Keresés

Részletes keresés

coffemilk Creative Commons License 2016.11.05 0 0 276

Nem akarok okoskodni, de a vizesedést nem látni, hanem mérni kell. Ilyen indokot, hogy beton alapnál nem kell utólagos vízszigetelés (ha vizes a fal) még nem hallottam. Szerinted ha az az ember aki kiment és tudja, hogy simán megtudná vetetni Veled a lemezbeütést, és ebből él (elvileg), akkor miért mondana ilyent? Na ezen gondolkodj. Egyébként mennyiért ment ki? A lényeg még egyszer: vizesedést méretni kell, nem látni! Ha látod akkor már nagyon vizes.

Előzmény: mancs31 (272)
coffemilk Creative Commons License 2016.11.05 0 0 275

De ha bent van az Aquapol, akkor miért ajánlotta? Na mindegy nem ez a lényeg. A 7% felületi nedvesség tartalom véleményem szerint egy idősebb korú épületnél jól kezelhető jó minőségű (WTA szabványnak megfelelő) vakolattal és légáteresztő festékkel. Vakolat gyártót, márkát direkt nem írok, nehogy reklámnak hasson. Azonban ha vannak csiliárdjaid a HIO-ra, akkor az a legjobb.

Előzmény: ezazatesz (274)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.04 0 0 274

Nekem a szakértő szakértőségének megítélésére elég volt, hogy ajánlotta az akvapolt... Amúgy foglalkozik minden megoldással, de azt mondta, hogy kicsit kellene állítani az akvapolon, meg a szellőző vakolat, és kész. Amúgy, ha jól emlékszem, 7%-ot mondott, a szellőző vakolat felhelyezésére meg 12.000 Ft/m2-t.

Előzmény: coffemilk (270)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 273

senkinek semmi tapasztalat vagy vélemény?

Előzmény: mancs31 (272)
mancs31 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 272

Sziasztok,

 

egy régi családi házat vettünk meg és kaptunk szét. A régi főfalak megmaradtak. Van vmi szigetelópapír az alap és a fal között. Vizesedést nem láttam. Mivel nem szeretnénk sokáig majd hozzányúlni ezért arra gondoltam, hogy lemez beverős módszerrel megcsináltatom. Ma volt kint egy cég embere és azt mondta, ha beton az alap és nem tégla akkor nincs szükség szigetelni, hanem elég lesz a helységekben az aljzattal ilyen teknős szigetelés. Volt már így valaki itt? 

 

Előre is köszönöm az észrevételeket!

arpad-lajos Creative Commons License 2016.11.02 0 0 271

Egy olyan céggel nincs mit kezden, amelyik válaszra sem méltatja az érdeklődőt. Na ilyen az Oxydron. Szerencsére van más termék is a piacon.

Előzmény: coffemilk (268)
coffemilk Creative Commons License 2016.11.02 0 0 270

Mivel mért a szigetelési szakértő? Simán felületet mért, vagy mintát vett? Nagyon nem mindegy. Ha tényleg szakértő volt, akkor dokumentálta a mérést. Meg kellene kérni adjon belőle egy példányt. Ha a nedvességtartalom 2-3 % körüli, akkor én nem foglalkoznék utólagos vízszigeteléssel, menjen rá egy légáteresztő vakolat 20-30 évig nem lesz baja tutira.  

Előzmény: ezazatesz (269)
ezazatesz Creative Commons License 2016.11.02 0 0 269

Kedves sorstársak és hozzáértők!

 

Engedjétek meg, hogy felvázoljam a helyzetem: adott egy kétszintes családi ház, a múlt század harmincas éveiben épült, falazata kisméretű tégla, általánosan jó állapotnak örvend, kivéve, hogy gyakorlatilag mindent korszerűsíteni kell :). A lábazat (80 cm) a belső oldalon tégla, a külsőn mészkő. A lábazat vastagsága 40 cm plusz egy kicsi, ahogy ugye a kövek kiadták. A homlokzati festésen néhol látszanak a vizesedés nyomai (cca. 150 cm), belül azért nem, mert le van verve a vakolat. Mielőtt megvettük, kihívtunk egy vízszigetelési szakértőt, aki kimérte, hogy nem is olyan vizes a fal (pontos értékre nem emlékszem sajnos), mert fent van az Akvapol készülék, csak fel kellene tenni a szárító vakolatot. Itt nálam elgurult a gyógyszer, tisztában vagyok vele, hogy mit ér ez az egész, úgyhogy végleges megoldást keresek. A környéken láttunk 90 centinként kibontott és bitumenes lemezzel alászigetelt, majd visszafalazott kőlábazatos épületet, egész jól fest, csak a hosszú munkaidő, rettenetes felfordulás, meg a hibalehetőség eléggé elrettentő dolgok. A krémes-géles pumpálós dolgok nálam nem igazán kerülnek szóba a vegyes falazatban való kiszámíthatatlanság, másrészt a tartósság miatt. A kérdésem a következő: a HIO technológián (láncos falvágás + műanyag bordás lemez + speciális habarcs: https://www.youtube.com/watch?v=P9zpLqcb6YQ) kívül van valami mechanikai megoldás, ami jó a nem sorolt kőfalra? Úgy értem, másfajta fűrész, más lemezzel? Van valakinek tapasztalata a HIO technológiával?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

 

coffemilk Creative Commons License 2016.10.28 0 0 268

Pedig az Oxydtron tökéletes 8-10 cm vastag betonnál is. Mire kellene, hol kell vízzárás?

Előzmény: arpad-lajos (266)
zöldeskékeks Creative Commons License 2016.10.24 0 0 267

  Bőséges cement, alapos tömörítés !!

Előzmény: arpad-lajos (266)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.12 0 0 266

Tud valaki valamilyen vizet nem áteresztő betonadalékot javasolni? (Oxydron nem válaszol).

Előzmény: arpad-lajos (265)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.11 0 0 265

Az OXYDRON-ról van valakinek tapasztalata?

Előzmény: Öreg Halász-) (264)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 264

SZIA!

Az aqvapoolnak én kb 30 éve bedőltem,Te ne tedd,átverés az egész.Aljas,csaló banda! A másikat amit említettél nem ismerem,de ha hasonló elvem működik mint az aqvapool akkor az is csak átverés! Szörnyü,hogy ezek a csalók nem börtönben ülnek.

Előzmény: tgbuda (263)
tgbuda Creative Commons License 2016.07.10 0 0 263

Sziasztok!

Én is pont egy hasonló helyzetben vagyok, mint Sheila és Tibor...

Röviden: fszt-i lakás egy 100+ éves házban. A pince rosszul szellőzik (ennek orvosolására mondjuk remélhetőleg hamar partner lesz a társasház) és alulról kúszik fel a nedvesség a szobafalon. Egyik oldalon "salétromos", másik oldalon nem szárad ki, és mindkét fal az udvarra néz, nincs szomszéd. Mondjuk a ház külső szigetelése-vakolása sem csúcsminőség...

 

Nagyjából arra várok, hogy a ház az injektálásos vagy más hasonló technológiával leszigetelje a ház falait. (társasházi költségvetés kérdése) Addig viszont belülről rendbe kell - ha csak ideiglenesen, 1-2 évre is - raknom. Ezért gondoltam, hogy a nedves, salétromos vakolatot leverem, kezelem és visszaburkolom. Ezzel kívül tartom a nedvességet és átvészelem azt az időszakot, amíg a ház megcsinálja az ő részét.

(ha pesszimista vagyok, nem csinálják meg évekig, így pár év múlva újra felújítok belülről...)

 

Ehhez keresem a legjobb ár/érték arányú megoldást... Szóba jött az Aquapool vagy a Promatect MC, de ahogy Ti is írtátok "kétséges" megoldás. Az Aquapool, ezek szerint felejtős, a Promatect MC vagy MC plus tetszene, jókat olvastam róla, de kérdés, hogy nincs-e hasonló, a célt szolgáló megoldás belülre az én esetemben...

 

Köszönöm válaszotokat előre is!

 

Előzmény: sheila1 (262)
sheila1 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 262

Nem vagyok profi a témában, csak annyira, hogy a vályog házunkban volt ilyen probléma. Először bedőltem az Aquapol-os szemfényvesztésnek, de után csak szükség volt a falátvágásos gumilapos technológiára. Amennyit ezekből tanultam az az, hogy attól, hogy egyik oldalról lezárod a falat és a másik oldal felé el tud párologni a víz, még nem fog kiszáradni. Hiszen folyamatosan van utánpótlása a talajból. Tehát az a fal , addig amíg a talaj felől le nem  szigetelik, nem igazán lesz hőszigetelő. Ezt a "kiváló" Aquapol-os technikából meg is tapasztaltam. Lábazatról lévén szó, kifelé nem volt vakolat, bent lélegző vakolat, de penészedett a fal, mert hideg volt és ott csapódott le a benti pára. Ha használható helyiséget akarsz, kénytelen vagy utólag alulról vízszigetelni. 

Előzmény: Tibor Dominek (261)
Tibor Dominek Creative Commons License 2016.05.19 0 0 261
Sziasztok!

Egy klasszikus alulról felfelé vizesedéses problémám van, egy kb 20 nm falfelületről van szó. Végigolvastam a topikot, az ilyen akvacucc varázslás abszolút nem érdekel, és nem szeretném vágni, injektálni sem a falat. Az olvasottak alapján az lenne a kérdés, hogy járható út lenne-e, ha csak vakolatot cserélnék, mert a fal másik oldala tűzfal, kívülről nincs szigetelve és az már a szomszéd udvarára néz. Ha én ezt belülről egy vízzáró, vagy lélegző vakolattal behúzom, akkor csak kifelé fog távozni a nedvesség? Vagy ugyanúgy kúszik felfelé? Mert ha a szobában megszűnik a belső nedvesség és csak kifelé menne, az nem zavarna senkit. Illetve elég hűvös is a szoba, olvastam, hogy a vakolatcsere után a burkolást-hőszigetelést nem ajánlja senki, elképzelhető, hogy ha kiszárad a fal, nem is lenne rá szükség?
Olvastam még a promatect lapokról,amik kifejezetten ilyen célokra készültek, de drágának tartom. Van erről tapasztalat, vélemény?
Oldman. Creative Commons License 2016.05.14 0 0 260

Szervusztok! 

Tanácsot szeretnék kérni. Nem a klasszikus alulról falba felszivárgó vízről van szó. Domb oldalába épült házat vásároltuk az idén tavasszal. Teraszosra alakították a  telkeket, hogy vízszintesek legyenek. A szomszéd udvara 1.5m-rel magasabban van mint a mienk és a másik szomszédunk ennyivel van alattunk. Kőből rakott fal választ el bennünket a felső szomszédtól és ez a fal egyben sajnos a garázsunk egyik oldali fala is. Kis híján folyik belőle a víz esős időszakban. Ez a fal állítja meg a szomszéd udvarán a csapadékvizet ami a régi folyásokat követve a falnál gyűlik össze. A garázs belső fala nem csak vizes hanem valósággal leesik ősszel és tavasszal a vakolat mert lenyomja az átszivárgó víz. El lehet ezt valahogy szigetelni utólag?

Laikusként valami kis szögben lejtő dréncsövekre gondoltam amelyek a fal és valami vizet nem áteresztő vakolat vagy burkolat között lennének és kihoznák a vizet a garázs mögé, hogy ne alakuljon ki nyomás a majdani vízzáró burkolat mögött ami képes azt lenyomni a falról. Ez működhetne vagy van valami bejáratott megoldás figyelembe véve, hogy szűkös anyagi keret áll rendelkezésre erre a feladatra mert a házon is rengeteg tennivaló van.

Köszönöm!

Kellemes hétvégét!

T Man Creative Commons License 2016.05.08 0 0 259

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék, hogy szokás a víz szigetelő papírt falazás előtt lerakni, toldani? Vettem a praktikerben ilyen bitumenes szigetelőt, aminek mindkét fele megvan hintve homokkal, ezt hogy szokták illeszteni, alakítani, leragasztani?

Köszi a segítséget!

mj620di Creative Commons License 2016.04.24 0 0 258

A bitumen lenezen amit be vágnak a falba arra gondolsz? 

Csak a lábazatom só foltos a falak nem vizesednek !

Előzmény: starck (257)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 257

Előzmény: starck (256)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 256

OTT a megoldások egyik része: az épületet muszáj bitumen lemezzel IS megvédeni - az alapcsatlakozás egy másik problémás csomópont - ÉS a bitumen lemezre még egy vízelvezető drénlemezt is helyezni -

lásd pl.  a rajzot

Előzmény: mj620di (255)
mj620di Creative Commons License 2016.04.09 0 0 255

Sziasztok!

Hasonló a problémám mint az előttem kérdezőnek!

Szintén 71 es építésű házról van szó.100nm es kockaház.kb 80 cm magas alappal.tavaly szigetelve lett kívülről,illetve a lábazat le lett verve és újra vakolva csirkehálózva.Idén szeretném a lábazatot is le szigetelni,viszont az új vakolaton is látni a lábazaton a fehér só nyomokat.

Mielőtt le szigetelném a lábazatot mindenképpen kéne kezdenem ezzel valamit!

A ház fal mentén fel szeretnék szedni minden szilárd burkolatot,aztán le ásni kb 50 cm et a fal tövében majd szigetelni víz ellen.

Bitumenes kenhető anyagra gondoltam,illetve a külső lábazati szigetelést a föld felszin alá le ereszteném kb 20-30 cm el.

Aztán ahová nem kell járda oda kulé követ gondoltam végig valamilyen mélységben.Nem tudom ez jó e vagy rossz ötlet,vagy menjen vissza szilárd burkolat!

A kulé köves árok talán annyival lenne jobb hogy hagyná az alapot ki szellőzni folyamatosan!

 

runner 125 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 254

Köszönöm a választ!

 

Magyarán elkerülhetetlen ilyen utólagos, kulékavicsos feltöltés mellett az árok dréncsövezése. Ez viszont piszkosul nagy meló lenne, ugyanis nem nagyon tudom elvezetni, és csak a szomszéd felőli falszakasz 32 méter a házhoz épített melléképülettel együtt . :-(

 

Előzmény: coffemilk (253)
coffemilk Creative Commons License 2016.03.30 0 0 253

1./ Lábazat hőszigetelése szükséges. A lábazati hőszigetelés a belső padlószint alá minimum 40 cm-el legyen lejjebb.

 

2./ Ha már kiásod az alap mellett, feltétlenül tegyél az alap oldalára bitumenes vízszigetelést + Dörken lemezt és utána a kulét.

 

3./ természetes száradással egy hónap alatt 3 cm falazat szárad ki kb. De!! Ha nyitva hagyod, akkor fennáll a veszélye, hogy egy nagyobb nyári zuhénál megtelik az árok és ugyanott vagy ahol voltál.

4./ Lábazati hőszigetelésből értelmetlen a lépésálló. XPS lemez és kész.

 

Remélem segítettem.

Előzmény: runner 125 (252)
runner 125 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 252

Sziasztok,

 

Adott egy 71-ben épült, kő lábazatos, tégla családiház. 

A falakra még 10 éve került 5cm hungaroccel, idén meg szeretném csináltatni a lábazatot is, ugyanis néhol a téglafal alján látszik belülről némi penész. Gondolom azért, mert a lábazat felől jókora hideget kap...

 

Kérdés, mi a menete, h illik szigetelni a lábazatot? Nem mondanám, h vizes lenne a lábazat, annó kátránnyal szigetelték. A szomszéd felőli részen tavaly októberig nem volt eresz, így mindaddig a lábazatra verődött fel a tetőről lehulló esővíz. Ezzel a lábazati szakasszal mennyit illik várni, mire kiszárad? 

 

Szeretném egyébként körbe a ház körül, úgy 70 cm mélyen kisáni végig a lábazat mellett és 3-4 cm-es kaviccsal feltölteném, h a talajviíz még kevésbé érje az alapot. Kérdés h a földben lévő alap részhez ilyenkor szokás valami szigetelő anyagot rögzíteni, vagy mehet az árokba natúron a kavics?

Miután síkba vakoltattam a lábazatot egy 4cm (mivel a házon sajnos csak 5 van.) vastag szigetelést mindenképpen tervezek. Ezt a járdaszint alá mennyivel érdemes levinni? Létezik ebből lépésálló, grafitos XPS már?

 

Egyelőre ennyi, köszönöm!

 

 

m101 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 251

Kedves Érdeklődő!

A falátvágás és a lemez besajtolás két különböző technológia. Mindkettő megbízható eljárás. Ha nem szeretne vegyi alapú védelmet akkor csak ez a két eljárás jöhet szóba. Mindenképpen kell számítani helyreállítási munkálatokra is és ez nem csak a kivitelezési roncsolás miatt kell hanem a szigetelés, felújítás velejárója. Bármilyen eljárást választ a vakolat cseréjét nem szabad kihagyni. Csak vakolatcsere sem megoldás mert azzal még maga probléma, a nedvesség felhúzódás, nem oldódik meg és mindig visszatér. Szívesen segítek a továbbiakban ha kéri. www.izometal2000.hu

 

Előzmény: rudibá74 (250)
rudibá74 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 250

Kedves mindenki!

 

Segítségeteket és tanácsotokat szeretném ki kérni falvizesedéssel kapcsolatban!

Fél éve vásároltunk egy kb 1930-ban épült vegyes-falazatú házat(a lábazat az tégla)a többi vegyes vályog/tégla, aminél most kezdődtek meg a munkálatok festés stb, és e közben derült is ki, hogy több helyen vizes a fal, csak mikor vásároltuk szépen be volt rendezve a ház és eléggé elkerülte a figyelmünket ez a komoly probléma!

Ezért is szeretnék véleményeket tanácsokat kérni olyan emberektől akik hasonló cipőben jártak és meg tudták oldani a problémát!?

Hallottam, olvastam több féle megoldásról, pl: aquapol ebben nem hiszek !:), akkor injektálás dryzone folyékony krémmel; ebben bíztam, de most-már ettől is ódzkodom kicsit  mert erről is írnak rosszakat,vannak még ezek a vip-rex vakoló adalékok is ezeket sem ismerem, meg a fal átvágásos lemezes módszer, az meg elég nagy rombolással jár!

Melyik lehetne a tökéletes megoldás?

Kérlek benneteket aki tud segítsen benne!

Üdv mindenkinek!

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 249

Üdvözletem mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem, egy családi háznál kellene injektálni az alsó szint egyik helységének a falát (kőből épült). A probléma ott kezdődik, hogy a fal mögött közvetlen töltés van, felette egy  kinti lépcső, majd a kívül fal, vagyis a belső és a külső fal között több mint 1 méter van.  A töltésen keresztül felázik a fal, de nem vészesen. kb 50 cm-ig, vakolatot több évtized alatt sem dobta le, gyengítette meg, csak a festék pergett le róla. Úgy gondoltam, hogy a helység problémás falát bentről kellene injektálni, az alsó részét végigvésni kb. 20-30 cm mélyen majd belerakni az vízzáró anyagot vagy lemezt. Az elgondolásom szerint megoldás lenne ez a vizesedő falra ?

Attila  

file_nada Creative Commons License 2015.10.08 0 0 248

 

Kedves Topic Lakók!

 

Ötleteket szeretnék kérni, hogyan lehet elkerülni, hogy az alattam lakó beázzon tőlünk?

Már kevés víz, akár egy vödör felborulása kapcsán, átszivárog hozzá a víz.

Vizsgálat céljából  a plafonját több rétegben megbontották és csőtörés nyomát nem találták, a mi lakásunkban visszabontották a falat és ugyanerre a következtetésre jutottak.

Feltehetőleg a régi építésű lakás szigetelései a ludasak. elavult szigetelés, csempézése okozhatja a gyors átázást.

Esetleg a fugán keresztül, illetve az egyéb alattomos réseken, a már nem tökéletesen záró illesztékeken folyik át a víz.

 

Megértem a bánatát, és jó lenne minél hamarabb valamilyen védelmet kitalálni (nyilván csak átmeneti lehet, pár évre szólóan). A teljes fürdőszoba-cserére, felújításra nincs sem pénzünk, sem intőnk a munka mellett.

Valamilyen utólagos szigetelésben gondolkodom.

A kádat már körbe szilikonoztam pár hónapja, a padlót hogyan lehet a padlóburkolat felszedése nélkül szigetelni?

Ha a fúgába szilikont húzok, az botlásveszélyes.

Nincs valamilyen padlóra, és a falra alul felkenhető anyag?

 

Minden javaslatot előre is köszönök!

JK

Joe Boka Creative Commons License 2015.09.25 0 0 247

Regi epitesu csaladi hazunkat bovitjuk, korszerusitjuk. A falakat kivulrol hoszigeteltuk illetve a felszivodo nedvesseg
ellen DRYZONE kremmel injektalni fogjuk. A kerdesem a szobak beton padlozataval kapcsolatos. Felszedni nem szeretnem igy a hoszigeteles nem megoldhato, szintemelkedest nem szeretnenk. Nem szeretnek uj ajtokat sem venni, illetve a parapet magassagomat csokkenteni sem akarom.Van-e valami modja, hogy a felszivodo nedvesseg ellen leszigeteljem mieleott a parketta lerakasra kerul jelentos szintemelkedes nelkul? Szabad-e hasznalni mondjuk katranypapirt vagy bitumen lemezt kozvetlen a laminalt parketta ala? Vagy a furdoszobakban hasznalatos folyekony foliat tudnam esetleg lekenni a betonra, mielott a parketta lerakasra kerul? Esetleg milyen egyebb megoldasok vannak a beton padlo vizszigetelesenek jelentosebb szintemelkedes nelkul? Koszonettel

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!