Keresés

Részletes keresés

csakisazigazat Creative Commons License 2006.08.15 0 0 79

Mint írtam volt, most is (de folyamatosan) össze-vissza beszélsz, sőt kifejezetten provokálod a fórumot.

Csodálkozom, hogy a moderátorok hagyják...

Nem tudnál esetleg átpártolni Slota elv-társad fórumába? -  nagy megkönnyebbülést szereznél az ittenieknek.

Egyébként pedig amit előzőleg írtam, az a túli és az itteni magyar lakosság 100 %-ának az álláspontját képviseli. Jelen levelemet is elsősorban a fórumtársaknak írtam, ugyan Neked címezve, azzal, hogy ebben a topikban nem írok többet, bármi is lett légyen a válasz rá.

Apropó, gratulálok, hogy ilyen jól beszélsz magyarul, no és azért, hogy a mentalitásodat hűen tükröző "főtitkárhelyettes" nevet választottad.

Előzmény: Főtitkárhelyettes (78)
Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.14 0 0 78

Nem az egyszerü szlovákokkal van nekünk bajunk, hanem azzal az igazságtalansággal, hogy olyan területeket is nekik adtak Trianonban, ahol a népesség 98-100 %-a ősidők óta magyar volt.

 

Persze, meg magyar-sumér rokonság, mi? Tudtommal egy Szvatopluk nevű úriember a népével hamarabb volt itt, mint a magyarok. Aztán persze volt magyarosítás jó sokáig. A szlovák hősöknek hirtelen magyar nevük "lett." Ez a nagymagyar hagymázas nacionalizmus. Ez ellen kell küzdeni. A magyarosító folyamatnak 1918-ban szakadt vége, a független és szabad Csehszlovákia megszületésével. Persze 1938-ban még bepróbálkozott a magyar sovinizmus. Ami 1990 óta újra forrong.

 

 A kisantantnak is lassan vége*, és remélem a józan ész kerekedik felül.

* Románia EU tagságával

 

Meg kell követnünk a szomszédainkat. (Romániának, Szlovákiának komolyabb jóvátételt is kell adnunk.) Aztán lehet békét, békességet kérni tőlük. Mindent csak szép sorjában.

Előzmény: csakisazigazat (76)
ex_lx Creative Commons License 2006.08.12 0 0 77
"Szlovákia gesztust vár tőlünk"

Kiderült, hogy tényleg, de minimum a mi kurva anyánkat.
csakisazigazat Creative Commons License 2006.08.12 0 0 76

Össze-vissza beszélsz elfogultan itt mindent.  

Nem az egyszerü szlovákokkal van nekünk bajunk, hanem azzal az igazságtalansággal, hogy olyan területeket is nekik adtak Trianonban, ahol a népesség 98-100 %-a ősidők óta magyar volt.

Nos innen akarja a szlovák nagypolitika időnként mégis kiebrudalni őket. Persze ez eddig sem ment, minden erölködésük ellenére sem, az EU-ban pedig méginkább nem szalonképes elképzelés, de egyben kilátástalan is. A kisantantnak is lassan vége*, és remélem a józan ész kerekedik felül.

* Románia EU tagságával

Előzmény: Főtitkárhelyettes (72)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.08.08 0 0 75
Gesztusnak ez is gesztus....
Előzmény: szarvasmarha (70)
Pörgemörge Creative Commons License 2006.08.07 0 0 74

Hát ezek a gesztusok - részemről - megtörténtek, de miután nem szalonképesek, ehelyütt nem taglalom:)

 

 

Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.07 0 0 73
Tudja, elvtársam, én örülök, hogy 1918-ban és 1946-ban nem volt ez a népszavazásosdi, mert akkor ez az ország most nagyobb lenne, és a demokratikus koalcíiónak bizony nem lenne meg a többsége. (Főleg, ha a román elvtársak elveszítik őshazájukat, Észak-Erdélyt.) De most már nyugodtan lehet népszavaztatni, én 2004. december 5. óta bízom ebben a népben. Ez a nép nem hagyja magát! Bár még vannnak problémák. De hol nem, elvtársam? Most jöttem haza Kubából. Ott például nagyon szűköl a reakció. De ahogy Dolores Ibarurri elvtársnőtől tanultam a valenciai San Pablo pálinkafőzdében: NO PASARAN!
Előzmény: Kryczek (69)
Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.07 0 0 72

Itt egyértelműen magyar nacionalisták provokációjáról van szó. A szlovák békeszerető nép. Még ezer év magyar elnyomása sem vált ki belőle ilyen dacreakciókat. Egyébként meg ha igen, akkor is nekik van igazuk. Bűnhödni kell a bugárizmus miatt!

Előzmény: szarvasmarha (70)
Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.07 0 0 71

Vannak fölösleges magyarkodások, és vannak szituációk, amikor azt kell mondani, hogy lófasz a seggetekbe. A mostani szlovák kormánynak ez utóbbira van szüksége

 

Már megbocsásson drága Alice elvtársnő, de miféle hangnem ez a testvéri szlovák  néppel és annak megválasztott vezetőivel szemben?! Kezdem azt hinni, hogy a jobbos médiahenger, a népek barátsága elleni horthysta-bugárista uszítás és az 1998 és 2002 közötti soviniszta terror megfertőzte Önt! Lehet, hogy Ön titokban, tudata legmélyén szerelmes Orbán Viktorba? Ne tagadjon, ne hirtelenkedje el a választ, hanem nézzen mélyen magába és utazzon el a Krímbe pár hétre kiszellőztetni a fejét! Utána önkritikát gyakorol és október 1-ig napi öt topikban orbánozik. Vitának, ellenvetésnek helye nincs! És jegyezze meg: csak fölösleges magyarkodások vannak! Punktum.

Előzmény: AliceCsodaországban (58)
szarvasmarha Creative Commons License 2006.08.07 0 0 70
Magyar zászlót égettek a szlovákok + Letölthető videó
2006. augusztus 7. 13:57


 
Magyarellenes videó jelent meg az interneten: szlovák fiatalok magyar zászló égetésével „érvelnek igazuk mellett”. Az új szlovák kormány egyik pártjának vezetője korábban arról beszélt: tankjaikba ugranak, és széttapossák Budapestet.

A szlovák nacionalisták is kihasználják a világháló nyújtotta lehetőségeket: magyarok ellen uszító videofelvétel jelent meg egy hete a legnépszerűbb videómegosztó weboldalon, a YouTube-on. A július 30-án közzétett 1 perc 26 másodperces mozgóképet egy - a felhasználói profilja szerint - 21 éves szlovák fiatal, bizonyos "werwolfSSlovakia" jegyzi – hívja fel a figyelmet a történtekre az Index.

A videó "Welkome in Slovakia - is beautifully - Slovakia is our - we never not to be Hungary - Slovakia is heart Europe!!!", rossz angolsággal megfogalmazott szöveges üzenetekkel (illetve ezek szlovák megfelelőivel) és szlovák metálzenével indít, miközben szlovákiai tájakat mutat be. A 25. másodperc környékén kezdődik az éjszakai akció: négy kapucnis, baseball-sapkás, símaszkos fiatal áll egy tábortűz mellett, ketten tartják kifeszítve a magyar nemzeti lobogót, ketten szlovák zászlókkal állnak.

A kapucnis pulóvert viselő fiatal egy fáklyát nyom a magyar zászló közepébe, ami kis idő múlva lángra lobban, eközben magyarellenes szónoklat hallatszik a háttérben. A negyedrészt elégett lobogót végül a tűzbe vetik, miközben a bal szélen látható szlovák zászlóra svenkel a kamera. A kis videó "Always opposite Hungary!!!" üzenettel zárul.

Mint ismeretes, az utóbbi hetekben komoly politikai és diplomáciai viharokat kavartak Ján Slota, a kormányra került Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének magyarellenes kirohanásai. Slota többek között "brutális magyarosításról, nagymagyar veszélyről" nyilatkozott a Presse című osztrák lapnak, korábban pedig úgy nyilatkozott: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, és ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában. Jan Slota egy interjúban arról beszélt, irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal. A szlovák politikus korábban sem rejtette véka alá magyarellenességét. „Tankjainkba ugrunk, és széttapossuk Budapestet… Egyetlen négyzetcentimétert sem engedünk át a k…a magyaroknak” – mondta.

Slotáék kormányra kerülése után több magyar politikus – Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke, Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő – jeleztze, hogy félfasiszta párt került hatalomra.
(Index)
Kryczek Creative Commons License 2006.08.07 0 0 69
főtitkár elvtárs, kedves elvtársak, elvtársnők, szó kérek!
javaslom tűzzük napirendre a konkrét feladatok megvitatását. ne feledjük, az idő sürget, már amennyiben decemberre végezni akarunk. ha átcsúszunk januárra, elbuktuk az egy főre jutó gdp-emelkedést.
feltételezem, abban egyetértünk, hogy az értintett területek lakosságának népszavazásban kell kinyilvánítania a baráti szlovákiához való csatlakozás szándékát. ezzel elejét vennénk a fasiszta horthysta csökevények - súlytson le rájuk pártunk haragja és dolgozó népünk megvetése - felesleges lázításának. bár nincs okom feltételezni, hogy a szocialista erkölcsöt magas szinten gyakorló lakosság tudni fogja, hogyan kell szavazni, óvatosságból mégis azt javaslom, a szokásos lépéseket tegyük meg. ezekről konkrét elképzelések kellenének.
kérdés azonban, hogy a népszavazás bölcs népünk spontán kezdeményezése legyen-e, mert akkor el kell kezdenünk aláírásokat gyűjteni, vagy párthatározattal rendeljük el a népszavazást.
hátra van még rengeteg apróságnak tűnő feladat, mint például a szlovák nyelvű utcanévtáblák elkészítése, felszerelése, emlékérmek, a kijelölt határ előkészítése, és a többi, hogy mást ne mondjak.
a főtitkárhelyettes elvtárs korridorra vonatkozó megjegyzéseit fontolóra véve, azt javaslom, vitassuk meg azt az elképzelést, hogy az új határra kerekeken guruló, mozgó határátkelőket szerelnénk fel, melyeket minden éjjel 100m-rel délre gurítanánk. később a dunántúl déli részén ugyanígy tennénk, így 2010 és 2020 között létrejönne a kívánt korridor.
köszönöm a figyelmet.
krasztacs Creative Commons License 2006.08.04 0 0 68
:)
Előzmény: csakisazigazat (67)
csakisazigazat Creative Commons License 2006.08.04 0 0 67
Én is szeretném ám...
Előzmény: krasztacs (66)
krasztacs Creative Commons License 2006.08.04 0 0 66
A Csallóköz magyar!
Vissza!
Előzmény: csakisazigazat (65)
csakisazigazat Creative Commons License 2006.08.04 0 0 65
Azért akármilyen elvakult magyarellenes kormánya van-lesz a tótoknak, mégis nekünk sokkal jobb, hogy a kerítésen belülre kerültek. Igy legalább nem lehet a Csallóközböl Koszovó vagy épp most.... Vajdaság. Ez a fő hozadéka az EU-nak ránk nézve.
Előzmény: jegec (62)
jegec Creative Commons License 2006.08.04 0 0 64

Megoldásnak megoldás. A végső.

Többé nem is lesz gond a magyarokkal.

Előzmény: halinorbi (63)
halinorbi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 63
hol vannak most a libsik, akik szerint az EU a megoldás a külhoni magyarok problémáira? Marhára....
Előzmény: AliceCsodaországban (58)
jegec Creative Commons License 2006.08.04 0 0 62

Csak mi vagyunk olyan marhák, hogy ugrunk az EU minden szavára.

Illetve csak mi vagyunk olyan muják, hogy az EU csak velünk mer packázni.

Előzmény: bugyetzsity (61)
bugyetzsity Creative Commons License 2006.08.04 0 0 61

az EU azért szól ehhez egy két szót,

 

Szólnak majd, biztos. Sőt, ha jól rémlik az eu-béli szocik már szóltak is. Leszarják őket Fico-ék. Tudják, hogy semmi következménye.

Előzmény: AliceCsodaországban (58)
jegec Creative Commons License 2006.08.04 0 0 60
Budát feltétlenül oda kell adnunk a szlovákoknak. Legfeljebb a Gyurcsány villához-uszodához ragaszkondjunk, elvégre az nem a miénk.
Előzmény: Főtitkárhelyettes (-)
dez1 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 59
Nade elvtárs! A  GDP 140%-át a főváros termeli, a vidék pontosan -40%-ot tesz hozzá a közös eredményekhez!
Előzmény: Kerima Moda (53)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.08.04 0 0 58

Vannak fölösleges magyarkodások, és vannak szituációk, amikor azt kell mondani, hogy lófasz a seggetekbe. A mostani szlovák kormánynak ez utóbbira van szüksége - hálistennek ebben most egyetért a kormány is meg az ellenzék is.

 

Elég baj az, hogy ez a szomszédos ország képes volt oylan kormányt összehozni a szavazással, hogy ilyen megnyilvánulásokat engendek meg maguknak... remélem az EU azért szól ehhez egy két szót, és nem scak azzal lesz elfoglalva, hogy a kígyóuborkának mekkora lehet a görbülete, no meg hogy a bébitápszerekre rá van e írva az, hogy a csecsemő legfőbb tápláléka az anyatej... :-(

fi-fica Creative Commons License 2006.08.04 0 0 57
Hát nem tudom. Talán a germánoknak kellene őket is, minket is kárpótolni. (Feltéve persze ha közösséget vállalunk az avarokkal.) Úgy egyébkén a nem teljesen kialakult szláv törzsek a szintén vitatott népességű avarokkal kb. egy időben érkeztek ide. Nem mi szakítottuk háromfelé a szláv népeket.
Előzmény: Főtitkárhelyettes (54)
Maotai Creative Commons License 2006.08.04 0 0 56

Igazad van : szégyen, h anno az antant nem fogadta el a cseh-szerb javaslatot a korridorra, ami még méltányos is volt, hisz a Dunántúlnak csak a felét kérték.

 

Előzmény: Főtitkárhelyettes (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.04 0 0 55

Lopcsány meglátogathatná és kiengesztelhetné a demogratikus tezsvéreit.
Megigérhetné, hogy móresre tanítja a magyarkodó gimnazistákat!

Esetleg 2-3 falut is felajánlhatna Bratyiszlava alatt, mert a város már nem tud terjeszkedni.


Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.04 0 0 54

Nem gondolom, hogy túlzásokba kellene esnünk. Illetve, helyes a stratégiai cél, a szomszédok kárpótlása a területekkel, de mindent csak megfontoltan, több lépcsős folyamatként tartok elképzelhetőnek. Tehát például helyeslem, hogy Szlovákia és Szerbia között korridor jöjjön létre, de ezt nem máról holnapra, hanem 2010 és 2020 tartom megvalósíthatónak és megvalósítandónak. A kapkodással csak a jobboldali irredenták malmára hajtjuk a vizet.

 

 

Előzmény: dez1 (52)
Kerima Moda Creative Commons License 2006.08.04 0 0 53
Hááát, osztogasd el Észak-dunántúlt, aztán majd meglátod ki termeli a GDP nagy részét...
Előzmény: dez1 (52)
dez1 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 52

Szerintem nem méltő a magyar kommunista internacionalizmushoz ez a szűkkeblűség.

 

Mivel vidékre úgysincs szükségünk, hiszen ugye a budapestiek termelik meg a GDP egészét, ezért egyszerűen szét kell osztanunk az országot a testvéri szomszéd országok között....

kábelbúvár Creative Commons License 2006.08.04 0 0 51
Tévecc, helyettes elftás, ez X.Y. GYF-ellenes demonstráló az emlékmécsesnél....
Előzmény: Főtitkárhelyettes (49)
Főtitkárhelyettes Creative Commons License 2006.08.03 0 0 50

A provokátor máltó társa. Összeszokottan dolgoznak. Biztos előkerül majd még más is ebből a fajtából.

 

Elftársam, fő az éberség! Az a gyanús, ami nem gyanús. Egyébként a provokátorokkal a legkíméletlenebbül kell eljárni. én például kommunista vagyok, de bevezetném újra a derest. Hidd el, sokan megérdemelnék! Azok is, akik a becsületes kommunistát provokátornak, a provokátort pedig becsületes kommunistának nézik! 

Előzmény: Via Galvani (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!