Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.07.13 0 0 73
Jó hecc az utcai erőszak
Rendőrök szerint csoportos szórakozássá vált a zavargás
Népszabadság 2008. július 11.

Az apa tojásokat dobál, miközben a feleség az állatkertben sétál a gyerekekkel. Családi munkamegosztás a melegfelvonulás megtámadásának idején. A tipikus rendbontó a fiatal, sem nem tehetős, sem nem szegény férfiak közül kerül ki.

A rendőrök elmondása szerint tipikusan fiatal, 20 és 40 év közötti férfiakról van szó, de elég nagy a szórás, jóval idősebbeket és jóval fiatalabbakat is elkaptak már. Akadnak priusszal rendelkezők, a túlnyomó többségnek azonban nincs nyoma a nyilvántartásban. Nők elvétve kerülnek be a rendőrségre, és általában csak közreműködői szerepkört vállalnak az atrocitásokban. (Például adogatják a fiúk kezébe a dobálandó tárgyakat.) Az előállítottak között feltűnően sok a vidéki. Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek, és még csak a település mérete sem jellemző: faluról, kisvárosból és megyeszékhelyről egyaránt jönnek. A várható balhéról a szélsőjobboldali honlapokról, elsősorban a Kuruc.infóból értesültek.

A rendbontók általában nem a tehetős, de nem is a legszegényebb emberek közé tartoznak. ... Az iskolázottságot tekintve vegyes a kép, a gyanúsítottak között felsőfokú végzettségű - főiskolai, egyetemi diplomával rendelkező - fiatalok is vannak. Róluk elmondható, hogy kevésbé vesznek részt a kirívóan agresszív támadásokban, ám az átlagosnál kiforrottabb nézeteket képviselnek. Ezzel együtt - állapította meg az egyik rendőr - "nem emlékszem, hogy a kihallgatások során találkoztam olyan gyanúsítottal, aki intelligens ember benyomását keltette volna".
Előzmény: hotra (-)
DJRETEK Creative Commons License 2007.08.06 0 0 72
Ezekben lehet valami, de én azon a véleményen vok, h amíg nem néznek rám vagy nem érnek hozzám a buzik, addig nincs velük semmi bajom... Szóval ha valaki buzi, akkor az csak buzikkal kezdjen ki... Én ezt javaslom...
Se gily bol u Rassan Creative Commons License 2007.08.06 0 0 71
"A homoszexualitásnak semmi köze az életszínvonalhoz, mivel genetikailag meghatározott biológiai jelenség."

Ez tévedés, legjobb esetben féligazság. Gondolj a börtönökre.

"A kőkorszaki törzsek között éppúgy megjelenik, mint a New York-i gazdagok között."

Ez igaz.

A homofóbok száma pedig egyenes arányban nő a Gay Pride-on megjelenő politikusok és tangás férfiak számával.

Az életszínvonal szerintem nem játszik semmilyen szerepet.
Előzmény: Törölt nick (38)
zsuzsa Creative Commons License 2007.08.05 0 0 70

Hát a megszoritásokat illetően különösen előnyösek a melegek, mert ők  nem élnek a szociális juttatások jó részével, aki "seggbekukizik" az valószinüleg nem kap 8 gyerek után családi pótlékot, nem lesz főállásu anya, nem kell a gyerekének ingyenes tankönyv , mivel gyereke seincs, az én gyerekemnek nem jelent konkurenciát óvodai féröhely , egyetemi felvételi  államilag támogatott szakra stb  szempontából. Ezzel szemben ha dolgozik, akkor adót ugyanugy fizet, mint a heterok.

Gyanitom az életszinvonal annyiban befolyásolja a homofóbiát, hogyha nekem rossz kedvem van a csökkenő életszinvonalam miatt, akkor azért szeretek másokat hibáztatni illetve a másokon kitölteni a mérgemet  pl a seggbekukizókat hibáztatni a dolgok rosszabra fordulása miatt....

pl engem dühit, hogy megnyirbálják az adókedvezményeimet, nem vagyok jogosult se lakáshitel, se sulinet után visszaigényelni, közben meg ez a k... kormány uj kormányzati negyedet épit , ezért frusztrált vagyok és idegesit, ha a Budapest parádén meg a meleg büszkeség napján mások a seggüket rázzák kamionokon és jól érzik magukat....alacsonyabb az ingerküszöböm, kevésbé vagyok toleráns. Ha jobban élnék és el tudnám vinni a családomat nyaralni, akkor kevésbé érdekelne a seggbekukizók felvonulása

Előzmény: Törölt nick (67)
JPBemondó Creative Commons License 2007.08.05 0 0 69

Tehát ha jól értem, te azért vagy homofób, mert a jóléti államokénál alacsonyabb színvonalon kell élj...

Előzmény: Törölt nick (67)
DJRETEK Creative Commons License 2007.08.04 0 0 68
Osztozom sajnos a véleményedben...
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.04 0 0 67

Ezt így nem lehet állítani. Azonban a nyugat-európai jóléti államokban - éppen a magasabb életszínvonal miatt - az emberek nagy részét abszolút hidegen hagyja, melyik honfitársa játszik seggbekukit szabad perceiben.

Itthon azonban a megszorító intézkedésekkel, egészségügyi romb...izé, reformmal, adóemelésekkel, munkanélküliséggel, stb. egyre jobban sújtott  lakosságot még direkte provokálni is - hát enyhén szólva is felelőtlenség!

DJRETEK Creative Commons License 2007.08.04 0 0 66
Hmm.... És ha valaki meggyanúsít és nem vagy az, de még is megölnek? Akkor sztem az gáz...
muca-hit Creative Commons License 2007.08.03 0 0 65
Szaudban igen jól élnek, a homoszexualizmust halállal büntetik.
DJRETEK Creative Commons License 2007.08.03 0 0 64
Látom jól leállt az élet... Egyébként Shakespeare nagy ember volt...
big-lesz Creative Commons License 2006.08.12 0 0 62

:o)))

mindig jó ferencsik jánosunk jut eszembe, őt vajon a szülői ház vitte rossz útra...?

hogy shakespeareről vagy michelangeloról már szót se ejtsek...

:O)))

Előzmény: JPBemondó (61)
JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 61

"csalódás a nőben"

Tényleg volt egy ilyen feltételezés. Viktória királynő korában.

Előzmény: big-lesz (60)
big-lesz Creative Commons License 2006.08.12 0 0 60

Én nem vagyok otthon az orvosi részében, és bevallom, egyáltalán nem is érdekel, de gondolom ez egyes emberekben meglévő hajlam, kiben erősebben, kiben gyengébben. De alapvetően szerintem a homoszexualitást a környezet tudja felerősíteni az adott egyénekben (pl. csalódás a nőben, mint szexuális partnerben vagy egyfajta kihívás).

kedves Fisico!

tulajdonképpen még korrekt is vagy! nem értesz hozzá (néhány klikk a gúgliban...), de akkor miért szólsz hozzá?

:o)))

Előzmény: Törölt nick (36)
tbando Creative Commons License 2006.08.12 0 0 59
Végülis ez egy megtiszteltetés. Csak azzal nem fogok dicsekedni, hogy tőled származik.
Előzmény: JPBemondó (58)
JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 58

Egy van. A szerző, akitől idéztem.

Előzmény: tbando (57)
tbando Creative Commons License 2006.08.12 0 0 57

Ki a másik? Aki szembe néz veled, mikor borotválkozol?

Előzmény: JPBemondó (56)
JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 56

"úgy vagyok a buzulással, mint a hülyeséggel"

Még egy ilyen hülye homoszexuálist...

Előzmény: tbando (49)
JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 55

"onnan már csak egy lépés, hogy kötelező legyen."

Futás, cica.

JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 54

"talán még arról sem hallottál, hogy Isten bizonyos embereket kiválasztott, s nekik kinyilatkoztatásokat adott?"

Ezek egyike volnál te. Te szerencsétlen marha.

Előzmény: BIO vagy B10 (30)
JPBemondó Creative Commons License 2006.08.12 0 0 53

"A Teremtő."

Ő mondta neked. Személyesen.

Egyéb hangokat is szoktál hallani?

Előzmény: BIO vagy B10 (24)
tbando Creative Commons License 2006.08.12 0 0 52
Ha hiszed, ha nem, de valaki másra tippeltem, hogy ki fogja ezt az óvodás riposztot elsütni. Máskor strapáld kicsit jobban az agyad, tőled több is telik.  
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (51)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.08.12 0 0 51
"Ahogy elnézem ezt a topikot, a hülyeség vonatkozában már szinte ott tartunk."

Legalábbs te. :)
tbando Creative Commons License 2006.08.12 0 0 49
Én viszont úgy vagyok a buzulással, mint a hülyeséggel. Tudom, hogy biológiai adottság, de azért nem kellene rá büszkének lenni. Meg parádézni vele. Mert onnan már csak egy lépés, hogy kötelező legyen. Ahogy elnézem ezt a topikot, a hülyeség vonatkozában már szinte ott tartunk.
tbando Creative Commons License 2006.08.11 0 0 47
Mi az? Te ezt nem tudtad? Még Platon is úgy kezdte magyarázatát a szépség elvonatkoztatásáról hogy: Vegyünk például egy gyönyörű nőt.  Vagy inkább, egy gyönyörű ifjút....
Előzmény: Törölt nick (45)
evil1023 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 46

Nem jó példa. A homoszexuálisok sem hibásabbak mint az albínók.

A kész szem, a vörös haj normális. Az albinó rendellenes.

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 45
na ennek a forrására azért kíváncsi lennék, ha szíveskednél
Előzmény: Törölt nick (43)
tbando Creative Commons License 2006.08.11 0 0 41

Úgy látom leült a topik. De azért korrigálom a bejegyzésem. Annak ellenére, hogy nem teljesen rossz, de mégsem pontos. (Késő éjszaka volt, hogy rendesen végiggondoljam.) Tehát:

A homofóbia (mint társadalmi attitüd) negatív összefüggésben van az életszinvonallal. A homofilia meg pozitív összefüggésben. A feltörekvő társadalmak a homoszexualítást ugyanúgy negatívan itélik meg, mint a hedonizmus egyéb megnyilvánulásait. Emiatt akár homofóbnak is tekinthetők. A megállapodott ill. a leszálló ágba került társadalmakban viszont tért nyerhet a homofilia is. Ami viszont felerősítheti a homofób reakciókat.  

Érdemes Spenglert (is) olvasgatni. Bár ezzel a kérdéssel kifejezetten nem foglalkozik, de számos kézenfekvő analógiát tárgyal. 

Előzmény: tbando (40)
tbando Creative Commons License 2006.08.11 0 0 40
A homofóbia (mint társadalmi attitüd) negatív összefüggésben van az életszinvonallal. A homofilia meg pozitív összefüggésben. Olvasgass Spenglert. Bár ő ezzel a kérdéssel kifejezetten nem foglalkozik. De számos kézenfekvő analógiát tárgyal. 
Tyb Creative Commons License 2006.08.10 0 0 37
Ezt csak példának hoztam fel, én úgy hallottam, hogy New Orleans híres a kreol konyháról, ami persze nem zárja ki, hogy a cajun konyháról is híres legyen. Egy gyors keresés alapján a következő oldalakat találtam:
Cajun food craze
Louisiana cuisine
Ezek alapján nem olyan egyszerű a kép... Ami meg a munka után történő költözködést illeti: akkor a nyugdíjasok miért mennek Floridába? :) Szóval én nem hiszem, hogy csak a munka miatt költöznek, mert akkor mégiscsak vissza kell térnünk No. 2 elképzeléséhez, hogy a meleg matrózoknak meleg gyerekeik születtek egymástól... :)
Előzmény: Derek (32)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 36

A topikcím úgy lett volna helytálló, hgoy homoszexualitás és életszínvonal.

Homofóbia nincs homoszexualitás nélkül, és mint minden fóbia (vagy undor) nem függ össze az életszínvonallal. Viszont a homoszexualitás megjelenése köthető egyfajta jóléthez, magasabb életszínvonalhoz. Az sem véletlen, hogy leginkább a művésztársadalomban jelentkezik.

Én nem vagyok otthon az orvosi részében, és bevallom, egyáltalán nem is érdekel, de gondolom ez egyes emberekben meglévő hajlam, kiben erősebben, kiben gyengébben. De alapvetően szerintem a homoszexualitást a környezet tudja felerősíteni az adott egyénekben (pl. csalódás a nőben, mint szexuális partnerben vagy egyfajta kihívás).

Nem hinném, hogy az életszínvonal és a homokoszexualitás között lehetne különösebb összefüggést találni, de jellemző, hogy nem szegény falvakban, harmadik világbeli országokban jelentkezik. A hajlam egyesekben megvan ott is, de a környezet nem engedi kibontakozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!