Keresés

Részletes keresés

spooky1980 Creative Commons License 2020.09.20 0 0 410

Üdv. Azt letudnád irni milyen anyagot használtak? Krém vagy folyadék?

Előzmény: BH31 (393)
spooky1980 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 409

Sziasztok. Ház vásárlás után derültek ki a turpissagok nállunk is sajnos. Tégla alap vegyes ( tégla , vályog)

Mint kierült  a szobákat gipszkartonnal boritották.

A kérdés annyi lenne melyik techológia ami bevált ( injektálás, vagy a lemezes préselés)

.50 fm falról lenne szó . Az injektálás fele hajlok a kevesebb felfordulás miatt.

Tudtok e megfelelő céget vagy terméket ajánlani. Nem utolsó sorban mik a tapasztalatok. Előre is köszönöm a válaszokat.

Émile Creative Commons License 2020.08.15 0 0 408

 Az egy mese volt, konkrétumok nélkül !

Előzmény: Keli65 (405)
kolumbana Creative Commons License 2020.08.14 0 0 407

A másik kérdésem a Dryzone krém  valóban annyira jó mint az ára (14.000 ft 600ml ?? Mi van ? Valaki tapasztalat aki már pár éve használta magánszemély ? Köszönöm 

kolumbana Creative Commons License 2020.08.14 0 0 406

Sziasztok az Obex kft hirdet egy bizonyos Obex inject krémet ezt valaki ismeri használta már ? Esetleg termék infó google semmi  ? Kérdeztem őket válsz semmi Köszönöm 

Keli65 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 405

ez a részletes leirás nagy segitség volt, köszönöm.  Nekem a belső falak visezednek, a fő falakkal még nincs gond.  De úgy gondoltam, hogy egy fű alatt is injektáltatni fogom, annak érdekében, hogy a viz ne terjedjen tovább.  Minden utat le szeretnék zárni.  Kérdésem:  az aljzatbetont nem szeretném felverni, tudom nincs rétegrend, de abszolut nem találom hidegnek és rendben van. Lehet energetikai szempontból kellene, de már bent lakunk a lakásban, kifestve, minden - illetve - majdnem minden rendben.  a falvizesedés nálam a külső hőszigetelés után jelentkezett elég keményen, sajnos.  Szemmel nem látható, csak egy falon, ezért bemérettem.  Dobtam egy hátast... nem részletezem.

Kérdésem:  több mint fél éve tetted fel a leirást, továbbra is tartod véleményed és nincs gond?

Előzmény: BH31 (393)
groover- Creative Commons License 2020.06.18 0 0 404

szerintem a weber krémje ugyanaz, mint a sakret és a sikamur. üdv, egy laikus

Előzmény: kolumbana (394)
Rita7107 Creative Commons License 2020.06.10 0 0 403

Sziasztok.

Segítség kérés.

Adott egy családi ház, terméskő alap + téglafal.

Belül nincs beton alap, csak homok+párnafa+hajó padló.

Kívül a ház körül nincs beton csak az utcafronton járdának.

A 2 réteg között látszik hogy van (volt) bitumenes szigetelés. Viszont mégis vízes a fal.

 

Mivel lehetne a fal vizesedését megszüntetni?

 

BH31 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 399

Szia, igen, megérte. Teljesen megszűnt. Már alulról nem szed fel vizet. De nagyon fontos a vakolatot a vizesedés fölött leverni, mert a vakolatban benne marad a só. Ez a só aztán a légkörből nedvességet vesz fel. és hiába alulról nem vizesedik, a falban lévő só és a legköri pára reakcióba lép, ami ki fog foltosodni a falon.Ezért kell a szaki által előírt speciális WTA - minősítésú vakolatrendszert felvinni. Alulra jön az előfröcskölő ami megköti a sókat, rá a szárító vakolat amin ki tud párologni, erre a szárító simító vakolat. Amig ki nem szárad, nem szabad glettelni. Bár a szárító vakolatra nem érdemes glettelni, ez megakadályopzza a további szellőzést.

xsipi78 Creative Commons License 2020.05.16 0 0 398

Szia. Megérte? Megszünt a vizesedés?

Előzmény: BH31 (397)
BH31 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 397

Szia Xsipi78,

igen, tudok OBEX árat mondani. A tavaly  17 m2-re ( nem folyóméter, hanem a falvastagságból számolt m2)  netto 560 ezret fizettem, ebből 60 ezer volt a kiszállási díj Miskolcra. Számlával, öt év garanciával, tíz év jótállással az anyagra. Nem sok, ahhoz képest, hogy használható lett a ház.

xsipi78 Creative Commons License 2020.05.05 0 0 396

Szia/Sziasztok.  Esetleg árat tudna valaki írni az Obex kft-vel kapcsolatban (Milyen vastag falat, hány fm-en mennyiért csináltak meg)? Nem szeretnék olyan munka árajánlatáért fizetni amit biztos, hogy nem fogok tudni kifizetni. Valaki írta, hogy jók de nagyon drágán dolgoznak. Köszönöm. 

Előzmény: BH31 (393)
Bálint Laca Creative Commons License 2020.04.29 0 0 395

Sziasztok.Sehol nem olvastam róla,de hátha tudja valaki,hogy lyukacsos téglafalnál milyen szigetelést lehet alkalmazni?

kolumbana Creative Commons License 2020.02.04 0 0 394

Üdvözlöm mindekit érdeklődnék hogy valaki használta már ezt az injektáló krémet ? Webertec 946 Köszönöm 

BH31 Creative Commons License 2020.01.09 0 1 393

Tavaly májusban csináltattam meg az utólagos vízszigetelést egy régi családi házban, most érzem úgy, hogy elég idő telt el a tapasztalataim megosztásához. Azoknak írom, akik hasonló problémával küzdenek és még a történet elején járnak,  tanácstalanok.Tulajdonképpen én is hálával tartozom annak a néhány fórumozónak, akik megírták tapasztalataikat az utólagos vízszigeteléssel kapcsolatban, ötletet adva a kivitelező cég megválasztásábhoz, mert amikor egy ház vásárlása után szembesül az ember azzal, hogy átverték és vizes a fal, nagyon elkeserítő és reménytelen tud lenni a helyzet, főleg ha nincs építkezési  és vizszigetelési tapasztalata . Én pontosan így jártam. Mikor az előző tulaj kipakolta a faltól falig érő, beépített könyvszekrényét, azt kellett látnom, hogy fel van salétromosodva a fal és penészes a parkettaszegély. De akkor már az ár ki volt fizetve, mehettem volna pereskedni.Meg is kerestem egy jónevű ügyvédet, aki garantálta, hogy nyertes lesz a per, viszont évekig el fog húzódni, műszaki szakértőt kell bevonni stb, csomó előzetes költség. Úgy döntöttem, elállok a pertől, ez a tanulópénz ha már a vásárlás előtt nem mérettem műszeresen nedvességet. Az ingatlan Miskolcon van, kétségbeesetten kerestem egy szakértőt, aki felméri és ,megbízható megoldást javasol. Első körben belefutottam egy sarlatán társaságba, akiket nem kivánok itt megnevezni, és akik összevissza fúrkálták a házat 25ezer forintért, nedvességet mérve és egy csodagömb segítségével akarták kiszárítani.Szerencsére időben elálltam a dologtól,:)Óva intek mindenkit a fizikális beavatkozás nélküli csodaszárítástól, mert bármilyen kényelmesnek túnik, csak pénzkidobás.

Itt a fórumon olvastam , hogy jó tapasztalatot szereztek többen a "panaszmentesnek" minősített Obex-xel és elégedettek voltak az edeménnyel.Mellettük döntöttem- bár a kiszállási költséget is meg kellett fizetni Pestről- és úgy néz ki, kiszárították kb 6-8  hónap alatt a házat.Május közepén injektáltak wta minősítésű anyaggal, azóta fokozatosan megszűnt a dohszag és a magas páratartalom.Teljesen más lett a levegő minősége a házban.A salétromos vakolatot levertem és 3 rétegű  légpórusos szárító vakolatrendszert vittünk fel  kb 60 cm magasan (előfröcsköló, durva és finom vakolat-  ezt a fesőzsolcai Baumit gyárból rendeltük a Tűzépen keresztül, nincs mindig raktáron a tüzépen) A száradásra 6-18 hónapot mondott az Obex, addig nem szabad glettelni, csak a szárító vakolat lehet rajta.

Érdekes volt az is, ahogy megbizonyosodtam arról, hogy valóban kiszáradt a fal és nem vertek át megint.

A ház egyik fala hőhidas (annak ellenére, hogy külsőleg szigetelt) és novemberben  a fűtési szezon beálltával a falon itt-ott zöld penész alakult ki.Rögtön arra gondoltam, hogy ez még mindig a fal vizessége miatt van és hívtam a céget a garanciális hiba miatt. Abból, ahogy reagált, tudtam, hogy nem először keresik a penészedés miatt. Ha a penész a fal magasabb részein jelenik meg, az általában a hőhíd jele. Meg kell fúrni a fal alját, sarkokban és közel a padlóhoz: ha iszapot nyom ki a fúró, a fal vizes. Ha száraz por jön ki, az injektáló anyag elvégezte a dolgát.Nekem czontszáraz por jött ki 6 hónap után, de ez nem lepett meg, mert a dohszag eltűnése is jó jel volt.Szóval jó munkát mindenkinek és nézzék meg, hogy milyen anyaggal és kivel csináltatják, ma már nem kell senkinek vizes házban élni.Köszönet a becsületes és igazi szakemberekből álló pesti cégnek.

 

Hatospista Creative Commons License 2019.12.12 0 0 392

Üdvözlet a fórumozóknak . 6 méter x 13 méteres járólappal burkolt lapostetőmet szeretném felülszigetelni.Tudnátok javasolni valamilyen folyékony fóliát ami erre alkalmas lenne.Persze rendezvényeket nem tartok rajta ,de néha azért használjuk.Persze a munka tavaszra maradna!

Topacsenkó Creative Commons License 2019.11.19 0 0 391

Részben igazad van, de ez a legdrágább és a szerkezetben a legnagyobb mértékű károsodást okozó megoldás. Ha működik a krém, kár lenne keresztül vágni a házat.

Előzmény: Öreg Halász-) (390)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2019.11.17 0 0 390

Én a helyedben  a fugába préselt rozsdamentes fémlap megoldást választanám,mivel olyan szerencsés vagy,hogy van vízszintes  fugasorod az alap fölött  ! Örök élet + 1 nap ! A többi megoldásban sok a " hókuszpókusz " !

Előzmény: Topacsenkó (389)
Topacsenkó Creative Commons License 2019.11.13 0 0 389

Szia, gondolom már túl vagy rajta, beszámolnál a tapasztalataidról?

Ugyanezt az anyagot szándékozom alkalmazni, Nálam annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy a mészkő lábazaton kátránypapír, majd azon B30-as falazat van mészhabarccsal, tehát valószínűleg az első téglasor feletti fugába fogom injektálni.

Előzmény: krampy80 (387)
W140S300TD Creative Commons License 2019.10.02 0 0 388

Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot, mert nekem is szigetelési problémám van. Az injektálásról már építész barátaim is lebeszéltek, a lemezelés nem mindenütt oldható meg. Viszont olvastam a neten egy OsmoDry nevű szabadalomról, ami egy elektromos készülék, a falra kell felszerelni, és 6-9 hónap alatt visszanyomja a vizet a falból a talajba. Van a cégnek honlapja is, ingyenes felmérést csinálnak és a készülék teljes árát csak a sikeres falszárítás urán kell kifizetni. Volt már valakinek tapasztalata ezzel a tecnológiával?

krampy80 Creative Commons License 2019.09.18 0 0 387

Szia,

ezt nekem? :)

Segítesz értelmezni? Macerás a kőbe vagy macerás ebbe a habarcsba?

Mit javasolsz akkor hova?

Köszi

Előzmény: Mariusi (386)
Mariusi Creative Commons License 2019.09.18 0 0 386

Macerás, gazdaságtalan !

krampy80 Creative Commons License 2019.09.18 0 0 385

Sziasztok,

Sika injecto 100-as vízszigetelő anyagot vettem, mert a sóskúti terméskő alapú ház pincéjénél vízfelszivárgás volt tapasztalható.

A kérdés az lenne, hogy a kőbe bele kellene fúrni a lyukakat vagy az összeillesztéseknél? Alapesetben olvastam, hogy a habarcsba kellene, de mivel ez egy elég régi építésű ház, a köveket anno, saras masszával ragasztották össze. Ebbe is lehet injektálni vagy inkább akkor válasszam a direkt kőbe fúrást?

 

Köszönöm

 

Dragon22 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 384

Sziasztok!

 

Dual-Szig Kft.-vel van valakinek tapasztalata?

sztomi1981 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 383

Üdv Mindenki!

Most beszéltem kb 5 különböző kivitelezővel az injektálásról, és még mindig nem tudom hogy folyadék vagy krém vagy hogy alacsony vagy magasnyomáson kell bejuttatni. Ez nem lehet ennyire eltérő, valamelyik csak jobb mint a másik mészkó falazathoz, nem? 

 

Kérdésemre hogy mi van akkor ha nem sikerul jól és 2-3 év múlv amegint vizes a fal, mondték hogy vállalnak 10-20 év garanciát, de még sosem  volt olyan hogy nem jó valami... 

 

Szóval mik a vélemények az injektálásról?

Olvastam a fórumot, de úgy látom ide is sok kivitelő ír, nekem a háztulajdonosok általi tapasztalat kellene, köszönöm .

Nagymatyo Creative Commons License 2019.05.18 0 0 382

Kérdés:

sikamur injektor krémmel szigeteltük a falat. Mikor lehet az injektálás után újra vakolni?

Kell-e szünetet tartani?  Vagy lehet azonnal.

 

A választ,  ha jön köszönöm előre is.

 

Miskatom Creative Commons License 2019.04.08 0 0 381

Nekem is van tapasztalatom ezzel a gravómágnes-dobozzal: NE!

 

2 éve örököltünk egy kis ikerházrészt, ahol fel volt szerelve már ez a szerkezet. Fura módon az egyik fal tök száraz volt, a többi meg omladékos, nyirkos. Megtudtuk, hogy az a fal azért száraz, mert az a szomszéddal közös fal, amit a szomszéd az ő oldaláról már évekkel ezelőtt leszigeteltetett. Én meg azt gondoltam, hogy rossz irányba sugároz az a doboz a plafonon.

 

Hát ennyit a a nagy gravomágneses energiáról! A szomszéd megadta nekünk a szigetelők telefonszámát és már kaptunk is tőlük árajánlatot fúrt szigetelésre. A nő, aki kint volt tök kis aranyoska volt, és elég meggyőző. Arra számoltunk, hogy 6-8 kiló között fog megállni, de kellemesen csalódtunk. A közel 60 m2- es házra 280 ezer lesz. Szerintem ennyiért nem is keresgélek másik céget, vagy technikát. A szomszéd házrésze teljesen száraz, még a levegő is más nála.

 

Na de majd látjuk az eredményt, ha készen lesz! Egyenlőre engem ez az Obex Kft-s ajánlat meggyőzött, repül a gravomágnes.

 

14Arsenal14 Creative Commons License 2019.03.10 0 0 380

Közben lentebb írt problémám megoldódott magától. 2 éve fűtetlen volt a lakás. Mi nem rég költöztünk be és elkezdtünk nagyon fűteni és alig szellőztettünk. És igaza volt aki írta, hogy a pára lehetett a gond, mert mióta naponta szellőztetve van rendesen a helység. 2 hónapja semmi nyoma sincsen semminek. Penészes is volt vizes is ezek megszűntek. Alapos tisztítás után szavoval + szellőztetés megoldotta a problémát. Alul 2 sarkot levertem hátha alulról ázik, de semmi nyoma nincsen 2 hónap után sem, hogy probléma lenne.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.20 0 0 379

Meg én is foglalkozom vele:

 

Gravomágneses falszárító készüléket készíthetünk otthon, házilag is. Saját ötletem és így ez nem esik aquapol szigetelési liszensz alá. Minimális az előállítási költsége és garantáltan ugyanolyan jól működik, mint a drágább típus.

 

https://erkolcstan.blog.hu/2019/02/20/gravomagneses_falszaritas

Előzmény: Hartlein_K (378)
Hartlein_K Creative Commons License 2019.02.04 0 0 378

http://szkeptikus.bme.hu/aquapol/

 

Mielőtt döntenek a megoldásról, és el akarják kerülni a felesleges kiadásokat érdemes megnézni...

 

Az Index Fóruma is foglalkozik ezzel a témával:

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106611&la=150427612

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!