Nekem úgy tűnik, hogy ez valóban csak a tű, amit rá kell csúsztatni a tényleges pickup házra. Az is természetes, hogy a tartaléktűt drágán adják, gyakran a pickup új árának 60-80 %-át is elkérik érte. Az már szomorúbb, hogy a tartaléktű általában nem ugyanaz a minőség, mint az eredeti tű a pickupban. Ez valami nagyon népszerű alkatrész lehet, mert több tucat, különböző gyártmányú olcsó lemezjátszó is ilyen pickupot használ. Ha ügyesen kutakodsz a neten, elképzelhető, hogy pár ezerrel olcsóbban is talász ugyanilyent.
Helló! Köszönöm a linket! Hát ennyit valóban nem ér. De viszont találtam máshol is ugyanezzel a képpel, de ott tünek hirdetik, igaz olcsóbb is, de szinte teljesen ugyanez van a képen. Szóval eléggé tanácstalan vagyok továbbra is az ügyben. Viszont a lemezjátszót jó lenne "megmenteni".
Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni! Hozzájutottam egy Philips FP563-as lemezjátszóhoz. Viszonylag sok munkával sikerült működő képes állapotba hoznunk. Ma volt a meghallgatási próba. Hát nem jártzam sikerrel, mivel nagyon torzan játsza le a lemezeket. Három lemezt is megpróbáltam, de mindegyiknél ugyanaz a torz kásás hang. Aerősítő és hangfal biztosan jó, mert van egy Panasonic és egy Pioneer lemezjátszóm is, azokkal jól szól mindegyik lemez. Így biztosan az FP563-as a rossz. A hanszedő fejre gyanakszom, mert a tű, látszólag jó. Sajnos ebben a készülékben, egy egészen vékony fej van a hangkar végén. Azt sem látom, hogy egyáltalán melyik része lenne cserélhető. Ha valakinek van ilye irányú tapasztalata, akkor megírhatná!
Üdvözlet mindenkinek, segítséget szeretnék kérni. Van egy Panasonic SL-H401 lemezjátszóm, amit nagyon szeretek, és szeretném kicserélni a plexi takarófedél rugós tartóelemét (ld. fotón a fekete alkatrészt), ami sajnos a másik oldalon eltört.
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy hol találhatok ilyen alkatrészt, vagy egy üzemképtelen, hiányos donor lemezjátszót, azt nagyon megköszönném.
Sziasztok. Hozzám került egy superscope by Marantz TT 5-ös lemezjátszó. Sehol nem találok hozzá kezelési utasítást és műszaki leírást. Tudna valaki segíteni?
Elküldtem Mészáros műveknek, megcsinálta, betettem, különösebb finomállítás nélkül, nos, az eredmény magáért beszél, helyére ült a zenekar és jött még néhány bőgős is.
AT3400-nak tűnik, de mechanikusan nem kompatibilis... a Sony kisstílű üzleti megfontolásból nem a szabványos kétcsavaros rögzítésű kivitelt rendelte, inkább kitalált valami egyedit. Erre a típusra lenne szükséged, valamint egy jólelkű hozzáértőre, aki baráti áron "átszereli" a 3400-asba ragasztott tekercseket az eredeti hangszedőtestbe. A másik lehetőség, hogy még nagyobb mázlival szerzel egy eredeti VL38GA-t, amelynek nem égette le kéziműszerrel a tekercseit valami magabiztos dilettáns.
Közben én is találtam egy fotót a hangszedőről. Őszinte leszek, én ezt a fajta hangszedőket nem ismerem.
Eddigi tudásom szerint kétféle hangszedő típust különböztetnek meg a felerősítésük szerint, de ez nem tartozik egyik csoportba sem. Igazából azt se tudom, mi tartja bent a hangszedőt a shellben.
Csak azt tudom tanácsolni,, hogy keress olyan boltot ahol hangszedőket árulnak, és ott érdeklődj.
Hozzám került cserébe egy jól működő Tesla NZC 430as lemezjátszó. Sajna az előző tulaj eltökítette a shellt a tűvel. Még tűm lenne is de egy shellre szükségem lenne. Aztán aszem 2db fekete kör alakú nyomógomb hiányzik. Ha lenne vkinek...
szerintem ahhoz, hogy az megmozduljon, a csavart is meg kell nyitni, de ha az tényleg az engedékenységet szabályozza, ugyanabba a helyzetbe kell visszaállítani is. De lehet, hogy akkor se mozdul meg a rugalmas rész, mert például beleragasztották, hogy ki ne mozogja onnan magát az évek során, vagy ha mittomén, változik az állaga...
Neeem olyan egyszerű ez. Tudtad, hogy Kína előbb jutott el a világűrbe, minthogy a golyóstoll hegyét, a foglalatában lévő kis golyót le tudták volna gyártani? Az űrhajó, az a nagy batár, az könnyű, de a golyóstoll hegye, az precíziós műszer...