A topikkal célunk egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol bárki megoszthatja a másikkal véleményét, tapasztalatát, kritikáját, hogy jobb, minőségibb buszok készülhessenek.
Látszik lövésed nincs ,nagyon is kemény vakarcsok ezek a PIG szériában már van ami az 1,000,000 felett is eljárt , és nem egy súlyos ( nagyon nagyon súlyos ) bizonyítja biztonságban vagy
Mondjuk én nagyobb biztonságban érzem magam egy olyan buszon, ami minden hazai és EU-s előírásnak megfelel és ez jegyzőkönyvekkel alá is van támasztva, mint egy olyan buszon, aminek csak egy egy oldalból álló EKM-s igazolása van...
Nem is értem, hogy ez a kérdés, miért merült fel benned.
Ez minidg is egy keretszerződés volt. Szóval annyit hívnak le, vagy nem hívnak le, amennyit akarnak. Én speciel simán aláírnám, hogy jöjjön az összes busz, de csak akkor, ha már van típusbizonyítványuk, addig egy darabot sem vettem volna át a MÁVOLÁN helyében.
a tegnapi nap eredményeinek tükrében mi várható a Next beszerzésekkel? az idénre előirányzott hátralévő 80+100 (júliusig+januárig) darab már alá van annyira írva, hogy biztosan megjön? egyik haverom múlt héten volt a gyárnál, üres az udvar, csak a két elektromos proto állt bent, máskor egy ilyen volumenű átadás előtt még a fákon is lógnak a buszok
Szerintem senki nem 25-35 évet vár el, de azért az is túlzás, hogy már 2-3 éves korukban kezdenek szétesni az MAN-ek és a Mercik is, pedig ennyi idősen szinte még újak..
A mai technológiákkal gyártható olyan autóbusz mely kb. 25-35 évig nagyobb gondok nélkül közlekedik.
De minek.
Mekkora reklám értéke van annak, hogy a nem is megyei hanem járási újság megirja, hogy a Nagyvisnyó-Budapesti autóbusz 3 millió km-t futott már úgy, hogy fődarabjai még az eredetiek ?
Nagyjából semmi.
Most már selejteznek CREDO-kat is és biza azok is futottak már 18-23 évet.
Szerintem most már nyugodtan össze lehet hasonlítani a "nyugati" buszokkal is, no nem csak azért, mert fejlődtek, hanem mert a nagy márkák termékei is egyre gagyibbak... Legalább is amiket negatívumként hallok a Credókról, azok nagy része hiba a zsír új MAN-eknél és Merciknél is.
A Credo joggal érdemli meg az ipari hulladék nevet. Az MAN amit mindenki Török fosozik le fényévekkel jobb busz ezektől. Ugyan tagadhatatlan módon vannak előnyös dolgok benne de messze van ez bármi normális busztól. Sokat segítene ha a sofőrök oldaláról hallgatnának dolgokra valamint az összeszerelés minősége is lehetne jobb. Pl előnyös lenne ha a vatta új busz nem úgy érkezne meg a gyárból, hogy már rozsdás az alja de még egy métert sem mentek vele. ;-)
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ne fejlesztették volna az elmúlt 20 évben.
Biztos fejlesztettek, de a videó alapján, semmilyen látványos előrelépés nem történt, jól láthatóan még mindig úgy gyártanak buszokat, mint 40 évvel ezelőtt az Ikarus.
abban viszont biztos vagyok, hogy ide irók, nem tudják felsorolni az elmúlt 20 ottani gyártástechnológia fejlesztési lépések első 30 de lehet, hogy első 20 tételét sem.
Az teljesen biztos, hogy én ezt nem tudom felsorolni, nem is igazán érdekel. De azt fel tudom sorolni, hogy hogyan kellene összerakni egy korszerű autóbuszt. Hogy mást ne mondjak, manapság már nem szoktak zártszelvényből tetővázat hegeszteni, meg aztán a kerékdobokat sem illik "igelitezni".
akkor is kellene fejleszteni a gyártástechnológiát
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ne fejlesztették volna az elmúlt 20 évben.
abban viszont biztos vagyok, hogy ide irók, nem tudják felsorolni az elmúlt 20 ottani gyártástechnológia fejlesztési lépések első 30 de lehet, hogy első 20 tételét sem.
De kell! Ha egy buszt gyártananának évente, akkor is kellene fejleszteni a gyártástechnológiát és a gyártáskultúrát. De persze ahol nincs gyakorlatilag semmilyen verseny, ott teljesen mindegy.
“Az „alacsonypadló” definíciója: olyan I., II. vagy A osztályba sorolt jármű, amelyben az álló utasok szállítására szolgáló terület (csuklós járművek esetében a jármű első részében, emeletes járművek esetében pedig az alsó szinten) legalább 35 %-a egyetlen, lépcső nélküli területet képez, amely legalább egy utasajtót magában foglal.”
Sopronban eleve nem ismeretlenek a Credo buszok, lassan 20 éve a város részét képezik a szóló es csuki példányok. Amennyiben a korábbi bejegyzések alapján ebbe a városba mennének Electronell 12 buszok, úgy talán nem lenne gond a karbantartassal, illetve végre hosszútávú érdemi tapasztalatot lehet gyűjteni a típusról. Mind az üzemeltetőnek, mind a gyártónak.