Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3014

sensei

 

hogy a masik oldalrol is erveljek

 

1., nekem az az erdekem hogy deruljon ki ha hedviggel a szlovak allam/rendorseg/borfejuek atrocitast kovettek el es azt leplezni igyekeztek. ehhez szerintem az egesz magyar allamaparatus es a szlovakiai magyarsag is segitseget nyujt(hat) neki (talan az egyetlen sz. attila kivetelevel, aki valamiert <o tudja miert> haragszik hedvigre).

 

2., valaminek tortennie kellett. ha valami provokatori szintu, megtervezett dolog lett volna, azt sokkal de sokkal jobban megszerveztek, meg tudtak volna szervezni. tehat nem lennenek benne ilyen hibak, tevedesek, kovetkezetlensegek. semmikeppen nem lenne benne ENNYI! de a jeanette esetnel is nekem ugy tunik ha valaki valamilyen modon belekerul egy ilyen bizonyitasi eljarasba akkor az ellentmondasok ellenere is ragaszkodik, ragaszkodnia kell a tortenetehez, mert ellenkezo esetben irtozatosan sulyos kovetkezmenyek fenyegetik, igy meg birosagi eljarasban is bizonyitatlansag/bizonyithatatlansag miatt esetleg megussza. konkretan jeanette eseteben a hamis vad merul fel es ez ot ember 5/8 ev bortonnel torteno fenyegetettseg eseteben akaar gondolom 10 ev is lehet jeanettnek. tehat ha hazudott is most mar ki kell tartania.!

Előzmény: sensei47 (3008)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3013

sensei

 

nanna irta:

 

'Azt is biztosan tudom, hogy mikor először kihallgatták a kórházban az orvosok ellenezték, mivel nem volt olyan állapotban. Illetve jogilag nem is hallgathatták volna ki. Később állandóan arra hivatkoztak úgy Kalinák, mint a rendőrök, hogy ennél a kihallgatásnál olyan dolgokat mondott, amiket később megváltoztatott. Mi ebben a csoda?'

 

itt is egy aprosag. az orvosok azt mondtak hogy olyan allapotban volt hedvig hogy ki sem hallgathattak volna. ehhez kepest meeg aznap atment/atvitette magat dunaszerdahelyre. tehat nem maradt ott, nagyon sulyos allapota ELLENERE, a korhazban.

 

miert?

 

de ugy emlekszem hogy dunaszerdahelyen sem kerult korhazba. miert? ha olyan sulyos allapotban volt?

 

a vallomasan meg eleeg alaposan valtoztatott hiszen egyaltalan nem emlekezett ott es akkor a szamomra kulcsfontossagu kek autora. hanem hetekkel kesobb jutott eszebe pszichologusi segitseggel. pedig az azt hiszem azonnal felmerult hogy magyar beszede miatt vertek meg. meeg mintha a tamadok mondtak volna is. hogy szlovakiaban szlovakul kell beszelni. tehat beszelt valakivel.

 

es ezek utan az 'itteniek' a rendorseget baszogatjak hogy miert es hogyan gondolta/allitotta hogy telefonon beszelt? kerdezem en hogy TE mire gondoltal volna, hedvig nem mondja a kek autot, emberre nem emlekezett viszont valakivel beszelnie kellett mert ez provokalta ki a tamadast.

 

nem furcsa?

Előzmény: sensei47 (3008)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3012

sensei

 

hu de nagyon rendes vagy...

 

na akkor csak az elejerol... vegerol...

 

a diaktarsak tanukent torteno kihallgatasa...

 

jelentkeztek a diaktarsak? azonnal? es ugy nem hallgattak ki oket? vagy vartak hogy jelentkezzen a rendorseg?

 

a kisestokonyv elemekrol nem is kell szolni, hogy meeg orultek is hogy hedvig nincs ott mert magasrat teszi a leecet. ennek van jelentosege? es mi az hogy orultek?

 

ilyen alapon, rosszindulatuan meg lehetne a diaktarsakat gyanusitani (tudom hogy ez hulyeseg) hogy ok inteztek el hogy hedvig ne tehesse magasra a lecet.

 

amugy, most jut eszembe, egy masik (az elozo nem komoly) lehetseges motivum. hedvig ugy tudom szlovak sraccal jart. teljesseggel elkepzelhetetlen hogy valami nagy magyar(ok) akartak igy/vettek igy bosszut rajta es akaar szlovaknak is alcazhattak magukat es olyasmiket mondhattak, amiket hedvig hallott. es akkor viszont celzott volt a tamadas.

 

szerinted valami kizarja ezt a verziot? persze csakis ugy hogy TUDATOSAN szlovakok altal elkovetett magyarellenes incidensnek akartak beallitani.

 

bar valoszinuleg nem ismered az esetet de amikor hanakne megszurkalta onmagat a purista antiszemita ellenesek rogton hanakne zsidosagabol vezettek le egy hanakne ellenes tamadast. es lehet hogy van aki ma sem hiszi el a hatosag vizsgalatat.

 

meegegyszer koszonom a topik megtalalasat es akkor szemezgessunk egyutt. szerintem lesz mit talalni.

 

peldaul az ELLENTMONDO orvosi szakvelemenyek. ez lehetseges? es lehetseges hogy barmelyik orvosi szakvelemeny elfogult. mert akkor BARMELYIK lehet elfogult, nem feltetlenul a nekunk kedvezotlen az elfogult.

 

raadasul azota derult ki szamomra hogy orvosi lelet leginkabb csak egy van. es ha ketto van ott teljes egyezesnek kell lennie hiszen szakmai szempontokon kell vegig menni. a levont kovetkeztetesek, maga a szakvelemeny viszont sokszor nem fuggetlen a megbizast ado szemelytol, szervezettol.

 

ilyen ellentmondo szakvelemenyek es plane pszichologusi velemenyek vannak a magyarorszagi (jeanette) esetevel kapcsolatban.

Előzmény: sensei47 (3009)
sej_haj Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3011

"Ennyi idő után egyre kevesebb az esélye az igazság kiderülésének. :-("

 

Talán ez a cél :(

Előzmény: Törölt nick (3005)
sej_haj Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3010

Magadra gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (2983)
sensei47 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 3009
Alfredoo szerintem ezt a topikot keresi...
sensei47 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 3008
"Ennyi idő után egyre kevesebb az esélye az igazság kiderülésének."

Úgy tűnik hogy egy emberben megszólalt a lelkiismeret...
Előzmény: Törölt nick (3005)
sensei47 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 3007
Nyilatkozat Malina Hedvig mellett: R. B. követte el a bűncselekményt
A támadó nem titkolja a történteket, de igyekszik névtelenségben maradni
2007. június 19. 20:00

MNO
Ismeri Malina Hedvig egyik támadóját az a férfi, aki a TA3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozott. Azt állítja: a lányt 2006. augusztus 25-én valóban megverték. Nyilatkozatában elmondta, hogy az elkövető bizalmas köreiből származó információi igazolják, hogy R. B. követte el a bűncselekményt.
Or Kán Creative Commons License 2007.05.29 0 0 3006

Vagy nem:
 
Malina Hedvig pszichiátere szerint páciense igazat mond

 

2007. május 29. FigyelőNet, MTI

 

Pszichiáterének nincsenek kételyei Malina Hedvig igazmondása felől: a Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemista azt állítja, hogy tavaly augusztusban két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt.  

 

Jozef Hasto a Tyzden című szlovák hetilap legújabb számában közölt terjedelmes beszélgetésben elmondta: harmincórás lelki gondozás után biztos abban, hogy a lány igazat mond.

A szlovák rendőrség megállapításai szerint Malina Hedvig nem mond igazat, a történetet csak kitalálta, és ezért a bíróság akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

Előzmény: Törölt nick (3005)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 3005
Ennyi idő után egyre kevesebb az esélye az igazság kiderülésének. :-(
nannaa Creative Commons License 2007.05.18 0 0 3004

A "Kalinák Perwollal mosva", egy képre vonatkozik, amit nem tettem ide be, csak a szöveget felejtettem benne.

A képen egyébként az látható, amikor Kalinák Hedviga ingét mutogatja az újságiróknak, hogy nem látszik rajta semmilyen sár nyoma, és hogy a szakértők is csak mosópor nyomait mutatták ki.

Egyébként a jegyzőkönyből idéztek a sajtóban, amiben épp az van, hogy a mosóporon kivül, vér és valamilyen más szennyeződést is találtak. De további vizsgálatra nem küldték el, hogy mi is lehet az a bizonyos más szennyeződés.

Előzmény: nannaa (3003)
nannaa Creative Commons License 2007.05.18 0 0 3003
ÚJ SZÓ: A SZEMTANÚK HEDVIGET IGAZOLJÁK 2007. 05. 18. Az Új Szó pénteki számában oknyomozó riportban foglalkozik Malina Hedvig ügyével. A lap munkatársa felkereste Hedvig évfolyamtársait, akik megdöbbentő dolgokat mondtak el.

"Hedvig évfolyamtársai, akik 2006. augusztus 25-én látták őt véresen, mezítláb betámolyogni a magyar tanszékre, nem értik, mi folyik a lány körül és miért kételkednek a hatóságok az igazában. Azt sem értik, miért nem volt kíváncsi a rendőrség fél évig az ő vallomásukra, és miért csak február 6-án hallgatták ki őket – akkor viszont minden részletre kiterjedő beszámolót vártak tőlük" - kezdi a lap beszámolóját.

A 9 szemtanú - akik vizsgájukra készülvén látták Malina Hedviget aznap reggel "megérkezni" az egyetemre - kivétel nélkül egyetért abban, hogy amit láttak, nem színjáték volt: ütések nyomait, sokkot, remegést így szimulálni nem lehet. "Azt mondják: azóta ők is megtanultak félni. Nem csak attól, hogy bármelyiküket érheti hasonló támadás, hanem attól is, hogy nem lenne kihez fordulniuk," írja az Új Szó.

A szemtanúkat csak február hatodikán hallgatták ki a nyomozók. Fél évvel az eset után. A vizsgálat hipergyors lezárásához - amikor Fico miniszterelnök és Kaliňák belügyminiszter két héttel az eset után kijelentette, hogy nem történt semmi - tehát nem volt szükség a tanúvallomásukra, csak a Hedvig elleni vádemeléshez akarták felhasználni őket.

Az Új Szónak 3 diákkal sikerült felvennie közvetlenül a kapcsolatot, ám ők is csak név nélkül mertek nyilatkozni. Felidézték az augusztus 25-én reggel történteket. "A jegyzeteikbe bújva készültek az államvizsgára, még örültek is, hogy nincs ott Hedvig, aki mindig magasra emelte a lécet, amikor az ajtóban megjelent egy rémült, véres, mezítlábas lány. Sírt, egész testében remegett, elöl a kezével fogta össze a blúzát. Először nem ismerték fel, azt hitték, valaki autóbalesetet szenvedett és segítségért jön. A lány szó nélkül bement a tanári irodába, de ott nem volt senki, ezért rögtön ki is jött. Ekkor ismerték fel őt, és meglátták a blúzára írt magyarellenes feliratot is. Egyikük lenyomta egy székre és vizet hozott neki, másikuk a vizsgatermet előkészítő tanárokért szaladt. A többiek próbálták nyugtatgatni Hedviget, kérdezték tőle, mi történt, de a lány nem tudott válaszolni. Utána a tanárok bekísérték az irodába, hívták a mentőt és a rendőröket, de a diákoktól sem aznap, sem az elkövetkező hetekben-hónapokban egyetlen rendőr sem kérdezte meg, mit láttak."

Az eset szemtanúi csak február elején kaptak idézést a Nyitrai Járási Rendőrkapitányságra, hogy tegyenek tanúvallomást, ugyanazon a napon. "A folyosón egymástól távol ültették, és időnként egy rendőr kinézett rájuk, nem beszélgetnek-e."

Az egyetemisták ezután részletezik, mennyire abszurd volt a kihallgatás. Fél évvel az esemény után pontosan kellett volna emlékezniük például arra, hol fogta össze Hedvig a blúzát, amikor betámolygott az egyetemre, illetve hol és mekkora vérfoltok voltak a blúzán. Egyikük azt is elmondta a rendőröknek, hogy Hedvig blúza sokkal piszkosabb volt annál, mint amikor a belügyminiszter mutogatta a tévében, a szoknyája pedig nagyon sárosnak látszott. A diákok szerint Hedviget nagyon lesújtotta, hogy nem hisznek neki. Ennek ellenére nagyon határozott volt, kitartott az igaza mellett. "Akik ott voltunk, mind neki hiszünk, mert ha nem hinnénk, a saját józan ítélőképességünkben kellene kételkednünk. Egy ideig próbáltuk a környezetünkben is meggyőzni a kételkedőket, még az internetes fórumokra is írtunk, de mára feladtuk, mert a magyarellenes mocskolódásokkal szemben nem számítanak az érveink. Kilenc ember, sajnos nem tud meggyőzni egy országot. Azt hittem, hogy ilyesmik csak a Szovjetunióban történtek a koncepciós perek idején, de úgy látszik, nálunk is minden megtörténhet,” - mondta az Új Szónak Hedvig évfolyamtársa.

Kaliňák: Perwollal mosva?



A másik évfolyamtárs elmondta, hogy a nyomozót különösen az érdekelte, miért volt nála fényképezőgép. Ezzel készültek ugyanis Hedvigről a felvételek. "Mondtam, hogy mindig nálam van és már táskával mentem vizsgára, mert utána utaztam haza." Hedviget nagyon precíz, szavahihető lányként ismeri: egy padban ült vele. Ezt a rendőrségen is elmondta. "De nem tudom, mit számít a vallomásunk. Még bízunk, hogy kiderül az igazság, de itt egy ember áll az egész államapparátussal szemben és teljesen védtelen.”

A harmadik szemtanúval egy furcsa kísérletet is végrehajtott a nyomozó, kipróbáltatta vele, milyen lehet egy másik ember hátára írni. Azonban nem blúzt, hanem törülközőt használt, ráadásul ing is volt rajta, majd a rendőr bizonygatta: ő bizony nem érzett semmit közben. "Kérdezte, milyen tanuló volt Hedvig, félt-e a vizsgáktól, erre azt mondtam, hogy ő volt mindig a legfelkészültebb közülünk." "Csodálom, hogy annyi ereje van, hogy ezek után visszajött Nyitrára és végigcsinálja ezt az egészet!”

Vrabec Mária, Új Szó, fotó: SITA
Müller szakaszvezető Creative Commons License 2007.05.18 0 0 3002
Tőlük nem is vártam mást. Csupa kétszinű idegen.
Előzmény: Törölt nick (3000)
nomoteon Creative Commons License 2007.05.18 0 0 3001
Az emberi jogok pedig egyetemesek. Mintha Szlovákia is csatlakozott volna ehhez..
Előzmény: Törölt nick (3000)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2999
Ehhez képest már el is kapták őket!
Előzmény: Törölt nick (2991)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2998
S az szdsz???
Előzmény: U.N. Owen (2996)
nannaa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2997
No ez meglepett, és nem is akármennyire.
Előzmény: U.N. Owen (2996)
U.N. Owen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2996

A Fidesz és az MSZP közösen lép fel Malina Hedvig ügyében, mti.hu, május 17.

 

"A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében. Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke azt mondta: felháborítónak tartja, hogy az ügyben Szlovákia a "politikai hatalom érdekeit szolgáló koncepciós pert" készít elő, amellyel azt kívánják bebizonyítani, hogy a magyarellenesség vádját éppen a magyarok használják a szlovák kormány lejáratására. Szabó Vilmos, a bizottság szocialista alelnöke úgy fogalmazott: a Malina Hedvig elleni per "tesztje" lesz a szlovák jogállamiságnak és független igazságszolgáltatásnak.

 

"Követeljük, hogy Szlovákia biztosítsa a jogállamiság, illetve a politikai befolyástól mentes, független igazságszolgáltatást saját állampolgárának" - jelentette ki Németh Zsolt. Miközben bízunk a jogállamiság kereteiben, és abban, hogy nem lesznek politikai befolyásra utaló jelek, szeretnénk, ha ez az ügy nem terhelné meg Magyarország és Szlovákia kapcsolatait és együttműködését a jövőben - fogalmazott Szabó Vilmos.

 

Mindkét politikus jelezte: az ügyről tájékoztatják az Európai Parlamentet és az Európa Tanácsot, és ha szükséges, ezek a szervezetek foglalkoznak majd a kérdéssel. Németh Zsolt azt mondta, a magyar jelzések célja, hogy biztosítsák a jogállami normák szerinti eljárást, "ha lehet, Szlovákiában, ha nem lehet, akkor Strasbourgban". A fideszes és a szocialista képviselő közös sajtótájékoztatója azt jelzi, Malina Hedvig ügyében egységesen és határozottan kíván fellépni Magyarország.

 

Németh Zsolt szerint a Malina Hedvig elleni eljárást sorozatos, a független igazságszolgáltatást megkérdőjelező események jellemzik, például a vádemelésről előbb értesült a szlovák sajtó, mint az érintett ügyvédje, illetve a szlovák főügyész előbb jelentette be a vádemelés ténylét, mint az valóban megtörtént volna.

 

Az MDF egyetért az MSZP és a Fidesz kezdeményezésével."

nomoteon Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2995

A szlovák szervek azt színlelték, mintha mit sem tudnának a korrekt és méltányos eljárás/nyomozás összes szabályainak maradéktalan betartásáról, az összes lehetséges körülmény feltárásáról, az összes nyomozati cselekmények kellő időbeli lefolytatásáról, a forró nyomon követésről, az avuló bizonyítékok -sérülések-megbízható rögzítéséről. Szóval kilóg a szlovák nacionalista ló...láb.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2994

"ugyanolyan emberek, mint bárki más."

 

Nem, az átlagnál agresszívabbak. :-(

 

Jó, de hol vannak az ügyvédek? Őket sem kell félteni!

Előzmény: nannaa (2992)
nannaa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2993

Hallottam erről az esetről. Lehet, hogy majd ennél is "kiderül", hogy az eset meg sem történt.

 

Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ilyesmit kitalálna valaki. Főleg, ha még szemtanúk is voltak rá,hogy milyen állapotban volt az eset után. Viszont nem igen ismerem az ügyet, csak amennyit a hirekben lehetett róla hallani. Nem tudom, ismert-e már az orvosi vizsgálat eredménye?

 

 

Előzmény: Törölt nick (2991)
nannaa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2992

Hál Istennek a rendőrökkel még soha nem kerültem komolyabb összetűzésbe, de van pár tapasztalatom velük kapcsolatban, és nincs róluk nagy véleményem. Sokszor voltak itt is olyan esetek, amikor rendőrök kerültek kellemetlen helyzetbe, de ilyenkor szinte mindig előkerült a tarsolyból az a hozzáállás, hogy a rendőrök a rend-őrei, és hogy ő közöttük rendes emberek vannak, akik vigyáznak az állampolgárokra... 

Annyit tudtam "nevetni" azon, hogy egy-egy ilyen esetkor milyen nibuszt raknak köréjük. Mintha a rendőrök alap-jellemvonása lenne az erkölcsösség, tapintat, tolerancia... 

Az igazság az, hogy ugyanolyan emberek, mint bárki más. Ugyanúgy van közöttük rendes is, meg olyan is, aki bármire hajlandó. Azért mert valaki rendőr, még nem lehet azt mondani, hogy az ilyet vagy olyat nem csinál.

 

Csak az van benne, hogy nagyon összetartóak. Egymást védik és fedezik.

Előzmény: Törölt nick (2991)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 2991

Itt is hasonló a rendőrség érvelése:

 

egy 21 éves lány vallomása szerint másfél hete rendőrruhába öltözött személyek bántalmazták szexuálisan.

A BRFK vezetői szerint azonban "sántít" Zsanett története – írta a Népszabadság. "Bárcsak lenne annyi járőrünk, hogy öten ülhetnének egy autóban" – fogalmazott egyikük a lapnak. A főkapitányság hivatalosan nem nyilatkozik az ügyben. "Ha Zsanett mindenben igazat mondott, s nem álrendőrök az elkövetők, a hasonló esetekben követett gyakorlatnak megfelelően mind az öten repülnek a testülettől. Ám ha az egész csak kitaláció, annak súlyos jogi következményei lesznek" – mondták a Népszabadságnak.

 

nannaa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2990

A bélyegvisszanyalás. Igen, tényleg ellentmondásos dolgok vannak ezzel kapcsolatban. Főleg a közvéleményben.

 

Valójában a dolog úgy néz ki, hogy:

 

A legfontosabb argumentje a rendőrségnek a boritékon, amiben az iratait küldték vissza, szereplő DNS volt. És nem csak a bélyegen, amiről azt mondta, hogy ő maga ragasztotta vissza, hanem a ragasztos hátsó részén is. Ennek azt kellett bizonyitania, hogy az iratokat maga küldte vissza. A valóság viszont az, hogy a szakemberek vizsgálatából kiedrül, (ami nem volt engedélyezve), hogy a DNS egy részből nem biztos, hogy nyálból származik, másik részből pedig, ha nyálból származik, gond nélkül kerülhetett a hátsó oldalra az által, hogy a bélyeget "visszanyalta", amikor az eredeti boritékot be kellett vinnie a rendőrségre.

 

Na most a bélyeg visszanyalás: Kalinák állitása, hogy "a postai bélyegző szélei a bélyegen "ezred miliméterre" megegyeznek a boritékon lévő részeivel" (ilyen pontosan a bélyeget természetesen nem lehet másodszorra visszaragasztani, tehát Hedvigának hazudnia kellett) - nem létezik szakértői vélemény, mivel nem volt szakértői vizsgálat sem, ami igazolná, hogy a bélyeg hogyan is van visszaragasztva, és a nyomozási anyagban egyetlen egy emlités sincs róla téve. Ez Kalinák állitása csak.   

Előzmény: Degeczi (2988)
nannaa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2989

Gondolom hallottatok már róla, hogy az egyik újságban több oldalon keresztül is foglalkozotak ezzel az üggyel az oknyomozó riporterek, és arra az eredményre jutottak, hogy a lány nem hazudott. Egyébbként ez is szerepel a cimlapfotón.

 

A bevezető részt leforditom:

 

"A megállapitások, amiket hozunk ebben a számunkban a Malina Hedvig ügyről, hihetetlennek tűnnek. Valójában hihetetlenek is. Mert hisz ki hihetné el ma, a Robo (Robert Fico) és Ján (Kalinák) meggyőző sajtótájékoztatói után, hogy nem hazudik ez a csendes lány, aki magyarnak született, de ez a hangos hatalom (fordito megj. itt értsd: akik azt állitják, hogy hazudik) annyira tiszta szlovák? Kinek juthat ma még egyáltalán az eszébe, amikor a stadiónokon azt skandálják, hogy "Hedviga egy k...magyar" és az üzletekben rákiabálnak, hogy "Aha, hozudozós" hogy ő ártatlan? Ki hihetné még ma, hogy a rendrősrég szándékosan nem teljesitette a feladatát, hogy a kihalgatás nyomás alatt folyt le, hogy a szakértő (znalec je neznaly-talán olyasmi, hogy) tudatlan (vagy inkább) nem volt szakszerű, hogy a legfontosabb vallomás manipulálva volt, hogy a legfontosabb tanúk nem voltak időben kihallgatva, hogy a károsult meg volt félemlitve, hogy a mobil telefonja valaki által le volt blokkolva, hogy a szállása titokban le volt fényképezve és hogy valaki ezzel rá pszichikailag nyomást gyakorolt. 

Kevesen. Úgy hangzik, mint egy nagyon olcsó detektiv regény. Ráadásul a mi magyarjainknak állandóan, újra nem akarunk hinni és a mi hatalmasainknak állandóan, újra túlságosan hiszünk. Tehát a nyilvánosságnak minden világos - Hedviga árt SZlovákiának, és az ilyenekkel (s takymi treba zatocit - olyasmi, hogy) el kell bánni. Csak semilyen szempontok, kételyek, vagy kimutatott gyengeség. Igy tudjuk ezt, engedelmesek mint a bárányok, csak igy. Ezt a lányt ma nyilvánosan sértegetik nem csak a (hlupáci - hülyék, szerencsétlenek) buták a bulvár médiákban, az olcsó kocsmákban, és a drága miniszterek is. Ezt a lányt előre elitéltük, szinte mindannyian. Példamutatóan, kegyetlenül, hidegen mint a jég.

És mégis minden másképp van. Állitjuk ezt hosszú nyomozás után, ami nem volt könnyű. Sokan, akik tudják, féltek beszélni. Mások, akik nem tudják túl sokat is beszéltek. ÉS azok, akik szuverénen rámutattak a bűnösre, már csak gúnyosan hallgattak. Állitólag minden lezárult, minden tiszta. Csakhogy mi arra jöttünk rá, hogy semmi sincs lezárva. Azok alapján, amiket az elmúlt hetek alatt megtudtunk, éppen ellenkezőleg tűnik, minden csak most kezdődik.

Hedviga valóban brutálisan meg volt támadva - alátámasztották ezt az osztálytársai is és az eredeti orvosi jelentés is. A rendőrség valóban nem járt el megfelelően - alátámasztották ezt több jogász is, pszichológus is, a volt prokurátor és az egyszerű ránézés a kivizsgálási jegyzőkönyvre. És a közvélemény valóban durván manipulálva volt - alátámasztja ezt az elrablás idejéből (itt érts Kovác fiának elrablása) a tapasztalat, magával Hedvigával való szembesülés, de az egyszerű érzék is a mérlegelésre. 

Sok dolog van, amit még mindig nem tudunk. Nem tudjuk, hogy ki és miért verte meg Hedvigát. Hallottunk sok mindent - a lehetőségtől kezdve, hogy egyszerű tinédzserek voltak, azon keresztűl, hogy olyan akció volt, amelyen keresztül valakik a kormányt akarták zsarolni, addig a feltételezésig, hogy a titkos szolgálat tette. A miénk, vagy végűl akár a magyaroké... Nem tudjuk azt sem, hogy az állam miért járt el ennél az esetnél úgy, ahogy eljárt. Újra sok mindent hallottunk - a banális feltevéstől, hogy a felelősök nem professzionális eljárásáról van szó, egészen a feltételezésig, hogy ennek a kormánynak szüksége volt, az SNS miatt őt ért külföldi nyomás miatt, eltakargatni a mi magyarjainkkal szembeni etnikai erőszakot. Nem tudjuk.

De egy dolgot tudunk - Hedviga Malina egy fiatal lány, akinek tudatosan ártottunk. Mi (holubici - olyasmi, hogy) galamblelkű szlovákok. 

 

štefán hríb

šokujúce zistenie. (sokkoló megállapitások) v kauze Hedviga Malinová (a Hedviga Malina ügyben) 

Degeczi Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2988
pl a "bélyegvisszanyalás"-ra nemigen van logikus magyarázat - de a bíróság könnyen ellenőrizheti majd, kinek az állítása igaz
mi innen nem
Előzmény: nannaa (2987)
nannaa Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2987

Konkrétan milyen ellentmondásokra gondolsz?

Azokra, amiket Hedviga állitott sokkos állapotban, majd mikor magához tért már tisztult a kép, és helyesbitett? 

Vagy azokra, amiket a rendőrség később, mint a lány hazudozására való bizonyitékokat hoztak fel, és amikről a szakértők azt állitják, hogy egyiket sem lehet bizonyitéknak felhasználni?

 

De továbbra is az az érzésem, hogy az igazság soha nem fog kiderülni, bármi is legyen az, mert egyszerűen ez az ügy szinte már a kezdetektől nem erről szólt.  

Előzmény: Törölt nick (2986)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2986
Túl sok az ellentmondás az ügyben.
Előzmény: winstonsmith84 (2985)
winstonsmith84 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2985

Szlovák közszolgálati tévélél dolgozott egy médiamunkás. Készített egy filmet amiben a Marina Hedviget ért támadást és a rendőri vizsgálatot boncolgatta.

Például a látleletet készítő orvost, és az egyetemre beérkező lánnyal találkozó csoporttársait több hónapos késéssel hallgatták ki.

 

Ja és a médiajómunkásembert meg kirúgták.

Előzmény: Törölt nick (2984)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 2984

Miért falaznának a szlovák hatóságok két szkinhednek?

Ha tényleg verekedtek volna, bevarrták volna pár évre és el van az ügy intézve.

Bár tényeg kényelmetlen lett volna, a ügy etnikai háttere miatt, de ezt megpróbálták volna esetleg kisebbíteni.

 

Ha meg tényleg léteznének a támadók, annyi idő alatt már el járt volna a szájuk, tuti, hogy "eldicsekedtek" volna a tettükkel. Az ilyenek nem tudják a szájukat tartani. Vagy "eltüntette" őket a szlovák titkosszolgálat? :-)

Előzmény: nannaa (2978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!