Keresés

Részletes keresés

Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 35

A költségvetési hiány csökkenés a pozitív oldal...

Előzmény: hatgang (34)
hatgang Creative Commons License 2006.09.05 0 0 34
Igazad van, nézzük a reformok pozitív oldalát: növekvő infláció, adóterhek és munkanélküliség, csökkenő gazdasági növekedés, az adósságállomány marad esetleg még nő is. Húzzunk bele, reformra magyar! 
Előzmény: Séf Bácsi (30)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 33

Látod, még a relativitás fogalmát sem ugyanúgy közelítjük meg. Tehaát az sem abszolút.;)

De jól van ez így. Köszi a vitát, megyek ebédelni, mert abszolút éhes vagyok:)

Előzmény: Séf Bácsi (32)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 32

Persze most jöhetnél azzal, hogy a "geocentrikus" világkép szerint nem így van... de azért "mégis mozog a Föld"... ;)

Előzmény: Séf Bácsi (31)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 31

hihihihi... Viszont szerintem TÚL egyoldalú az a nézőpont, ahol minden fogalom  "realtív"... ;) Biznyára neked is vannak olyan folgalmaid, amiket "abszolutizálsz"... ;) vagyis szerintem az sem igaz, hogy a TE nézőpontodból "MINDEN RELATÍV"... ;)

Például jórészt abszolút tényként fogadhatjuk el, hogy a Föld nem lapos, és a Nap körül kering...

Előzmény: homaro (29)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 30
Persze most már azt is beleszámolják, amit senki más...  ;) Ha viszont ezt a módszertant választjuk, akkor a korábbi 16 évekt is ezzel kell újra kiszámolni... És akkor azt kapod, hogy minden választási évben ugyanennyi volt...
Előzmény: hatgang (28)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 29

Ezt elfogadom. Mármint hogy bizonyos nézőpontból abszolút módon viselkedik. Egy másik nézőpontból meg egy másik, szintén abszolút módon viselkedik. Ezért relatív, lévén a nézőponttól függ, hogy hogy viselkedik.

Másfelől meg nem azt mondtam (de), hogy az én nézőpontomból relatív, hanem nézőponttól függetlenül.

Előzmény: Séf Bácsi (27)
hatgang Creative Commons License 2006.09.05 0 0 28
Úgy láccik, csitulnak a módszertani viták, masszívan 10%-ról beszélnek mostanában. Remélem ebben már ki van bontva az igazság legtöbb részlete (esetleg a PPP-k még "árnyalhatják" a képet) és nem lesz újabb döbbenet, hogy hát nem tudtuk, nekünk nem mondták, stb.
Előzmény: Séf Bácsi (25)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 27
Amúgy ott "hibázol", hogy minden állításra csak azt válaszolod, hogy a TE szemszögedből realatív... Viszont nem lépsz tovább és nem vizsgálod meg más szemszögből, pedig éppen ez lenne az állításod (MINDEN RELATÍV) első következménye... Akkor belátnád, hogy vannak olyan nézőpontok, ahonnan bizonyos fogalmak "abszolút" módon viselkednek...
Előzmény: homaro (24)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 26
Az én világomban vannak abszolút fogalmak... ;)
Előzmény: homaro (24)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 25

Vannak módszertani viták... Hogy mi az amit bele kell számolni és mi az, amit nem...

A lényeg hogy kb 8% körül van... Ha pedig mindent beleszámolunk, akkor 10%... Vagyis pont annyi, mint minden választási évben...

Előzmény: hatgang (22)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 24
Tehát relatív. A Te szemszögödből ilyen, az enyémből meg olyan. :)))
Előzmény: Séf Bácsi (23)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 23
;) Csak a te szemszögedből... Az enyéből abszolút... ;)
Előzmény: homaro (21)
hatgang Creative Commons License 2006.09.05 0 0 22
A költségvetési hiány dzsídípí arányos százalékát azért még nem sikerül mindig eltalálni.:)
Előzmény: Séf Bácsi (5)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 21
De mivel szubjektív a nézőpontod, ezért relatív is. Tehát a te abszolút fogalmaid is viszonlagosak;)
Előzmény: Séf Bácsi (20)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 20
Oké... Cáfolom... Az ÉN szubjekív nézőpontom szerint vannak abszolút fogalmak is... ;)
Előzmény: homaro (18)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 19

Valahol a kettő között... ;)

Bővebben:

1.  A költségvetési hiány magas (mint minden választási évben kb. 8% körüli). Ezért kell a költségvetési stabilitási program (csomag)... Ez nem tragikus... Rutinfeladat...

2. Az államadósság 60% körüli. Ez sem tragikus. A növekedését kell megfogni 2008-ig...

3. A gazdasággal alapvetően nincs baj. Ráálltunk a piacgazdaságra. Az állam már hála istennek nem sok helyen tud "belepofázni" (ártani)... A GDP nüvekedé kb. 4%... Ez nem túl magas, de egy nyugateurópai boom akár meg is duplázhatja ezt... A lényeg, hogy a recesszió alatt is tudtunk növekedni...

4. Az infláció nem olyan vészes... A 90'es években volt ennél sokkal szarabb is...

5. A munkanélköliség szerintem egészséges mértékü... Kb. 3 millió munkavállalónál nem tudunk, és nem is akarunk többet foglalkoztatni... Ha gazdasági boom jön akkor talán párszázezerrel nőhet... ha recesszió jön akkor kevesebbet...

Előzmény: Commander Pepe (17)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 18
Na akkor cáfold;)
Előzmény: Séf Bácsi (14)
Commander Pepe Creative Commons License 2006.09.05 0 0 17
Egyébként az érdekelne, hogy hol van az igazság az államcsőd és a pannon puma között.
Előzmény: Commander Pepe (16)
Commander Pepe Creative Commons License 2006.09.05 0 0 16
Miért, tudsz valamit? :)
Előzmény: Séf Bácsi (15)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 15
Milyen adatra vagy kíváncsi?
Előzmény: Commander Pepe (13)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 14

;)

Vagyis a "minden relatív" állítás csak a te szubjetív szempontodból igaz... ;)

Előzmény: homaro (12)
Commander Pepe Creative Commons License 2006.09.05 0 0 13
Tudják ők nagyon is, hogy mi a helyzet, csak mindig azt mondják, ami a kedvenc pártjuknak jó. Hiteles adatokat nem hallhatsz egyiktől sem, mert mindegyik valamelyik párt érdekeit szolgálja ki, így kozmetikáznak rendesen.
Előzmény: Hooogy? (-)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 12

Ez miért csapda?;) Én azt mondtam, minden relatív. Te pedig azt, hogy a relativitás is relatív. Tehát a relativitás is beletartozik a mindenbe és relatív...;))

Kicsit OFFolunk btw.

Előzmény: Séf Bácsi (11)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 11

Oké... Beviszlek a saját csapdádba... ;)

Induljunk ki ebből: "Minden relatív"... Vagyis ez a mondat is relatív vagyis "viszonylagos"... Szóval attól függ honnan nézed... ;) Vagyis a realtívitás csak "nézőpont" kérdése...

;)

Newton szemszögéből az idő abszolút! Ez volt az uralkodó axióma, míg nem jött Einstein. Einstein szemszögéből az idő relatív. Hétköznapi jelenségek esetében viszont nem fogsz realtívisztikus mechanikát használni... ;)

Előzmény: homaro (10)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 10
Nem... Ebben nem engedek.:) Minden relatív.
Előzmény: Séf Bácsi (9)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 9
Ez nem "relatív", hanem konvenció kérdése.  ;) Az idő az ami "relatív"... ;)
Előzmény: homaro (8)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 8

:)) Igazad van. Minden relatív.

Előzmény: Séf Bácsi (7)
Séf Bácsi Creative Commons License 2006.09.05 0 0 7
Hihihihi... Csak a Celsius skálán... ;) A Kelvinben alig 10 fok tévedés kevesebb, mint 5%... ;) Amúgy már süt a nap... Lehet még 30°C
Előzmény: homaro (6)
homaro Creative Commons License 2006.09.05 0 0 6

Méghogy a meteorológusok meg tudják mondani? Nekem nem úgy tűnik. Mára is 30 fokot napsütést mondtak. Ehelyett 20 van és borús. Ez több, mint 30%-os tévedés.

Előzmény: Hooogy? (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!