Keresés

Részletes keresés

Airbus A318 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 10
Egy baj van vele a kamera sehogyan sincs védve(!!) A memória kicsi. (bár én is azt vallom a telefont telefonálásra használja az ember) no meghát gáz hogy eggyetlen teljes játék sincs benne. a GX-17-esembe legalább volt egy flipper amivel el lehet lenni ha az ember unatkozik.
motoman Creative Commons License 2007.01.12 0 0 9
Arra gondolsz, amikor bekapcsolás után betölt? Ez tényleg sokáig tart, de meg lehet szokni.
Előzmény: Blue_speed (6)
bpetike11 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 7
Árkategóriájában nagyon jó... Bár a memória kicsi... de a kijelző. Gondoljatok a Nokia 6230i-re ami kb. 50 000 Ft és milyen kicsi a kijelzője. (De szép, de nem ér nyomába a Sharpnak)
Blue_speed Creative Commons License 2006.11.20 0 0 6

Valaki mondja már meg mi a rák az elején a napocskában lévő homokóra - mert onnan nem is megy tovább.....

Bebootol? kicsi az aksi??

glad Creative Commons License 2006.08.14 0 0 5

Ja még annyit, hogy a tesó fórumon ezt az oldalt találtam ahol a legjobb képek vannak fent a megfelelő felbontásban:

http://www.howardforums.com/showthread.php?t=803037

glad Creative Commons License 2006.08.14 0 0 4

Meg voltak az első bemutatkozó körök.

Én nem vagyok úgy ráizgulva a készülékekre, látszik az abból is, hogy elődje négy évig megvolt és most is lenne ha nem romlik el.

Általában "megkapom", hogy nem tud mp3-at és nincs bővithető memóriája.

Azonban amikor a kijelzők összehasonlítására került sor akkor ott görbült a száj. :) Eddig  minden eddig láttot telót vert ebben a kategóriában.

A másik ami az összehasonlítások alapján kiderült, hogy bár a havernak hiper szuper 2 MP-es, makrós, panorámás telója van, de a GX29 sokkal zajmentesebb képet csinált beltéren mint az.

Hogy valami negatívott is mondjak, egyre zavar a laza hátsó lap. Volt úgy hogy megindult lefelé egy rosszabb fogásnál. :-(

balintka01 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 3
Nekem is volt hibás letöltés, másnapra visszakerült a pénz, sőt mintha 300 Ft több is maradt volna az újravásárlás után, mint kellett volna.
Előzmény: glad (-)
motoman Creative Commons License 2006.08.09 0 0 2
A memória tényleg kicsi. Én vettem hozzá adatkábelt, de bluetooth csatlakozó is kapható hozzá 2e körül. Át tudod menteni a képeket, mindent a gépedre. Az átmentett fotó jpeg formátumú lesz, szal nekem bejött. Már majdnem egy fél éve megvan, semmi baj vele.
motoman Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1
Nekem is ez van.
drakulady Creative Commons License 2006.08.09 0 0 0
v0dafon
glad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 topiknyitó
Nem rég meglepve láttam milyen kevés infó van a Sharp GX29-es készülékről. Mivel most kedvező áron kapható a Vodánál így hátha másokat is érdekel, ezért leírom szubjektív véleményem. Ki is emelném itt a szubjektivitást, mert mivel én alapban 3-4 évente veszek egy készüléket ezért nem tudom hasonló kaliberű készülékkel összehasonlítani így magam igényeihez viszonyítok jobb híján. :)

Kinézet, kialakítás:

Ez volt az ami végül döntő volt számomra.

A készülék formája kialakítása nagyon szép, a kategória riválissal a motorola V360 szemben férfias, letisztult egyszerű formák. Ismeretségi körömben is tetszet mindenkinek.

Kellemes a fekete belső rész a krómozott fém navi gombokkal. A gombok mérete is megfelelő és mivel nem ér össze nincs is félre nyomás veszély, mint a mostani miniatűr készülékekkel.

Mint kinyitható készülék egy kicsit vékony szétnyitva, így tenyérbe nem fekszik olyan jól, mint a régi nagyobb gépek, de hát valamit valamiért.

Külső lcd kijelző szolid, de tartalmaz minden információt. Az oldalán jól kitapogatható hangosító gombbal bekapcsolható a háttér világítás így éjszaka ébredők se nélkülőzik a pontos időt ha be van kapcsolva a gép.

Kijelző:

Megmondom őszintén amikor az alap színes kijelzős Nokiák képét láttam akkor mindig úgy voltam hogy inkább a régi mono lcd mint az a igénytelen pusztulat.

A GX29 kijelzője lenyűgöző mind a színek, mind felbontást nézve.

A kijelzőkön lévő információk fehér körvonallal jelennek meg így a háttérképekkel sincs baj mint egyes készülékeknél.

Itt egy dolgot hiányolok, jó lenne egy olyan gomb amivel a kijelző értékeit lehetne váltogatni napfény/belsőtér üzemmód között. Elméletileg a gép tudja ezeket az értékeket csak hosszú állítgatás után.

Memória:

Hát ez csak 2MB és nem bővíthető, de őszintén szólva azok után, hogy ráraktam 3 játékot, egy csomó képet és több mint elég polifonikus csengőhangot, így 52%-on voltam, szóval amire kell arra elég Nyaralási videót és fényképeket pedig ne erre tervezzük.

Menü, alkalmazások, stb.

Sokan szidták a voda live menüt, de nekem ez az első ilyen készülék és így nem zavar.

Közhely, hogy a Nokiának van a leglogikusabb menüje. Nos próbaként a kézikönyv nélkül estem neki és 85%-ban elsőre megtaláltam mindent. Alapjában véve néhány magyartalan fordítás tévesztett meg valamint a hívó csoportok voltak túl eldugva, amit én egy almenübe kiraktam volna.

Játékok:

Szerintem gáz, hogy alapban egyetlen ful játék sincs fent csak három limitált trial.

Nem vagyok egy nagy játékos, de ha valahol várakozni kell, akkor jobb mint a falat nézegetni.

BT keresztül nem megy át játék. Egyszer próbáltam Wap-on, de nekem nem jött össze végül voda live-ról töltöttem le, mert nem akartam vacakolni vele.

Játék hang kikapcsolható a telefonon alapban is. Ilyen kijelzővel és felbontással pedig élvezet a játék. A navi gombbal pedig könnyen irányítható a játék, csak a vékony teló nehezíti meg a fogást.

Voda live:

Hogy mi a rosebbnek külön főmenü plusz alapban van rá egy külön gomb amúgy is.

Hát a pénzért minden. Amúgy ha már itt tartunk az első játék letöltésnél 99% megszakadt, pénz levonódott. Ügyfélszolgálat azt igérte, hogy jóváírják.

Alkalmazások:

- Riasztás: Ébresztés is meg nem is, de jobb híján inkább ébresztés.

Hat időpont adható meg ami kényelmes, de a Nokiás fokozatos hangerősödés és a „szundi” opció hiányzik. Alapban rövid ideig csörög szóval érdemes a max. 59mp-re állítani, de ismerek olyat akinek ez is kevés lenne az ébredéshez. Marhára nem értem minek ez a limit. Legalább az ébresztési hang az választható.

- Számológép: Nem tud se többet, se kevesebbet mint Nokiás társai, de valahogy a Nokiás nekem átláthatóbbnak tűnt.

- Hang felvétel: Na itt van egy nagy baromság. A gép AMR file-ba nyomja a felvett hangot, de ez a kiterjesztés nem használható csengő hangként! Hogy mi értelme neki, meg miért jó így??? Komolytalan…

Üzenetek:

MMS, SMS, Email. Elméletileg van e-mail kliens, de ezt még nem próbáltam és nem is igen akarok bármi levelet ide tölteni.

Számomra az a furcsa itt, hogy semmi szabadság nincs a telón lévő anyagok tárolásában. A Nokia 3510 nél is már szabadon tetszőleges számú mappát hozhattam létre, itt pedig jobb híján mindent a 3 alap mappában kell tartanom. Ez kevés.

Az üzenetek írása könnyű, funkciók jól előhívható. T9 szótár jó, a legtöbb alapragozással is megbirkózik a saját szótár előhívása macerás egyedül.

Fénykép videó:

Alapban nekem van digitális gépem és erre a célra, amire egy teló kell arra bőven jó.

A haverom Sony-E.-jával összehasonlítva egészen zajmentesek a képek.

Az expozició +/-2FÉ értékkel módosítható így van mozgástér. Zoom 2x digitális.

A képhez adható keretek, ami egy jópofa dolog. Sorozat képkészítés és önkioldó is van rajta(, de minek?).Expo hang effekt nem kikapcsolható, de talán jobb is így.

Saját tételek:

Fotó: Semmi extra leszámítva a beépített mini Photo Shop, amivel meglepően sok fajta módosítást elvégezhet az ember ha valakinek esetleg nincs PC-je ilyen célon vagy mazoista és a telón akarja elvégezni.

Hangok: Hát amit az előbb írtam: wav és midi tud csengőhangként alkalmazni, de a saját maga által használt AMR-t nem.

Naptár:

Számomra a teló gyenge pontja. Macerás a tételek berögzítése és habár van esemény profilok, az évforduló (születésnap) profilban nincs ismétlődési opció így ezt újra és újra be kell rögzíteni. Ez nagyon logikátlan dolog.

Híváskezelő:

Telefonkönyv rendben van.

Hívó csoportok, bár nagyjából beállítottam, de itt még lehetnek hiányosságok, de ha jól értelmezem lehet hívó csoportokkal és nélküle is használni a telefont, sőt külön is rendelhető csengőhang, ami nagyszerű szabadságot ad a felhasználónak.

Hívás napló is jó felépítésű, áttekinthető

Egy név alá több szám és adat bevihető, amit én ki is használok. E-mail címre alapban MMS-t akar küldeni pedig számomra telóról az SMS lenne az alap.

Beállítások:

Kapcsolat: BT rendben működik oda vissza. Játékok nem küldhetőek rajta és állítólag van egy 100K limit.

Profilok: 6 van és nagyon részletekbe menően alakítható minden.

Kijelző: Külső belső állítható, idő és fényerő, utóbbinál kontraszt.

Hívás beállítások: Hiányzik az automatikus hívás időtartam kijelzés a beszélgetés végén, de a percenkénti pityegés beállítható.

Dátum idő: szokásos illetve elméletileg kezeli a nyári időszámítást. Majd meglátjuk.

Összességében nem bántam meg és a 19ropi pénzért bőven megéri.

Nokiában ennyiért édeskeveset adnak, bár őszintén szólva a Motorola V360-al egy árban vannak ami bővíthető memós és MP3 is kezel, igaz állítólag gyengén.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!