1995-ben létesült a gyár, 1997-ben vásárolta fel a Flextronics, 1999-ben már az első bővítésben kezdtek bele az egyszerhasználatos KODAK fényképezőket gyártásába.
Egyáltalán mikor indultak be ezek a sárvári szerződéses járatok?
Tettem egy próbát az Index keresőjével. 2000-ben még nem említik, hogy a sárvári üzem létezett volna (a zalaegerszegi akkor is megvolt), de 2001 elején már igen. Ráadásul - ezt én se tudtam - a legelső Xboxot kezdetben ott gyártották, miután a Flextronics elnyerte a Microsofttól a megrendelést. Tehát valamikor 2000/2001 fordulójára lehet datálni az indulást.
Milyen (menetrend szerinti?) járatokat végeztek ezek az autóbuszok a volánnál, mielőtt átkerültek szerződésesbe? Egyáltalán mikor indultak be ezek a sárvári szerződéses járatok?
Köszönöm előre is, bármilyen információmorzsa érdekes lehet.
Szép karrier, HNG-492 majdnem pontososan 25 évig szolgált a megyében. A vásárosmiskei fordán kezdte a pályafutását, jellemzően Sárvár-Vásárosmiske-Celldömölk járatokkal akkoriban.
Ha nem tévedek, márcsak JOR-786, JOR-787 maradt a korábbi SL263/283 szériából a megyében.
Egyelőre így nézünk ki, ezek lettek cserélve idáig: KXW-125, RWN-533, SSM-416 (ami egyébként jelenleg vonatpótlózik), SSM-422, KVT-828 (ami meg már egy jó ideje az LKG-565 helyett dolgozik). Még hátravan 5 busz.
Te amúgy most melyik mozit nézed? Szombathelyre mennek az SSM-ek, az nem Borod meg Békés. Egyébként meg nem kellene már ezen az EC12-es Credon fennakadni, mert amíg van budiajtós kétszázas is a beizzadós szögletes MAN-ig terjedően addig az jó kocsi.
Szia, látom ismét nálatok is sikerült olyan helyre vinni az új buszokat, ahova épp nem kelletett volna :D
Ahelyett, hogy a régi Volvo Alfákat meg EC Credokat dobták volna ki és mentek volna a helyükre, most az SSM Credo-k mennek más Vármegyébe, és megint mik maradnak tartalékba, hát azok a klíma és kijelző nélküli 20+ Volvo meg EC Credo-k. Gratula, látom nem csak nálatok baromkodnak ezek szerint.
És amik SSM meg hová kerülnek? Borsod vagy Békésbe?
Ma az SSM-416 helyére megérkezett az első és a Sárvár-Simaság vonalon mozog. Elméletileg ezek mennek: SSM-404, SSM-405, SSM-416, SSM-422, AA JB 558, LKG565, RWN533. Egyelőre ez a biztos.