Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 21

Én hajlandó vagyok további megszorításokat is vállalni, az évi 10 millió feletti jövedelmem után akár 50 % adó is befizetek, csak adja ide valaki azt a hiányzó pár milliót.

Szükség esetén az evások helyett is hajlandó vagyok fizetni a 25%-ot, ha nem kell fizetnem a saját 40%-omat (esetleg különbség felét felajánlom annak az evásnak, aki helyettem adózik:-)

Előzmény: mac.m (-)
mac.m Creative Commons License 2006.07.20 0 0 20
Kormányunk pedig csak fizet, fizet, és megintcsak fizet jó zsíros kamatokat, előre hát a 100%-os adókulcs felé.
Előzmény: Törölt nick (19)
mac.m Creative Commons License 2006.07.20 0 0 18

MNO
Seszták Ágnes: Három szimpatikus tábora van Gyurcsány Ferenc kormányának, ők nem ellenségek, ők igaz barátai a demokráciának.

Az egyik nagy tábor a segélyen élők hada, a másik a nyugdíjasoké, a harmadik pedig a milliárdosoké. Az elsőt folyamatosan lehet hergelni, hogy az ellenzék meg a gonosz Járai meg akarja kurtítani a szociális kiadásokat, a másodikkal meg azért muszáj csínján bánni, mert hatalmas tömeg szavazatát jelentik.

Mindkét tábort a polgári középosztálynak kellene támogatnia, annak a középosztálynak, amelyet Gyurcsány csomagja most taszít a lejtőre.

2006 júli 20

L.A. Creative Commons License 2006.07.20 0 0 17

Ja én is Evás vagyok de az a szerencsém hogy csak másodállásban.

Van rendes bejelentett 8 órás állásom csak maszekbe nyomatom az EVÁ-s cuccokat.

Így kevesebbet szopok de azért a 15 --> 25 % ra ugrás azért nem semmi volt.

Azt nem értem hogy hogyan számolták ezt ki szerintem hasra ütöttek oszt jónapot.

Amúgy egy dolgot nem értek.

Szerintem az adóemelésekkel csak a feketegazdaságot erősítik.

A közgazdászok már réges régen rájöttek és kiszámolták hogy az adó nyomás és az adócsalás között szoros összefüggés van.

Ahol nagy az elvonás ott virágzik a feketegazdaság a mutyi meg minden, mert MEGÉRI kockáztatni és a túlnyomó többség ügyeskedik is ezerrel.

Ahol ahol alacsony az adó ott a TÚLNYOMÓ TÖBBSÉG azt mondja hogy ennyi pénztért nem rizikózok legyen boldog az állam.

Az EVA azért lett nészerű mert az adó mértéke a pszihológiai korlát alatt volt és az emberek inkább befizették az adót az utolsó petákig mert nem érte meg ennyiért ügyeskedni.

Persze más lenne az adómorál ha az állam a költségvetés kiadási oldalán is virítana valamit. De ez most pont fordítva van, ma reggel láttam a TV-ben hogy most bírkoznak a vizitdíjjal meg a (500 - 2500 Ft / alkalom) meg a korházi étkezési hozzájárukással (500 Ft / Nap).

Most egyrészt azt nem értem hogy mi a fenének fizetem én  a TB-t ????????

Mondjuk ezzel a 2500 -as vizitdíjjal nem engem szivatnak aki jó ha 2 évetne egyszer vetődök a doki környékére hanem egyrészt a csomó nyugíjast illetve súlyos krónikus beteget aki hetente / 2 hetente / Havonta jár a dokihoz gyógyszert iratni.

Ha valakinek olyan baja van hogy havonta kell dokihoz mennie attól már le is gomboltak éves szinten 30 000 Ft -ot. Szerintem egy farhátat evő kisnyugíjasnak elég nagy szopatás.

Előzmény: DegeneraBocsinka (12)
mac.m Creative Commons License 2006.07.20 0 0 15

MNO
Nyakó István (MSZP) a Blikk kérdésére, hogy min fog spórolni a Gyurcsány-csomag miatt: Megpróbálok leszokni a cigiről, mert az egy fölösleges kiadás mindennap. Ezenkívül öt hónapos kisfiam étkezésén szeretnénk takarékoskodni.
(Blikk, július 19.)

És még ezek diktálják nekünk a megszorításaikat.

mac.m Creative Commons License 2006.07.20 0 0 14
mac.m Creative Commons License 2006.07.20 0 0 13
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2006.07.19 0 0 12
Én lennék a legboldogabb, ha évi 130 ezret buknék. Evásként inkább az ötszörösébe kerül nekem az új szocializmus.
mac.m Creative Commons License 2006.07.19 0 0 11
Nyilván megtartja nem?
Előzmény: Callie (10)
Callie Creative Commons License 2006.07.19 0 0 10

És aztán megtartja? vissza se adja?

Unalmas az Index.

mac.m Creative Commons License 2006.07.19 0 0 9
Ja, és ez csak átlag, a nagy része a munkavállalóknak fog jutni.
Előzmény: mac.m (5)
mac.m Creative Commons License 2006.07.19 0 0 8
Ja. De a cikk szerint ezek csak a bevételek, a kiadáscsökkentés hatása még hátravan...
Előzmény: B Pali (7)
B Pali Creative Commons License 2006.07.19 0 0 7
Ha kiadás változatlan marad :)
MGperY Creative Commons License 2006.07.19 0 0 6
ja csak ebből nehéz ilyen kemény címet írni.
mac.m Creative Commons License 2006.07.19 0 0 5

A parlament hétfőn elfogadta az adótörvényeket, amelyek idén és jövőre összesen mintegy 1300 milliárd forinttal növelik az állam bevételeit.

Ez osztva kb 10 millióval. Valszeg így jön ki. A csecsemőket is beleértve. Két évre.

Előzmény: MGperY (4)
MGperY Creative Commons License 2006.07.19 0 0 4
"kormány mindenkitől elvesz 130 ezret"
tudom hogy gyengeelméjű vagyok, de ez hogy jött ki?
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 3
Köszönjük elvtársak, hogy vagytok nekünk!
gibra6 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2

Nem 0rbán, Flet0.

(2 sec, fuck)

Előzmény: MGperY (0)
gibra6 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1
Fleto
MGperY Creative Commons License 2006.07.19 0 0 0
0rbán.
mac.m Creative Commons License 2006.07.19 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!