A rendőrök elmondása szerint tipikusan fiatal, 20 és 40 év közötti férfiakról van szó, de elég nagy a szórás, jóval idősebbeket és jóval fiatalabbakat is elkaptak már. Akadnak priusszal rendelkezők, a túlnyomó többségnek azonban nincs nyoma a nyilvántartásban. Nők elvétve kerülnek be a rendőrségre, és általában csak közreműködői szerepkört vállalnak az atrocitásokban. (Például adogatják a fiúk kezébe a dobálandó tárgyakat.) Az előállítottak között feltűnően sok a vidéki. Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek, és még csak a település mérete sem jellemző: faluról, kisvárosból és megyeszékhelyről egyaránt jönnek. A várható balhéról a szélsőjobboldali honlapokról, elsősorban a Kuruc.infóból értesültek.
A rendbontók általában nem a tehetős, de nem is a legszegényebb emberek közé tartoznak. ... Az iskolázottságot tekintve vegyes a kép, a gyanúsítottak között felsőfokú végzettségű - főiskolai, egyetemi diplomával rendelkező - fiatalok is vannak. Róluk elmondható, hogy kevésbé vesznek részt a kirívóan agresszív támadásokban, ám az átlagosnál kiforrottabb nézeteket képviselnek. Ezzel együtt - állapította meg az egyik rendőr - "nem emlékszem, hogy a kihallgatások során találkoztam olyan gyanúsítottal, aki intelligens ember benyomását keltette volna".
Ezekben lehet valami, de én azon a véleményen vok, h amíg nem néznek rám vagy nem érnek hozzám a buzik, addig nincs velük semmi bajom... Szóval ha valaki buzi, akkor az csak buzikkal kezdjen ki... Én ezt javaslom...
Hát a megszoritásokat illetően különösen előnyösek a melegek, mert ők nem élnek a szociális juttatások jó részével, aki "seggbekukizik" az valószinüleg nem kap 8 gyerek után családi pótlékot, nem lesz főállásu anya, nem kell a gyerekének ingyenes tankönyv , mivel gyereke seincs, az én gyerekemnek nem jelent konkurenciát óvodai féröhely , egyetemi felvételi államilag támogatott szakra stb szempontából. Ezzel szemben ha dolgozik, akkor adót ugyanugy fizet, mint a heterok.
Gyanitom az életszinvonal annyiban befolyásolja a homofóbiát, hogyha nekem rossz kedvem van a csökkenő életszinvonalam miatt, akkor azért szeretek másokat hibáztatni illetve a másokon kitölteni a mérgemet pl a seggbekukizókat hibáztatni a dolgok rosszabra fordulása miatt....
pl engem dühit, hogy megnyirbálják az adókedvezményeimet, nem vagyok jogosult se lakáshitel, se sulinet után visszaigényelni, közben meg ez a k... kormány uj kormányzati negyedet épit , ezért frusztrált vagyok és idegesit, ha a Budapest parádén meg a meleg büszkeség napján mások a seggüket rázzák kamionokon és jól érzik magukat....alacsonyabb az ingerküszöböm, kevésbé vagyok toleráns. Ha jobban élnék és el tudnám vinni a családomat nyaralni, akkor kevésbé érdekelne a seggbekukizók felvonulása
Ezt így nem lehet állítani. Azonban a nyugat-európai jóléti államokban - éppen a magasabb életszínvonal miatt - az emberek nagy részét abszolút hidegen hagyja, melyik honfitársa játszik seggbekukit szabad perceiben.
Itthon azonban a megszorító intézkedésekkel, egészségügyi romb...izé, reformmal, adóemelésekkel, munkanélküliséggel, stb. egyre jobban sújtott lakosságot még direkte provokálni is - hát enyhén szólva is felelőtlenség!
Én nem vagyok otthon az orvosi részében, és bevallom, egyáltalán nem is érdekel, de gondolom ez egyes emberekben meglévő hajlam, kiben erősebben, kiben gyengébben. De alapvetően szerintem a homoszexualitást a környezet tudja felerősíteni az adott egyénekben (pl. csalódás a nőben, mint szexuális partnerben vagy egyfajta kihívás).
kedves Fisico!
tulajdonképpen még korrekt is vagy! nem értesz hozzá (néhány klikk a gúgliban...), de akkor miért szólsz hozzá?
Ha hiszed, ha nem, de valaki másra tippeltem, hogy ki fogja ezt az óvodás riposztot elsütni. Máskor strapáld kicsit jobban az agyad, tőled több is telik.
Én viszont úgy vagyok a buzulással, mint a hülyeséggel. Tudom, hogy biológiai adottság, de azért nem kellene rá büszkének lenni. Meg parádézni vele. Mert onnan már csak egy lépés, hogy kötelező legyen. Ahogy elnézem ezt a topikot, a hülyeség vonatkozában már szinte ott tartunk.
Mi az? Te ezt nem tudtad? Még Platon is úgy kezdte magyarázatát a szépség elvonatkoztatásáról hogy: Vegyünk például egy gyönyörű nőt. Vagy inkább, egy gyönyörű ifjút....
Úgy látom leült a topik. De azért korrigálom a bejegyzésem. Annak ellenére, hogy nem teljesen rossz, de mégsem pontos. (Késő éjszaka volt, hogy rendesen végiggondoljam.) Tehát:
A homofóbia (mint társadalmi attitüd) negatív összefüggésben van az életszinvonallal. A homofilia meg pozitív összefüggésben. A feltörekvő társadalmak a homoszexualítást ugyanúgy negatívan itélik meg, mint a hedonizmus egyéb megnyilvánulásait. Emiatt akár homofóbnak is tekinthetők. A megállapodott ill. a leszálló ágba került társadalmakban viszont tért nyerhet a homofilia is. Ami viszont felerősítheti a homofób reakciókat.
Érdemes Spenglert (is) olvasgatni. Bár ezzel a kérdéssel kifejezetten nem foglalkozik, de számos kézenfekvő analógiát tárgyal.
A homofóbia (mint társadalmi attitüd) negatív összefüggésben van az életszinvonallal. A homofilia meg pozitív összefüggésben. Olvasgass Spenglert. Bár ő ezzel a kérdéssel kifejezetten nem foglalkozik. De számos kézenfekvő analógiát tárgyal.
Ezt csak példának hoztam fel, én úgy hallottam, hogy New Orleans híres a kreol konyháról, ami persze nem zárja ki, hogy a cajun konyháról is híres legyen. Egy gyors keresés alapján a következő oldalakat találtam: Cajun food craze Louisiana cuisine Ezek alapján nem olyan egyszerű a kép... Ami meg a munka után történő költözködést illeti: akkor a nyugdíjasok miért mennek Floridába? :) Szóval én nem hiszem, hogy csak a munka miatt költöznek, mert akkor mégiscsak vissza kell térnünk No. 2 elképzeléséhez, hogy a meleg matrózoknak meleg gyerekeik születtek egymástól... :)
A topikcím úgy lett volna helytálló, hgoy homoszexualitás és életszínvonal.
Homofóbia nincs homoszexualitás nélkül, és mint minden fóbia (vagy undor) nem függ össze az életszínvonallal. Viszont a homoszexualitás megjelenése köthető egyfajta jóléthez, magasabb életszínvonalhoz. Az sem véletlen, hogy leginkább a művésztársadalomban jelentkezik.
Én nem vagyok otthon az orvosi részében, és bevallom, egyáltalán nem is érdekel, de gondolom ez egyes emberekben meglévő hajlam, kiben erősebben, kiben gyengébben. De alapvetően szerintem a homoszexualitást a környezet tudja felerősíteni az adott egyénekben (pl. csalódás a nőben, mint szexuális partnerben vagy egyfajta kihívás).
Nem hinném, hogy az életszínvonal és a homokoszexualitás között lehetne különösebb összefüggést találni, de jellemző, hogy nem szegény falvakban, harmadik világbeli országokban jelentkezik. A hajlam egyesekben megvan ott is, de a környezet nem engedi kibontakozni.