Keresés

Részletes keresés

Saby2099 Creative Commons License 2018.12.04 0 1 87

Üdv!
Eladó egy komplett VOIP telefon rendszer!
- Gigaset sl750 pro készülék, amely soha nem volt használva
- valamint egy hozzá tartozó Gigaset N510 IP Pro bázisállomás, amelyet használtan vásároltunk, hibátlanul működik. 3 napja van nálunk mindkét készülék, azonban nem kapunk digitális vonalat a szolgáltatónktól, a vonalas szám hordozását pedig nem tudjuk megoldani voip szolgáltatóhoz, így nálunk okafogyottá váltak.

+36304372961

Szabados Tamás

Pathmaster Creative Commons License 2018.10.09 0 0 86

Sziasztok!

 

A munkahelyemen valamiért átállították a korábban bérelt vonalat használó telefonokat IP telefonokra. Először úgy tűnt, hogy az átállás a vastagabb és merevebb vezetékek használatán kívül nem fog más kellemetlenséggel járni. Az azóta összegyűlő tapasztalatok közül a legfrusztrálóbb az, hogy ha nem elég gyorsan írja be valaki a telefonszámot, akkor bontja a vonalat, és lehet elölről kezdeni a telefonszám beírását. Mindez azért különösen zavaró, mert sokszor alig olvasható formátumban kapjuk meg a felhívandó számot. Ehhez képest már szinte lényegtelen az, hogy átláthatatlanul írja ki a beírt telefonszámot.

 

Hol lehet telefonszám beírásának idejét legalább 5 másodpercre növelni?

 

P.

totlacy Creative Commons License 2013.03.23 0 0 84

T. Úrak!
Abszolút kezdegető vagyok -  hüljje ehhez.
VOIP telefonra töltöttem fel frissítést- valószínű elszúrtam, egy honlapot szeretnék szerkeszteni, melyet beírok letöltési címként, ugyanis a megadott honlap már nem létezik- index.php -ba hogyan kell beírnom hogy a telefon a megadott honlapról töltsön le fájlt. és mi legyen atributuma
ha klikkelek rá akkor letöltés ez ezt gondolom valami ilyesmi??

 <li><a href="wip330_fw.bin"> wip330_fw.bin</a></li>
köszi szépen tóth

 

leo50 Creative Commons License 2013.03.15 0 0 83
Szia!
Én most ismerkedem az ip telefonálással.Ha jól értem az általad javasolt cégnél nincs semmi trükk ,annyi a perc díj ami le van írva.Neked ilyen van? http://www.freevoipdeal.com/
Ha igen ,mi a tapasztalatod.Egy kicsit bővebben írjál róla.Köszi. Email: poptex@me.com
Előzmény: llang-ilang (82)
llang-ilang Creative Commons License 2013.02.24 0 0 82

Nem csak 1 országba lehet olcsón hivást inditani.

 

Itt egy táblázat ahol a voipos szolgáltatók dija látható:

 

http://www.hanstel.hu/index.php

 

 

Ezek közül a legolcsóbb a http://www.freevoipdeal.com/  3, azaz három magyar forint/perc+14 ft kapcsolási dij (ha eu-n kivüli, pl ukrajnai cimet regisztrálsz)

 

 

 

 

 

Előzmény: kugya.gumi (79)
OverLordHU Creative Commons License 2013.02.17 0 0 81

Bocs a fórum szerkesztő programja megnyeste kicsit amit írtam az előbb. A link helyesen: http://budgetalk.com

 

Előzmény: kugya.gumi (79)
OverLordHU Creative Commons License 2013.02.17 0 0 80
Ezt szolgáltatója válogatja, lehet ez most kicsit reklám szagú, de én őket használom, egy ismerős ismerőse ajánlotta. Valami számtech cég amúgy, de van VOIP-juk.Itt elég olcsók a percdíjak és tényleg nincs apróbetű, meg kiegészítő percdíj, meg egyéb "átvágások", amivel sok szolgáltató trükközik manapság. Nem nagyon hallani róluk a TV-ben, talán ettől is olcsóak.Nézd meg az oldalukat, ott van nagyjából minden info: http://budgetalk.comKicsit kockák, de jófej társaság egyébként és segítenek egyedi dolgokban is, szerintem meg tudod beszélni velül a Nokiás beállítást is.
Előzmény: kugya.gumi (79)
kugya.gumi Creative Commons License 2013.02.14 0 0 79

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek a voippal kapcsolatban. Úgy tudom, hogy 1 országot lehet kiválasztani ahová olcsón lehet  a hívásokat bonyolítani. Kérdésem a következő lenne. Ha a magyarországi hívásokra fizetek elő, de ukrajnai netről indítom a hívásokat, akkor ez külföldi roaming hívásnak felel, vagy a voip nem nézi, hogy milyen netről telefonálunk?
Valóban csak 1 országot lehet olcsóban hívni, ha előfizetek valamelyik szolgáltatónál? melyik  szolgáltatót tudnátok ajánlani? Fontos lenne, ha  Symbian Nokia készülékről is el tudnám érni, illetve magyarországba és romániába olcsóak a percdíjai. Segítségeteket előre is köszönöm.

Dalmatácska Creative Commons License 2012.12.11 0 0 78

Hi!

A napokban vásároltam egy Alcatel OT-911 -es, androidos telefont. Telepítettem rá a CSipSimple VoIP -os programot. (évek óta az ephone.hufelhasználója  vagyok)

A PDA -mon (Windows Mobile) jelenleg is az SjPhone programot használom, de az android más világ.

Az Alcatel -re a letöltést a GooglePlay -ről indítottam, a telepítés is olajozottan történt.

Használatával kapcsolatban is kedvező benyomásaim vannak. A program beépül az android op. rendszerbe, telefonáláskor választhatok, hogy GSM, vagy internetes telefonálást akarok indítani.

Van valakinek tapasztalata a CSipSimple programmal kapcsolatban?

Márton

eugenehu Creative Commons License 2012.09.09 0 0 77

Hello!

 

Vállalkozásomból kifolyólag több ipcamhoz is volt szerencsém, mindenképpen a Linksyst javaslom. Szakmailag annyira nem vagyok felkészült, azonban mint átlag felhasználó láttam, hogy a képminőség a linksysnél a legmeggyözőbb, illetve a legmegbízhattóbbnak is az bizonyult, többeközött elérhetőség tekintetében. Ha van lehetőséged, vizslazsd meg működés közben a döntés előtt! CSáo!

Előzmény: puglife (76)
puglife Creative Commons License 2012.08.27 0 0 76

Sziasztok!

Lehet némileg offtopic a kérdés,de nem tudtam új topicot nyitni vmiért... A lényeg: Egy ip camerás megoldásra lenne szükségem, ami relatív jó felbontású, illetve folyamatosan ellenőrizhető, illetve elérhető. Eddig egy tplink TLSC3130 volt üzemben, azonban sem minőségben ,sem megbízhatóságban nem érte el a kívánt szintet. Hajlandó vagyok némiképp magasabb ráfordítás mellett egy komolyabb cuccot beszerezni. Javasolták a 
LinkSys WVC210 
-
t, tekintettel arra, hogy a Cisco dolgairól eddig jókat hallotam, erősen elgondolkoztam rajta. Vkinek esetleg van testközeli élménye a fent említet Linksys camerával? Ha van, megosztaná velem? köszi: PuG

hnorbi Creative Commons License 2012.07.25 0 0 75

Talán még olvassa valaki...

 

Yoda VG-2400, VG-200 (ez ismerős lehet VoIP400 néven is mint airlink, vagy ovislink)-kkel kapcsolatban. Hogy a fenébe lehet kiütni a jelszót?

 

Köszi,

Norbi

TechTom Creative Commons License 2011.11.23 0 0 74

http://technikarls.hu/index.php/voip-gyors-oesszefoglalas.html

 

Tényleg úgy csináljuk ahogy Ysak mondja.. :)

Előzmény: Ysak (73)
Ysak Creative Commons License 2011.10.24 0 0 73

Miért nem tőlük rendelted? http://technikarls.hu

 

Nagyonsegítőkész társaság. A telefonokat és a központot már felprogramozva hozták ki, csak bedugták, és ment. VoIP vonal is rendelhető náluk,

 

itt:http://www.technikarls.hu/megrendel/

Előzmény: vali911 (54)
valakimás123 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 72

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy létezik e még olyan VOIP szolgáltató, akinél 1-2 percig lehet ingyenesen hívni vezetékes számot annélkül hogy credited töltöttél volna???

Én eddíg a freecallt és a voipbustert probáltam, de ahogy látom már nem működik nálik a dolog...?!?!Régebben sokat hívtam ezekről ingyen.

Ben_Rsrch Creative Commons License 2011.07.12 0 0 71

Sziasztok,

 

Egy magyar cég honlapjára bukkantam, amely VoIP szolgáltatást tesz lehetővé a VoIP SIP SDK rendszerével. Ez a támogatja a FreePBX rendszert.

 

A honlap címe: http://voip-sip-sdk.com/p_35-ozeki-voip-sip-sdk-with-freepbx-voip.html

 

Jánlom mindenkinek, aki VoIP iránt érdeklődik!

 

Üdv,

Bencuc Creative Commons License 2011.01.09 0 0 70

Olcsó telefonálás uVoipIt-tel!

 

www.uvoipit.com

Mit nyújt:

- 2 tarifa van magyar hálózatokba: mobilra 18,5/perc, vezetékesre 4/perc
- nemzetközi hívások verhetetlenül alacsony tarifán
- csak feltöltéssel megy, nem kell előfizetni, nincs hűségnyilatkozat
- feltöltési minimum: 1000 Ft
- másodperc alapú számlázás
- nincs kapcsolási díj, feltöltésnél kezelési díj vagy adó, tehát az egyetlen költség a tarifa

A hívások módja:

- Számítógépről telefonra.
- Mobilról telefonra. (SIP klienst támogató telefontípusokkal. Kell wifi elérés vagy mobilinternet.).
- Helyi elérési számmal (ez még nincs kiosztva).

Ha valaki kipróbálja: a kliens alapból úgy van beállítva, hogy 30 másodperc után bont. Ezt az opciót ki kell benne kapcsolni, itt van hogy kell: http://www.uvoipit.com/xlite-error-call-disconnect

Doky586 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 69

Ennyire nem néztem utána, de jó hogy mondod.

 

Egyébként én a logmein-t teszteltem vékonyka net mellett úgy hogy mind a vezérelt mind a vezérlő gép ugyanazon az otthoni routeren lógott, és nem a lassú netsebességgel, hanem gigabites sebességgel tudtam másolni rajta, tehát jól működik az ip-átirányitása még nat mögött is.. és http-only tűzfalon is átmegy (tipikusan cégeknél van ilyen).

 

A PC-s skype már nem birkózik meg a http-only tűzfallal, de a mobiltelefonos verzió talán már igen. Legalábbis a mekikben mintha lenne valami protokoll korlátozás is (talán nem megy az ftp és telnet se..), de azon átmegy a mobilos skype..

Előzmény: vanchu (62)
vanchu Creative Commons License 2010.07.08 0 0 68
Ne ide gyere, hanem a Corvinba, Attack From Mars odabasz. :-D
Előzmény: Jahno (65)
vanchu Creative Commons License 2010.07.08 0 0 67
Hitlerként outsourcolnád az adataid olyan céghez, aki Leningrádban hostol? :-D
Előzmény: locsemege (64)
vanchu Creative Commons License 2010.07.08 0 0 66
Az a baj, hogy amikor két belsős ember megbeszél valamit az nem feltétlenül publikus, és ezt tipikusan nem szokás megfuttatni by default egy külsős gépen. Akár a Microsoftén, akár valami random júzerén. Mondjuk átpastázol bekerárakat a kollégának.

Ráadul az MSN nem is titkosít. A Skype fene tudja mit csinál, nem publikus a protokoll.

Erre találta ki az Microsoft a Live Communication Servert, amit letehetsz cégen belűlre. Ilyenkor a kollégák egymás között azon keresztül kommunikálnak (nem járják meg az üzenetek az internetet), nemkollégákkal kommunikálva meg proxizza a Live Messenger felé.

Előzmény: locsemege (63)
Jahno Creative Commons License 2010.07.08 0 0 65
Mert ideküldtek hw topikból, ott megírtam miképpen műxik. De most route hegesztés van :-)
Előzmény: vanchu (62)
locsemege Creative Commons License 2010.07.08 0 0 64
Amúgy az miért gond, hogy másik skype felhasználó kliensén megy az infó? Titkosított a kapcsolat.
Előzmény: vanchu (62)
locsemege Creative Commons License 2010.07.08 0 0 63
keresztülmegy egy random skype júzer(!) kliensén. (Supernode a kulcsszó.)

Aha, akkor ezt tapasztaltam.

akkor használják céges dolgok megbeszélére is, az már már nagyon cinkes

Miért, mi a baj azzal, ha valaki megbeszél céges dolgokat valamilyen chat-en? Két belsős emberre gondoltál, vagy egy belsős és egy külsősre? Úgy gondolod, hogy a legjobb az lenne, ha belépéskor kivágnák a dolgozók nyelvét? Mert IRL is elmondhat bármit a cégről munkaidőn belül belsősnek, azon kívül külsősnek.
Előzmény: vanchu (62)
vanchu Creative Commons License 2010.07.08 0 0 62
Az MSN konkrétan a standard chat üzeneteket a Microsoft szerveren küldi keresztül, csak a sallangok (videochat, fájl és képcsere, ilyesmik) p2p.

A skype még durvábban nyomja, ott tűzfal mögül kapcsolódva a Te teljes kommunikációd (üzenetek, video, bármi, kivétel login és authentikáció) keresztülmegy egy random skype júzer(!) kliensén. (Supernode a kulcsszó.)

Szerintem ez igenis egészségtelen. Nyilván nem firewall issue, ha MSN-en hívom a kolléganőt kávézni, de ha már ott van (a kliens), akkor használják céges dolgok megbeszélére is, az már már nagyon cinkes.

Igen, a protokollt úgy dolgozzák ki a cégek, hogy _működjön_, az egyéb szempontok (biztonság például, most konkrétan) meg nagy ívben le van szarva.
Előzmény: Doky586 (60)
locsemege Creative Commons License 2010.07.07 0 0 61
Szerintem arra gondolhatott, hogy az a hátránya, ami az előnye, így a rendszergazdák rémálma. Átbújik mindenen.

Hát... ami a direkt kapcsolatot illeti a Skype esetében, nem tudom. Ha skype-olok, egészen vad címekhez szokott kapcsolódni a gépem. Lengyel, holland, meg a legváratlanabb dinamikus tartományhoz, tehát szintén otthoni felhasználókhoz, miközben persze magyarországi a beszélgetőpartner is. Mindenesetre én azt tudom biztosan, hogy nem tudom, hogyan működik. :)
Előzmény: Doky586 (60)
Doky586 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 60

Tehát szerinted a Skype (és társai: MSN, ICQ, IRC, fring, stb) egészségtelen szolgáltatás (mert kezdeményezhető bejövő kapcsolat routerkonfig nélkül) ?  :-)

 

Nyilván a kapcsolatfelvétel még egy külső szerveren (pl: skype.com) keresztül történik, de az adatáramlás már direktben megy a két végpont között, így a sebességet (pl logmein filemásolás) nem korlátozza.

Nyilván a protokolt ezen cégek úgy dolgozták ki hogy ez működjön.

Sose terjedtek volna el enélkül..

 

De ha nem hiszed telepítsd fel a mobiltelefonra a Skype progit (mint én Nokia E51-re) és használhatod (sim kártya nélkül) telefonálásra wifi-n. Akár a mekikben, akár wardrivingozáskor...  

nem kell routerkonfigolás ehez.. mert működik. (a hívás indítás és fogadás is)

Előzmény: vanchu (59)
vanchu Creative Commons License 2010.07.05 0 0 59
A kifelé híváshoz olyan tűzfal (natolós doboz) kell, ami megérti a SIP-et, aztán ja.

Akkor a tűzfal egyrészt cseréli a protokollban a címet (alkalmazásrétegban is NAT-olja a forráscímet), másrészt a vezérlőcsatorna információi alapján nyitja/csukja az UDP portokat.

Cisconak megmondod, hogy "fixup h323" és fasza lesz, megy a SIP (meg a H.323)

Az nem megy elrőrekonfigurált NAT nélkül, hogy BEJÖJJÖN a hívás, ilyenkor a bejövő híváskérést nyilván staticolni kell valamilyen belső IP-re.

Vannak mindenféle varázslatok ("mindez megkerülhető") de ez mind azon alapul, hogy a NAT mögötti dobozka felcuppan valahova, ami proxyként működik. Az ilyen tűzfalátjárós dolgok meg szinte kivétel nélkül opcionális részei a protokolloknak, meg nagy hálózatban illik is őket valami IP-IP gatewaybe konszolidálni be berakni egy DMZ-be... Elég egészségtelen, ha mindenféle inside végpontok tunnelekkel mennek át a tűzfalon és fogadnak mindenfélét.
Előzmény: Doky586 (58)
Doky586 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 58

így van. csakhogy mindez megkerülhető, ha a kapcsolat kezdeményezése a nat mügül indul. nyilván ez nem megoldható szerveralkalmazásoknál (ftp- http- stb), de minden másnál igen (így a voip hívásfogadásnál is) könnyen megoldható nat konfigurálás nélkül.

Hogy mi a 'tiszta' protokoll az már szemantikai kérdés..  ;-)

De ez már nem e topikra tartozik..

Előzmény: locsemege (56)
Doky586 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 57

Ha jól látom itt az a gond, hogy ez nem igazi SIP szolgáltató..

Szerintem nézz be a szaktopic -ra. 

Előzmény: vali911 (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!