Keresés

Részletes keresés

Samu mama Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5452
:(( Teljesen megértelek. De nem vagy sz@r anya!!! Sőt.
Előzmény: Gyáva Nyúl (5445)
shaish Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5451

Sziasztok,

 

Ertal, hűű, nagyon klassz helyen voltatok:)), kis országjárók:).

 

Szobatisztaság: hát én még nem is tudom mikor kezdem el, sztem amikor már képesnek tartom rá a fiamat:). Ennek a korai rátrenírozásnak abszolút nem vagyok a híve. 3 éves korára legyen szobatiszta és kész:). Kistesó miatt, ha el is kezdjük nyáron, ősszel lehet h borul minden....de bőven ráér 2.5évesen is elkezdeni (az a köv nyár ugye...) majd meglátjuk melyik gyerkőc hogyan alakuk e téren.

 

Nyúl, én nem vagyok nagyon bepánikolós, de a gyerekért azért tudok aggódni rendesen....gyors jobbulást Ádámnak!

Mondjuk eddig szerencsére nem is adott ilyesmire okot Csabi, meg a másik lakásban könnyen is voltam, pár perc a doki...itt nem...

Remélem nem sokat betegeskednek a gyerkőcök!!

 

Borcsi, mi is jól vagyunk, vagyis én olyan kisterhesen, de hát ez van:)) nem vészes. Holnap megyünk dokihoz, nagyon várom h láthassam a kis pöttyömet.

 

Szép napot Mindenkinek!

Caitlin Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5450
kitatas :) nekem speciel az segit sokat, h a doki elerhetosegei, rendelesi ideje, a gysurgossegi/ugyelet telszamai kint vannak a falon, a telefonomban...
Előzmény: borcsi555 (5449)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5449
Aha, igazad van, én is erre próbáltam koncentrálni. vsz a terhesség még rátett egy lapáttal az érzelmek kavalkádján. Amúgy a 4-ik lázas napon ( 40körülit mértem) készültem ki, addig tartottam a frontot egyedül, apa vidéken kb egy hétig.. az volt a aj, hogy nem tudtam, mi baja. senki nem tudta, mi baja. Csak nézett rám lázas szemekkel, én meg úgy éreztem, hogy kevés vagyok egyedül. Ezt az érzést ezelőtt nem ismertem. Tudom, hogy lesznek még csúnyább dolgok is, vsz folyamatosan edződünk és könnyebben vesszük majd az akadályokat.
Előzmény: Caitlin (5448)
Caitlin Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5448
az elso bepanikolas meg a nem-panikolosoknal is boven elofordul. amikor elkezdenel idegbajozni par masodpercre tedd le a gyerkocot (igen, tudom, h sir es elesett) es gondolj bele, h neki csak te vagy akibol erot merithet, akire tamaszkodhat. es gondolj abba is bele, h ok - most meg vegulis panikolhatsz, emrt nem erti, max. erzi. de mihez kezdesz majd egy 5evessel amikor jon haza es omlik belole a ver. ha akkor is meg panikolsz csak artahatsz a gyereknek. ha elkepzeled a tobb sebbol verzo, torott karu gyereket egy kis laz rogton nem olyan nagy cucc..... :)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5447
Sziasztok! Buli jó lett, bár ismét murphy jeleskedett, mikor ne aludjon a gyermek du, hát akkor, ha egy sereg vendéget várunk és nem a nyavajgós , fáradt Noját pátyolgatnánk:)) Csokitortából somlói sikeredett, de isteni lett.
Ertal, örülök, hogy jó lett a kórusbuli, képeken is látszik. Tasiddal mi légyen?
Biliztetés: nekem első gyermek, de kicsit már utánanéztem a kérdésnek. Pl. távol keleten 9 hós kortól biliztetnek, eu-ban ez is jóval később jellemző, mint minden más.
Régen ugye itt sem az volt, hogy 3 évesen még pelusba trotty, de hát ne jöjjünk a régenekkel:) Én tuti elkezdem nyáron a leánnyal, persze erőszakoskodni nem fogok.
Gynyúl:nagyon sajnálom Ádámot! Én aztán tudom, milyen a lázas gyerekkel a kezemben sírva pánikolás. Ha vki tud ellenszert, ki vele:) Azt is utálom, mikor a beteg gyereket viszik társaságba (letagadják, hogy beteg), mert anyuci unatkozik otthon és vágyik a közösségbe. Férjem tesója ilyen pl..ők fertőzték meg előszőr Noémit. Még csak 6 hós volt, tüsszögtek ,köhögtek a fejére.
Mi jól vagyunk, Shaish és ti??
Ádámnak jobbulást!!!!
ertal Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5446

Monyesz:

 

Ádám gyógyuljon!!! Betegen munkába járni - azért valami határnak kellene lennie, lázas betegséggel tényleg nem volna szabad se útitársakat, se kollégákat fertôzni :-(

Fázunk = láz fel, melegünk van = láz le - nem logikus, de célszerû megjegyezni (nekem ertal mondta, sose tudtam).

 

Gyereket kitartani az ablakon, ha jön az áldás: én egy olasz kisvároskát képzeltem el, még az utána következô veszekedést is hallani véltem :-)))

 

Hétvége: lovak is voltak, de azokat nem fényképeztük ezúttal annyira.

1. Útban a szürke marhák (és bivalyok) felé

2. Perspektíva

3. Reggelinél

4. Luxusszállás: kétágyas szobában öten, a nagyoknak matrac+hálózsák, de ehhez az éjjeliszekrényeket elôbb ki kellett tennünk a folyosóra, Petinek barkácsolás

 

 

 

 

 

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5445
sziasztok.
megint beteg az Ádám. :(( ez most nagyon durva vírus, a nagyanyja hozta haza egy ismerősétől, akivel együtt ingáznak Pestre. (randa dolgokat gondolok azokról, akik betegen munkába mennek és jól végigfertőzik a vonatot meg a munkatársakat, még akkor is, ha tudom, h sokan az állásukkal játszanak, ha beteget jelentenek.) Az anyám pénteken lázasodott be nagyon, az Ádám tegnap még csak kicsit, de ma du. már 39,8-at mértem (levonás előtt). és csak sírt azzal az elhaló, keserves sírással... aztán később totál bepánikoltam, mert elkezdett reszketni, pedig akkor "csak" 38,7 volt. szerencsére olyan a dokink, h fel tudtam hívni vas. este háromnegyed 10-kor, mondta, h higgadjak le, ez csak annyit jelent, h most megy fel a láza. és tényleg, mire a telefont leraktam, már 39,4 volt. ez nagyon ijesztő... és szörnyű volt, ahogy remegett a karomban. és persze én meg annyira sz@r anya vagyok, h ahelyett, h megnyugtattam volna, én is kiborultam. ezen sürgősen változtatnom kell, mert így nagyon nem lesz jó. nálatok, valakinél nincs ilyen gond? ha valami baja van a gyerkőcnek, ti hogyan maradtok látszólag nyugodtak? bár gondolom, ez nagyrészt alkati kérdés, én meg mindig ilyen idegbeteg voltam. na mindegy. még most is meleg szegénykém, de már nem annyira.

Caitlin Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5444
a nagy vizen tul van egy ilyen mozgalom - konkretan arra alapoz, h a gyerkoc arcan latszik, h o most valamit alkotni fog. es ilyenkor kell csak alarakni bilit, kilogatni az ablakon (konkretan ott kertes haz volt, de lelki szemeim elott felremlett egy lakotelep es majd bepisiltem a rohogestol :)). szoval lehet, h ezt a vonulatot is otvozte a konyv.
Előzmény: Allia (5441)
ertal Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5443

Sziasztok!

Klassz hétvégénk volt: 2 napot töltöttünk Kerekegyháza mellett egy lovastanyán (kórustábor).

 

A hintát épp hirdették a Cora-ban.

 

Szobatisztaság:

Nyáron jobb szoktatni, hisz a pelusban azt sem nagyon tudják, mi történik. Sok dicséret kell és türelem. Mi éjjelre adtunk bugyipelust. És ne higyjétek, hogy elöbb a kakilás megy, aztán a pisilés: Kinga pisire már szobatiszta volt, de rendszeresen bugyiba kakilt.

tracy71 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5442

Nálunk kétszer van kakaügy (legjobb esetben).

Az első délelőtt, reggeli tejcsi után peluscsere, öltözés, játszás. És akkor kaka. Én is próbáltam, hogy egy kicsit kihúzom a játékkal az időt, de akkor ő is rákontráz. Hát ennyi. A délutáni alvás idején hozza újabb "termését". A tisztára szokatást mi is nyárra tervezzük. Akkor lehet a kertben szaladgálni, puccérkodni. Hátha segítene a pelus elhagyásban. De erőltetni nem fogom.

 

 

Shaish: Gratula az új lakáshoz!!!! Remélem minden szegletét felavattátok! És hogy van a kis pocilakótok?

 

Borcsi: Jól vagytok?

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
Allia Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5441
Bocsánat, hogy beleszólok, nem szokásom, de ez a 9-15 hó közötti szobatisztasági kezdés azért eléggé meredek (nem olvastad vagy írtad félre???). Van egy 4 éves fiam, egy 4 éves keresztlányom, és az ő 6 éves bátyja a közvetlen közelemben (meg a saját 4 hós lányom, de az nem aktuális a téma szempontjából), szóval azt hiszem van tapasztalatom a szobatisztaság terén.

Nem szabad erőltetni a szobatisztaságot. Egy éves kor alatt semmiképpen. Általában 2-3 éves koruk között érnek meg arra, hogy maguktól elhagyják a pelenkát, akár rögtön éjszakára is, akár azt csak 6-9 hónappal később. Nem fognak pelenkában érettségizni. :-))) Ha türelmmel megvárjátok, hogy ők maguk kérjenek bugyit, kisgatyát, akkor nekik is sikerélmény lesz. És annak sem vagyok híve, hogy bili-ajándékot kapjon a gyerek (tiszta pelus, bilibe végzett dolgok -> ajándék [apró játék, kinder csoki, stb.]) Megdícsérni természetesen kell, lehet eleinte, a pozitív megerősítés fontos minden téren.
Előzmény: Zsuzsa89 (5439)
neglom Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5440
Engem érdekelne a módszer, de pár szóban le tudnád írni itt? Nagyvonalakban?
Köszi!
Előzmény: Zsuzsa89 (5439)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5439

Kakiról jut eszembe...

Szobatisztaságra nevelés!

Gondoltam utánaolvasok a témának, mert úgy terveztem, hogy nyáron ezt is megoldjuk Rékával...  Elolvastam a  Suttogó ide vonatkozó fejezetét. Eszerint 9 és 15 hónapos kor között a legjobb elkezdeni a szoktatást. Úgyhogy majdhogynem le vagyunk maradva... A módszer, amit leírt, elég humánus és logikus, ha érdekel valakit dumálhatunk róla bővebben is... Ti hogy tervezitek?

Ertal, Monyesz, van valami okosság (korábbról), amit esetleg meg tudtok osztani velünk? :))

 

Samu mama Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5438
Akkor éljen a nyugis Noja!!! :))) Tegnap eszembe jutott a kanálharc :))) Egyébként Sári tegnap volt olyan, mint a kis Gekkólány, egyszerűen ötig nem volt hajlandó elaludni, bár reggel rekordot döntött, fél hétig aludt, biztos ez is benne volt a pakliban. Szülinapi parti milyen lett?

Zsuzsa: jó volt a kaki-sztori! :DDDD
Előzmény: borcsi555 (5437)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5437
Köszi:)
Hintaügy megoldódott?
Cumiról: vannak szülők, akik szegény gyerektől várják, hogy magától monnyon le a cumiról, mert ők félnek elvenni tőle. Ilyenkor ált. az történik, hogy amikor suliba megy már tényleg cikisnek érzi és akkor tényleg leszokik.
Szóval én is azt tűztem ki célul, hogy 1 éves korára már eszébe sem fog jutni az a gumibumszli. A nem beszéléssel és a helytelen beszéddel is tuti összefügg és amúgy is, hogy néz ki egy beszélő ember cumival a szájában.
Smami, képek klasszak! Noja szerencsére megjavult, tegnap angyali arcát mutatta apjának, aki le sem hitte, hogy ez a gyerek hisztizni is tud.
Ma szülinapi partit tartunk, készülök tegnap óta.
további jó hétvégét!
Előzmény: toria78 (5436)
toria78 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5436
Ami elmaradt tegnap...Nojkának boldog hohohohófordulót!
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5435
Én a Játékszigetben vettem a Borárosnál... 1800 ft.
Előzmény: Fogár (5433)
neglom Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5434
http://www.regiojatek.hu/

XI. ker. Nándorfejérvári út, mi ~1600 Ft körül vettük itt.
Előzmény: Fogár (5433)
Fogár Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5433

sziasztok!

 

SOS...tudna vk olyan helyet mondani ahol ezt a középen dudával ellátott műanyag hintát be lehet szerezni ma v holnap?

ajándékba lenne....csak egész héten elfelejtettem megkérdezni

toria78 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5432
A képeket majd meglesem!!! A cumi elvétele óta ráadásul sokkal jobban alszik, korábban 7-ből 5x fel kellett hozzá kelni 5-6körül reggel, most pedig nem. Csak hogy megint a vásott kölykökre utaljak, Tánya mondta, h a cumizás nem hagyja megnyugodni a gyereket fizikailag, mert ugye szopizza. Most, hogy nincs cumival cumizás, nem is ébred arra, hogy nincs mit cumizni, vagy hogy rosszat álmodna. (nagy kijelentések így 3 nap után, ugye? :-))) Nagyon rettegtem egyébként az elvételtől (már az odaadáson is), mert tesóm lánya 5 évesen cumizott, kb egy óra együttlét után már hajlandó volt pár szót szólni (tehát sokáig azt sem tudtam, milyen a hangja), szóval hihetetlenül zárkózott volt, amit én a cuminak is tudok be, mert ugye akkor nem tud beszélni a gyerek....
Előzmény: borcsi555 (5430)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5431
Tudna vki adni tár jelszókat, már megint elvesztettem.
Előzmény: Samu mama (5429)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5430
Nincs mit, tényleg nagyon jó volt! Gyertek máskor is! Ertal, itthagytad a pelenkázó tasidat!
Sárimami, te meg vagy fél kiló pogit meg még vmit.
Peti egy igazi férfi, Sári meg egy házitündér. Felseperte az egész konyhát!
Képzeljétek azután sem aludt ez a rosszcsont, nemrég fektettem le. Ilyen nyűgös napunk hónapok óta nem volt..nem tudom miért fesztiválozott a kisasszony:)
Zsuzsa, ez a kakiszertartás sztori ngyon tetszett, nálunk nincs ilyen, mivel napi többször is van és összevissza.
Janka ügyi!!!
Toria, köszi a cumis összefoglalót, pár hét múlva elkezdem én is.
Előzmény: Samu mama (5429)
Samu mama Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5429
Hahó mindenkinek!

Borcsi, szuper volt a minitali, köszi még egyszer mindent, Sári hiperül érezte magát, 2 (!) órát aludt utána, akkor is mi keltettük fel :-). Képeket most töltöm a tárra.

Szép hétvégét!!!!
Fogár Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5428

képzeljétek, Janka egyre ügyibb :)

 

ma már úgy is ment,h elindult, megáltt, elindult :)

persze mindent ösztönzésre :)---de ma 1x önállóan odament apjához, aki a földön játszott a játékaival :)

 

éppen nézem a szállásokat Zalakarosra...vsz Húsvét előtt megyünk oda pár napot...Jankával. Kis családi relax...bár még messze van nagyon, de nagyon várom.

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5427

http://www.arzuhanas.com/T%E9literm%E9kek-Kat882/szuperj__baba_bob_snowstar___babasz_nk_-Art3114.html

 

találtam egy tök jó bébiszánkót... ha valakit érdekel...

Magyarországon tudtok valami hasonló jót valahol?

lehet, hogy megyünk síelni, és Rékának is készülnék valamivel... ötlet?

 

Fogár Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5426

nálunk még nem fedeztem fel rendszert ebben. totálisan randomban megy.

de ha jön, akkor ködös tekintet, nyögés---főleg térden állva készül...szem bekönnyez néha, majd amikor végez, megkönnyebbült sóhaj és csillogó szempár----+BÜDÖÖÖÖS

 

reggelre az esetek 90%ban ott figyel kulaúr...vsz reggel az ébredés után gyártja.

 

Borcsi: párom 5perce ért haza...így sztem nem indulok már el, Janka most ebédelt és sztem kb 1óra múlva álmos lesz...ha ez máshol éri, nem tud aludni---->nyűgös

 

ilyen szempontból a péntek nekünk bajos.

 

általában ilyenekre jó a hfő 1től,szerdán 1től, és csütörtökön 3-4ig :)

 

lehet,h hülyeség de igyekszem ahhoz igazodni,h amikor vm programom van, párom éppen dolgozzon,v ilyesmi...ritkák a nyugis napok, amikor együtt tudunk lenni 3asban...és ha itthon van nekem is kicsit több időm jut magamra...pl mindjárt elmegyek hajat mosni, mosni (ruhát) és pl itt írom ezt a hsz-t :D

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
toria78 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5425

:-)

ez aranyos volt

nálunk nem: van 8 és 18 körül, leginkább áll, de térdelhet is, nyög, majd jön a bűzfelhő:-)

 

 

A talit sajnos kihagyjuk 1/2  4 körül érnénk csak oda, nálunk délben van alvás, plusz evés készülődés stb...

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5424

Nálatok a kakilás szertartásszerű?

Nálunk tök érdekes, minden nap 1x van, a déli alvás elején. Játékokat elpakoljuk, Rékát tisztábarakom, lehúzom a redőnyt, lekapcsoljuk a villanyt, berakom az ágyába, én lefekszem az én ágyamra, ő is lefekszik. Aztán feláll az ágyban, kapaszkodik a rácsba, koncentrál, kakil. Villany fel, peluscsere, aztán vissza az ágyba, és akkor meg simán elalszik.

Próbálkoztam, hogy nem cserélek pelust kétszer, de akkor nem kakil, csak nyafog. Ő csak tiszta pelusba szeret belecsinálni :))) Kész pazarlás :)

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5423

Boldog hófordulót Noéminek!

Senki nem hívja őt Noéminek? :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!