Keresés

Részletes keresés

fish12 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 124
Szünetelek. Sziasztok! :-)
fish12 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 123

Kösz a választ. Majd hosszabban is válaszolok,  most csak 1-2  fontosabb dolgot említenék meg....(nincs több időm).

 

A történelem ékesen bizonyítja, hogy az, amit helyesnek és jónak érez a legtöbb ember a keresztény tanításban, az nem működött.

 

A "történelem"  túl nagy fogalom...A történelem azt is ékesen bizonyította, hogy van akiknek  működött..John G. Lakenek is például. Ismered a történetét?

De valóban sokan inkább  szégyenfoltok  voltak. :(

 

Nem a  statisztikák számítanak.

 

Mindenkinek 1es  1edül kell számot adnia  majd a saját hitéről, meggyőződéséről, és az életviteléről, --jó és rossz cselekedeteről..az ítélet napján. ( függetlenül az intézménytől) 

 

Nagyon rossz istenképed lett valahogy Hogy létezik ez?  Leírnád , hogy hogyan hol és (mikor) ismerted meg az Urat? (Az a gyanúm, hogy  igazán  még nem ismerted meg soha)..mert megbocsáss, de valahogy  nagyon  felületes ismeretekre vall az, amiket írsz.

Előzmény: Törölt nick (121)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 122

A site több oldalból áll. Alul van  apró kis számokkal  föltüntetve( 1,2,3.)

 

A Studies on Joel a 2. oldalon van (2-re katt) és  a lap alja  felé...

 

 MIKE BICKLE bármelyik  tanítását bátran merem ajánlani. Tanulni lehet tőle.  Pl  nagyon kiváló a Power of Focused life tanítása is.  Az arról is  szól, hogy hogyan  érdemes (hogy a legjobb)   B-t tanulmányozni.

 

Kicsit humoros a tag.. de te  bírod a humort, úgy vettem észre.:)

Előzmény: fish12 (120)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 120

Ok. Kincseket osztok meg  veled. Vedd nagy +tiszteltetésnek.:))  Nem  annyira  kezdőknek való..de néha téged olvasgatva az a gyanúm, mintha titokban  haladó lennél:)))

 

Na, itt az a site:

 

http://www.vthop.com/content/blogsection/0/75/

 

Mindegyik meghallgatható, alul af ejhallgató jelre kell kattintani.

 

A Studies on Joel egy elég  érdekes end time tanulmány.

 

De a többi se kutya.:)

 

Ha nem a Biblia EGÉSZÉT vesszük figyelembe, akkor  hamis  közetkeztetésekre jut6unk az olyan  részletkérdésekben, amiket fölvetettél.. Mielőtt a részletekbe mennél, én azt javaslom, hogy a B. egészének szellemét próbáld megérteni. Isten lényét.. Isten nagyon következetes, kiszámítható és  teljesen igazságos,  bűngyűlölő,  ugyanakkor féltőn szerető és  irgalmas..stb.

 

Az a lényeg, hogy az embernek egy  pontos  és biblikus (helyes) Isten-képe alakuljon ki.. Attól kezdve akármilyen --Bibliában elő sem forduló-- esettel találkozunk (mint az  általad említettek  is ..de  a cigizést is mondhattad volna), akkor is  meg tudjuk  állapítani, hogy az belefér-e az isteni gondolkodásba  vagy sem. 

 

 Az a  veszélyes, amikor a társadalom elfogadottá teszi a  kificamultat és  összezavarja  az emberek  gondolkodását. Ilyenkor megtörténhet az, hogy pl a homokosok védettebbek lesznek, mint a normális  családok....itt az USA-ban is van ilyen  sajnos. :(

 

 

Előzmény: Törölt nick (117)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 119

A Mózes második könyvét valószínű, h ismered. Ott van  szó a tíz csapásról és a zsidók Egyiptomból való kivonulásáról.

 

Minden nagyobb esemény a Bibliában egy előképe  egy későbbi  (utolsó időkben megtörténő) nagy eseménynek.  Az ún kisprófétáknál olvas6od (Biblia Ószöv vége felé), hogy az utosó idők "csodálatosak  és rettenetesek" lesznek egyszerre.  Karöltve halad majd az ébredés  és  ítélet.

 

szeretném kiemelni azt, hogy  az exódusi időkben a csapások alól Isten népe mentes volt.  Ugyanez lesz az utolsó időkben is.. csak akkor  az marad meg, aki nagyon  Isten-függő, aki hallja a hangját ( aki begyakorolta a fülét a nyugalmas időkban..mert a pánik alatt kicsit késő fület hegyezni...bár semmi sem lehetetlen.. a B. mégis azt tnácsolja, hogy okos szűzként készenlétben legyünk..

 

 A jelenések könyvében  az utosó időkben  bekövetkező csapások kísértetiesen  hasonlítanak az Exodusiakra..a kisprófétáknál szó van arról, hogy az utolsó idők csapásai nagyobbak lesznek az Exodusiaknál.. Ez ma még nem következett be. Ebből gondolom, hogy rosszabb lesz a világ, mint valaha../Ezek voltak  az exódusi csapások: 1.vérré vált folyók, 2.békák tömkelege, 3. tetű minden porból, 4.óriási járványok, --az jelenésekben az is írva van, hogy a föld lakosainak  harmada ily módon hal meg..a zsidóknak meg  két harmada..kispróféták szerint..soha nem látott pusztulás közetkezik a földre..aztán..(csak az exodusi csapásokat sorolom tovább: 5. keléses (furunkulus..fogalmam sincs, hogy mi az..) betegség, 6.pestis, dögvész..7.rendkívüli jégeső--halálos--8.növénypusztító furcsa sáskák, 9. sötétség 10. halál (elsőszülöttekre)/

 

Na, ízelítőnek ennyi.

 

Az az informácios robbanással  kapcsolatban  pedig a Dániel könyve írja , hogy az  az egyik jele az utolsó időknek:) No.  De szerintem ez még  a kezdete sem volt.. még ennél is nagyobbat fog robbanni az információ is:))

 

A viva meg jó, ha legalább az Ószövetséget föleleveníti, mert az Exodus az egyik legjobb bemelegítő a jövőre.

Előzmény: Törölt nick (114)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 116

Teljesen igaz, amit írsz. Az ember nem jó...De azt  se árt tudni, hogy van Valaki , aki akar és tud is segíteni nekünk, hogy ne csak különbséget tudjunk tenni a jó és  rossz között, de  tenni is tudjuk a jót.

 

Előzmény: Barátocska :) (113)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 115

Ez a Bibliaban van ugye?

Igen.  (Kispróféták.. Joel és társai:)

 

A baj az szerintem, hogy ez nem segit onmagaban az ijesztegetesen kivul.

 

1általán nem ijesztgetésnek  szántam, és nem is másoknak..hanem csak magamnak mondtam...csak hangosan gondolkodtam.. :)

 

 

Valami tobb kell ma a 21. szazadban. A hogyanra sokkal naygobb hangsulyt kene fektetni azoknak akik az "Oromhirt" viszik az embereknek mert a tobbezer eves szokasok szerinti elet egyszeruen nem mukodik ma mar.

 

Működik. Csak legtöbben  nem  figyelmesen olvassák  a "használati utasítást" (=Biblia). Pl  Jézus ilyesmit mond:  aki  én utánam akar jönni,  tagadja meg magát ..és  vegye föl  az ő keresztjét mindennap és úgy kövessen engem.

 

Ez nem egy  leányálom. Nem könnyű. ( Az is meg van  írva, hogy keskeny az ösvény..és kevesen találják meg azt) Ki az, aki  nap mint nap meg tudja tagadni az önző énjét..és az odafölvalókkal tud  törődni??.. Pedig az ígéretek csak azoknak szólnak, akik ezt +teszik. Azon csodálkozom, hogy  1általán  csodálkoznak az emberek, hogy nem  megy a dolog, miközben  csak az ígéreteket szajkózzák a feltételek  teljes figyelembevétele nélkül. Arról (azokról) + nem is beszélve, akik  nem is olvasták el a B-t.

 

 Még pár szó a hogyanról:

 

Egy csomó helyen (a Bibliában) Isten arról beszél, hogy  magunktól  képtelenek vagyunk őt követni.. szükségünk van a segítségére.. szóval röviden az a lényeg, hogy elég megalázkodni, és  belátni azt, hogy 1edül (Nála nélkül) nem megy..és mindenben kérni kell a segítségét.

Tulajdonképpen  ezt kívánja tőlünk, hogy ne önállóan , tőle függetlenül oldjuk meg a dolgainkat, hanem engedjük őt is szóhoz jutni..

 

Na, ezen  "fáradozom" én is :))

 

Te Maaancus, te ugye tudsz angolul? Mert, ha igen, akkor lehet, h fölteszek egy érdekes site-ot, ahonnan edukálód6sz end time ügyben:)

De csak, ha érdekel...

 

Előzmény: Törölt nick (105)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 113
Kérlek, én semmin nem botránkozom meg. :))))

Én hiszek a "hitben", és abban is, hogy a jó dolgokért ki kell állni. És abban is hiszek, hogy hogy ha az ember eléggé "hisz", akkor el tudja érni a "jót"...

Én csak abban nem hiszek, hogy az ember jó. Ez viszont az egészet kenterbe veri. Megöli. Hamissá teszi...

Az ember nem jó. Az ember: vegyes. Jó és rossz. És a jót szeretjük, a rosszat pedig elutasítjuk. Pedig az is mi vagyunk.

Nem ártana ezzel szembenézni, idővel.
Előzmény: fish12 (110)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 112
...és , amíg  még nem  süllyedt el ez a topik  teljesen,  szabadna +kérdeznem tőled, hogy te miért  változtál meg a morálban - irányban?
Előzmény: Törölt nick (109)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 111
arra céloztam én is
Előzmény: Törölt nick (109)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 110

Nézd, lehet, hogy +botránkozol, de én a Bibliában  hiszek. Istennek hiszek..és tudom, hogy a "buli"  legeslegvége jó lesz ..De  közel van  az az  idő, amikor  nagy +lepetések (+rázkódtatások) ér(het)ik a szunnyadókat. 

 

Én is legszívesebben kényelembe helyezném  magam..és fütyülnék mindenre...gondtalanul élvezném az élveznivalókat..de ehelyett mégis egy egészen  más  életetformát választottam. Igyekszem  fölkészülni, hogy mindvégig kitartó --állhatatos maradjak.

 

 

A jóban  való hitemet nem adom föl:) ..csak realista is vagyok ( a Biblia miatt) ..és  sajnos elhiszem, hogy a világ nem jó irányba halad .

Előzmény: Barátocska :) (103)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 108

Bocs, hogy annak ellenére  szólok , hogy nem  hozzám  intézted a szavad.

 

Kérlem szépen,  nem  mindenkit Serenicből faragtak.. :-) ne magadból indulj ki!!

 

A jó és igaz dolgok "éljenzése" nem  azért alakult ki az emberben, mert a rosszat nem csinálhatja..(micsoda kificamodott észjárás ez megint) vagy, mert tiltják neki.. én pl  kifejezetten undorodom azoktól a rossz dolgoktól, amik némelyeknek gyönyörűségükre van... Bocsáss meg, de nem  1forma  az ízlésünk.

Előzmény: Törölt nick (101)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 104

 

Nem láttam azt a reklámot sem.. keveset nézek TV-t..a magyart meg abszolút nem ismerem:)))

 

1 kis +jegyzést engedj +...végülis 1általán nem a reklámról  folyt a magasröptű, ..de már vége is asszem...úgyhogy megnyugodhatnak a kedélyek, ..a topik meg ünnepélyesen elsüllyed7 :-)

 

 

 

 

Előzmény: Amida (99)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 103
Ne add fel!!! Én drukkolok az idealizmusnak, és figyelem, figyelem az idealistákat, hátha vissza tudok keveredni ebbe az álomállapotba. Ez komoly. Én szeretem a szép eszméket és sajnálom, hogy már nem tudok hinni benne.

A barátaidról pedig azt gondolom, hogy menekülnek és hárítanak. Önmaguk elől és a felelősség elöl menekülnek, amit nem lehet lepattintani, sem a reklámokra, sem a médiára, sem sehová. Ezért jobb, ha nem is látjuk.

Pusztítsuk el, degradáljuk le: ezek nem mi vagyunk, ezek mások, bennünk nincs ilyen, de ha van is, jobb, ha nem mutatják meg nekünk, mert akkor lehet, hogy el kellene gondolkodni rajta. De nem, mi elutasítjuk, bennünk nincs ilyen, ez hamis, ez fertő...

Pedig ezek vagyunk: emberek.
Előzmény: fish12 (96)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 100

Soha nem látott virágzása lesz a bűnnek..globálisan.

 

Nehezen fognak megállni még a (most) hívőnek számítók is. Csak az marad meg, aki komolyan fölkészül a legrosszabbra is, és a végsőkig  kitart "a jó" mellett.

 

..na de ez már  egy másik topikba tartozó téma lenne..

Előzmény: fish12 (98)
Amida Creative Commons License 2006.09.01 0 0 99
fish12
A hiredetés nem a morállról szól
Teljesen rosz íránybó megy itt egy értemetlen agyalgás.

Emlkéksze arra a benetton reklámra - a sok botrányos közül - ahol aegy lelőtt csecsemő szerepelt a reklmban, vérében.

ínekem azért az igaz még mindig a "müsz" a legjobb reklám.

A csillagos ötös jár: mégegyszer siekeres volt a reklám, mert célt ért.
íjs most elárulok valamit: nekem sem tetszi. De irigylem aki kagyalta és felvállata.

Amida
ps.: összekevertek dolgokat és ezért elbeszélünk egymás mellet.
ínem lesz több házasságtörés az titi, de néhány millo ember most többet tud arról, hogy van egy Balaton neű üdülő tó,....ja és hogy hol van Magyarország.
Ez pure szakmai kérédés, nem álmoralizálásra való alkalom.
Előzmény: fish12 (78)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 98

Amúgy ne hidd, hogy a jövő jobbá válásában hiszek..mert ismerem a bibliai  próféciákat.. amik szerint soha nem látott virágzása lesz a bűnnek..de azért úgy vagyok, hogy amíg lehet menteném a menthetőt...

 

Szóval Barátocska föl a fejjel! :) Ne feledjük  a fizikát... van  kölcsönhatás.:)

Strapás a dolog,  és az eredmény menet közben lemérhetetlen! :-) de   

 fölmérhetetlen "haszonnal" jár.

Előzmény: Barátocska :) (92)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 96
Na, akkor mostantól  részemről finish a témának!  Nem értem mit nyavalyognak akkor a barátaim. Felejtsétek el a petíciót. :)
Előzmény: Törölt nick (93)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 95
Én sem pontosan idéztem, de engem is nagyon megfogott ez a gondolat.
Előzmény: Törölt nick (94)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 92
Rájöttem, hogy képmutatóak vagyunk. Mindenki az, és a legborzasztóbb dolog, amikor a saját képmutatásodra ébredsz rá. Innentől kezdve nem érdekel az idealizmus. A világ apró darabkáit alkotjuk, mindannyian, és amíg egyenként szét nem cincáljuk darabokra önmagukat, addig nem tudunk egységesen fellépni semmiféle eszme érdekében.

Mert hamis lesz.
Előzmény: fish12 (90)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 91
Erről nekem az jut eszembe, amikor úgy gondoltam, hogy elég az emberek figyelmét felhivni arra, hogy az igazság, a becsületesség és a testvériség milyen fontos (hiszen erről szól az egész szépirodalom, erről szól az összes vallás, erről szólna az élet, elvileg...), és nem értettem, hogy miért nem ezeknek az értékeknek a figyelembevételével él mindenki...

Nehéz dolog volt rájönni, hogy antagonisztikus ellentét feszül a látszat és a belső világ között... A belső világ nevelése fontosabb, de ez nem olyan egyszerü. Azt mindenki kizárólag egyedül tudja megcsinálni, semmiféle külső segítséget nem tud igénybe venni.

Vannak tanítások, és vannak "külső" hatások, de az ember belső világa annyira zárt és annyira hamis képet mutat, még önmagának is, hogy két kézzel is lehet dörömbölni rajta, sziklákat is lehet hozzávágni, akkor is védi és óvja önmagát. Az önmagáról alkotott hamis képet. Mert azt akarja látni, és azt akarja elhinni.
Előzmény: fish12 (89)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 90
Szabad tudni, hogy 30 év után miért (vagy mitől) változtál így meg? (de csak egész  "halkan " és röviden válaszolj:)) nehogy  "elcsábítsd" azt a kevéske kis idealistát is :)))
Előzmény: Barátocska :) (86)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 89

Az a helyzet, hogy sokkal magasabbra kell tenni a mércét ahhoz, hogy valami meg is valósuljon a célokból  ...mert  idővel úgyis veszít a teljességéből. (Nevezheted ezt idealizmusnak is, de szerintem  csak 1xű  józanság) De, ha  még az elhatározás és a  változtatásban való hit is hiányzik, akkor valóban nem sok remény van a szebb és  jobb jövőre..pedig 1általán nem  lenne elérhetetlen sem lehetetlen.

 

Nem gondolom, hogy a világ (de még Mo. sem) gyökeresen megváltozna, ha lenne alternatív TV adó vagy adás.., de azt hiszem, hogy  bizonyos létfeltételekhez joga van  mindenkinek..A szükséges és nélkülözhetetlen élet körülményeket (mint amilyen a trágárság és mocsok nélküli  TV közvetítés) meg kellene teremteni az országban, ha nem akarjátok azt, hogy kiürüljön. 

 

Ez az egész gondolatkör azóta foglalkoztat, amióta megtudtam, hogy egy sok gyerekes  (értelmiségi) család pont a TV miatt akarja elhagyni az országot.

Ráadásul nem az igénytelenebbje megy el. :(

 

Még egyetlen család is megérné a fáradtságot ahhoz, hogy a sarkukra  álljanak azok, akik értik és  érzik is, hogy miről is van szó.... (de attól tartok, hogy nem  csak egy család van, aki így gondolkodik. ..most jut eszembe, hogy  én is valójában 2-3 ilyen cs-ról is tudok, akik ÉVEK ÓTA barátkoznak a  kiköltözés gondolatával, mert fullasztónak érzik azt az egyoldalú "primitívséget"..amiről te is  írtál.

Előzmény: Barátocska :) (86)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 88
Szerintem a Popper mondta ezt, de lehet, hogy ő is lopta valahonnan :))) "Öleld a sátánt, szorítsd magadhoz, mást nem tehetsz"... :)))
Előzmény: Törölt nick (82)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 87
izé...ez a hsz a kedves Fish12-höz szólt...
Előzmény: Barátocska :) (86)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 86
Ja, és még egy nagyon fontos dolog!

Én nagyon sokáig voltam idealista, majdnem harminc évig (az első Winnetou- és Dumas- regények után folyamatosan:)))), és hidd el, hogy sz*r ügy volt rájönni, hogy a világ nem erről szól...

Ennek ellenére a szívem mélyén még mindig szimpatizálok az idealizmussal, úgyhogy tudod mit: hagyjuk is a csudába az egészet, és hidd el, hogy értelek ám téged!! Csak nem értek egyet :))))
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 85
Szia,

igen, most már látom én is, hogy teljesen más dimenziókban gondolkodunk. :)))

Te azt mondod (ha jól értem), hogy a külvilág hatását az emberekre (és főleg a gyerekekre) kordában kellene tartani, meg kellene regulázni és helyes mederbe kellene terelni. A média, mint főbünös, a reklámokkal és egyéb "üzenetekkel" helytelen utakat mutat, és akaratuk ellenére befolyásolja az embereket. És te úgy gondolod, hogy egy pedagógiailag és erkölcsileg helyes normavilágot kellene inkább "reklámozni", kihasználva a média "erejét", inkább a jóra kellene törekedni, satöbbi...

Nézd, én ezzel alapjaiban nem vitatkozom, ez egy nagyon szép és idealista elképzelés, de be kellene már látni, hogy a világ nem erről szól. Az erkölcsöt szerintem nem lehet kívülről beleverni az emberekbe, annak valahol belül kellene meglennie...

És továbbra is tartom azt a véleményem, hogy a média (és minden más, külső hatás) csakis olyasvalakire tud hatással lenni, akiben a lehetősége már úgyis megvan az adott dolognak. A világban nincsenek véletlen dolgok, mindennek nagyon is meghatározott szerepe és jelentősége van. A reklámnak is.

De vegyünk egy konkrét példát, hátha akkor jobban értesz.... Engem például feldühít a Mónika show, mert olyan szinten veszi palira az embereket, hogy én szégyellem magam helyettük, és azok helyett, akik nézik, és elhiszik a sok zagyvaságot, amit be akarnak adni nekik. A szereplőket statiszták alakítják (ismerek is egyet-kettőt), a szerepek betanultak, és szegény nénik és bácsik (főleg az idősebbek) egymást közt szörnyülködnek rajta, hogy "mik vannak!"...

Ennek ellenére nem fogok írni a tévének, hogy "azonnal hagyják abba ezt a szégyenteljes néphülyítést", és nem gyüjtök aláirásokat, csak néha mérges vagyok, és kész. Ennek is megvan a maga szerepe az életben, és azoknak az embereknek az életében, akik készpénznek veszik minden szavát. Lehet, hogy valami üzenetet közvetít nekik, a saját életükben jelenlévő problémára mutat rá, vagy szóba lehet elegyedni a szomszédasszonnyal, akivel már hetek óta haragban van, és a Mónika show segítségével ki tudnak békülni.

Ilyen dolgokra gondolok, amikor vitázom veled :))))
Előzmény: fish12 (80)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 84

Szia, köszi a +értést:)

 

Nekem lenne 1-2 5letem...

 

Pl ha Mo-on lennék, akkor  megnézném az országgyűlési képviselők listáját, és kerületek szerint keresnék (hozzám hasonló:DD) lelkes embereket, akiknek szintén fontos a fiatalok jövője és az ország arculata..

 

Majd ezekkel az emberekkel megbeszélnénk a célt (vagyis a probléma pontos körülírását és  a média iránti "kívánalmainkat" papírra vetnénk. Itt megjegyzem, hogy szerintem sem a reklám a legnagyobb botránykő..hanem az egész felelőtlen  észjárás, mint ahogy azt már korábban is említettem.

 

Szóval van egy  szép elérendő cél.. egy szép kép a leendő "világról" --Magyarországról beszélek csak:)) és  ennek érdekében aláírást gyűjtenénk.

Mindenki a saját kerületében. De olyan sokat, hogy sokkot  kapjanak az országházban. :)

 

Minden családban, ahol gyerek van,  aláíratnánk a szülőkkel (természetesen nem erőszakolva..hanem mindenki szabad akaratából és  józan  belátása szerint), egy kérvényt, amiben az állna, hogy egy minden korosztály számára (legkisebbeket is  beleértve) teljesen  elfogadható,  erkölcsileg és etikailag is minden tekintetben "tiszta" és  az igazi erényeket példának állító, ( "éltető" vagy azt "éljeneztető") pozitív műsorközvetítést követelünk ..minimum este 10-ig (ha már  a TV-k közül nem lehet válogatni)

 

A reklámok és filmek, bemondók és minden  képernyőn megjelenő ember és üzenet  meg kellene, hogy feleljen ezeknek a normáknak. (Öltözködést is beleértve) Ha  pedig áthágnák a kívánalmakat, akkor olyan komoly (nagyon magas) összeget kellene fizetniük, ami nem  érné meg senkinek mégcsak  a kísérletezést sem, hogy megpróbálják a +botránkoztatást..

 

A beszédre is kiterjeszteném az igényeink előterjesztését. Vagyis semmi trágárság vagy  lezüllesztő tartalom nem hangozhatna el (mondjuk) reggel 7-től este 10-ig.

 

Mindez nem az én 5letem, hanem  Amerikában jól működő gyakorlat. Itt egy egy  "véletlen" incidensért (pl  illetlen öltözetért) nagyon +fizetnek a "tettesek". És ezért pl még a publik ("világi" (!) televízióban  sincs semmi rossz! Pedig az  nem egy keresztény adó. Tessék, utána lehet  járni : PBS TV:

http://www.pbs.org/

(a kábel televízió az más kérdés..de most itt egyáltalán csak arról  van szó , hogy LEGYEN ALTERNATÍVA)

 

És bizony azt az elefánt médiát is sarokba lehetne szorítani..csak  az emberek összefogására lenne szükség.. meg mondom, egy két elég elszánt aláírás-gyűjtőre is:)

 

A tiltasrol mar leirtam a velemenyemet. Ahol a vallas meghatarozza a tarsadalom mindennapjait ott sem lehetseges a "vegytiszta erkolcsos tarsadalom".

 

Ez igaz, de legalább mindenki választhatna.

 

 

 az szemet sok reklam ami a pici gyeremekek ertelmet bonbazza, pofatlanul figyelembe sem veve, hogy keptelenek vedekezni. Szamomra ez az ami igazan bicskanyitogato es nem az ha egy felnott ember mar ilyen-olyan tuadatara akarnak hatni.

 

Számomra is, de lehet, hogy félreérthetően  írtam eddig.

 

 

Mindossze tarsadalmi inteligencia es akarat kerdese. Ok vedik a jovo generaciojukat.

Mi mergezzuk a gyermekeink tudatat.

 

Igen..de azt mondom, hogy ezen  Mo-on is lehetne változtatni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (81)
fish12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 80

Barátocska, nagyon más dimenziókban mozgunk.  Én  is csodálkozom a te értelmezéseiden.

 

OK  első számú félreértés tisztázva. ("nem azt mondtam, hogy nekem tetszik..")

 

a megcsalás folyamata két ember között nem a reklámmal kezdödik

 

kedves barátocska kérlek szépen, hogy figyelmesebben olvasd el, hogy mit írok.. én is azt írtam,  hogy nem avval kezdődik..és nem mondtam azt sem, hogy  gyakorlati megmozdulás lesz a reklám következménye..csupán arra bátorkodtam felhívni a figyelmet, hogy az ilyen reklámok legalizálni próbálják a tudatban (vagy a tudat alattiban:) a házasságtörés alternatíváját..egyáltalán azt, hogy az is  szóbajöhet, mint hivatalos köz(vé)lemény.., mert a TV az közszolgáltatás..nem pedig valami privát  egyéni "buli"..az egész nép 'ízlését'  hivatott formálni.   

 

A felelősség a  médián van..mert nem  mind1, hogy mit enged  láttatni. Ez a  reklám, csak 1 dolog.. nem ezen akadtam ki igazán, hanem azon,  hogy ilyent megengednek(!) ..hogy ilyen  üzenet szabadon sugározódhat az éterben ..minden magyar otthonába..millió kisgyerek szemeláttára..Neked ez nem  furcsa??

 

Ha valami egy hivatalos "szervtől" hangzik el,  az engedélyezettnek minősül, ...és arról a gyerek azt gondolja, hogy az az elfogadott és helyeslendő magatartás. (A rossz példaadásról általánosságban beszélek ezen a konkrét  eseten keresztül. )

 

Nekem nem evvel a konkrét  reklámmal  van a bajom (amit 1x sem láttam),  hanem az erkölcstelen észjárással, amit hiába is próbálsz belém és belőlem kivetülőnek titulálni.. :DD az  az marad,  ami: botránykő.

 

Mit gondolsz  a BBC riportere ok nélkül  vonta kérdőre a felelőst?, és ő ok nélkül ütközött meg? ..--és még sokan  mások is?..

 

Ez az, amiről  már korábban is  írtam, hogy az emberek lelkiismerete és tudata annyira deformálódhat, hogy az abnormális kezd  a sztenderddé válni..(és ugye akkor még a homokosokról nem is beszéltünk... de nem is akarok...mert  még a végén kiderülne, hogy az is OK.)

 


Képzelj el egy jól müködő házasságot, ahol a felek szeretik egymást. Eljönnek nyaralni a Balatonra. El tudod képzelni azt, hogy az egyikük (csak azért, hogy az életérzést megtapasztalja, mert látta egy reklámban) félre fog lépni?

Nem. Nem tudom elképzelni.

És te el tudod azt képzelni, hogy egy ilyen házasságtörést is reklámozó balatoni kirándulást ajánló reklám  az örök  hűségre, szeretetre, és a házassági szövetség megértésére és felbonthatatlanságára neveli az ifjúságot? (Az esküvők szövegét talán ismered..ott szövetségről ,  hűségről és együtt maradásról van szó) Csak azt ne mondd, hogy semmire nem  nevel a reklám..mert akkor minden szóért kár...volt.(annyira más  a látásunk a dolgokról.. ) Amida elkottyintotta, hogy a reklámiparban  dolgozott.. nekem  meg  engedd meg, hogy a gyermeknevelésben szerzett szakmai véleményt is  képviseljem. (Ha  már a magánt nem  tiszteled,  legalább a szakmait tiszteld)

 

 

A hülyeséget meg  légyszi ne fokozd a csillagos égig az ilyen dumával, hogy: lenézed az embereket, szerintem olyan kis állatkáknak tartod őket, akiket a reklámok ide-oda dobálnak, öntudatlanul. Aki félti a következő nemzedéket, az lenézi és állatkának  tartja őket?? Gondolkozz már! :) Ha mást nem, talán fizikát tanultál.  A kölcsönhatást ismered. Minden (test) hat egymásra..kölcsönösen:) Tehát nehogy azt hidd, hogy ez alól  pont a mérnöki precízitással készített reklámok a kivételek..hogy pont azok nem lesznek  hatással az emberekre. Ne nevettess! Kérdezd Amidát, majd  megválaszol neked, hogy miért kerül  olyan nagy összegbe egy csöppnyi reklám...Biztos, mert megfontolás nélkül céltalanul és hanyagul odahánynak vmit.. vagy sikerül, vagy nem alapon..Yó witz!:)

És erre is írtam azt, hogy természetesen nem véletlen, hogy ha valami hatással van rád. Ha "megpendül" benned egy húr, valaminek a hatására, akkor nem azzal kellene foglalkozni, hogy "miért macerálnak ezzel engem kívülről", miért pengetik (akaratom ellenére?!), hanem azzal, hogy a húr benned van, te hoztad létre, a te hangszered. Hát most ezt nem tudom, hogy érthető-e, de mindegy :)))))) Ez sima felelősséghárítás.

Ez sima  butaság és  értetlenség, éretlenség.

Sajnos nem  érted, hogy mi a lényeg.  Nem bennem  pendül a húr, hanem  a TV-ben pengetik..én csak az  arról  szóló cikk kapcsán ütköztem + azon, hogy mit meg nem enged magának a TV.  Világosul? (ha nem , akkor sem tudok ma már tenni semmit, mert nagyon  álmos vagyok) Jóccakát!:)

 

_________><>___________________________________________________

Előzmény: Barátocska :) (79)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.09.01 0 0 79
Félreértettél: nem azt mondtam, hogy nekem tetszik a félrelépés gondolata, hanem azt, hogy ha valakiben ilyen gondolatok ELEVE voltak, akkor egy ilyen reklám láttán valóban rácsodálkozhat az "ötletre"... ez az egyik.

A másik, hogy hárítod a lényeget: a megcsalás folyamata két ember között nem a reklámmal kezdödik, hanem azzal szomorú ténnyel, hogy a kapcsolatban valami baj van. Innen kellene indulni, és nem a felelősséget a reklámokra hárítani. Erre mondtam, hogy hogy képtelenség.

Képzelj el egy jól müködő házasságot, ahol a felek szeretik egymást. Eljönnek nyaralni a Balatonra. El tudod képzelni azt, hogy az egyikük (csak azért, hogy az életérzést megtapasztalja, mert látta egy reklámban) félre fog lépni?

Ez nekem olyan szinten valószerütlen, hogy eleve nem is értem, hogy merülhet fel valakiben egy ilyen gondolat. Azért írtam, hogy szerintem lenézed az embereket, szerintem olyan kis állatkáknak tartod őket, akiket a reklámok ide-oda dobálnak, öntudatlanul.

És erre is írtam azt, hogy természetesen nem véletlen, hogy ha valami hatással van rád. Ha "megpendül" benned egy húr, valaminek a hatására, akkor nem azzal kellene foglalkozni, hogy "miért macerálnak ezzel engem kívülről", miért pengetik (akaratom ellenére?!), hanem azzal, hogy a húr benned van, te hoztad létre, a te hangszered. Hát most ezt nem tudom, hogy érthető-e, de mindegy :)))))) Ez sima felelősséghárítás.
Előzmény: fish12 (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!