Miután az MSZP népszerűsége 2006 év végéig tovább romlott, és 2007-ben ill. 2008-ban sem történt jelentős javulás, a ciklus közepén a párt vezetősége a koalíciós partnerrel egyetértesben egy "kis puccsot" hajtott végre. Ennek következményeként a miniszterelnök addigi főtanácsadóját emelték a kormányfői székbe. A miniszterelnök cseréjével a koalíció újra esélyt lát a 2010-es választások megnyerésére.
A nemzetbiztonsági szolgálatok átalakításával nem a létszámleépítés vagy a forráselvonás a cél, hanem a kor kihívásaihoz jobban illeszkedő struktúra jelentette ki a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.
Mindig irigyeltem a szoci fanokat. Ha én tudnék úgy örülni minden pofára esésnél mint ők, akkor én is örökös boldogságban úszhatnék. Neked mindenesetre most lesz jó 4 éved.
megnyugtatlak, Gyurcsány Ferenc birni fogja, akármit okádnak is a fideszesek itt is, a mediaban is; legfökjebb nem jönnek velünk, szétpukkannak a méregbtől, de, akkor is megteremtjük a feltételeket, hogy egyetlen eurocentről sem mondulnk le, le fogjuk hívni, és megyünk előre, mert a Magyar köztársaság most sikerre van ítélve! a fanyalgók csak fanyalogjanak!
A ziccert mi hagytuk ki. Ajtó ablak tárva és kirugjuk a szögletzászlót. Asszem nevetséges ilyenkor az ellenfelet hibáztatni, hogy miért nem tolták gyorsan oda a kaput.
Amennyiben miniszterelnökként ilyen információk birtokába került, eljárást kellett volna indítania (nem tett ilyet); ha viszont nem tud bizonyítani, a hajat is leperelik a fejéről. Nagyon gyorsan visszavonulót fújt.
Nem értem, miért semmisítem meg azzal, hogy a Kulcsár Attila által használt megnevezéssel hivatkozom rá. De ha így jobban tetszik, átíratom a topik címét:
Volt ott még egy olyan kijelentése is, hogy az SZDSZ tele van korrupcióval. Nyilván, hiszen elsősorban őket okolta a megbuktatásáért. Gondolom, erre megcsillantották előtte alternatívaként a napfényes déli cella pozitívumait. Mindenesetre furcsamód azonnal elhallgatott és elkezdett utazni...
Én szó szerint a "kis puccs" -ra emlékszem a Friderikusznak adott őszödi interjúban, de persze tök mindegy. Tényleg nem puccs volt, hanem csak simán leléptették, aztán meg kifizették.