Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2011.03.15 0 0 117

Most Dunatv.-be Tarlós.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.22 0 0 116

Nem lesz a bp-i közigazgatás átalakításából semmi!

 

"Van kétharmados parlamenti többség, erre szükség van, s van 19 Fideszes kerület.

 

Ésszerű közigazgatási átalakítást végrehajtani úgy, hogy a 19 kerületi polgármester nagyobbik része parlamenti képviselő is, s nélkülük nincs meg a kétharmad, ez majdnem lehetetlen.

Nincs olyan politikus, aki a saját és a mikrokörnyezete egzisztenciális helyzetét hajlandó a szavazatával veszélyeztetni, bármilyen ésszerűsítés érdekében..."

 

Ezért is rossz dolog az álláshalmozás!

Előzmény: ooloo (115)
ooloo Creative Commons License 2011.02.22 0 0 115

későn ébredő tipus :-)

Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.22 0 0 114

'Ez így nem nehet tovább!' - Tarlós István a közigazgatási reformról

 

A főpolgármester szerint alapvető fontosságú a főváros közigazgatási reformja. Ez ugyanis Budapest megmaradásának és fejlődésének egyik legfontosabb záloga – mondta Tarlós István a Baross Gábor Társaság Milyen legyen (lesz) Budapest című rendezvényén.
 


Elodázhatatlan a fővárosi közigazgatás reformja

 

Tarlós István szerint nem mehet tovább „a kerületi önkényeskedés”, mert a város így szét fog esni. Elodázhatatlannak nevezte a főváros közigazgatási reformját, úgy vélte, a kerületeknél csak a legszükségesebb teendőket kell meghagyni. „Itt 24 felé forgácsolódnak a források, 24 stílus, 24 koncepció, 24 ideológia, 24 féle módszer és érdekcsoport (…), ki kell mondani, hogy a kerületi túlhatalom kérdése parciális érdek és egyéni egzisztenciális érdekek elhanyagolható halmaza, (…), ez így tovább nem mehet” – jegyezte meg.

 

A főpolgármester bírált több „kerületi kísérletet”, amely szerinte az egész fővárosra káros volt. Ezek között említette az idegenforgalmi és az iparűzési adóval kapcsolatos változásokat, valamint a budai fonódó villamoshálózat ügyét.

Tiborc Creative Commons License 2006.09.29 0 0 113

Bocsánat, ez nem Tarlós stílusa.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9148692&la=59539196

A Gyurcsány _ Demszky páros tartozik össze.

Meg ooloo!

Előzmény: ooloo (108)
ooloo Creative Commons License 2006.09.28 0 0 112

Tele van az Index a reklámjával? Az az igazság, hogy nem is tudom, miről beszélsz...

 

:DDD

Előzmény: kábelbúvár (111)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.09.28 0 0 111

Ki ez ?

 

A fiatal Jelcin ?

 

Tele van a Zindex a reklámjával, lassan elm1 a kedvem a fórumtól is....

Előzmény: ooloo (108)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.28 0 0 110
A mai népszabadságban megjelent egy Tarlós interjú.
Mint több évtizede óbudai lakos, tanúsíthatom: hazudik, mint a vízfolyás, miközben másokat vádol hazugsággal! Az egészből csak annyi az igaz: valóban együttműködött a képviselőtestület pártjaival. Erre ui. rákényszerült, mivel nem volt többsége.
1. A 83km. Csatornából kb. 3km az új, a többi a régiek toldozása – foldozása volt. Ahol már elviselhetetlen volt a bűz, ott hosszas kérincsélésre nagynehezen csináltak valamit.
2. A 6 játszótérből 3 igaz, azt sem az önkormányzat, hanem a Máltai Szeretetszolgálat építette és tartja fenn azóta is. A PMH. Csak az engedélyt adta ki, gondolom jó pénzért.
3. Önálló panelprogramról a kerületben senki sem tud.
4. Ami a kerületben valóban elkészült, az a főútvonalak és felüljárók felújítása (Szentendrei út, Bécsi út stb), amit a főváros végzett és fizetett. Óbuda pedig elhanyagolt, ütött-kopott, lerobbant és mocskos. Kivéve a Tarlós által kifogásolt Flórián teret, ami ezzel szemben viszonylag rendben van. Az aluljáró is.
Ami viszont igaz:
1. Már rég lenne (de legalábbis épülne) az aquincumi híd, ha Tarlós – összefogva az ujpesti Dercével – nem tartott volna be a fővárosnak, ahol csak tudott, képtelen követeléseket hangoztatva. Nem gondolom, hogy már akkor is a főpolgármesteri székre kacsingatott volna, csak ők ketten azt gondolhatták: „amíg liberális a városvezetés, addig ne épüljön híd”!
2. A vezetése alatt álló apparátus minden eszközzel akadályozza Óbudán és Békásmegyeren azoknak a szociális intézkedéseknek a végrehajtását, amit a ballib kormány rendelt el. Kisnyugdíjasok százaitól hallom, hogy tavaly is, idén is beadták a kérelmet a távhődíj támogatásra. Bár minden feltételnek megfeleltek, más kerületekben lakó ismerőseik régen meg is kapták, az övéket valahol az óbudai Pm. hivatal elsummantotta.
3. Legendák keringenek cezaromániás, erőszakos, kíméletlen és neveletlen vezetési stílusáról (…leverem a szemüvegedet és rá is taposok stb.)
4. Megpróbálkozott azzal, hogy megadóztassa a kerületi ingatlantulajdonosokat oly módon, hogy a panellakások tulajdonosai ugyanannyit fizessenek (m2-enként), mint a remetehegyi, hármashatárhegyi villatulajdonosok.
Ám ezt a rendeletét elsöpörte a népharag.
Hát egyelőre ennyit a Fidesz – KDMP – Jobbik –MIÉP – független főpolg jelöltről, fatornyos hazájából – egyelőre.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.28 0 0 109
Hajrá, Tarlós István, meg se allj a hatarig.
ooloo Creative Commons License 2006.09.28 0 0 108

Vasárnap estére Tarlós megtanulja Gyurcsánytól:

 

"- Elkúrtuk!"

 

:DDD

Előzmény: Tiborc (107)
Tiborc Creative Commons License 2006.09.28 0 0 107

Nem egészen, de van még egy nap kampányolni!

http://www.gallup.hu/Gallup/release/bp060922.htm

2006. szeptember 22.

 

A Fidesz valószínűleg nyer Budapesten, Demszky és Tarlós küzdelme még nem dőlt el.

A Gallup személyes megkérdezéssel készült, a moratórium előtt utoljára közzétehető budapesti vizsgálata nem szolgál végső konklúzióval az október elsejei helyhatósági választások legizgalmasabb kérdésére: egyelőre nem megjósolható, hogy Demszky Gábor maradhat-e hivatalában, vagy Tarlós István váltja majd őt a főpolgármesteri székben. Egyértelműbbnek tűnik viszont, hogy a harmadik köztársaság történetében az első alkalommal a jobboldal, és annak vezető ereje, a Fidesz nyerheti a budapesti pártlistás voksolást. A Gallup ma 50% körüli részvételt lát a legvalószínűbbnek, de talán ez a paraméter a legkevésbé előre jelezhető a következő napok lehetséges fejleményeinek a tükrében.

"Kire szavazna a főpolgármester választáson?"

(biztos szavazó, jelölt-preferenciával rendelkező budapestiek körében)

(2006. szeptember 14-21)

 

Előzmény: poltok (105)
Zabosló Creative Commons License 2006.09.09 0 0 106
Hajrá Tarlós!
poltok Creative Commons License 2006.09.07 0 0 105

Tarlós behozta Demszky előnyét
A Gallup vizsgálata Budapesten

http://www.gallup.hu/Gallup/release/bp060908.htm

Zabosló Creative Commons License 2006.09.05 0 0 104
Hajrá Tarlós!
mártonka Creative Commons License 2006.08.18 0 0 103
Figyuzz!- tanulmányozd légyszíves előbb a történésekeket időrendben:

Tarlós bejelentette, hogy, mint eddig mindig, most is függetlenként idnul (miután már nem tagja az SZDSZ-nek sem, ahonnal a '94-es MSZP_s összeborulásk után kilépett, és azóta független.)
Utána, egy idő múlva, a FIDESZ úgy döntött, nem indít különjelöltet és elkezdődtek a tárgyalások:
Tarlós bizonyos FELTÉTELEKKEL, elfogadta a FIDESZ támogatását IS. Egyik feltétele pl., az volt, hogy nem szólnak bele az Ő kampányába és programjába!

Az, hogy Demszky tegnap a "közszolgálati"-ban úgy nyilatkozott, hogy Tarlós az Orbán jelöltje, TUDATOS FERDÍTÉS volt a részéről.
De Demszky igazmondását azóta fenntartással fogadom, amióta a METRO újságnak a következőket nyilatkozta:
"engem is bosszantott, amikor az 56-os és 61-es (azaz ÖTVENHATOS és HATVANEGYES) villamosok pályájának felújítása egyszerre történt és gyalog kellett megtennem a JÁNOS-KÓRHÁZ ÉS MOSZKA TÉLR KÖZÖTTI UTAT!!!!!"
Ezzel elárulta
1./ nem gyalog (értsd: villamossal) járt,
2,/ mert ha gyalog(villamossal) jár volna és ISMERNÉ A SAJÁT VÁROSÁT, akkor ekkora marhaságot nem mond.
Ugyanis az 56-os viillamosnak és a 61-es villamosnak NINCS KÖZÖS VONALA!!!!!! Tehát ez egy épületes marhaság, mondhatni hazúgság volt!!!

Nos ezóta, Demszky szavahihetőségben, igazmondásban leszerepelt!!

Előzmény: Törölt nick (84)
tbando Creative Commons License 2006.08.17 0 0 102
A baloldal győzni fog, mint idáig is mindig. Csak az a kérdés, hogy végre labdába is akar-e rugni, vagy rábizza-e újra a már 16 éve igéretes tehetségre. 
azember Creative Commons License 2006.08.17 0 0 101
Hajrá!!! Hajrá Magyarország! Hajrá Budapest!!!
Tiborc Creative Commons License 2006.08.17 0 0 100
Te tapló!

Mert csak ez a megszólítás a helyes válasz erre!

 

Szóval őtaplósága – helyesebben őstaplósága - a Demszky – teamból!

Nem illik, de inkább veszélyes a főnöktől olyanokat idézni, amelyeket most tettek semmissé!

"A metróépítés éve Budapesten 2006
 
2006-ban gőzerővel folytatódik Budapest történetének egyik legjelentősebb beruházása, a négyes metró építése. Idén a város több pontján indul majd meg az állomásépítés és megkezdődik az alagútépítés.

 

Idén márciusban az Etele téri pajzsindító műtárgy (pajzsindító doboz) szerkezetépítésével, valamint a leendő járműtelep területén, az Etele téren, az előkészítő munkákkal megkezdődik az alagútépítés előkészítése - jelentette be Demszky Gábor keddi sajtótájékoztatóján."

Melyik kedd volt ez?

Merthogy 2006. augusztus 16. szerda.

" Kihátrálna a kormány a 4-es metró finanszírozásából

Az uniós metró nem tetszik a fővárosnak

2006. augusztus 16. 11:20"

" „Ha a korlátozott EU-pénzeket a kormány a saját 80 százalékos önrészének kiváltására használja el, az azt jelenti, hogy töredékére csökkenne a közlekedési beruházásokra fordítható pénz. A kormány így nem tudná tartani, amit a kormányprogramban vállalt" – mondta a főpolgármester."

Miért is ez az ötlet a kómánytól?

" Az eredeti konstrukciónak megfelelően EIB-hitelből kezdték volna a 4-es metró építését, a kormány új elképzelése szerint azonban uniós pénzből is finanszírozható lenne, így kiválthatnák a 153 milliárd forintos állami vállalást. A főváros viszont nem ért egyet ezzel, mert szerintük az így is korlátozott uniós forrásokból számos beruházásra már nem jutna pénz. A Hírszerző úgy tudja, az ügyben folyamatos az egyeztetés a kormány, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és a főváros között."

Jól előkészített munka!

 

Azonkívül Őtaplósága főnyaló nickséged!

Nem indítunk így:

"

Itt van Demszky. Várom taplós listáját.:P

 

A kezdetektől 2005-ig

 

1. Közlekedés:

• Lágymányosi híd és kapcsolódó úthálózata

• Nagykörút közmű- és úthálózatának, villamospályájának teljes rekonstrukciója"

 

Pont, amikor a kombiné ballépésről hallgatni kell október 1. –ig.

A pályához hozzátartozik a felsővezeték is.

A felsővezetők nem tartoznak bele, ők tőlem repülhetnek is.

Nem pártállami módon, hanem ejtőernyő nélkül!

Előzmény: qncogi (10)
zsuzsa Creative Commons License 2006.08.17 0 0 98
6-8 éve még sokkal rugalmatlanabb volt...óbudai vagyok, de sose szavaztam rá. Most viszont egyre szimpatikusabb. Tetszenek a nyilatkozatai pl Turul ügyben.

Előzmény: flugi (94)
ooloo Creative Commons License 2006.08.17 0 0 97

Az utcákon, tereken fellelhető szeméthalmokról azt mondta, mint főpolgármester, azonnal bevezetné a nagy összegű és azonnal érvényesíthető bírságok rendszerét. Hangsúlyozta, erre nem az emberek büntetése, hanem a megelőzés miatt van szükség. „Van a társadalomnak egy olyan szűk rétege, akik egyszerűen nem hajlandók betartani az együttélés szabályait.”  

Hiába minden szó... :o)

 

2005.09.10.

Budapest, III.ker. Meggy utca 

Polgármester: Tarlós István

Előzmény: Zabosló (4)
CLASSFIGHTER Creative Commons License 2006.08.16 0 0 96

Ezt mind-mind Demszki csinálta?

Vagy - tán- az adófizetők pízének egy részéből készült?

Mennyi folyt be?

Mibe vót ez?

 

Demagóg.

Előzmény: qncogi (10)
flugi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 95
egyébként az index riportja nagyon pozitív volt vele..
flugi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 94
szerény véleményem szerint végre egy értelmes jelölt. Schmitt Pál után felüdülés!

Mindkettőnek vannak jó meg rossz emlékei, de legalább mindkettő polgármesterséggel szerezte az emlékeiket. Egy kicsit Tarlós felé húzok, én adnék neki egy esélyt, követtem egy-két dolgot körülötte. Akkoriban nagyon nem szerettem, amikor a Szigetet veszélyeztette, de aztán rendbejöttek a dolgok, és azóta már jókat is hallottam felőle :D

Legfeljebb visszaszavazzuk a Demszkyt legközelebb, ha nagyon botor. Én kiváncsi vagyok rá.
Netétovázz Creative Commons License 2006.08.16 0 0 93
"Atkári János jogköreitől megfosztott független főpolgármester-helyettes napokban tett kijelentésére, miszerint bárki legyen a főpolgármester csak ne ő, Demszky Gábor úgy reagált: Atkárit nem az indulat hajtja, hanem az "ő szempontjából józannak nevezhető felismerés, hogy mellettem nem lehet helyettes, nem lehető pénzügyekért felelős fő-főember a városházán. Más mellett, bárki mellett akár lehet ő is, hiszen ért hozzá"

Népszabadság on-line

Tehát ért a pénzügyekhez... :))


UI.: eszerint a cikk szerint "megszülték" az SZDSZ fővárosi listáját is...

http://www.nol.hu/cikk/414133/
Előzmény: Netétovázz (90)
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2006.08.16 0 0 92
http://www.putripest.hu
Szittya Fergeteg Creative Commons License 2006.08.16 0 0 91

www.putripest.hu

 

Demszky nyerhet még ezek után?

Netétovázz Creative Commons License 2006.08.16 0 0 90
Demszkyt már mindenki szídja.
Nem furcsa, hogy nemcsak a saját pártjában (A főpolgármester és az SZDSZ vezetése között továbbra sincs ugyanis egyetértés a liberálisok fővárosi listájáról), hanem még a koalíciós partnernél is finoman fogalmazva megosztott a megítélése??? (Tudom, az Orbán kavart be biztos..:)) )
Nem probléma szerinted, hogy Demszkyvel szembekerülnek saját vazallusai is már? (Atkári, lassan Aba Botond).
És összességében Budapest ügyei SZERINTEM is szarul mennek.

Tarlósról -mivel nem III. kerületi vagyok- így bevallom nem tudok sokat.
Csak azt tudom, hogy kettejük közül ki bizonyította már eddig, hogy alkalmatlan Főpolgármesternek.
Atkári "sértődött" nyilatkozatairól meg annyit, hogy furcsán szól egyesek szájából az "ellenzék riogat" kifejezés most a parlamenti választások után kiderült tények után.....(ugyebár Atkári a főváros büdzséjéről is tett kijelentéseket, de biztos nem ért hozzá..., de akkor anno hogyan dolgozhatott ott???)
Előzmény: Törölt nick (83)
moneymaker Creative Commons License 2006.08.16 0 0 89
Demszkyről beszélsz?

Tarlós egy jó polgármester, ha nem is a legjobb.

Kiskötsög handabanda Demszkynél viszont nem nehéz jobbnak lenni.
Előzmény: qncogi (2)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.08.16 0 0 88

Nem ő 94-ben az szdsz köpönyegfordítása után (mellesleg 89-ben lépett be) lépett ki. A taplósozás meg csak a szánalmasságotokat bizonyítja.

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.16 0 0 87

59

76

Előzmény: mártonka (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!