként ahány, annyi féle. Némelyik még a Serenic Művek zavarosságaihoz is leereszkedik.

 

A jelzőket én is köpöm. Nem kunszt. Olvasva a Serenic Műveket, semmi kétségem, hogy olyan messze vagyunk egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ha értenéd, amit írok, becsődöltetnéd a Serenic Műveket.

 

Előzmény: Törölt nick (12)
rous Creative Commons License 2006.09.17 0 0 13

"Mar vagy 8 szor elovastam."

"Nem derult ki, hogy miert is nyitottad a topikod."

 

Nincs kétségem, hogy komolyan próbálkoztál. Másoknak esetleg még nehezebb a dolguk.

Sajnálom az elvesztegetett idődet. Valóban nem topikszöveget írtam. Lehet, nem is tudok. Nincs benne gyakorlatom. Belátom, itt nincs idő tanulmányozásra.

Egy topikban azt firtatták, hogy mit csinált Isten a teremtése előtt. Ez ötletet adott. Az örök teremtést. Az ötletet igyekeztem kidolgozni. A végén egy nő kerekedett ki belőle főnöknek. Mellőzhetetlenül. Nekem tetszett.

 

Extra, de almellékszál. Szerintem van topikszintet megütő néhány mondat a topiknyitóban. Pl.:

Hinni a létről csak az ésszerű legjobbat érdemes.

Az anyag, a semmi és az Összinformáció párhuzamos végtelensége. Lehet az emberrel is párhuzamosan. 

Információ csak információból származhat s e lét rendjén információ nem semmisül meg.

Az anyag minden végtelenül kicsi része öröktől fogva automatikusan egyszerre váltakozva anyag és semmi.

Az anyagi lét tehát elemi téridőkvantumok sorozata. Ez adja objektív alapját az idő és a tér érzetének, az idő egyirányúságának, az okságnak.

A semmi is kvantált, az anyagszünetek sorozata.

Összinformáció is szabad akaratú, érző, szenvedélyes személyiség. Tulajdonsága az anyagban megtestesülő nemiség is. Összinformáció hiánytalanul tárolja memóriájában minden téridőkvantum valamennyi történését. Az emberiséget csak öngyilkossági képessége, azaz tökéletes Antitudása semmisítheti meg.

Öngyilkossági képesség nélkül nincs értelem. Összinformáció sem rabja létének, bármikor megsemmisíthetné magát.

Az Összinformáció szüntelen megismerését, szellemi meghódítását reméli ellentététől. Tehát nő. Tudása emberi agyban is elfér.

stb.

Ha szerinted ezeket nem lehet ragozni legaláb nonehogymázással, akkor tévedtem.

Persze, minek...

 

 

Előzmény: Törölt nick (8)
rous Creative Commons License 2006.09.16 0 0 11

A metafilozófia a fogalma a topiknyitó végén megadott - irodalom 2 - linkkel elérhető, de ide is teszek linket. 

 

"A világ különböző részein párhuzamosan, egymásról alig vagy csak kevéssé tudva születnek új tudományelméletek, rendszerelméleti teóriák, mindenségelméletek, egyesített természettudományi koncepciók, kvantumfilozófiák, vallás-összehasonlítások, ismeretelméleti kutatások, tudatkutatások, tudomány és vallást egyesítő felfogások stb." - bővebben itt meg itt

 

Az emberismereti tapasztalatokat illetően, szvsz, peched volt - ha kétségbe vonod hitemet.

Ne feledd, keresd a nőt - cherche la femme!

Ez nem bétahím tapasztalat.

Előzmény: mindenszentek (9)
rous Creative Commons License 2006.09.16 0 0 10

Összinfóval szólva: 5+7=0

Magyarul: belemegyarázat.

 

Én metafilozófiákról beszéltem. Műved, az Igazságot nem keresők egyháza - nullafilozófia.

 

A Nő szinte minden okoskodásban szerepel, de csak az enyémben igazi egyszemélyes nagyfőnök.

 

A dialektikus feminizmusom egyébként nem vallásalapító akármi, hanem a cselekvés vezérfonala.

Előzmény: Törölt nick (7)
mindenszentek Creative Commons License 2006.09.16 0 0 9

ja én sem értem

pl mi az az ööö metafilozófia...?

meg ha vmiről beszélni  kell bízzuk férfira

ezt nevezem emberismeretnek

haha

Előzmény: Törölt nick (8)
rous Creative Commons License 2006.09.16 0 0 4

 

Igen. Összinfó személyi száma valóban kettessel kezdődik. Tehát magyar.

 

Érdemben viszont nem tudok egyetérteni veled. A kettes nem Összinfó tulajdonsága, hanem a kártyájáé. 

 

Összinfót könnyű megesmérni, mert  csupa nulla meg egyes. Kettessel azonban a lényege közelébe se lehet hatolni.

 

Előzmény: Agnoszticizmus (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!