Keresés

Részletes keresés

Tamás Leskó Creative Commons License 2022.10.15 0 0 30

Sziasztok,

 

nem javaslom a házi fülmosást fecsekendővel vagy bármilyen eszközzel. Édesanyukám fül-orr-gégész a https://moriczmedical.hu/  ben ő a fül orr gégész főorvos. Móricz Medical Center magánklinika, Budapest (moriczmedical.hu) 

 

Rendkívül sok olyan esetről számol be, hogy megsüketítették kb magukot otthon az emberek. Vérző meg átszakd dobhártyával jönnek be, mert maguknak akrták cisnálni és nem is a mosás a lényeg hanem utána víz maradt benne és azt próbálták ki piszkálni kiszárítani és akkor történt a baj.

 

Sajnos ha tényegl van fülzsír benne akkor olyankor az alatta lévő hámréteg meglágyul, bepállik és így amikor lekerül róla a zsír, akkor az ott akár a mosó víztől akár utána piszkálástól de akár a szél által is befújt baciktól pollenektől iszonyatosan be tud gyulladni. Azt után orvosnak mikroszkóppal szépen ki kell takarítani, és utána vigyázni kell pár napig a fülre. 

 

Nekem mindig azt mondta, hogy esténként szappanos vízzel kisujjamat beledugom a hallójáratomba ameddig kényelmesen befér,  megmosom aztán hagyom kicsorogni és megtörölöm a végén. Nekem ez évek óta működik sose halmozódott fel semmi benne. 

 

Ha ez nem elég akkor amit még lehet bármilyen olaj, akár napraforgó is de leginkább a paraffin olajat szokták javasolni. Az jól és biztonságoan fel tudja oldani még a makacs odaszáradt fülzsírt is.  Belecsepegteted (telitöltöd) az egyik füledet 10 percig hagyod benne, oldalra fekve,  aztán simán hagyod hogy kifollyon, kb 10 percig törölgted a kifolyó olajat aztán jön a másik fül. 

 

tényleg NEM JAVASLOM senkinek az otthoni fecskendős módszereket!! oroszrulett. 

 

Bizalommal keressétek fel fül orr gégészetüket korábban Villányi úti Magán fül orr gégészet néven voltak most már több szakág ás szolgáltatás is van Móricz Medical Center néven találhatóak meg. 

 

a Fül Orr Gégészet hétvégén is nyitva van. 

 

www.moriczmedical.hu

 

Amerre-arra Creative Commons License 2019.12.04 0 0 29
kapornai Creative Commons License 2019.11.21 0 0 28

Le tudnád fényképezni ezt a fecskendőt? Nem kapok errefelé ilyet.

Előzmény: Amerre-arra (27)
Amerre-arra Creative Commons License 2019.10.15 0 1 27

Szia! Tegnap lettem túl a saját fülmosásomon,  itthon. Van farkaska fecskendőm,  nagy,  és üveg,  csodásan működik,  de eddig nem mertem használni! Kéthete kezdődött,  bedugult a jobb fülem. Első hét, cseppentettem bele naponta többször,  kövirózsa olajat, plusz audy spérztem,  semmi. Második hét,  áttértem paraffinolajra,  még semmi, (nagyon picit fájni is éreztem)  Majd este már kivoltam,  (nem hallottam rá) lefeküdve tele cseppentettem,  vagy 10-15 cseppet,  vattával bedugtam,  reggelig. Délelőtt, lesz ami lesz,  felszívtam meleg,  olyan 36 fokos sima vizet, a gömbös végével be pricc,  (segítséggel) első szívás is, hozott ki,  a másodiknál megtörtént a csoda,  olyan hámos darabos részeket hozott ki a víz,  (lekellet írnom mit)  és egy nagy hang,  hírtelen nagy kongó hang! Amire vigyázni,  óvatosan,  folyamatosan préselni a vizet,  a szenvedő meg irányítsa,  olyan körbe-körbe a fülbe,  megsérteni szinte nem tud,  mert rövidke,  gömböcskés a vége,  és ott a tömör tartály! (boccs,  hosszú voltam!)

nepomuk Creative Commons License 2019.08.14 0 0 26

Érdekelne a fülmosás házilag, kicsit sokallok egy huszast a fülmosásért, mivel 5 perc alatt megvan. Az sztk-s ingyenes, viszont rosszul csinálta, bennemaradt, utána magán és újra egy huszas. :). 
A helyes technika érdekelne. 

kisKabala Creative Commons License 2017.03.22 0 1 25

KÖSZ!

Előzmény: someoneelse28 (14)
fakivágás Creative Commons License 2014.01.04 0 0 24

 

Tele vele a TV. Kapott valaki karácsonyra? :) Tapasztalat?

 

Audi spray különben működik kis dugóval, fél perc alatt "végez"

Na most nagy dugót nem igazán tud megszüntetni.

És minél többet csinálod, annál jobban zsírosodik a füled.

Olyan mint a hajmosás, a mai samponok arra hajaznak, hogy naponta mossad. Audi-val is ez a helyzet

Előzmény: Szofia84 (23)
Szofia84 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 23

Valaki ismeri a WS Teleshoptól a Dr. Vac elektromos fültisztítót? Elvileg kíméletesen tisztítja a fület. Valaki próbálta már és mi a véleménye róla?

eekeili Creative Commons License 2013.12.30 0 0 22

 Nos nekem eddig  3 x volt fültisztításom.

 

 

Ez sok vagy kevés 70 -en felül ??

Kara_kán Creative Commons License 2013.10.28 -1 1 21

Azóta sem jelentkeztél. Lehet, hogy kipurcantál? Csak nem!

Nekem határozottan rossza vélemény van az orr-fül-gége orvosokról. Az orruknál, illetve a beteg orránál/fülénél/gégéjénél nem látnak tovább. Buták.

Mindemellett, a fül piszkálását én sem ajánlom, bár én, ha viszket nagyon - ami nem természetes állapota, és a gyulladás előjele lehet - nagyon óvatosan ki szoktam tisztítani, mégpedig az agyonszidott fülpiszkálóval, amelyet teafa, kamilla vagy eukaliptusz, esetleg menta illóolajba mártok. Az illóolajnak megvan az a jó tulajdonsága, hogy oldja a zsírt. Nagyon óvatosan csinálom, nem megyek be a dobhártyáig, szép, csavaró mozgással "mártom" le a zsírt a füljárat oldalfaláról. Nem kell a dobhártyáig bemenni, sőt tilos, és fölösleges is, mert a párolgó illóolaj amúgyis kifejti a hatását. A dobhártyáim épek, ha sérültek lennének nem csinálnám ezt sem. Utána a viszketés meg szokott szűnni, és heppi vagyok.

 

 

Előzmény: evike001 (19)
evike001 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 19

Üdvözlet mindenkinek!

 

Nekem három éve az egyik főorvosnő mosta a fülem, és beszakította dobhártyámat.

Azóta prblémák vannak azzal a fülemmel. Egy éve először suhogást, majd és jelenleg is zúg,

szinte állandósúlt ez a zúgás. Tegnap voltam fülészeten, egy megvastagodott heg van a

dobhártyán, és be van gyulladva. Csipesszel ki szedte a fülzsírt, nem éreztem fájdalmat,

nagyon kíméletesen kezelt, és egy gyulladás csökkentő csíkot dugott bele, ami 24 óráig

benne kell hagyni. A fülzúgással pedig ideggyógyászatra küldött, ami eddig egy orvosnak sem

jutott eszébe. Még azt is mondta, hogy csigolya meszesedés is okozhat fülzúgást (védte a mundért

ugy vélem), de velem nagyon kíméletes volt. Az idegre 3 hétre kaptam előjegyzést.

Majd jelentkezem.

 

savaszana3 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 18

Üdvözlet mindenkinek !

 

Nekem is van problémám a fülzsírral.

Többször is voltam már kimosatni, s jó tapasztalataim vannak erről.

Egy kollégámtól hallottam, hogy Ő otthon szokta magának kimosni. Lehet kapni patikában kis gumi öblítőt, azzal felszívja a langyos vizet, vagy kamilla teát, s belespriccolja a fülébe. Az orvosnál is ezt csinálja az aszisztens, csak nagyobb fecskendővel.

Nos én is beszereztem egy ilyen eszközt, mert nem szeretnék fél napokat az orvosnál ülni.

 

Mi a véleményetek, lehet ezt otthon is elvégezni?

Nincs kockázata, ha magam végzem el ?

 

Köszönöm a véleményeket: S.

Hétalvó Angyalka Creative Commons License 2009.04.04 0 0 17
Szia Someone!

Nekem sajnos fülgyuszim volt. Nem szeretem, a simát is inkább élőben, nem a tányéron.
Szomorúan hallom a sprayról az írást, jó, hogy nem vettem...
Megjártam a dokit, gyulaldás csökekntő, füldugasz, stb. Viszont az alap problemám megmaradt, amiért mentem, minden reggel, felkelés után én rohanok a fülpucihoz, mert úgy érzem, mintha nagyon is ráférne a tisztítás. Holott a doki nem látott benne a gyulladáson kívűl semmit. Mi a megoldás? Nem lehet minden héten kimosatásra járni, órákig ott ücsögélni a dokinál...
Előzmény: someoneelse28 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 16
Nekem is van ez a problémám. Régen az sztk-ban mosták a fület, az kiválóan működött. De most az új orvos a csipeszes módszert használja, ami nem igazán jó. Ráadásul sehogy se tetszik neki a fejtartásom, pedig alig mozgatom. Ráadásul ahogy csinálja, fáj is. Utálja a betegeket. Mondja is! És elég agresszíven érdeklődik az ember egyéb körülményeiről, pl. állás, stb. Hihetetlen alak.
someoneelse28 Creative Commons License 2008.06.21 0 2 14
Üdvözlök mindenkit!

Nagy Zoltán vagyok és hallókészülékekkel foglalkozom, valamint évekig gégészeti osztályon dolgoztam audiológusként is.

A fülzsír a közhiedelemmel ellentétben hasznos, szükség van rá, mert antibakteriális hatású.
Természetesen ha felgyülemlik, az gondot okoz.
Ez egyénenként attól IS függ, kinek milyen kanyargós, szűk a halljárata.
Öntisztulás szűk hallójárat, ileltve hallásjavító készülék viselése esetén akadályozott.
De!
A fület tisztítani otthon, belenyúlva TILOS!
Elég fiatal embert láttam már egy életre megsüketülni, mert meglökték, rányitottak, megijedt és beszaladt az eszköz, amivel piszkálta a fülét.
Másrészt a fültisztító pálcikával inkább csak beljebb tolja az ember a cerument, rá a dobhártyára, amit azután nehezebb eltávolítani.
Akkor mi a megoldás?

1. El kell menni félévente, évente fülészetre kimosatni/tisztíttatni a fület.
és
2. Amenyniben az orvos szerint nincs lyuk a dobhártyán, nem operált a fül, lehet venni patikában, recept nélkül paraffin olajat, és szemcseppentővel hetente, vagy kéthetente egyszer este 2-2 cseppet csepegtetni a hallójáratba, majd vattával bedugni a fület éjszakára, és ezután vagy nem lesz többé dugulás, vagy ha lesz is, sokkalta könnyebben eltávolítható lesz a fülzsír.
3. Fülgyertyáról hallottam ezt is, azt is...én inkább nem ajánlom
4. Reklámozzák az A**y sprayt, ezt szintén nem ajánlom, mert drága, valamint kiszárítja a hallójáratot, ami nem feltétlen jó, és a paraffin olaj ugyanolyan jó és olcsóbb is.
Arról nem beszélve, hogy ugyanaz áll erre is, mint a paraffin olajra, de ezt a reklámban "elfelejtik" közölni, hogy operált fülbe, valamint lyukas dobhártya esetén TILOS alkalmazása.

Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
jedih2000 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 13
Sziasztok hallotam a fülgyertyázásról ami sokat segithet. bármelyik bioboltban beszerezhetö. kb 2000ft lehet. egész jól kitisztitja a fület.
Goldman_Emma Creative Commons License 2006.08.10 0 0 12

"Nemrégen reklámoztak fülcseppet ami segíti a dugulást."

 

Nofene!!!

 

Mit ki nem találnak?!!!

 

Előzmény: Tombolda (10)
procaliber Creative Commons License 2006.08.10 0 0 11
évente 1x én is megejtem ezt a dologot. Háziorvos aszisztense 10 perc alatt kimossa végez az egész művelettel.
Előzmény: bende-goose (-)
Tombolda Creative Commons License 2006.08.10 0 0 10

Nemrégen reklámoztak fülcseppet ami segíti a dugulást.

Nores Creative Commons License 2006.08.10 0 0 9
nekem is bedugult év elején, a fülészetén szépen kimosták, de egy galacsint nem tudott sehogy sem kivenni a doki. felírt fülcseppet, ami megpuhította, de akkor meg rohadtul fájt. egy igencsak kínzó fogfájással volt azonos az érzés. szedtem is a fájdalomcsillapítót rendesen, mivel úgy éreztem, szétfeszíti a fülem az a valami. mikor megpuhult szépen leszívtak minden nem oda való dolgot.
olyan 2-3 hétig jártam a fülészetre. előtte mindig is, meg azóta is jól hallok. de tényleg van, aki évente vagy még gyakrabban kényszerül fülmosásra...
bende-goose Creative Commons License 2006.08.10 0 0 8
nah jah, "jobban" alatt a tisztábban hallani kifejezést értettem :)

zalagyöngye2 Creative Commons License 2006.08.10 0 0 7
próbálkozz fülgyertyával
Pitecus Creative Commons License 2006.08.10 0 0 6

Fúúú, nekem akkor mindig csiklandik belül, amikor átöblítik.

Utána meg mint a denevér. Még a légy vakaródzását is hallom.

 

Előzmény: PETYUS (2)
ági anyu Creative Commons License 2006.08.10 0 0 5
Én évente megyek. No, nem azért, mert kellemes, hanem mert nagyon zsírosodik a fülem, és a piszkálással egyszer már megjártam
Előzmény: Törölt nick (1)
ági anyu Creative Commons License 2006.08.10 0 0 4
SZTK-ba
Előzmény: bende-goose (-)
Piri Creative Commons License 2006.08.10 0 0 3

nekem tényleg kellemesebb volt utána

De ha piszkálgatod azért teszed mert jó érzés! Nem?

Előzmény: bende-goose (-)
PETYUS Creative Commons License 2006.08.10 0 0 2
Amikor pedig éppen mossák, az határozottan kellemetlen tud lenni.
Előzmény: wizardry8 (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1
"több embertől hallottam mostanában , hogy elmentek fülmosásra"
Hát én 0 embertől hallottam eddig. Furcsa barátaid lehetnek, de ha mostanában ez a fülmosás a mániád, akkor ne hagyd ki és menj el feltétlenül!
Előzmény: bende-goose (-)
wizardry8 Creative Commons License 2006.08.10 0 0 0

Én az "SZTK"-ba mentem, mert teljesen eldugult az egyik fülem. Egy fecskendővel kimosták, jobban nem éreztem magam utána de azóta újra hallok :)

Szerintem csak ilyen esetben kell fülmosás, mert mint tudjuk a fülzsír hasznos a fülben. Persze azért ne látszon ki. Csak azért hogy jobban érezze magát valaki egy fülmosástól, hát az nagy hülyeség.

 

Előzmény: bende-goose (-)
bende-goose Creative Commons License 2006.08.10 0 0 topiknyitó
sziasztok

több embertől hallottam mostanában , hogy elmentek fülmosásra. Mindenki azt mondta, utána sokkal jobban érezte magát.
Nos, valami ilyesmire is szeretnék elmenni, érezvén kicsit a fülpiszkáló káros hatását...

Tud-e valaki ötlettel szolgálni, hogy hová menjek, mit csináljak?

köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!