Keresés

Részletes keresés

MyBaby Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5463
Mondjuk, ez az éjjeli kakilás érdekes. Emlékeim szerint szinte egyszersem kakilt be Hanka éjjel. Délutáni alvásnál előfordul, de valószínüleg ébredéskor (ezért ébred fel) kakil be , mert mindig friss a termék. Nem aludt még soha kakis fenékkel.
Napközben egy darabig elvan vele, de nyugtalan lesz és értésemre adja, ha nem érezném a "malájtigrisszagot".
neglom Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5462
Akkor mi minden trükk nélkül jól haladunk, Beni kb. kéthós kora óta egyáltalán nem kakil éjjelente ;))
Egyébként amiket leírtál, azokat nagyon korainak tartom a 9-15 hós korban, szvsz ennyire érettek csak később lesznek. De nagyon köszi az összefoglalót! :)
Előzmény: Zsuzsa89 (5456)
tasha Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5461
ja, cumi. Nálunk nagyon rég csak alváshoz van, mindkét fiúnál. Martin az elmúlt hónapban magától elhagyta, max a kezében bögyörgeti, de a szájába nem veszi már. Örulök, hogy így alakult, végulis én szoktattam a cumira, hadd döntse el o akkor, mikortól nem kell neki. :)
Előzmény: tasha (5460)
tasha Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5460
Maximálisan egyetértek!!!!!!!

Zsuzsa, nálunk pl minden alábbi adott Martinnál, aki 2 és fel éves és mostanra jutottunk oda, hogy hajlandó ráulni a bilire, néha sikerul is bele valami. Szvsz a picikkel jövo nyáron boooven ráér a szoktatás, de még akkor sem biztos, h egybol menni fog kakira-pisire. De majd meglátod, minden gyerek más.
(és én lányoknál nagyon óvatos lennék a törlés tanításnál, szvsz még egy 3 éves is összekenheti magát és nem hiányzik egy also fertozés. Én ha csajszim lenne, magam törölném a popsiját még jó sokáig)

Shaish, milyen a lakás? Kész vagytok?
Készultok a szulinapra?

Betegeknek jobbulást!!
Előzmény: MyBaby (5455)
Fogár Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5459

sziasztok!

 

de sokat írtatok! :)

 

bili: én nem gondolkoztam még ezen...nyárra gondoltunk mi is, de majd meglátom milyen fogékony lesz erre Janka. Erőltetni nem akarom én sem. Kb shaish és Zsuzsa közt vagyok ezügyben félúton...sztem mindenképpen fontos,h tudjon önállóan járni, leülni, felállni...addig ezen sztem kár agyalnom...mert ha nmem bír felállni a biliről ott ette meg a fene.

 

cumi: nálunk nappal sem veszem el Jankától...nem cumizik sokat. Este azzal alzik el, de kb 5perc után kiesik a szájából. Beszédfejlődésben tuti gátolja őket sztem is.

Fog ügyben...sztem talán azért sem jó annyira a sok cumi,mert roncsolhatja a tejfogakat ha egész nap ott szopkodja. Janka szerencsére naponta 2-3x önállóan jelentkezik a fogkefével és megyünk fogat mosni...imádja. :)))

 

Beteg babáknak gyors jobbulást...én is megijedtem amikor Janka lázas volt (1x) bár akkor stresszesebb lettem amikor a kórházban szúrkodták...de sztem nem szabad kétségbe esni, elvégre azért vagyunk mi felnőttek,hmegoldást találjunk, ami főként józan ésszel megy csak

tracy71 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5458

... szívemből szóltál. Teljesen egyetértek veled.

 

Előzmény: MyBaby (5455)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5457

más:

 

betegség :((( gyors gyógyulást!

 

Ertalék - tényleg jó, hogy olyan sok helyre mentek... nálunk is tervben van (ismerjük meg hazánkat!), de szerintem majd csak nagyobb korban, a mostani élmények úgy sem maradnak meg túl sokáig, így elég évente mondjuk egy hosszabb, meg 1-2 párnapos pihenés, addig eltengődünk itthon :)

 

Ma is voltunk a zenebölcsi-szerű játszóházban, tök jó volt, Réka élvezte nagyon. múlt hétfőn voltunk ott ugyebár először, és most, ahogy beléptünk, Réka felismerte  a helyet, és úúúúgy, felderült az arca, majd kiugrott a babakocsiból :)

szóval egyértelmű, hogy tetszik neki :)

nekem meg az tetszik, hogy (max 8 főt fogadnak), és egy csomóan vettek bérletet, úgyhogy ugyanaz a társaság, legalább jobban lehet majd kötődni ezekhez a gyerekekhez (és anyjaikhoz :))

az éneklés-zenélés után most is gyurmáztunk közösen, most épp kiskertest játszottunk (mindenféle magvakat dugdostunk a gyurma-földbe)

most kivételesen nem a gyurmát akarta megenni a csajszim, hanem a magvakat, de azért jó volt :))

 

 

 

 

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5456

sziasztok... szobatisztaságra nevelés...

 

mindenkinek igaza van, aki nem sürgeti a dolgot, mert valóban, még nagyon picik ők, bőven ráérnek, erőltetni aztán egyáltalán nem szabad, és sok mindentől is függhet a dolog (pl. Shaish igazad van, kistesó előtt nem is kell belekezdeni)

 

én sem döntöttem még el, hogy mikor vágunk bele, mert előtte még elolvasok egy-két könyvet a témában. ha nagyon jelentős ellenérvbe nem botlok, akkor viszont nekiállunk hamarosan, mert engem a Suttogó (ebben is) totál meggyőzött.

 

akkor röviden összefoglalom amit itt olvastam (bocs, ha összevissza lesz):

 

Szobatisztaságra való érettség jelei:

- a gyerek legalább 2 órán keresztül szárad marad, vagy szárazon ébred nappali alvás után.

- széklete rendszeressé és kiszámíthatóvá válik

- arckifejezései, testtartása vagy szavai arra utalnak, hogy pisilni vagy kakilni készül

- már teljesíteni tud egyszerű utasításokat

- ki tud menni a fürdőszobába és segít, amikor vetkőztetik

- láthatólag kellemetlenül érzi magát, ha kakis a pelenkája, és szeretné, ha tisztába tennék

- szeretne ráülni a vécére vagy a bilire

- nagyfiús/nagylányos alsóneműt kér

 

Előzmények, mielőtt nekilátunk:

- megfigyelni pontosan a gyerek szokásait e téren, ivás, evés után mennyi idővel pisil, kakil, ébredés után ugyanez

- sűrűbben kell pelenkázni egy ideig, hogy biztosak legyünk a dologban, kontrolláljuk, hogy mikor mennyi ideig száraz

- wc szűkítő és fellépő szükséges (ne billegjen, ne tudja odacsípni, kezét lábát, fixen tudjn ülni)... bilit Suttogó nem ajánl, mert utána akkor biliről át kell szoktatni wc-re, plusz egy feladat

- sokat kell beszélni a wc-s dolgokról előtte (pl. most kakilsz, anyu elmegy pisilni, az is jó, ha előtte pisil a család, és látja a példát)  ha kisfiú nézi apukáját pisilés közben, akkor apuka is üljön rá a wc-re, mert úgy kell előbb megtanulnia pisilni a kisfiúnak... kislány, ha látja apukáját állva pisilni, akkor neki el kell magyarázni, hogy a kislányok máshogy pisilnek, de ha ragaszkodik hozzá, akkor meg kell neki engedni, hogy ő is állva pisiljen egyszer, majd rájön, hogy az nem jó, mert csupa pisi lesz a lába, meg a ruhája...

- lehet vele olyan könyvet, mesét nézegetni, amiben a wc-zésről van szó...

 

Csak akkor szabad elkezdeni, ha előreláthatólag nem lesz semmi zavaró a közeljövőben (pl kistesó, nyaralás, hosszabb utazás), mert nagyon fontos a rendszer, a napirendbe kell illeszteni a dolgot.

 

Szóval a módszer:

ébredés után rá kell ültetni a wc-re (csak néhány perc, max 5, akkor is ha pisil, akkor is, ha nem) közben lehet bele beszélgetni, egyáltalán nem a pisilésre kell koncentrálni. ha pisil, dícsérni, ha nem pisil, akkor nem kell mondani semmit, pelus, öltözés, reggeli. 

Ivás után kb 20 perccel szintén wc-re (fentiek szerint)

Fürdés előtt ugyanez.

(a mikor kérdés attól függ, hogy figyeltük meg a saját gyerekünket, ő mikor szokott pisilni-kakilni)

 

lényeges, hogy ne csak magát a pisilést-kakilást tanítsuk, hanem rögtön után kitörölni (lányoknak hátrafelé), és kezet mosni. rögtön az elején legyen ez szokásos!

 

nem kell siettetni a folyamatot, mindenkinek máskor sikerül, de következetesen egész nap többször kell próbálkozni. az a lényeg, hogy fel tudja ismerni az ingert, hogy rá tudjon jönni a  gyerek, hogy milyen érzés, ha pisilnie kell, hogy később már előre tudjon szólni, hogy kell neki.

 

Siker-Sorrend a szoktatásnál:

- kaki éjszaka

- kaki nappal

- pisi nappal

- pisi éjjel

 

mikor végeztünk a folyamattal?

- ha napközben egy teljes hétig száraz a pelus, akkor jöhet a bugyi/alsónadrág

- ha éjjel 2 héten keresztül száraz a pelus, akkor éjszakára is el lehet hagyni a pelust

 

miért könnyebb korábban, mint 2-3 éves kor között?

- mert a gyerek most még mindenáron a kedvünkben akar járni, több a motiváció, míg a dackorszak idején több lehet a probléma, sokkal tovább tarthat a szoktatási hercehurca.

 

dícséret- ajándékozás siker esetén:

- ha később kezdjük, akkor nagyobb szükség van trükkökre, ilyen pici korban még elég, ha megdícsérjük, és hogy elmondjuk neki, hogy nekünk milyen örömet okoz.

 

ha kudarc van (pl. ha nem sikerül wc-zni, vagy ha bepisil/bekekil a bugyiba), akkor nem szabad belőle nagy ügyet csinálni, elég annyi: "semmi baj, legközelebb sikerülni fog".

 

külön megemlíti a könyv még a problémákat, és a megoldásukat, de ezt most nem részletezem :)

 

húúú, látom, mennyit írtam

Bocsi lányok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MyBaby Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5455
sziasztok,

ámulva olvasalak titeket , csak hozzá szólni még nem volt időm.
most én is kifejteném a véleményemet.
Cumi: mindenkinek vannak negatív élményei vagy a cumizásról, vagy az újszopásról. Nekem az utóbbiról. Barátnőm kislánya a napokban lesz 6 éves és még mindig szopja az ujját. Férjem testvére is nagyon sokáig ujjszopós volt. Mind a kettőnek botrányosan állnak a fogai, persze erre is vannak elméletek, miszerint semmi köze a fogállásnak a cumihoz+ujjszopáshoz.....hááááát én szerintem van köze. Nyílván egy genetikai háttér is szükségeltetik az előreharapáshoz.
Sem én sem a férjem nem éltünk "nyammogószereken" gyerekként.
Én azért adtam cumit, hogy véletlenül se kezdje el szopni az ujját. De hozzáteszem, hogy mindig a korának megfelelő cumit vettem neki az Aventtől.

Hanka amúgy kezdetektől fogva nyugiguminak használja. Altatásnál és akkor amikor fáradt, jól jön. Sírásnál hamar meglehetett vele nyugtatni. (cicivel is, de hát ugye az már kiesett)
Én is elvettem az utóbbi időben tőle, napközben nincs elől. Ugyanis már magának beteszi ha megtalálja és kedve van gumizni. De nem keresi, simán elvan nélküle.
A beszéd kialakulását egyértelműen gátolja, hiszen cumival nem beszél.
De nem akarok időpontokat kitűzni, hogy mikortól veszem el teljesen. Majd.

Bilireszoktatás.

Bár a gyerekem ma-holnap 1 éves lesz, mégis azt gondolom, hogy nagyon " pici" baba.
4-5 hónapja csak feküdni tudott és anyatejen élt.
Jelenleg még nem beszél és nem jár. Szóval én azt gondolom, hogy 2 éves kor előtt nem várom el tőle a bilizést.
Egyáltalán nem akarok elvárni tőle többet mint amennyit lehet. Úgyis mindenhol meg kell majd felelnie az életben, ahol követelni fognak tőle.
Nálam ráér, legyen meg minden kornak a szépsége. Én nem akarok spórolni a pelenkán, használjuk ameddig kell.
Nyílván nem ebben fogom kézben vinni érettségizni.
Majd megy a saját lábán, pelenka nélkül.


Samu mama: Hanka evése:
tegnap:
240ml tápszer, 1 üveg bébikaja, 1 yoghurt, 2 danonino, 240ml táp.
+víz napközben+gyümölcslé
Szerintem baromi kevés, de hát elvan.
Derékfájásra jobbulást! Néha én is bekrepálok a kisasszonytól...

valaki letőltötte már a kreatív baba távoktatást?

Shaish, Pest környékére költöztetek?
Drukk a kisponttnak! várom a holnapi híreket.
Számomra hihetelen, hogy Csabi miket produkál...

Ertal, jó kis kirándulás lehetett. Peti cuki!

Beteg babák gyógyuljanak!
kismica Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5454

Sziasztok kedveseim :) Olvasni olvasok ám, csak írni valóm van kevés: kis családi fennforgás, még-mindig-nem-költözés (kb. április)...

 

Matyica megirigyelhette Csabit, mert a meglévő 8 mellé mégiscsak 8 új fogat növeszt, miért is aprózná el :))) Szókincs elég érdekes: kár (madár), ba (busz), kér (kér :)), mama (csak ha valami baj van: éhes, álmos, elesett), papagáj (!!!). Hangutánzás: tik-tak, kip-kop, pápá

 

puszi, kismic

Samu mama Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5453
Ertal, szép helyen voltatok! Jó Peti ágya :)

Shaish, gyere holnap hírekkel, ha tudsz!

Én éppen megint derékfájással küzdök, tök jól használt a tapaszkám, erre éjjel megint úgy másztam be Csibedléért az ágyba, hogy megmakkant valamim. Szerdán elmegyek dokihoz, ha van hely, majd meglássuk. De ez teljesen kihat a kedvemre meg a napomra is, tök ramaty vagyok :F
Samu mama Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5452
:(( Teljesen megértelek. De nem vagy sz@r anya!!! Sőt.
Előzmény: Gyáva Nyúl (5445)
shaish Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5451

Sziasztok,

 

Ertal, hűű, nagyon klassz helyen voltatok:)), kis országjárók:).

 

Szobatisztaság: hát én még nem is tudom mikor kezdem el, sztem amikor már képesnek tartom rá a fiamat:). Ennek a korai rátrenírozásnak abszolút nem vagyok a híve. 3 éves korára legyen szobatiszta és kész:). Kistesó miatt, ha el is kezdjük nyáron, ősszel lehet h borul minden....de bőven ráér 2.5évesen is elkezdeni (az a köv nyár ugye...) majd meglátjuk melyik gyerkőc hogyan alakuk e téren.

 

Nyúl, én nem vagyok nagyon bepánikolós, de a gyerekért azért tudok aggódni rendesen....gyors jobbulást Ádámnak!

Mondjuk eddig szerencsére nem is adott ilyesmire okot Csabi, meg a másik lakásban könnyen is voltam, pár perc a doki...itt nem...

Remélem nem sokat betegeskednek a gyerkőcök!!

 

Borcsi, mi is jól vagyunk, vagyis én olyan kisterhesen, de hát ez van:)) nem vészes. Holnap megyünk dokihoz, nagyon várom h láthassam a kis pöttyömet.

 

Szép napot Mindenkinek!

Caitlin Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5450
kitatas :) nekem speciel az segit sokat, h a doki elerhetosegei, rendelesi ideje, a gysurgossegi/ugyelet telszamai kint vannak a falon, a telefonomban...
Előzmény: borcsi555 (5449)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5449
Aha, igazad van, én is erre próbáltam koncentrálni. vsz a terhesség még rátett egy lapáttal az érzelmek kavalkádján. Amúgy a 4-ik lázas napon ( 40körülit mértem) készültem ki, addig tartottam a frontot egyedül, apa vidéken kb egy hétig.. az volt a aj, hogy nem tudtam, mi baja. senki nem tudta, mi baja. Csak nézett rám lázas szemekkel, én meg úgy éreztem, hogy kevés vagyok egyedül. Ezt az érzést ezelőtt nem ismertem. Tudom, hogy lesznek még csúnyább dolgok is, vsz folyamatosan edződünk és könnyebben vesszük majd az akadályokat.
Előzmény: Caitlin (5448)
Caitlin Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5448
az elso bepanikolas meg a nem-panikolosoknal is boven elofordul. amikor elkezdenel idegbajozni par masodpercre tedd le a gyerkocot (igen, tudom, h sir es elesett) es gondolj bele, h neki csak te vagy akibol erot merithet, akire tamaszkodhat. es gondolj abba is bele, h ok - most meg vegulis panikolhatsz, emrt nem erti, max. erzi. de mihez kezdesz majd egy 5evessel amikor jon haza es omlik belole a ver. ha akkor is meg panikolsz csak artahatsz a gyereknek. ha elkepzeled a tobb sebbol verzo, torott karu gyereket egy kis laz rogton nem olyan nagy cucc..... :)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5447
Sziasztok! Buli jó lett, bár ismét murphy jeleskedett, mikor ne aludjon a gyermek du, hát akkor, ha egy sereg vendéget várunk és nem a nyavajgós , fáradt Noját pátyolgatnánk:)) Csokitortából somlói sikeredett, de isteni lett.
Ertal, örülök, hogy jó lett a kórusbuli, képeken is látszik. Tasiddal mi légyen?
Biliztetés: nekem első gyermek, de kicsit már utánanéztem a kérdésnek. Pl. távol keleten 9 hós kortól biliztetnek, eu-ban ez is jóval később jellemző, mint minden más.
Régen ugye itt sem az volt, hogy 3 évesen még pelusba trotty, de hát ne jöjjünk a régenekkel:) Én tuti elkezdem nyáron a leánnyal, persze erőszakoskodni nem fogok.
Gynyúl:nagyon sajnálom Ádámot! Én aztán tudom, milyen a lázas gyerekkel a kezemben sírva pánikolás. Ha vki tud ellenszert, ki vele:) Azt is utálom, mikor a beteg gyereket viszik társaságba (letagadják, hogy beteg), mert anyuci unatkozik otthon és vágyik a közösségbe. Férjem tesója ilyen pl..ők fertőzték meg előszőr Noémit. Még csak 6 hós volt, tüsszögtek ,köhögtek a fejére.
Mi jól vagyunk, Shaish és ti??
Ádámnak jobbulást!!!!
ertal Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5446

Monyesz:

 

Ádám gyógyuljon!!! Betegen munkába járni - azért valami határnak kellene lennie, lázas betegséggel tényleg nem volna szabad se útitársakat, se kollégákat fertôzni :-(

Fázunk = láz fel, melegünk van = láz le - nem logikus, de célszerû megjegyezni (nekem ertal mondta, sose tudtam).

 

Gyereket kitartani az ablakon, ha jön az áldás: én egy olasz kisvároskát képzeltem el, még az utána következô veszekedést is hallani véltem :-)))

 

Hétvége: lovak is voltak, de azokat nem fényképeztük ezúttal annyira.

1. Útban a szürke marhák (és bivalyok) felé

2. Perspektíva

3. Reggelinél

4. Luxusszállás: kétágyas szobában öten, a nagyoknak matrac+hálózsák, de ehhez az éjjeliszekrényeket elôbb ki kellett tennünk a folyosóra, Petinek barkácsolás

 

 

 

 

 

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5445
sziasztok.
megint beteg az Ádám. :(( ez most nagyon durva vírus, a nagyanyja hozta haza egy ismerősétől, akivel együtt ingáznak Pestre. (randa dolgokat gondolok azokról, akik betegen munkába mennek és jól végigfertőzik a vonatot meg a munkatársakat, még akkor is, ha tudom, h sokan az állásukkal játszanak, ha beteget jelentenek.) Az anyám pénteken lázasodott be nagyon, az Ádám tegnap még csak kicsit, de ma du. már 39,8-at mértem (levonás előtt). és csak sírt azzal az elhaló, keserves sírással... aztán később totál bepánikoltam, mert elkezdett reszketni, pedig akkor "csak" 38,7 volt. szerencsére olyan a dokink, h fel tudtam hívni vas. este háromnegyed 10-kor, mondta, h higgadjak le, ez csak annyit jelent, h most megy fel a láza. és tényleg, mire a telefont leraktam, már 39,4 volt. ez nagyon ijesztő... és szörnyű volt, ahogy remegett a karomban. és persze én meg annyira sz@r anya vagyok, h ahelyett, h megnyugtattam volna, én is kiborultam. ezen sürgősen változtatnom kell, mert így nagyon nem lesz jó. nálatok, valakinél nincs ilyen gond? ha valami baja van a gyerkőcnek, ti hogyan maradtok látszólag nyugodtak? bár gondolom, ez nagyrészt alkati kérdés, én meg mindig ilyen idegbeteg voltam. na mindegy. még most is meleg szegénykém, de már nem annyira.

Caitlin Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5444
a nagy vizen tul van egy ilyen mozgalom - konkretan arra alapoz, h a gyerkoc arcan latszik, h o most valamit alkotni fog. es ilyenkor kell csak alarakni bilit, kilogatni az ablakon (konkretan ott kertes haz volt, de lelki szemeim elott felremlett egy lakotelep es majd bepisiltem a rohogestol :)). szoval lehet, h ezt a vonulatot is otvozte a konyv.
Előzmény: Allia (5441)
ertal Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5443

Sziasztok!

Klassz hétvégénk volt: 2 napot töltöttünk Kerekegyháza mellett egy lovastanyán (kórustábor).

 

A hintát épp hirdették a Cora-ban.

 

Szobatisztaság:

Nyáron jobb szoktatni, hisz a pelusban azt sem nagyon tudják, mi történik. Sok dicséret kell és türelem. Mi éjjelre adtunk bugyipelust. És ne higyjétek, hogy elöbb a kakilás megy, aztán a pisilés: Kinga pisire már szobatiszta volt, de rendszeresen bugyiba kakilt.

tracy71 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5442

Nálunk kétszer van kakaügy (legjobb esetben).

Az első délelőtt, reggeli tejcsi után peluscsere, öltözés, játszás. És akkor kaka. Én is próbáltam, hogy egy kicsit kihúzom a játékkal az időt, de akkor ő is rákontráz. Hát ennyi. A délutáni alvás idején hozza újabb "termését". A tisztára szokatást mi is nyárra tervezzük. Akkor lehet a kertben szaladgálni, puccérkodni. Hátha segítene a pelus elhagyásban. De erőltetni nem fogom.

 

 

Shaish: Gratula az új lakáshoz!!!! Remélem minden szegletét felavattátok! És hogy van a kis pocilakótok?

 

Borcsi: Jól vagytok?

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
Allia Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5441
Bocsánat, hogy beleszólok, nem szokásom, de ez a 9-15 hó közötti szobatisztasági kezdés azért eléggé meredek (nem olvastad vagy írtad félre???). Van egy 4 éves fiam, egy 4 éves keresztlányom, és az ő 6 éves bátyja a közvetlen közelemben (meg a saját 4 hós lányom, de az nem aktuális a téma szempontjából), szóval azt hiszem van tapasztalatom a szobatisztaság terén.

Nem szabad erőltetni a szobatisztaságot. Egy éves kor alatt semmiképpen. Általában 2-3 éves koruk között érnek meg arra, hogy maguktól elhagyják a pelenkát, akár rögtön éjszakára is, akár azt csak 6-9 hónappal később. Nem fognak pelenkában érettségizni. :-))) Ha türelmmel megvárjátok, hogy ők maguk kérjenek bugyit, kisgatyát, akkor nekik is sikerélmény lesz. És annak sem vagyok híve, hogy bili-ajándékot kapjon a gyerek (tiszta pelus, bilibe végzett dolgok -> ajándék [apró játék, kinder csoki, stb.]) Megdícsérni természetesen kell, lehet eleinte, a pozitív megerősítés fontos minden téren.
Előzmény: Zsuzsa89 (5439)
neglom Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5440
Engem érdekelne a módszer, de pár szóban le tudnád írni itt? Nagyvonalakban?
Köszi!
Előzmény: Zsuzsa89 (5439)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5439

Kakiról jut eszembe...

Szobatisztaságra nevelés!

Gondoltam utánaolvasok a témának, mert úgy terveztem, hogy nyáron ezt is megoldjuk Rékával...  Elolvastam a  Suttogó ide vonatkozó fejezetét. Eszerint 9 és 15 hónapos kor között a legjobb elkezdeni a szoktatást. Úgyhogy majdhogynem le vagyunk maradva... A módszer, amit leírt, elég humánus és logikus, ha érdekel valakit dumálhatunk róla bővebben is... Ti hogy tervezitek?

Ertal, Monyesz, van valami okosság (korábbról), amit esetleg meg tudtok osztani velünk? :))

 

Samu mama Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5438
Akkor éljen a nyugis Noja!!! :))) Tegnap eszembe jutott a kanálharc :))) Egyébként Sári tegnap volt olyan, mint a kis Gekkólány, egyszerűen ötig nem volt hajlandó elaludni, bár reggel rekordot döntött, fél hétig aludt, biztos ez is benne volt a pakliban. Szülinapi parti milyen lett?

Zsuzsa: jó volt a kaki-sztori! :DDDD
Előzmény: borcsi555 (5437)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5437
Köszi:)
Hintaügy megoldódott?
Cumiról: vannak szülők, akik szegény gyerektől várják, hogy magától monnyon le a cumiról, mert ők félnek elvenni tőle. Ilyenkor ált. az történik, hogy amikor suliba megy már tényleg cikisnek érzi és akkor tényleg leszokik.
Szóval én is azt tűztem ki célul, hogy 1 éves korára már eszébe sem fog jutni az a gumibumszli. A nem beszéléssel és a helytelen beszéddel is tuti összefügg és amúgy is, hogy néz ki egy beszélő ember cumival a szájában.
Smami, képek klasszak! Noja szerencsére megjavult, tegnap angyali arcát mutatta apjának, aki le sem hitte, hogy ez a gyerek hisztizni is tud.
Ma szülinapi partit tartunk, készülök tegnap óta.
további jó hétvégét!
Előzmény: toria78 (5436)
toria78 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5436
Ami elmaradt tegnap...Nojkának boldog hohohohófordulót!
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5435
Én a Játékszigetben vettem a Borárosnál... 1800 ft.
Előzmény: Fogár (5433)
neglom Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5434
http://www.regiojatek.hu/

XI. ker. Nándorfejérvári út, mi ~1600 Ft körül vettük itt.
Előzmény: Fogár (5433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!