Keresés

Részletes keresés

BéDéKá Creative Commons License 2024.04.03 0 0 50

Röviden az infrapaneles fűtés előnyei és hátrányai

 

Infrapanel fűtés előnyei:

Gyors és hatékony: Közvetlenül a tárgyakat és embereket melegíti, nem a levegőt, így gyorsan érezhető a hőmérséklet emelkedése. Energiatakarékos: A betáplált villamos energia nagy része hővé alakul, így kevesebb energia fogy. Egészséges: Nem okoz porfelverődést, penészedést, és nem szárítja ki a levegőt. Környezetbarát: Nincs károsanyag-kibocsátás. Könnyen telepíthető: Nincs szükség vízcsövekre, kürtőre, egyszerűen felszerelhető a falra vagy a mennyezetre. Esztétikus: Számos méretben, színben és stílusban kapható, így illeszkedik a lakás berendezéséhez.

Infrapanel fűtés hátrányai:

Magasabb beszerzési ár: A hagyományos fűtési rendszerekhez képest a beszerzési költsége magasabb lehet. Helyi fűtés: Csak a sugárzási tartományban lévő tárgyakat és embereket melegíti, így a helyiség távolabbi pontjai hűvösebbek maradhatnak. Korlátozott hatékonyság: Nagyobb terek fűtésére nem feltétlenül a leghatékonyabb megoldás. Elektromos hálózat: Nagyobb áramfelvételt igényel, amimegterhelheti a villamos hálózatot. Hőérzet: Egyesek számára kellemetlen lehet a sugárzó hő, és a hőmérséklet egyenetlenül oszlik el a helyiségben.

Összefoglalva: Az infrapanel fűtés hátrányai nem számottevőek, miközben számos előnnyel rendelkezik, mint a gyorsaság, hatékonyság, energiatakarékosság, és környezetbarát működés. Azonban a beszerzési ár, a helyi fűtés, és a korlátozott hatékonyság hátrányt jelenthet. A döntés meghozatalakor érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket, a fűtendő terület nagyságát, és a villamos hálózat kapacitását.

BéDéKá Creative Commons License 2024.02.13 0 0 49

Milyen előnyei vannak, ha jól sikerül sportot választanunk?

A testi-lelki egészségünkhöz hozzátartozik a fittség. Ha nem vagyunk elégedettek magunkkal ezen a téren, akkor hosszútávon kudarcként élhetjük meg a testünket. De ennek nem kell így lennie! Az egyénre szabott sport azon túl, hogy hosszú időn keresztül biztosít kikapcsolódási lehetőséget számos más pozitív változást is hozhat az életünkbe. Életmód - Egészség

BéDéKá Creative Commons License 2023.05.29 0 0 48

Az ismert üvegház-hatás révén a télikertekben a napfény melege megmarad, és nem szökik ki olyan könnyen, mint a hagyományos épületekből. Ez lehetővé teszi az üvegezett beltér hőmérsékletének megtartását, sőt emelkedését, így ideális körülményeket teremthetünk a déli növényeknek - és saját kényelemünk számára is.

Megemlítendő az energiahatékonyság: a mesterséges intelligenciával vezérelt teraszon az üvegház-effektus révén a télikertek természetes módon melegednek fel a napfény hatására, ami csökkenti az épület fűtési igényét. 

BéDéKá Creative Commons License 2022.11.19 0 0 47

HP laptop akkumulátor webáruházból

Ha egy valóban kiváló telepre vágysz, tartós alvázat és erős teljesítményt szeretnél, ne keress mást, mint a Hewlew Packard gépeket. Opcionális bővített akkumulátor számára is van hely a legtöbb modellben. A tipikus 14 inch-es laptopnak a tulajdonosát egyetlen full feltöltés esetén 17 órányi folyamatos üzemidővel gazdálkodhat.

 

Amennyiben nem ragaszkodunk régi akkumulátorunkhoz, akkor elgondolkodhatunk egy vadonatúj gyári vagy utángyártott HP akkutelep vásárlásán laptopodba.

 

Külső Powerbank esetben készülékedet a saját ThinkPad csatlakozóján vagy a Thunderbolt 3 portján keresztül töltheted fel, amelynek köszönhetően csatlakoztathatsz gépedhez kijelzőt vagy más eszközöket is. 

 

Ha szerviz szolgáltatását veszed igénybe,

az akkumulátor cseréjével egy időben a mobil PC átvizsgáltatása is jó ötletnek bizonyulhat. Ezzel egyrészt letudhatók a tisztítással kapcsolatos teendők, másrészt időben fény derülhet a kisebb vagy nagyobb rendellenességekre, meghibásodásokra is.

 

Akkucsere alkalmávaal érdemes lehet lefuttatni egy átvizsgálást. A művelet végére lesz egy szuperül működő HP akkumulátorod, na és persze egy kifogástalanul ketyegő notebookod is.

 

Tudnod kell, hogy az  laptopakkumulátorok élettartama véges, még nagyobb odafigyelés mellett is jelentkezhet fizikai hiba. Felismerése egíthet minket abban, hogy eldönthesd, cserére szorul-e az energiatárolód. Üzembiztonság okából nem árt, ha tartasz otthon is néhány tartalék alkatrészt és kiegészítőt, hibátlan töltőt leginkább.

 

Budapesti szervizek webáruházából akciósan is vásárolhatsz aksit és tápegyságet.

 

BéDéKá Creative Commons License 2022.01.16 0 0 46

A süteményes hűtőket különböző minőségben értékesítik az online áruházak. A szakember személyes tapasztalata az, hogy ha a minőséget vagy az ár-érték arányt tekintjük mérvadónak, legfontosabbnak, akkor a vásárlás során úgy járunk a legjobban, ha Olaszországból származó készülék mellett tesszük le a április 3-án a voksunkat. Hogy miért mondom ezt? Mert az Attasé websopban a süteményes hűtők megvásárolhatok akciósan.

BéDéKá Creative Commons License 2021.08.29 0 0 45

A szennyes, nem megfelelően rendben tartott ágynemű nem nyújt megfelelő minőségű pihenést. Ami még rosszabb, számos problémát okozhat, például elősegíti a fertőzések és gombák terjedését. Cikkünkben néhány egyszerű tudnivalót olvashattunk az ágy higiéniáját illetően. Teljes cikk elolvasása: Milyen problémákat okozhat a koszos ágynemű?  Cikkünkből megismerheted a higiéniai alapelveket, s a női- férfi- vagy gyermek ágynemű vásárlás szempontjait. Míg ruháinkat rendszerint egy napi viselés...

BéDéKá Creative Commons License 2021.06.25 0 0 44

Rangsorolási tényező a mobilos betöltődés sebessége Miután a Google keresőtalálati rangsorában jobb eséllyel kerülnek előre a gyors betöltődésű honlapok, elsődleges szemponttá vált a megfelelő sebességet garantáló technikai háttér. Hiába lenne nem tudni, milyen vizeket ismerünk A-tól Z-ig? A – agyvíz, állóvíz, artézi víz, ásványvíz Agyvíz (orvosi) – Az agyi idegrendszer burkai, a kemény agyhártya és a lágy agyhártya lemezei között keringő folyadék. Média- és keresőmarketing, PR-cikkek, hírek. Kellenek-e a PR-cikk-szerű hírek az online médiában? A 2020-as év beköszöntével, jelentős mértékben a koronavírus-járvány  miatt, az emberek híréhsége egyre nagyobb lett. Milliók keresik a hírportálokon

BéDéKá Creative Commons License 2020.05.14 0 0 43

A pánikbetegség nem pszichózis

A kóros mértékű állandó szorongás súlyos lelki bajokhoz, így depresszió kialakulásához is vezethet bizonyos esetekben. Ekkor könnyen társulhat az eleinte ártatlannak látszó betegséghez különböző tudatmódosító vagy bódító szerek, altatók vagy ajzó gyógyszerek fogyasztása és az idült függőség kialakulása. A depresszió idővel pszichózissá, miniás állapottá is alakulhat, aminek már súlyos klinikai tünetei vannak, például hallucinációk, tudatkiesés vagy -vesztés. A páciens elveszíti az önkontrollt és kapcsolatot realitással, üldözési mánia, paranoiai alakulhat ki.

Forrás: https://szolgaltatas.freewb.hu/szolgaltatasok/a-panikbetegseg-tavgyogyitasa/

BéDéKá Creative Commons License 2020.01.07 0 0 42

PR CIKK ELHELYEZÉS

Public relations cikkek megjelentetése - árak 2020. A pr-cik a keresőmarketing területén a szövegnen elhelyezett backlink révén javítja a hivatkozott weboldal Google helyezését. Preferált témák:

  • ivóvíz fertőtlenítés klór-dioxid oldattal
  • ipari műanyag tálca és ibc-tartály
  • pánikbetegség öngyógyítása
  • pr cikk elhelyezés 2020
BéDéKá Creative Commons License 2019.05.07 0 0 41

ClO2: Ivóvíz fertőtlenítő szer

 

Az ivóvíz fertőtlenítésére általában klórt, valamilyen klór származékot, klór-dioxidot és ózont használnak. A klórgáz alkalmazásának hátrányai is vannak. A túlklórozott víz rákkeltő lehet, emellett korrodálja a vízvezetékrendszer csöveit, melyről további szennyezőanyagok leválása történhet. A klór-dioxid ezzel szemben nem reagál a vascsövekkel, leoldja a biofilmet és elpusztítja az abban található legionella baktériumokat.

BéDéKá Creative Commons License 2017.12.23 0 0 40

Városi lakásokban, ahol korlátozott hely áll rendelkezésre, gondot okoz a szobanövények elhelyezése A szükségmegoldásból származó szobasaroknyi kis létesítmények voltaképp nem  nevezhetők télikertnek, hiszen csupán egy nagyobb ablaknyílást, beugrót bővítenek kertté vagy egy emeleti lodzsát változtatnak át a nyitott felületek beüvegezésével belső szobakertté. Egyes funkcióit tekintve az ilyen növénysarok is rokonítható nagyobb testvéreivel, de persze az ablakfülkébe állított banánfa még nem pálmakert. Érdemes megismerkedni azonban a valódi télikertek fajtáival, típusaival. Ezekben dísznövnyek és haszonnövények egyaránt gondozhatók.

BéDéKá Creative Commons License 2017.01.10 0 0 39

Google laptop és operációs rendszer

Google Pixel 3 és Androméda rendszer A laptop tulajdonosok örömére érkezik a vadonatúj Google laptop a Pixel 3, melyhez a keresőóriás saját fejlesztésű operációs rendszerét, az Andromédát ajánlja. Az Android és Chrome OS rendszerek alapján készített új szoftver nagy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.12.18 0 0 38

Weblapok megjelenítése a laptop kijelzőn

Nem mindig a képernyőben van a hiba A weboldalak megjelenítése egy nagyon bonyolult folyamat, hiszen optimálisan kell megjelenniük a laptopon, mobil eszközökön és asztali számítógépen is. A bonyolultság abból adódik, hogy a weboldal szövegének, és az aprólékosan[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.08.18 0 0 37

Üzenet kampány - SMS-szöveg
Szöveg üzenet küldés - tömeges SMS marketing kampány Tömeges SMS - mobilmarketing

Törzsvásárlók elérése személyes szöveggel. Az SMS-kampány nem csupán üzleti célú lehet, ismert a politikai marketing területéről is a csoportos üzenetküldés révén történő szavazási aktivitás növelése is. Csoportos üzenetküldő megoldás közép- és nagyvállalatok számára. Adatbázis alapú, versenyképes díjazás. Próbálja ki ingyen a magyar szöveg üzenet küldést! Rövid szöveges üzenet küldés magyar mobilhálózatra tömegével.

BéDéKá Creative Commons License 2016.06.21 0 0 36

Kártyás kifejezések magyarázata

Kezdő és haladó játékosok számára A kártyajátékok remek szórakozást nyújthatnak. Vérmérséklettől függően kaszinóban is játszhatjuk idegenekkel vagy otthon baráti körben is jó szórakozást nyújthat. Fontos megismerkednünk néhány alapvető kifejezéssel, ami a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.05.28 0 0 35

Nyomtatott házzal reklámoznak Dubajban

Mire képes a 3d nyomtató A marketingesek igyekeznek a legmeglepőbb dolgokkal ámulatba ejteni az embereket. A vásárlók figyelmének felkeltésére a legkülönösebb projekteket indítják el. Azt már megszokhattuk, hogy a Google marketing szakemberei különös és meglepő[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.03.11 0 0 34

Miért frusztrált a magyar IT-szektor?

Az Indie Crawford új posztja - Cikkajánló - szerver üzemeltetés - szerver hosting - szerveroldali feladatok - IT A technikai jártasság önelégülté tesz. Állítja a Programozó szabadlábon! alcímű Indie Crawford blog szerzője. És így folytatja: Az esztétikumra, pénzre[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2016.02.12 0 0 33
regiblog Creative Commons License 2016.01.18 0 0 32
BéDéKá Creative Commons License 2016.01.18 0 0 31

15 éves a Wikipédia

Már 15 éve elérhető a világ legnépszerűbb online internetes enciklopédiája a Wikipédia . Szinte bármilyen tartalmat keresünk, a Google keresőben, az első helyen , de legalábbis az első oldalon mindenképpen szerepel a Wikipédia szócikke, mint találat. Az enciklopédia[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.12.03 0 0 30

Transzferár dokumentáció - áttekintés

Első keresőmarketing munkám a transzferár nyilvántartás körül zajlott: az első Google-helyre került az optimalizált honlap , amely mögül aztán kiszaladt a vállalkozás. Hosszabb ideje a honlap sem elérhető. Ám szövege átvészelte a történelem viszontagságait, és mivel mind[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.11.25 0 0 29

A magyarok nehezebben boldogulnak a számítógéppel az uniós átlaghoz képest

Az uniós állampolgárok számítógép, szerver és elektronikai cikk használati szokásairól tett közzé kutatást a világgazdaság keddi száma. A magyar emberek sokkal jobban tudják használni a fájlkezelő és fájltömörítő programokat az uniós átlaghoz képest. Sajnos egyéb[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.07.11 0 0 28

Új oldalak, virtuális élőlánc

Tumbrl szerver szolgáltatás: Virtuális Bédekker   Budapesten virtuális szerverek | A Tumbrl rendszer szolgáltatása valahol félúton áll a blog és a twitter között, vannak előnyei és hátrányai, lényegében azonban nagyjából azok igényeit kívánja kielégíteni, akik a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.07.03 0 0 27

Szerverfelhő - felhőszerver

Ahogy a legelésző juhnyáj fölött keletkezik a bárányfelhő, épp úgy jön létre a felhőszerver a duruzsoló szerverfarm fölött. Még nem hallottál felhőszerverről? De szerverfarmról már csak-csak? Nem? Hinnye. No nézzük csak. Hogy mi a szerver, azt azért vágod? Igen, egy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.05.08 0 0 26

Mobilbarát weblap, keresés mobilról

optimalizálás mobil eszközökre - google keresés, reszponzív oldal Úgy tűnik, a Google inkább csak riogatott legújabb mumusával - az új algoritmus valójában (szerencsére) nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és nem bizonyult igazán veszélyesnek azokra nézve, akik[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.04.17 0 0 25

PR marketing blog: Szolgáltatások

Kifejezetten PR-cikkek elhelyezése, szolgáltatások és termékek bemutatása céljából létrejött marketing blog! Optimalizált, keresőbarát oldal, a webhelyet mobil elérések számára is optimalizálták, azaz mobilbarát. Leginkább szolgáltató cégekről, termékekről írt[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2015.03.29 0 0 24

Szövegírás a télikertben

Teraszbeüvegezéssel Tsúszó télikertet épített házához - ott alkotta meg szövegírás-elméletét Alkotói elmélyedéshez kinek-kinek másra van szüksége. Hemingway magas pult előtt állva írt (bár olykor alig állt a lábán), Puccini fekve komponált a nagy hasára téve a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

BéDéKá Creative Commons License 2012.01.16 0 0 23
BéDéKá Creative Commons License 2011.12.04 0 0 22

Transzferár-befutók

Az a sajátos (és kicsit talán kínos) helyzet állt elő, hogy saját SEO-célú transzferár-oldalam a transzferár nyilvántartás keresőkérdésre adódó Google találati listán egy ideje megelőzi az általam SEO-munkában támogatott üzleti oldalt, holott az utóbbi előbbre juttatása lenne a voltaképpeni cél. Ám ahhoz, hogy a támogatott oldalra erős linkeket tudjak küldeni, a magam oldalait is erősítenem kell, s ez néha túl jól sikerül. Ilyenkor aztán döntenem kell, hogy esetleg gyengítsem-e a saját oldalamat, magam elé engedve a támogatottat, ám ezzel egyben gyengítve a sajátomról küldött linket, s kockáztatva azt, hogy ezáltal a céloldalt is gyengítve esetleg "magammal is rántom", avagy inkább más, hátrább lévő oldalaimat erősítsem, hogy a céloldalra küldött linkjeik végül előidézzék az élbolyban a sorrendcserét.

Saját oldalam most mindenesetre a 3., a támogatott Transzferár nyilvántartás oldal pedig a negyedik. Igazából persze az is érdekelne, hogy az e percben erősebbnek látszó sajátommal fel tudnék-e jönni a 2. helyre - akkor viszont nem gyengítenem, hanem erősítenem kell, közben abban bízva, hogy a róla küldött link révén a céloldalt is felfelé húzom.

Hát nem könnyű egy amatőr keresőoptimalizátor élete.

Tovább »

forrás: Blogspot.com

BéDéKá Creative Commons License 2011.11.14 0 0 21

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!