Ja én is Evás vagyok de az a szerencsém hogy csak másodállásban.
Van rendes bejelentett 8 órás állásom csak maszekbe nyomatom az EVÁ-s cuccokat.
Így kevesebbet szopok de azért a 15 --> 25 % ra ugrás azért nem semmi volt.
Azt nem értem hogy hogyan számolták ezt ki szerintem hasra ütöttek oszt jónapot.
Amúgy egy dolgot nem értek.
Szerintem az adóemelésekkel csak a feketegazdaságot erősítik.
A közgazdászok már réges régen rájöttek és kiszámolták hogy az adó nyomás és az adócsalás között szoros összefüggés van.
Ahol nagy az elvonás ott virágzik a feketegazdaság a mutyi meg minden, mert MEGÉRI kockáztatni és a túlnyomó többség ügyeskedik is ezerrel.
Ahol ahol alacsony az adó ott a TÚLNYOMÓ TÖBBSÉG azt mondja hogy ennyi pénztért nem rizikózok legyen boldog az állam.
Az EVA azért lett nészerű mert az adó mértéke a pszihológiai korlát alatt volt és az emberek inkább befizették az adót az utolsó petákig mert nem érte meg ennyiért ügyeskedni.
Persze más lenne az adómorál ha az állam a költségvetés kiadási oldalán is virítana valamit. De ez most pont fordítva van, ma reggel láttam a TV-ben hogy most bírkoznak a vizitdíjjal meg a (500 - 2500 Ft / alkalom) meg a korházi étkezési hozzájárukással (500 Ft / Nap).
Most egyrészt azt nem értem hogy mi a fenének fizetem én a TB-t ????????
Mondjuk ezzel a 2500 -as vizitdíjjal nem engem szivatnak aki jó ha 2 évetne egyszer vetődök a doki környékére hanem egyrészt a csomó nyugíjast illetve súlyos krónikus beteget aki hetente / 2 hetente / Havonta jár a dokihoz gyógyszert iratni.
Ha valakinek olyan baja van hogy havonta kell dokihoz mennie attól már le is gomboltak éves szinten 30 000 Ft -ot. Szerintem egy farhátat evő kisnyugíjasnak elég nagy szopatás.