A topikkal célunk egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol bárki megoszthatja a másikkal véleményét, tapasztalatát, kritikáját, hogy jobb, minőségibb buszok készülhessenek.
Az új modell csuklós változata, az Econell 18 Next 2021-ben mutatkozott be, 2023-2024-től pedig akkumulátoros és hidrogén üzemanyagcellás változatok érkeznek a Next-családba.
Sziasztok további csuklós credok érkezését lehez tudni. Itt fejérben nagyon igérgetik hogy nemsoká jönnek az új csuklósok és ezért a régi mercikre már egy nyamvatt lámpát nem hoznak
biztosan kényelmes ez a vastag párnázott ülés, de ez inkább csak elővárosi járműbe való.
Miért csak abba lenne való? Eddig mindig az volt a baj, hogy a mai ülések kemények, kényelmetlenek, bezzeg régen. Végre van valami, amibe vastagabban párnázott üléseket szerelnek, erre az se jó...
-csukló 4 szélén levő kapaszkodó: egyetértek! az első Next 18 busz bemutatása óta többször, több helyre írtam én is azt, hogy ezek a ferde műanyag kapaszkodók nem alkalmasak arra, hogy menet közben kényelmesen es biztonságosan lehessen bennük fogódzkodni, plane ha esetleg mozgásban levő buszon éppen az ajtó fele akar menni valaki a csuklón keresztül. Eddig a korábbi csuklós buszoknál sikerült ezt megoldaniuk, nem ertem itt miért nem a függőleges, esetleg enyhén íves megoldást választották.
- ãllóhely: én is támogatom a 3.ajtoval szembeni kialakítását, 4 ülés helyett.
+1, ülések: biztosan kényelmes ez a vastag párnázott ülés, de ez inkább csak elővárosi járműbe való. Ha valamilyen vékonyabb, városi buszba való műanyag Ülés lenne benne, amin azért van megfelelő szivacs is az ülő részen, akkor jobban átlátható az utastér az utasnak is, és talán 1-2cm helyet nyerni lehetne a lãbtérnél is. Gondolom létezik usb töltős vékonyabb szêl is, ha nem, akkor meg ki kell találni hova lehetne azokat a buszon elhelyezni. Csak emiatt ne legyen ilyen ülés a jövőben a helyi járatú kocsikon.
Utasként az Electronellek engem meggyőztek. Jól vannak összerakva, csendesek, a hajtást jól választották ki, a villanyos segédüzemek is szép csendben vannak - ezt sokszor nagy gyártóknak sem sikerül megugraniuk- az összeszerelés is jó, menet közben szép csendes az utastér. A klímát persze nem volt mód próbálni, de a fejlődés látszik, a légcsatorna szemre meggyőző.
Pici kötekvés:
- A csukló környékén mondjuk kevés a kapaszkodó és plafonig érő fém kapaszkodókat kellene használni a négy műanyag helyett a csuklószerkezet szélein.
- Városi közlekedébe mondjuk a 3. ajtóval szemben lehet kéne peron, nem-e? Nem úgy volt, hogy M3/I-be újabban kötelező? Ha már négy ajtós a csuklós kocsi, akkor nem úgy székezem, hogy városba ideális/ M3/1-nek megfelelő legyen? Ha nem az a célpiac, akkor miért négyajtós a demókocsi?
A teleszékezés lehetőségét még senkinek nem kellett bizonyítani, az mindenkinek megy, a nagy állóhelyek lehetősége általában keményebb dió szokott lenni. ;)
Mivel épp egy halom Econell Next 12 áll forgalomba, ami ugye továbbfejlesztett változat, én azt kérdezem tőletek, hogy miért nem sikerül az általam vélt apróságokon túllendülni? A képen jelölt páros ülés lejjebb van bármelyik körülötte lévőnél. Az ablaknál ülő utas, pláne ha ülnek mellette kínzókamrába kerül, hiszen a lábtér nem épp nagy, az arcában az előtte lévő ülés magasodik, semmilyen irányban nem lát ki az ablakon az utastér felé. Miért nem lehetett arra a szintre tenni mint a többi? Tudom, most jön, hogy kell dobogó nélküli hely, de ez így papíron pipa, akinek meg ez a hely jut, az így járt.
A második a kerékdob. Annak az 5 centis peremnek mi a hozadéka? Ha már úgyis megvan a közlekedési folyosó szélessége, a kerékdobot ki lehetett volna vinni a teljes szélességig. Mérnöki csoda az összes sarkot díszléchajtogatással lefedni, de látva a futó típusokat ezek a sarkok esnek le legelőször. Aztán ott a lépcső innen nézve jobb sarka, amiben van egy minimális letörés? Asszimetrikus, de mi szükség volt rá?
Aztán a hátsó sorban a motorburkolat miatt továbbra is csak bokaficamos módon lehet pihentetni a lábat a ferde padlóburkolat miatt.
Végül pedig a tetődíszléc(?) ami alatt át lehet látni és meg lehet számolni hány ponton hegesztették oda. Ez számomra elég gagyi megoldásnak tűnik. Persze így le tud folyni a víz. :)
Az ilyenekre igen, de ha már említetted Nyíregyet, pont Szabolcs megyét szórták meg arányaiban az egyik legtöbb Inovellel. Pont azt a megyét, amelyiknek kb. nincs távolsági járata, így kénytelenek 15-40 km hosszú falujárókon és elővárosi járatokon járatni őket, ahol viszont nagyon kényelmetlenek és előnytelenek.
Hát...megyeszékhelyeket összekötő, első- vagy másodrendű főútvonalon közlekedő buszjáratokra jó az, még akkor is, ha van jobb. Borsodban buszozok a legtöbbet, így pédát innen tudok mondani: Miskolc-Debrecen, Nyíregyháza-Eger járatokon túlzás a Tourliner, pláne, amíg 2002-es Intouro is előfordul a Bp-Ózd járaton. Persze, kényelmesebb (nem feltétlenül, egyébként) az új Intouro, de nem akkora a különbség, mint a BKV esetén a Conecto/ busz, Modulo/ busz között.