Keresés

Részletes keresés

netszemle Creative Commons License 2007.05.13 0 0 11
Remélem, nem OFF-nak, hanem e téma ideillő ellenpontjának veszitek ezt a topikot, amely arról szól, hogy ki hogyan próbálja visszakapni a baráti kölcsönöket! Izgalmas ez a téma, elmélyülök benne, köszönet a topiknyitónak érte!!!
info-broker Creative Commons License 2006.07.17 0 0 10
Az 5let sztem alapjában zseniális, eltekintve az elveszthető egyéb végtagjainktól, ami hazánkban elég esélyesnek tűnik, ha az általános "letépema zorrod hanem fizecc" hozzáállásból indulunk ki.

Sztem ennek az országnak még 1000évre van szüksége, hogy eljussunk ide. Itt egyelőre a gentleman agreement fogalmát is lehetetlen megmagyarázni. Nem csoda, hisz a szerződéses kötelmekre is magasról sz*rnak.

Ez van.

A magyar nem szabálykövető és/vagy törvénytisztelő, itt az a kúlmájer, aki adót csal és lop, persze ehhez az is hozzájön, ha nem kényszerítenék erre, akkor mi lenne.

Na ez lehet, hogy kicsit off volt, de azért jól esett leírni:))

Pusz
directrix Creative Commons License 2006.07.17 0 0 9

Hááát. Azt hiszem valami keveredik.

 

Ma is létezik:

- Az "üzleti angyal" rendszer, ahol üzletben jártas személyek a befektetési ötelet megvalósítását pénzzel, kapcsolatrendszerrel és személyes tanácsokkal segítk, majd - remélhetőleg haszonnal - kiszállnaka már jól működő cégben;

- A kockázati tőketársaságok rendszere, amelyek tőkét esetleg infrastrukturális hátteret (inkubátorházak) biztosítanak az igéretesnek látszó, de az indulásnál pénzhiánnyal küszködő üzleti vállalkozások támogatására ahol a tőkét adó a vállakozás kezdetén előre meghatározott felktételek szerint a tőkét adó kivásárolható;

- Jogilag létezik a szindikátusi szerződések rendszere, ahol akár magánszemélyek is elláthatnak fenti szerepeket.

 

De olvasva a a leírást a keiretsu valami más akarna lenni (például féllegális rendszerelemek emlegetése), ami számomra azért meglepő, mert ahol egy Japán méretű rendszerben csak 5-6 tag van, ott biztos, hogy valami sántít (kivéve, ha ezek "központok", amik alapvetően csak a partnereket közvetítik, és ahová a pénzzel rendelkezők beléphetnek - de ez meg már megint másnak tűnik). Főleg, ha úgy tűnik, hogy a leírás szerint a fő funkció hol a tőke biztosítása, hol tanácsadás, hol meg kapcsolatrendszeri háttér, stb.

 

Mi is amiben ez különbözik már szokásos rendszerektől, ami elkülöníti ezekltől? A féllegális háttér? Mert - "az össznépi pilotajátékok hazájában" - attól mentsen minket az ég...

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.07.17 0 0 8
Igen, csak azoknak még megvan a kisujja :)
Előzmény: Radix (7)
Radix Creative Commons License 2006.07.17 0 0 7
Az angel investorok nem valami hasonlók?
http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_investor
gsmcoder Creative Commons License 2006.07.17 0 0 6
A dotcom vezető cégei keiretsu hálózat által tulajdonoltak. Egymást segítették az induláskor (pl. Yahoo ingyen listázta a Netscapet, a Netscape What's New-ja pedig az amazon.com-ot). A fő befektetők ugyan azok az emberek voltak.
Előzmény: gsmcoder (5)
gsmcoder Creative Commons License 2006.07.17 0 0 5

Inkább úgy fogalmaznék:

 

Kis számú (tőke hiány miatt) ügyeskedő, gyenge kis-közép vállalkozások, vagy erős tőke és kapcsolatrendszerrel támogatott és ellenőrzött (nevezhetjük maffiának is de a szó "jó" értelmében) gazdasági fellendülés--> Japánban az lett  belőle.

Mindegyik megköveteli hogy egymást feltétel nélkül támogatja, becsületes és werős kézzel leszámol az ellenséggel (ami nem feltétlenül kell hogy vérrontás legyen).

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (4)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.07.17 0 0 4
Legyen-e ott a maffia a kisvállalkozásokban is? Most ez a kérdés akkor?
Előzmény: gsmcoder (3)
gsmcoder Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3

A keiretsu többségi tulajdonra törekszik a tulajdonolt cégekben, vagy erős igazgatói posztott kér. Aki így nem képes kiszúrni a számlajátékot az bukjon is meg.

A rendszerhez feltétlenül tartozik egy hatalmi ágazat is, általában féllegális (Japánban a jakuza,latin országokan a maffia). Szvsz a csalás, hűtlenkedés keményen megtirlandó!

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2
Szerintem az a fő baj hogy az egész gazdaság csalásra épül, így aki bedob kívülállóként pénzt egy vállalkozásba, az ki van téve a számlajátéknak is. Ha pedig perelni akar, akkor csak nagyon soká hoznak valami betarthatatlan határozatot.
Úgyhogy szerintem a mi isztánunkban ennek sincs létjogosultsága.
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 1
nullazast es a viccet felreteve, eppen ma agyaltam azon, hogy a munkahelyi kapcsolatrendszert felhasznalva hogyan lehetne beinditani egy IT szolgaltato vallakozast.
szoval kivancsian varom a topik fejlemenyeit.

udv
Előzmény: gsmcoder (-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 0
0 :)
Előzmény: gsmcoder (-)
gsmcoder Creative Commons License 2006.07.16 0 0 topiknyitó
Amikor egy vállakozás indul a tőke előteremtése általában az alábbiak szerint zajlik: személyes vagyon felhasználása, családi vagyon felhasználása, baráti kölcsön, kisösszegű bankhitel vagy legvégső estben uzsorahitel. Több milliós bankhitelre, vagy részvénykibocsátásra csak igazán nagy üzletek esetén van lehetőség és már nem éppen kezdő cégek lehetősége (megalapozott, bizonyított üzleti tervekkel). A keiretsu-nak nevezett befektetési, tulajdonlási rendszer a családi személyes vagyonon túl mutató, de a többmilliós és elérhetetlen bankhitelek, részvénykibocsátásoknál kisebb mértékű tőkekoncentráció. A keiretsu 1-2 milliótől akár száz milliós nagyságrending egyéni szakmai befektetőkből létrehozott tulajdonosi hálózat. A hálózat szakmai beleszólás mellett, iparági kapcsolatait (pl. előző munkahelyekről, vezetői posztokról) felhasználva induló vállalkozásokat segít, busás haszon reményéban, hatalmas kockázatt mellett. A kockázatott a terület szakmai ismeretével valamint egyszerre több tulajdonolt vállakozás egymást segítő összehangolásával, szinergiájával igyekszik csökkenteni. pl. a szállító cégben szerzett tulajdonrész segítségével olcsóban szállít a most induló kereskedelmi vállakozásaiknak, stb. Japán gazdaságot jelenleg 6 fő keiretsu uralja, amely azután további keiretsukra oszlik és így egy horizontálisan is összefonódó erős szakmai és magán írányítású vállalatbirodalom létrejöttéhez vezet. Ez tulajdonképp a régi sogun rendszer fennmaradása a 21. században. Szóval, létezi ehhez hasonló (nyilván nem publikus) szerveződés Magyarországon, jó ötlet ilyett létrehozni (pl. több. tag 1-10 milliós kockázati tőkével befektet olyan helyekre amiket szakmailag ismernek ill. kapcsolatuk van. A kockázatott a befektetések egymás segítésével és magas hozzammal ellensúlyozzák.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!