Keresés

Részletes keresés

Grandolin Creative Commons License 2006.09.01 0 0 65
Felerőlködted szegénykém. tedd megint ezt, na csá.
Előzmény: főnixmadárka (63)
Grandolin Creative Commons License 2006.09.01 0 0 64
Index butája, nem gondolod, hogy a hülye propagandád egy kalap xart ér?
Előzmény: főnixmadárka (-)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.09.01 0 0 63
Vigyázzatok hazugságáradás balról indul a kampányuk!
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.16 0 0 62

Témába vág! Rendesen.

 

 

 

 

 

 



Környezetvédelem | Média | Belföld | Jegyzet | Gyurcsány-dosszié | Választás 2006 | Budapest | Interjú | 1956-os arcképcsarnok | Dosszié
Soltész Miklós: Ne idétlenkedjen a magyar miniszterelnök
Megmagyarázzák a szocilaisták, miért magyarázkodnak
2006. augusztus 16. 15:45


MNO
Ezek azok a kérdések, amelyekben Gyurcsány Ferencnek választ kell adnia, ne a dolgozószobájában idétlenkedjen, ne ott táncoljon, ne ott szórakozzon, hanem a magyar embereknek magyar adófizetőknek számoljon be, miért csapták be őket a választások előtt – szólították fel ellenzéki képviselők a kormányfőt.

A szocialisták a nemrégiben indított Ezért-kampánnyal azt próbálják megmagyarázni az embereknek, hogy miért csapták be őket a választások előtt – közölte a Fidesz álláspontját mai sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András és Soltész Miklós, az ellenzéki párt képviselői.

Az MSZP most internetes oldallal, szórólapokkal, újsághirdetésekkel és telefonos kampánnyal próbálja „magyarázni a bizonyítványt", megmagyarázni azt, hogy miért csapta be az embereket áprilisban, miért mondott egészen mást a kampányban, mint a választások után – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Hozzátette: ez azonban magyarázat helyett csak magyarázkodás. Szerinte az MSZP ezzel a kampánnyal egyértelműen beismerte, hogy a miniszterelnök akkor sem mondott igazat, amikor a kormányzati intézkedések kapcsán arról beszélt, hogy „nem kell félni, nem fog fájni".

Cser-Palkovics András feltette a kérdést, miért kell több tízmillió forintot költeni egy ilyen reklámhadjáratra, miközben Gyurcsány Ferenc korábban azt ígérte, hogy a politika magán kezdi a
megtakarításokat.

Ne csak táncoljon, idétlenkedjen a miniszterelnök

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője a kormányzati pazarlás és a családokat terhelő intézkedések kapcsán intézett kérdéseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz.

A politikus szerint fel kell tenni a kérdést, hogy Magyarország miért engedte el Irak 40 milliárd forintos tartozását, miért adta el Kazahsztán 100 milliárdos tartozását 6 milliárd forintért egy Bahamákon bejegyzett kis cégnek, miért épít az állam kétszeres áron autópályákat és hová tűnt a Budapest Airport eladásából származó több mint 400 milliárd forint.

A képviselő hangsúlyozta: a családok 2006-ban 50-70 ezer forint többletkiadásra számíthatnak az áfaemelés, az energiaár-növekedés és a járulékemelés miatt, és nem kapnak 13. havi családi pótlékot, vagyis iskolakezdési támogatást sem.

"Ezek azok a kérdések, amelyekben neki (Gyurcsány Ferencnek) választ kell adnia, ne a dolgozószobájában idétlenkedjen, ne ott táncoljon, ne ott szórakozzon, ne blogot írjon, hanem a magyar nemzetnek, a magyar embereknek, a magyar adófizetőknek erről számoljon be" – mondta Soltész Miklós.

A magyarázkodás magyarázata

Nyakó István, az MSZP szóvivője kijelentette: a Fidesz rossz következtetéseket vont le az MSZP által indított internetes oldallal kapcsolatban. Hozzátette: ez a tájékoztató kampány az MSZP számára nem az önkormányzati választások része, "nem polgármester-jelöltet akarunk bemutatni, nem önkormányzati képviselőket reklámozunk, hanem tájékoztatunk". Mint mondta, pártja most nem a pártpolitikai kommunikációval foglalkozik, "mi szeretnénk az emberekkel szót váltani, és tájékoztatni őket". Odamegyünk az emberekhez, megpróbáljuk tárgyilagosan és racionálisan érvelve elmondani, hogy mi miért történt - hangsúlyozta.

MTI

főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.15 0 0 61
"Basszameg " anyám is mindig azt nézi:((
Előzmény: Törölt nick (60)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.15 0 0 59
Megjelent ferikénk néz bele a kamerába boci ártatlan szemekkel és mondja mondja ,,,, egyre igazságosabb és nem is rebben:)))
smafu Creative Commons License 2006.08.14 0 0 58
2008-tól általános ingatlan adó.
Előzmény: Etheow (53)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.14 0 0 57
mi jöhet még, esetleg lefaragás a kiadási oldalon is. és akkor talán rendbe lehetne tenni. igaz, akkor meg azért nyígnátok rendületlenül, óh magyar. ok.
Előzmény: Etheow (53)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.14 0 0 56
Pesze ezt te biztosan tudod, igaz? Mert ha te mondod akkor csak ez lehet a valóság és az mszp még mindig jobb mint az a gaz Orbán:))) Vegyél szemüveget.
Előzmény: nisnis (55)
nisnis Creative Commons License 2006.08.13 0 0 55
orbán és csicskásai hogy szopatták volna meg a népet hajjaj, a tolvajbanda harácsolta volna 100xosát mint a Gyurcsán

Előzmény: főnixmadárka (-)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.13 0 0 54
Mi jöhet még, totális csőd az embereknél:)) meg konvergencia progi a zsebünkből!
Előzmény: Etheow (53)
Etheow Creative Commons License 2006.08.12 0 0 53
Ugyan-ugyan. Új adók kivetésében Gyurcsány verhetetlen. Házipénztár adó, szolidaritási adó, elvárható nyereség utáni társasági adó, kamatadó (és vedd hozzá azt is, hogy mindezt kombinálják az eva és a 15%-os áfa emelésével, plusz a biztosított egészségbiztosítási járulékát 4-ről 7%-ra emelik) . Mi jöhet még?
Előzmény: Törölt nick (40)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.12 0 0 52

Most sem rebben:))

 

 

 

A jelenlegi 62 500 forintos minimálbért lényegében az adójóváírás és a kiegészítő adójóváírás teszi adómentessé.

Jövőre azonban elválik egymástól az adómentes határ, ami marad 63 ezer forint és a minimálbér, ami az Országos Érdekegyeztető Tanácsban létrejött megállapodás szerint 2007-ben 65 500 forintra emelkedik.

Mivel a megemelt összeg személyi jövedelemadójának teljes egészét nem fedezi a kétfajta jóváírás, egyes számítások szerint a minimálbér mostani, nulla százalékos adóterhe jövőre 0,7 százalékra emelkedik.

Mindezt Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője is megerősítette, amikor úgy nyilatkozott, hogy a minimálbér eddigi összege továbbra is adómentes marad, de ha emelkedik a minimálbér, akkor az a pár ezer forint fog adózni, amivel a jelenlegi fölött nő az összege.

Hozzátette: nem tudjuk azt ígérni, hogy majd 100 vagy 150 ezer forintos minimálbér esetén is mindenki első 100, illetve 150 ezer forintja adómentes marad.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök legutóbb a minimálbér adómentességének eltörlésére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: az adójogszabályokat a parlament elfogadta, azok érvényesek és a kormányzat nem dolgoz ki ilyen tervet.

főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.12 0 0 51

Nem rebben:(((

 

 

A megszorító csomag egyes elemei az ősz folyamán különböző időpontban lépnek hatályba. Szeptemberben emelkedik a korábbi 15 százalékos áfa-kulcs 20 százalékra, és ugyanekkortól kell többet fizetni az autó átírásáért is. Az eva-kulcs október 1-jével 15 százalék helyett 25 százalékra emelkedik.

Az áfa törvény módosításainak többségét szeptember 1-jétől kell alkalmazni. Ekkortól emelkedik a 15 százalékos kulcs 20 százalékra. A taxiórákat és a pénztárgépeket legkésőbb november 30-ig kell átállíttatni.

Az egyes pénzügyi törvények módosításáról szóló új törvény a gépkocsik átírási illetékét szeptember 1-jével emeli meg. Aki ez előtt az időpont előtt vásárol autót, és e vagyonszerzést szeptember 15-ig bejelenti, akkor még az alacsonyabb tarifával kell fizetnie az illetéket. Személyautónál most még 1890 köbcentiig 15, afelett 20 forint a köbcentinkénti illeték, amely 18, illetve 24 forintra emelkedik.) Megjegyzendő, hogy a jövő év első napjával megszűnnek az illetékhivatalok, azok feladatait az APEH veszi át. Az adóhivatalok sem a megszokott megyei rendszerben, hanem regionálisan működnek 2007-től.

Az eva-kulcs október 1-jével 15 százalék helyett 25 százalékra emelkedik. A bevétel két kulcs közti megosztására két módszert kínál a módosítás: vagy a tényleges bevételt kell megosztani a két kulcs között, vagy az éves bevétel egynegyede után további 10 százalékot kell fizetni.

A súly-alapú gépjárműadót a jövő év első napjától a kocsi teljesítménye után kell fizetni. Például egy 70 kilowattos középkategóriás, 1300 kilogramm önsúlyú autó után jelenleg az adó 15.600 forint. Az új szabályok szerint az első három évben évi 21 ezer, a 4-7. évben 18.200, a 8-11. évben 14 ezer, a 12-15. évben 11.200, míg a 16. évtől 8.400 forint lesz az adó

főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.12 0 0 50
A csomaghatások legújabb változatában már az a magyar társadalom jelenik meg, amelyik a délamerikanizáldás mélyebb válságtípusának felel meg. Más, korszerűbb megközelítés szerint, Magyarország a globalizációban a kizárólag fogyasztóvá válás útjára került. Olyan ország lett, amelyet az elektronikus marketinges keresőgépek mint potenciális vásárlót és fogasztót keresnek, a magyarok pusztán adatokká váltak az interneten, akikre rá lehet sózni valamit. Ma már nincs a termelésnek egyetlen olyan területe, nincs egyetlen olyan magyar termék sem, amellyel ne állna szemben nagyobb importarány. És ebben a helyzetben fejti ki hatását a Gyurcsány-csomag, amelynek következményeiről a tájékoztalan társadalomnak, a csak fogyasztó szegfűs nyugdíjasnak fogalma sincsen. A felelősséget elutasító tömegeket pedig az a kevés magyar cipeli a hátán, akik termelnek, többet termelnek, mint fogyasztanak, s azokra, akik magukra vállalva a társadalmi újratermelés terheit, gyermekeket nevelnek.

Fortissimo Creative Commons License 2006.08.11 0 0 49

A miniszterelnök személyiségét és a várható bejelentések súlyát is figyelembe veszik a kormányszóvivő kiválasztásánál. :)))))))))))))))))))))))))))))))))

 

jajaja, ezért lett Klára történelmiasszony barátnője a szóvivő.))))))))) :((((((((

Előzmény: főnixmadárka (14)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.11 0 0 48
Nagyon eltértünk az MSZP arcátlan pozitivista önkormányzati kampányától.
Demim úr Creative Commons License 2006.08.11 0 0 47
fene megette... .-))))
Előzmény: kranführer (46)
kranführer Creative Commons License 2006.08.11 0 0 46
Ha 10032000-val kezdődik akkor igen...:-)))
Előzmény: Demim úr (45)
Demim úr Creative Commons License 2006.08.11 0 0 45
adok egy bankszámlaszámot, utalj át egy kisebb összeget... :-)))
Előzmény: kranführer (42)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.11 0 0 44

Ez így van arról nem beszélve, hogy ma már mindent 20 30 50 százalékkal emelnek.

Lásd pl földhivatali eljárási illeték. 3000- ről 5000, mert megvonták a támogatást mondván legyen önfenntartó a földhivatal???:))) röhej, te meg én fizethetjük.

Előzmény: kranführer (42)
Kevin Creative Commons License 2006.08.11 0 0 43
Hazudsz.
Előzmény: Törölt nick (40)
kranführer Creative Commons License 2006.08.11 0 0 42
2000 óta vállalkozok. Fletóék nyertek az adókitalálásban, mert már lassan követni sem tudom hogy mit hova miért fizetek...
Előzmény: főnixmadárka (41)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.11 0 0 41
Na azt nem hinném azért koalalíciót nem tudták lekőrözni:)))
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 40
Na és mi van Orbánék rekord számú új adójával. Nagyon termékeny volt a fantáziájuk, ha adónemet kellett kiagyalni. Máig aranyérmesek.
Előzmény: főnixmadárka (39)
főnixmadárka Creative Commons License 2006.08.11 0 0 39
Aszthiszem éppen nemsokára fogunk beledögleni a nagy adócsökkentésükbe. Ja előbb emelik, hogy majd csökkenthessék:) ezt el is hiszem.
Előzmény: BaSand (38)
BaSand Creative Commons License 2006.08.11 0 0 38
Előzmény: Kevin (37)
Kevin Creative Commons License 2006.08.11 0 0 37
En leragadtam meg annal a szlogenjuknel, hogy:
"Az SZDSZ csokkenti az adokat: 18%"
mikozben Kunczemaci vigyorgott le ram az oriasplakatrokrol.
Előzmény: ninive3 (36)
ninive3 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 36

a legutóbbi nem 20% volt?

ki hisz el bármit is a szadistáknak?

Előzmény: Kevin (33)
Kevin Creative Commons License 2006.08.11 0 0 35
Az SZDSZ igerte.
Nem tudom mikortol.
Oket kell megkerdezni.
Előzmény: Etheow (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!