sziasztok. 2 éve épült a házunk, a két szint közötti lépcső vasvázas, és teljesen be van borítva fenyővel. Valami iszonyatosan nyikorog!! Mintha leszakadna egy-egy polc, borzalmas. Ideiglenesen úgy szoktunk javítani rajta, hogy a férjem ugrál néhányat a fokokon, akkor mintha picit "beállna", de aztán újra eszméletlenül nyikorog. Lehet ezzel valamit most csinálni? Kicsi fiunk rendszeresen felébred, mikor közlekedünk a két emelet között, kistesója hamarosan érkezik, nagyon kéne csinálni a lépcsővel valamit
köszi
fuszi
Érdekes megoldás, ilyet még nem hallottam de ezek szerint működik. Másik megoldás gumi tömítés a járólap és a fémszerkezet közé, de kétségtelen elég macerás megkeresni mi miatt recseg a lépcső. De nem lehetetlen.
Nálam ugyanez volt. Én úgy oldottam meg hogy WD40-el befújtam azokat az illesztéseket, ahonnan a hang jött. Nem könnyű megállapítani pontosan mi is nyikorog, de aprólékosan megmozgatva a nyikorgó fokokat be lehet határolni. Nálam a vas szerkezet is nyikorgott egy helyen, ahol a betonfalba volt dübelezve, azt volt a legnehezebb megtalálni, mert átadta a hangot az egész vas szerkezetre. Nem tudom, ha a lépcső alá odafértek, nálam könnyü volt, mert alatta a garázslejáró van és kényelmesen hozzáfértem a falba illesztett tartókhóz, ami, ha egy tized mm-ert is mozog, akkor az apró betontörmelékkel surlódvaa lyukban, elég ahhoz, hogy recsegő hangot produkáljon.
A fenyő elemek is nyikorogtak. Általában ott nyikorog ahol illesztve van a függőleges lemez a viszintes lépcsőfokkal. Oda is vékonyan befújtam végig fentről is és alulról is a jó kis mindenre alkalmas WD 40-et, elejinte attól féltem, hogy meglátszik majd a nyoma, de nem. És láss csodát, a lépcső azóta nem nyikorog! Magam sem hittem el, mert csak próbálkozásképpen fogtam neki, hogy hátha enyhít valamit. Ezt egy fél éve csináltam és még mindig csondes. Valószínüleg előbb utóbb kiszárad és újra kell fújni, a gyerkőcök nyugalma kárpótolja azt az évi 10 perces melót ;)) Próbáld ki, sok sikert!
sziasztok. 2 éve épült a házunk, a két szint közötti lépcső vasvázas, és teljesen be van borítva fenyővel. Valami iszonyatosan nyikorog!! Mintha leszakadna egy-egy polc, borzalmas. Ideiglenesen úgy szoktunk javítani rajta, hogy a férjem ugrál néhányat a fokokon, akkor mintha picit "beállna", de aztán újra eszméletlenül nyikorog. Lehet ezzel valamit most csinálni? Kicsi fiunk rendszeresen felébred, mikor közlekedünk a két emelet között, kistesója hamarosan érkezik, nagyon kéne csinálni a lépcsővel valamit köszi fuszi