Érdekes, hogy Kaposvár és Székesfehérvár polgármesterei gondosan követték az időjárásjelentéseket és lefújták az aug. 20-i rendezvényeiket - - nem is volt ott semmi sérülés. Ezekm után kinek is kell lemondania posztjáról??? Dgnek GYFnek szerintem igen!
Na, akkor ezt meg is beszeltuk: zivatart josolt, zivatar alatt meg max. megaznak kicsit az emberek, te sem gondolod komolyan, hogy egy zivatar miatt le kell fujni egy ekkora szabasu rendezvenyt
Na, akkor ezt meg is beszeltuk: zivatart josolt, zivatar alatt meg max. megaznak kicsit az emberek, te sem gondolod komolyan, hogy egy zivatar miatt le kell fujni egy ekkora szabasu rendezvenyt (mint ahogy nem tettek ezt a korabbi evekben sem, amikor esett).
a Nexus Kft vezetője maga valotta be, hogy 18 órkaor neki ZIVATART jósdolt az OMSZ. ezek után nem lefújni egy rendezvényt, szabad ég alatt felkelőtlenség. DG meg felel azért, hogy nem kö9vette az eseményeket, holott Ő A FŐVÁROSI VÉDELMI BIZOTTSÁG ELNÖKE. s egyben a főpolgármester is (bár remélem már nem sokáig:)
Az egyeni felelosseget hianyolom, de nagyon. Az elorejelzes xar idot josolt (hogy ekkora vihar lesz es pont akkor es pont ott, azt aligha tudta barki is mondjuk fel 9 elott), ennek ellenere jo sokan kimentek -- ez onmagaban nem baj, mert hat legfeljebb megaznak, attol meg lehet jo buli. Aztan amikor jott a vihar, akkor fejvesztett menekules es "miert nem ved meg az allam, mindenki monnyonle", no ez szerintem nincs rendben.
Azon pedig vegkepp nincs mit visszavonnom, hogy Fehervaron a tuzijaket ELOTT volt a vihar masfel oraval, igy igazan nem kunszt lefujni, ugyis hazamentek mar reg a nepek, ez nem merheto ossze Budapesttel, ahol mittomen masfelmillioan ulnek a szep napsutesben es varjak a musort.
Elvileg 22.00 körül kellett volna kezdődjön a Városligetben. 21.15 körül nagyon erős szél kezdett fújni. Felborította a színpadot és pár sátrat. Az emberek elkezdtek hazafelé menni, de még így is elég sokan ott maradtak. 22.20 körül még semmi hír nem volt, hogy lesz tűzijáték vagy sem. A tömeg fütyülni kezdett. A dombon álltunk a párommal (onnan lehetett volna a legjobban látni), körülöttünk több százan vártak. Egyszercsak megjelent a dombtól pár száz méterre egy rendőrautó, majd elment. Senki nem értette mi történt, mindenki csak várt. Ekkor telefonáltak nekem, hogy a rendőautóból most szóltak, hogy elmarad a tűzijáték, de olyan halkan szólt a hangszóró, hogy csak azok hallották, akik kb. a kocsitól 10 méteres körzetben voltak. A síkon álló emberek üvöltöztek fel a dombra és a síkon messzebb álló embereknek, hogy elmarad a látványosság.
Gondolom azert, mert ott korabban volt a vihar, mint a tuzijatek (es nem egyszerre), ugy azert nem akkora kunszt. Masreszt az egyiken masfelmillioan voltak, a masikon meg mittomen tizezren, ennyi erovel en is beirhatnam, hogy "en is be tudtam menni az erkelyemrol, amikor kitort a vihar, a sok hulye is miert nem ment gyorsan haza". Ehh.
hallom "válságstábot" ül a Kormány, a nexus Kft képviselője is ott van. szerintem nem kell itt bonyolítani a dolgokat:? egyszerűen DG és GYF mondjon le, mindeki elégedett lesz. s végre megszabadul az ország két felelőtlen hozzá nem értő politikustól is!
ááá, akkor ezek szerint az RTL KLub is hazudik:) arra bezzeg nem reagálsz semmit. ezek szerint mindnki a médiában hazudik, csak te Droppy a zseni nem:DDDDDDD
A 19-én reggel fél 10-kor kiadott figyelmeztető előrejelzésünkben már szerepeltek a várható vihar legfontosabb paraméterei, vagyis az, hogy vasárnap délutántól heves zivatarokra, felhőszakadásra, jégesőkre kell számítani, 60-90 kilométer/órás széllökésekkel. Akkor a déli és a keleti országrészben tűnt a legvalószínűbbnek egy-egy nagy vihar kialakulása. A régióra, illetve Budapestre vonatkozó, már nagyon pontos riasztást vasárnap 19 óra 39 perckor továbbítottuk.