Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.24 0 0 34

Akkor itt van végre egy normális, becsületes, önérzetes, méltósággal bíró, européer demokrata hangja, Bence György filozófusé, a Bence György - Kis János -  Márkus György: Lehetséges-e kritikai gazdaságtan? című nagy jelentőségű, 70-es évekbeli ellenzéki mű egyik szerzője, a demokratikus (liberális) ellenzék egyik mértékadó alakjának a véleménye az Inforádió mai adásából:

 

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=375450&rvt=2

 

 

Bence: A kormányfő percenként mond kínos dolgokat – mennie kell
MNO, 2006. szeptember 24. 10:55

„Gyurcsány Ferencről kiderült, hogy nem bírja tartani a száját. Ráadásul újabb és újabb kínos dolgokat mond, egyre gyakrabban" – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bence György. A filozófus szerint a miniszterelnök a beszéd nyilvánosságra kerülése óta „percenként" ad egy interjút, és mindegyikben van valami, ami kínos a maga és a pártja szempontjából. Pedig az emberek most nagyon figyelnek.

A beszéd rendkívül izgalmas, hiszen az, aki nem bennfentes pártember, ritkán van olyan helyzetben, hogy ilyen bepillantást nyerjen a kulisszák mögé, de ez csak egy mozzanat – hangsúlyozta Bence György. – A lényeg nem az, hogy Gyurcsány mit mondott arról, hogy hogyan hazudott, nem hazudott, mindenki hazudott, hanem az, hogy ténylegesen mást tettek, mint amit a legtöbb ember várt, és erre nem válasz az, hogy úgyis mindenki tudta. Nem, nem mindenki tudta, ha mindenki tudta volna, nem választották volna meg – mutatott rá a filozófus.

Mégis a beszéd az, ami miatt mennie kell

Önmagában azonban attól, hogy mást tett, mint amit ígért, Bencze György szerint még nem kellene mennie, mert „bármilyen csúnya módon is nyerte meg a választásokat, mégiscsak megnyerte, és ez a saját táborában neki nagy tekintélyt adott". – Ami miatt mennie kell, az maga a beszéd, annak a tartalma. Ezerféle dolog van benne, amin el lehet csámcsogni, csak egy dologra hívom fel a figyelmet, hogy hogy beszél a saját táboráról... Semmilyen csoportról nem lehet ezen a hangon beszélni, hogy „mindannyian hülyék vagytok egytől egyig, hogy korruptak, alkalmatlanok vagytok, csak azért vagytok politikusok, mert már elfelejtettek autót fényezni”, ez borzalmas – fogalmazott Bence György.

Gyurcsány „nem bírja tartani a száját"

– Az is kiderült, hogy nem bírja tartani a száját. Újabb és újabb kínos dolgokat mond, egyre nagyobb sebességgel, és ez is nyilván aggodalommal tölti el a szolidabb elemeket a saját pártjában – tette hozzá Bence György. A filozófus szerint „nem hülye a közönség", azért tűnik úgy néha, hogy mindent be lehet adni a népnek, mert nem nagyon figyel oda. „Most odafigyelnek. Most nem lehetne csinálni, és most is csinálja, sőt még erősebb fokozatra kapcsolt. Percenként ad egy interjút, és mindegyikben van valami, ami kínos a maga szempontjából, a pártja szempontjából – hangsúlyozta Bence György.

A Gyurcsány-beszéd a Fidesz kezére játszott*

A filozófus emlékeztetett arra: Orbán Viktor előre látta, hogy, demonstrációba is torkolló elégedetlenség is lehet a kormány politikájának következménye. A Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése ilyen értelemben a Fidesz kezére játszott – tette hozzá Bence György.

A filozófus megjegyezte: a tüntetésekben önmagukban semmi rossz nincs. – Ha a kormány ilyen kemény dolgokat csinál, ráadásul ilyen durva formában, és úgy, hogy az ellenkezőjét is ígéri, akkor nemcsak hogy várható, hogy békés, véleménynyilvánító, nyomásgyakorló demonstrációkra kerül sor, hanem ez a demokrácia természetes megnyilvánulása".

Aki azt mondja, hogy ilyet nem szabad csinálni, az vagy elvesztette a fejét politikai okokból, vagy szánt szándékkal nem mond igazat. Ilyesminek nagyon is van helye a demokráciában, és természetesen pont az ellenzék oldaláról van helye, hiszen a kormánypártoknak módjuk van kormányozni, és a híveik vágyait közvetlenül – valamilyen mértékben – megvalósítani – mutatott rá Bence György.

(InfoRádió)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Szvsz ebben téved: lásd az "Ez szörnyű, de nekünk politikailag jó" című topicomat.

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.24 0 0 31

Lecsatlakozott Konrád is. Írása hazugságok, közhelyek, uszítások gyűjteménye:

 

http://index.hu/politika/belfold/konradorban7/

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.23 0 0 30
Na, itt van még egy fontos, ügyeletes "értelmiségi", egy hazai Eszterházy, akinek szintén az a legfontosabb dolga most, hogy szánalmas módon, - úgy csinálva, mintha nem - tövig benyaljon a baloldalnak, elkúrcsányinak, és nagyokat orbánozzon. Vigyázat, qrv@ unalmas, érdektelen, csak mazochista jobbosoknak:-)))http://www.nol.hu/cikk/418315/
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2006.09.22 0 0 28
"azért a teljes magyar társadalmi gondolkodó értelmiségi elit (is felelős). Ebben kitüntetett felelősség a miénk, mert a mi dolgunk lett volna, hogy kinyissuk az emberek szemét"."

Ez speciel nagyon igaz szavak Orbantol.

Ugye JARAI ZSIGMOND volt Fideszes penzugyminiszter es MNB elnok gazdasagi otleteinek TAMOGATASA a Fidesz altal?

Ooups, ize .... epp annak szogesen ellentmondo hangoztatasa.


Előzmény: grund-harcos (-)
papuc Creative Commons License 2006.09.22 0 0 27

Friderikusz sorra előrángatja a véleményformálókat ,tegnap Konrád és Debreczeni volt a soros szopónyaló, ma Vekerdi, Szilágyi Ákos és egy szociológus verte magát.

Vekerdi szinte sírt és azt kiabálta hogy ő konzervativ jobboldaliként két államférfit látott életében Antallt és Gyurcsányt. Látszott hogy komolyan be vannak szarva....

Mr. Royce Creative Commons License 2006.09.22 0 0 26

sohse lesz ez normális :(((

 

 

bazmeg Viktor! ennek a qrwa országnak az értelmiségije vagyok, tonnaszám fizetem a járulékot, oszt'szarra se megyek vele.  utána még engem tegyél felelőssé, te....

 

#@@@&###@#@

Előzmény: grund-harcos (-)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.22 0 0 25

Nádas Péter: Nincs morális válság Népszabadság

 

Munkatársunktól • 2006. szeptember 21.

Nádas Péter író az ATV kedd esti adásában elemezte a Magyarországon kialakult politikai és morális helyzetet. A Friderikusz Sándor által készített interjúból közlünk részleteket.

http://www.nol.hu/cikk/417997/

KATASZTROFÁLIS EZ A CIKK IS.

Benne van a ballib összes frázisa, felületessége, hülyesége, stb., stb.:-(((

Előzmény: Álomvédelmi twist (24)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2006.09.19 0 0 24

És az értelmiségi "elit" tovább folytatja kúrcsányi mosdatását és a visszataszító hazudozást:

 

Révész Sándor: Nincs más!
2006. szeptember 19. 14:44

MNO

Révész Sándor: A másik ok, amiért nehéz szívvel a (kevésbé bár, de azért nagyon) hazudós kormánypártokat lehetett választani, az a remény volt, hogy a Gyurcsány-kormánynak a semmittevés és a hazugság (legalábbis ilyen formában és mértékben) nem természetes jellemzője, hanem az időhiányból és az örökségből (nagyobbrészt persze saját örökségből) következő kényszere, ami a választásokkal megszűnhet. Gyurcsánynak mázlija van, hogy nyilvánosságra került ez a beszéd, mely ezt a reményt erősíti, melynél hatásosabbat eddig nem nagyon tartott, s mely nyilvánvalóan minden nyilvános beszédénél hitelesebb, hiszen nem a nyilvánosság elé szánták. A beszéd kulcsmondata [valójában egyik legnagyobb hazugsága!!!!] ez: „majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este. Nem akarom tovább csinálni." Mi is majdnem beledöglöttünk. Mi sem akarjuk, hogy tovább csinálják. [hazudja Révész, pimasz módon, mert 8, 9 szóval tovább pont az ellenkezőjét mondja!!!!] „Reform vagy bukás. Nincs más." Nincs bizony. Tegyék, merjék, vagy bukjanak.

(Népszabadság, 2006. szeptember 19.)

 

SZÁNALMAS, UNDORÍTÓ!!!!!

 

borzimorzi Creative Commons License 2006.07.26 0 0 23

Sajnos, kedves Figyelő, ijesztően igazad kezd lenni. Lassan ott tartunk, hogy politikusnak már csak az értelmiség selejtje megy el. Mindazok, akik a szakmájukban nem képesek boldogulni, mert részint nem elég tehetségesek, részint lusták, részint olyan a képzettségük, amilyennel csak munkanélkülinek lehet lenni. Orbán maga ékes példája ennek a fajta politikus "karriernek".  És csak egyre több ilyen lesz...

 

Csót:

b

Előzmény: figyelő (22)
figyelő Creative Commons License 2006.07.26 0 0 22
Ja: a politikusok, úgy általában, nem tartoznak az "értelmiségi elitbe".
figyelő Creative Commons License 2006.07.26 0 0 21

Politizálás helyett megint közli, hány óra van...

Utoljára néha Antall csinált ilyet és főleg Kádár, de ők mindketten politizáltak is.

Előzmény: grund-harcos (-)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.07.26 0 0 20
Ez olyan, mint amikor Rákosi önkritikát gyakorolt, hogy nem lett volna szabad hagynia, hogy eluralkodjon a személyi kultusz.

Orbán felelőssége nem abban áll, hogy nem nyitotta fel az emberek szemét. Van pártsajtójuk, van párttévéjük, van pártrádiójuk, vannak "civil" pártkiadványaik, vannak óriásposzter-helyeik - és ezekkel éltek is. Pajszerral és ordítva nyitogatták az emberek szemét, ha azok nem méltóztattak volna maguktól látni.

Orbán felelőssége abban áll - és most ne kezdj el ordítani, mert ezzel nem akarom sem Medgyessy, sem Gyurcsány, sem a szoclib parlamenti többség, sem az mszp és az szdsz elnökségeinek, sem a ballib média felelősségét elkenni - szóval Orbán felelőssége abban áll, hogy sikerrel adaptálta a populista-etatista-paternalista demagógiát. Olyan sikerrel, hogy az ellenfelei is átvették - és történetesen legyőzték általa.

Magyarország elszomorító populista vargabetűje Orbán megerősödésével kezdődött, és mindaddig nem is lesz visszatérés a józan, mértékletes, önmérsékletet tanúsító politizáláshoz, amíg Orbán vezető politikai szerepet tölt be. Mert a poszt-kádári Magyarországon nem verhető meg a poszt-kádári populista demagógia, csak egy még erősebb poszt-kádári populista demagógiával.

"Egy Gyurcsányt adok egy Orbánért. Ha most elviszi, ajándékba adok egy Szekeres Imrét."
Előzmény: A falu Bikája (8)
rraabbiiddaa Creative Commons License 2006.07.26 0 0 19
No, ha valami nem megy, akkor nem kell erôltetni.
Némi önvizsgálat szükségessé vált. Nem most már régen...
Le kellene vonni a következtetéseket is és fel kellene állni,
hagyni valaki másnak, hátha javul a helyzet.
Előzmény: A falu Bikája (11)
RontóPál Creative Commons License 2006.07.26 0 0 18
Na ja, csak azt nem értem, h a szabadegyetem júli 18-án startolt, és utána hetekig vajúdtak. Most 26. van, mikor voltak a hetek?
Előzmény: Qqberci (17)
Qqberci Creative Commons License 2006.07.26 0 0 17
Tudod, ez olyan, mint amikor a kínai határ mellett békésen szántogató szovjet traktorok visszaverték a betolakodókat, majd biztonságban leszálltak a támaszpontjukon...
Előzmény: RontóPál (2)
RontóPál Creative Commons License 2006.07.26 0 0 16

Eggen, de a felelősöket nem szokták valahogy szankcionálni? De haggyuk, leszarom Orbánt is.

Előzmény: A falu Bikája (11)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.26 0 0 15
ez a Szent Istvan terv burkolt kritikaja akart lenni? ;-))
Előzmény: grund-harcos (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2006.07.26 0 0 14
A vörös khmerek ezt +oldották...
Előzmény: grund-harcos (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.26 0 0 13
Eloszor azt gondoltam errol, hogy nagykepu szoveg. Aztan rajottem, hogy nem az: egy egyszemelyes vezeto nem tudott ez esetben sem csapatban gondolkodni.
Előzmény: A falu Bikája (11)
RontóPál Creative Commons License 2006.07.26 0 0 12
Nana, ezzel nem viccelünk!:-[
Előzmény: A falu Bikája (10)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.07.26 0 0 11

 "De Önök ismerik az én felfogásomat: a vereségért és a hibákért mindig a vezetőt, ez esetben a Szövetség Elnökét, vagyis engem terhel a felelősség. A mások által mondott rossz mondatokért, a mások által hozott rossz döntésekért, sőt, a mások által el nem végzett munkáért is - a saját hibáim mellett - engem, a Szövetség Elnökét terhel a felelősség."

 

ezt ki is mondta?

Előzmény: RontóPál (9)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.07.26 0 0 10
ezt hallgattad régen a pártgyűléseken? :o)
Előzmény: RontóPál (9)
RontóPál Creative Commons License 2006.07.26 0 0 9
Valamennyien hibásak vagyunk, elvtársak! Vhogy emlékeztet vmire...
Előzmény: A falu Bikája (8)
A falu Bikája Creative Commons License 2006.07.26 0 0 8

Itt mindenki hibás csak ő nem :-)

 

hümm-hümm.

 

elolvastad a cikket?

 

"Ebben kitüntetett felelősség a miénk, mert a mi dolgunk lett volna, hogy kinyissuk az emberek szemét"

 

a miénkbe ő is beletartozik.

Előzmény: Powersystem (5)
P.I. Creative Commons License 2006.07.26 0 0 7

Hát istenem nem szereti őket. Persze megértem én. Első generációs, ráadásul egy porfészekben nőtt fel.

 

Sohasem tartozott közéjük, sohasem fog közéjük tartozni. A sóvár paraszt irigysége.

Timna Creative Commons License 2006.07.26 0 0 6
Esetleg ha felelőskeresés, mutogatás, vádaskodás helyett csinálnának valami mást, akár semmit is... Sokkal jobb lenne, mert ez már bazi unalmas.
Előzmény: grund-harcos (-)
Powersystem Creative Commons License 2006.07.26 0 0 5
Itt mindenki hibás csak ő nem :-)
Előzmény: grund-harcos (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.26 0 0 4
Szerintem egesz jol ellesz az orszag a kovetkezo husz evben; a szocialista-liberalis koalicio kormanyoz, a Fidesz kinyilatkoztat es alairast gyujt.
Előzmény: grund-harcos (-)
ooloo Creative Commons License 2006.07.26 0 0 3

...nem kaptak kellő támogatást - véleménye szerint - pártelfogultságból az értelmiségtől...

 

Magyarán: a fröccsön megvett lumpenproli (© dr. Surján) után az értelmiség is beállt a strigák (© dr. Kövér) közé. Mindenki ezt a szegény, tisztalelkű Fideszt bántja...

Előzmény: grund-harcos (-)
RontóPál Creative Commons License 2006.07.26 0 0 2
Hogy is van ez? A szabadegyetemen beszélgettek, megvitatták a mai magyar államhatárokon belül élő magyarok problémáit, majd végleges formájába öntötték a kiáltványt?
Előzmény: grund-harcos (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!