Én meg az Egy nap Pesten és Budán forgatásán voltam ott, Kaszás Attilával....olyan vidám és optimista volt, telve energiával. ezerszer vettek fel vele egy jelenetet, és ezredszer is mosolyogva csinálta meg...nekem ez az emlék marad meg tőle.
Én is dobtam egy hátast, amikor megláttam a Kemp fiút. Bár az arca kiss meggyötört, de azért a régi vonásokat felfedezni rajta.
Gobbi zseniális volt, tátott szájjal néztem a Csirkefejben. Szerintem több régi szinházi közvetítést kellene vetíteni, és az embereket ismét rászoktatni, hogy mindenféle himi-humi műsort helyett ilyeneket nézzenek.
Én is dobtam egy hátast, amikor megláttam a Kemp fiút. És bár kiss gyötört az arca, de a régi vonásokat fel lehet ismerni rajta. És nekem nagyon szimpi volt, ahogy a mamájával sétálgatott - bár lehet, hogy éppen ezért nem nőtt fel teljesen.
A Csirkefejben Gobbi zseniális volt, csak tátottam a szám, és örültem, hogy ismét láthattam a darabot. Ami a rajongók számát illeti, azért bőven kárhoztathatók a tv-k, ugyanis leszoktatták az embereket, hiszen igen ritkán vetítenek régi szinházi közvetítéseket, pedig szerintem ráférne a közönségere, hogy himi-humi műsorok helyett ilyeneket nézzenek.
Gobbi is milyen zseniális volt tegnap a Csirkefejben!..én nézem ezeket a régi közvetítéseket, úgy látom, nem túl sok a rajongójuk. Ami tegnap még meglepett, az az rtl-en, néhány reggeli-esti pletykaműsorban látható volt Anthony Kemp, aki 38 év után visszalátogatott Magyarországra. hogy a MI NEMECSEKÜNK ilyen felnőtté vált? Az az édes, zabálni-szánni-sírnivaló szőke kisfiú egy ilyen nyálas..hát nem merem kimondani milyen lakberendezővé vált, de mondjuk érthető, hogy Elton John vele terveztette a lakását (és így sikerült tényleg finoman utalnom a lényegre). Én ettől kiborultam! Láttam a forgatást, minden délutánt a suli után ott töltöttem, a Kandó Műszaki Főiskolán, ott vették fel az iskolai jelenteket. én a szomszédba, a Fazekasba jártam és ugyanúgy általános iskolás voltam, mint a Kemp gyerek. És még be is vallotta, hogy azt se tudta egészen tegnapig, hogy miről szól a regény, el sem olvasta, felnőtt korában sem!
Figyeljétek az M2-tőt, mert ezen a héten a Szinházi Világnap alkalmából igazi színházi közvetítéseket láthattok. Ma a Katonából volt, holnap a Csirkefej lesz Spírótól, de lesz Dürrematt is.
Láttátok, hogy milyen fantasztikus módon búcsúzott Jordán és a Nemzeti Kaszás Attilától szombat délután? Amikor a tv-híradást láttam, összeszorult a torkom és könnybelábaddt a szemem. Aztán, amikor Trokán Péter úgy nyilatkozott, hogy a Holdbéli csónakos nagy duettjét a női főszereplő, Balla Eszter úgy oldotta meg, ahogy tette - fantasztikusan -, miközben felnézett a fénycsóvára és hallgatta Kaszás Attilát, akkor azt mondtam, hogy minden tiszteletem azoké, akik ilyen művészek. Nagyon kirtelen, három művész is elment, és ez nem jó. Nem jó, mert hiányoljuk őket, s nem jó azért sem, mert fiatalok voltak, s mint fiataloknak olyan sok minden lett volna még a dolguk. De mint tudjuk, nagyon sok volt a dolgu
Ó persze, be volt jelölve az újságban! Egészen máshogy játszuott a Latinovits, mint amit megszoktunk tőle, de épp ez volt a zseniális. ez sikerdarab volt annak idején, azóta is sokan emlegetik.
Egyetértek! Az imdb szavazásán is Mark Wahlbergre szavaztak a nézők a mellékszereplő kategóriában. A főszereplőknél és a rendezőnél a papírforma jött be.
Minden kedvencünk nyert! Scorsese, Whitaker, Mirren és a Tégla is! Gratulálunk nekik! Mondjuk Wahlbergnek is örültem volna, de van még ideje, Alan Arkin meg már 71 éves...jó este volt!
Szerintem is egy jó karakter színész ez a Whitaker, és gratula neki a díjért. Hmaár a nagy afroamerikai színészeknél tartunk akkor megemlíteném az én nagy kedvencemet Morgan Freeman-t akit szintén nagyon sok filmben lehetett látni, sokban elég idős fejjel. Nagy kedvencem vele a Remény Rabjai.
A Cannes-i nagydíj és az Emmy után végre a Golden Globe is megvan egyik kedvenc színészemnek, Forest Whitakernek, akit a Síró játékokban kedveltem meg. később láttam a 4 évvel korábban készült Birdben, Charlie Parkerként, amiben egészen döbbenetes volt(ezért kapta a Cannes-i legjobb főszereplő díját). Nemrég láttam a Pret a porter-ben, egészen meglepett. Szellemkutya, a Szakasz, Jó reggelt Vietnam...68 filmben játszott eddig, a Kemény zsarukban is (fog).
Már sokadszorra ment, de csak tegnap láttam a Bűn és bűnhődést a Hallmarkon, és meglepődtem, hogy egyik kedvencem, Patrick Dempsey volt a főszereplő. Azt is megnéztem, mikori a film (1998), mert Détár Enikő még a krumpliorrával szerepel benne. Horváth Lili, Tordai Teri lánya viszont ma is pont úgy néz ki, mint akkor.
Tegnap láttam az MGM-en egy 70-es években készült filmet, amiben Keitel szőke volt. Irtó hülyén nézett ki, pedig úgy tűnt, nem festett, mert nem is volt egyenletes a színe, elöl a Nap szívta ki. Márpedig ha lengyel származású, akkor ez még valódi is lehet.
Gondolod, hogy meg volt átkozva a színház? Tény, hogy az első alternatív színház volt Mo-n, és nekem is az volt az érzésem Gabi és Márk öngyilkossága kapcsán is, hogy nem értették meg őket és nem hagyták kibontakozni.
Jobba Gabira és Zala Márkra én a 25. Színházból emlékszem. Az Egyetemi Színpad után ott játszottak először olyan darabokat, amelyek igazán modernek, újszerűek voltak. De valami átok ült azon a színházon. Miért lett olyan sok ember öngyilkos, aki a színház közelébe került? És többeket ért baleset, és komoly betegség. Emlékezzetek csak Berek Katira.
Tényleg, Pálosnak olyan igazi erotikus hangja volt, de ezt akkoriban nem illett volna kimondani. szerintem Kálmán Györgynek is. és a harminc körül meghalt Jobba Gabira, Zala Márkra, Tímár Bélára emlékszik valaki? Márknak voltak filmjei, de szegény Gabiról vagy Béláról csak néhány tévéfelvétel maradt meg.
Pandus említette, hogy elfeledkeztünk a nagy magyar színészekről. Így igaz. Ma azt hiszem, egyetlen ember van, aki igazán meghajlik a mai, a régi, és a még régebbi színészek nagysága előtt. Ez pedig Alföldi Róbert. Akit én hosszú ideig nem szerettem, mert az RTL reggeli műsorában felkészületlen, álmos, nyegle, lekezelő volt. Sőt, szart a riportalanyok fejére, és mindenkire, aki igényes munkát várt volna el tőle. Amióta viszont láttam a Micimackó feldolgozását a Nagy Könyvben, és figyelem a nagy öregekkel, a nagy mogulokkal való beszélgetős műsorát, az imádója, hódolója lettem. Szerintem így kellene tennie minden műsorvezetőnek. Tisztelnie kellene a partnerét, a beszélgetőtársát. S bár sokan cikizik az Önök kértéket, én mégis szívesen megnézem, ha a régiek láthatók benne. Emlékeztek még Dayka Margitra, aki zseniális nagy bohóc volt, vagy Latabárra, aki a legmoslékabb filmben is olyat alakított, hogy csak na. Az bizonyos Állami áruház című szarság is attól nézhető ma, hogy Latabár, Turay Ida és a többiek domborítottak benne. Aztán a 2x2 néha 5-ről ne is beszéljek. Micsoda sztárparádé volt benne (ahogy ma mondják). Zente, Kazal és a többiek. Töröcsik is szerepelt jónéhány igen kétes filmben, de már a Kölyökben is megmutatta, mit tud. Miért van az, hogy ma csak az számít sztárnak, aki kirakja... Pedig vannak más értékek is. A tv-k miért csak a huszadrangu amerikai vagy egyéb filmeket vetítik, a srácoknak miért Brad Pitt és Angeline Jolie és a többi "nagy sztár" élete a követendő. Miért nem ismerik Kálmán Györgyöt, Őzét, Sulyok Máriát, Mezei Máriát, Pálos Györgyöt, akinél szebb hangu színészt alig említhetnék, aki nagyszerűen szavalt. Ki tud erre nekem választ adni? Lehet, hogy Alföldi?
Jó ötlet volt a rendezőbecsempészés, köszönjük! Tényleg nagy fazon! Nekem korábban Luchino Visconti volt az egyik kedvencem, ismered? (Naná, hiszen olasz, de azért más korosztály..)
Becsempészek egy rendezőt is a színészek közé, aki nem más, mint a 64. születésnapját a mai napon ünneplő Martin Scorsese. Rendezőként eddig 5 Oscar-jelölést kapott, de az "And the winner is..." mondat után eddig még egyszer sem olvasták fel a nevét a gálán.
Jövő februárban kiderül, hogy a The Departed (A Tégla) meghozza -e számára az Oscar-t vagy esetleg ismét valamelyik színészét segíti hozzá a szoborhoz, amint az a múltban már többször is megtörtént (Robert De Niro, Joe Pesci, Ellen Burstyn, Paul Newman). Már ha egyáltalán jelölik a filmet... ;-)
Egy újabb szülinapos: Alain Delon. Ma 71 éves. Hihetetlen! Isten éltesse!
"Delon a szerencsésen öregedõ emberek közé tartozik. Az idõ elhalványította zavarba ejtő szépségét, vonzó érett férfi lett. Magánéleti botrányai elcsitultak, ma már kevés filmet forgat, mûkincseket gyûjt, lovakat tart, nagyszabású vállalkozásai vannak és híresen boldog apa, férj."
Csatlakozom, boldog születésnapot Bud! A tegnapi születésnapi mulatság Rio-ban, a "Bacchus és Venus" nevű lokálban zajlott, ami hosszú pereskedés után tegnap nyitotta meg újra kapuit. ;-)
Remélem, hogy a Puffin még sokáig ad neki erőt és mindent lebíró akaratot!
nemrég belekukkantottam régi magyar filmekbe, és nagyon szomorúan látom, hogy gyakorlatilag elfelejtkeztünk Tomanek Nándorról, de még Kozák Andrásról is, aki nemrég halt meg. Kaboson, Pécsin, Latinovitson kívül nem is beszélnek már a régi nagy színészekről, pedig Kozák is mekkora sztárnak számított még 20-30 éve!
Az Amerikai Filmintézet 2007. június 7-én életműdíjat (Lifetime Achievement) nyújt át Al Pacino színésznek. Sir Howard Stringer, az intézet elnöke az amerikai film szimbólumának nevezte Pacinot.
A színészt nyolc alkalommal jelölték Oscarra, melyből 1993-ban megkapta a legjobb férfiszereplőnek kijáró díjat (Scent of a Woman). Több mint 40 filmben játszott ezidáig. Az intézmény 35 éves fennállása óta olyan neves személyiségek kapták meg az életműdíjat, mint Sean Connery, Martin Scorsese, Elizabeth Taylor vagy Steven Spielberg.