Kb. 3,1-3.4 milla körül szeretnék új kocsit, klímávan és központi zárral. Fontos a nagy, könnyen pakolható csomagtér (babakocsi miatt.). Az elérhető modellek közül a következők merültek fel:
Ti melyiket vennétek?
Skoda Octavia Tour 1.4 75 LE (régi Octavia)
Opel Astra G (II-es Astra) Karavan (kombi) 1.4 90 LE
vagy Ford Focus II 1.4 (80 LE) (itt a normál 5-ajtósnak is elég nagy csomagtere lenne). A Focus 3,35 mill., a Skoda 3,25, az Opel 3,15 körül lenne.
Kinek mi a véleménye?
Igen, gondoltam suzukira, előnyei, hogy olcsó hozzá az alkatrész, annyi van belőle, hogy Dunát+Tiszát lehetne vele rekeszteni. Viszont ha törik, akkor bizony valóban törik...
Corsa is jó lenne
Tudnál nekem véleményt irni renault cliorol, peugeot 106, 206 ról?
Öszintén megmondom eddig a clio vezet. 99-2000 es még épphogy beleférne a keretbe, és háát külsőre ez tetszik a legjobban, de sajnos most nem ez dönt.
A kérdésem nem teljesen ragaszkodik a témához, viszont uj témát nem tok nyitni, gondoltam itt kérdezek.
Friss jogsival szeretnék használt verdát(kb 1m Ft ig, 1.4l max) venni, kb napi 120 - 150km t mennék minimum és a lehető leggazdaságosabb megoldást keresem, ésszerű keretek között, az se baj ha van belső tér, kicsi extra.
1.4 - 1.6 összevetésben nem csak a beszállás drágább az 1.6-ba, de a biztosítása is magasabb.
Én anno ezek közül :-) a Corollát választottam (1.4, 96 LE). Négy személlyel, tele csomagtartóval is lehet vele pótkocsis teherautót előzni, és nem hal meg az emelkedőn úgy, mint a Focus 1.4. A lánykori nevén súlyadónak hívott költség persze ezentúl ezen is akkora lesz, mint a kérdésben feltett autók 1.6-os verziójáé.
Igaz, a Focusénál is kisebb (katalógusban, literre) a csomagtere, de ikerbabakocsit lehet benne vinni (szoktam is). Lehajtott hátsó üléssel pedig teljes gyerekszobabútort (nyilván lapraszerelve).
Viszont a klímája kiváló, és saját méréseim szerint 3-4%-ot dob csak a fogyasztáson (7.1 -> 7.3 fele város fel országút, 8.0 -> 8.2 autópályán).
Lassan kifutó modell lesz, úgyhogy - esetleg kellő alkuval - becsúszhat az ára a célzónába.
nincs több pénz. Ennyi. 300-400 E lenne még a nagyobb motor. Nem fér bele.
Nézd, vidéken élek, kisvárosban dolgozom, országúton használnám, szerencsére semmi Budapest és kevés autópálya. Szerintem oda elég az 1.4-es. Nem véletlenül árulják ilyen motorral. Ha nem bírná, nem tudnák őket eladni.
Még az új Astrát és Octavia-t is ugyanezzel a motorral adják.