A Fidesz frakcióvezetője felteszi a kérdést: "Több városban a polgármester utasítására leállították a tűzijátékot, Budapesten ezt miért nem lehetett megtenni?"
Szerintem nem az a kérdés itt, hogy leállították-e a tűzijátékot avagy sem - inkább, hogy a vihar megérkezte előtt a polgármester, mint a védelmi bizottság feje, jelezte-e a veszélyt és intézkedett-e, ahogyan azt pont itt és most Demszky Gábortól elvárják.
P.S.
A hazarohanás félmeztelenül, ólomsúlyos gatyában, fényképezőgépéért aggódó fehérpólós barátnővel, égdörgéssel (Private Ryan feeling) meg egyenesen megérte.
"Láttátok a bárkát? Merre lehet?" "Csókolom, tényleg 50 évente jönnek az oroszok?"
Vazul lelke bünteti a marketingfogásra hajlamos polgárt.
A sérültekrők és a halottakról olvasni kijózanító volt. A túlélő mámora. Kösz, hogy megint nem én, sokadszorra.
Információk szerint Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter kezdeményezésére jelentős létszámleépítésre kényszerül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is. 2006.08.16 14:01 nappal.hu
Az elbocsátásokat a költségvetési szervek racionalizálásával indokolják.
A hivatásos katasztrófavédelmi szervezet 2000. január 1-jén jött létre. Állami feladatot ellátó szervezet, amelynek fő tevékenységei a felkészülési, a veszélyhelyzet-kezelési, valamint a helyreállítási időszakokban jelennek meg. Szervezeti felépítését tekintve háromszintű szervezet: országos szintje az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi és területi, helyi szintje.
A költségvetési szerv az OKF honlapján elérhető adatok szerint összesen 346 fővel működik nem számítva a megyei szerveknél alkalmazott munkatársakat. A nappal.hu úgy tudja a mostani létszámleépítés összesen 80-100 főt érint, elsősorban az adminisztratív és személyügyi állományból, ugyanakkor körülbelül harminc hivatásos katasztrófavédő is kénytelen megválni állásától.
"A riasztások körülbelül másfél órával a zivatarzóna megérkezése előtt megjelentek a szolgálat internetes honlapján is." Aki kint volt egész nap (mint mi is), sajnos elcsesztük és nem vittünk laptopot!
u.i.: és egész délután a RB MédiaCenter-ben voltunk, párom még most is remeg...
az alsó rakparton, az erzsébet és a lánchíd között voltunk végig. a párom egy papírdobozt dobott a lányom, meg az én fejemre, aztán sodort a tömeg bennünket, közben repkedett minden körülöttünk a renegetg elárusítóhely darabjai, tetejük, pfff....
aztán nagynehezen levánszorogtunk többszázadmagunkkal a metróba (ferenciek tere), ott meg leállították a mozgólépcsőt, fölülről meg nyomult volna lefele a tömeg...:(
hát, nem volt piskóta..., még mindig remeg a kezem...
viszont nem sérültünk meg, és a közelünkben más sem...
Nos... HA a királyi 1-nek nincs a teljes adásidő alatt ügyeletes bemondója, aki el tudja rebegni, hogy leszálltak a marslakók, és izlés szerinti :-) oldal politikusaival táplálkoznak éppen, akkor az nagyon-nagyon gáz. Ja, hogy aki a súgógépről az előre megadott időben a következő műsort képes jól-rosszul felkonferálni (...?), az erre alkalmatlan? Vagy ő is konzerv? Na neeeee....
A lebonyolítóban ülő féligálmos emberke a képhiba helyett bead valamit, eddig rendben. Utána viszont tessen tájékoztatni, elnézést kérni, és ismertetni a megváltozott műsort. Ja, hogy azt a jelenlegieknek egy az egyben súgógépre kell vinni, mert nem képesek megcsinálni? Ez sajnálatos dolog... Az előbb pl. az Inforádiót kapcsoltam ki, mert a bemondójuk khm. nem állt a helyzet magaslatán, saját mondataiba folyamatosan belegabalyodott...
én amúgy eleve az RTL-en kezdtem el nézni a tűzijátékot, de amikor mondták, hogy most már csak ők közvetítik a vihar miatt az élő kapcsolatot azon meglepődtem!
Az h egy hiortelen jott vihar ( ami mellesleg nekem itthon leszakitotta az ereszt, a haz 4 eve all es meg csak bele sem kapott eddig a szel) na szoval egy hirtelen jott ilyen eros viharra nem fog neked berantani gyorsan meg a cnn vagy teccoleges tv sem egy bemondot. Hat hol eltek ti??? Szerintetek ott all a bemondo azt varva, hogy mikor van vis mayor????
Hat elarulom nem igy van. Es ilyenkor a technikaban ulo feligalmos, es felszendvicset majszolo ember reakcioidejen mulik, hogy meddig van kiadva kephiba. No de a csavo jo reakcioval egybol beadta a mar bekeszitett musorelemet, hogy addig legyen ideje a tobbieknek kijavitani a hibat. Na de erre mondjatok ti h szakmaiatlan. Ehhe ehhe. Asszem megfogadom a tanacsat biborizenek, es nem szolok ebben a temaban, mert telleg csak felidegesitetek... Raadasul asszem ha a pek elbassza a kenyeret szerintem, akkor nem megyek oda megmondani neki h hogy susse legkozelebb, arrol meg nem is beszelve, hogy fontosabb es szomorubb hirek is vannak a tuzijatek korul. Bibor ize, ha megadod az emailcimed, majsd elkuldom a felvett tuzijatekot, es akkor nem maradsz le a szanalmas programodraol, es nem lesz benne AJANLO MEG REKLAM. ez utobbi ajanlatom all, es elkuldom a linket ha tenyleg ekkroa problema ez neked. SZAKEMBERek. EHh
Rádióban ültem az üvegfal mindkét oldalán pár évet, onnan. Nálunk ha akár élő közvetítésben, akár konzervnél probléma adódott, az ügyeletes bemondó megkapta az eligazítást 2-3 mondatban, és azt követően már adásban is volt. Addig meg vagy szünetjel, vagy zene ment.
OK. ajánlót raknak be (gondolom a "Műszaki hiba" diát már rég kidobták...), de utána tessen tájékoztatni, hogy mi a pék történt...
NEM ajánlóval kell ilyenkor megszakítani a műsort, hanem élő bemondóval, aki elmondja, hogy mi történt, miért történt, elnézést kér, és utána jöhet az ismertetett okból/módon megváltozott műsor. Nem az a gond, hogy megszakították a műsort, a gond ott van, hogy szakmailag nagyon rosszul csinálták...
A sérültek, illetve áldozatok kérdését válasszuk külön attól, hogy a TV-sek szakmailag mit te4ttek, illetve mit nem tetetk meg, ebben teljesen egytértünk.
AMikor a vihar miatt meghal valaki, amikor szerencsetlen emberek odakotozik magukat a korlathoz hogy el ne vigye szel, te azt kerdezted a topic elejen, hogy miert szakitotta meg ajanlovala musorat az mtv. Na most irtad be a valaszt. nyithatod a doscoverys topicot
Meg nem erősített hírek szerint több halottja is van az esti budapesti viharnak. Úgy tudni: a Lánchíd budai hídfőjénél két ember vesztette életét, mikor fák dőltek a nézőkre. Az orkán erejű széllel kísért zivatar éppen akkor csapott le a fővárosra, mikor az ünnepi tűzijáték megkezdődött. A Duna mentén, a rakpartokon és a hidakon pedig másfél milliónál is több ember gyűlt össze a látványosságra.
Több helyen több sérüléssel járó balesetet okozott vasárnap este a hirtelen kitört vihar a budapesti tűzijáték idején.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a nézőkre dőlt a budapesti Batthyány-téren a délutáni légi parádét tudósító újságírók számára felállított emelvény.
Meg nem erősített információk szerint a mentőket több olyan riasztást kaptak, hogy kidőlt fák, tetőkröl lehullott cserepek okoztak sérüléseket a tűzijáték nézői között.
A Lánchídnál a híd alatti alagútba menekültek az emberek - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
Az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél összegyűlt tömegben néhány perc alatt pánikot okozott a hirtelen jött vihar; az emberek futva menekültek Pest belvárosa felé - mondta el az InfoRádió helyszínen tartózkodó munkatársa.
Közlése szerint a felhőszakadás elöl a tömeg kapualjakba, buszmegállókba és aluljárókba menekült, az utcát törmelék és bokáig érő víz árasztotta el. Több helyről üvegcsörömpölés hallatszott, ahogyan a széllökések betörtek több kirakatot, ezért sokan - köztük kisgyermeküket féltő szülők - a falakhoz lapultak, mert nem mertek tovább menni. Az eső és a szél csak a tűzijáték vége felé hagyott alább.