Keresés

Részletes keresés

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5427

http://www.arzuhanas.com/T%E9literm%E9kek-Kat882/szuperj__baba_bob_snowstar___babasz_nk_-Art3114.html

 

találtam egy tök jó bébiszánkót... ha valakit érdekel...

Magyarországon tudtok valami hasonló jót valahol?

lehet, hogy megyünk síelni, és Rékának is készülnék valamivel... ötlet?

 

Fogár Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5426

nálunk még nem fedeztem fel rendszert ebben. totálisan randomban megy.

de ha jön, akkor ködös tekintet, nyögés---főleg térden állva készül...szem bekönnyez néha, majd amikor végez, megkönnyebbült sóhaj és csillogó szempár----+BÜDÖÖÖÖS

 

reggelre az esetek 90%ban ott figyel kulaúr...vsz reggel az ébredés után gyártja.

 

Borcsi: párom 5perce ért haza...így sztem nem indulok már el, Janka most ebédelt és sztem kb 1óra múlva álmos lesz...ha ez máshol éri, nem tud aludni---->nyűgös

 

ilyen szempontból a péntek nekünk bajos.

 

általában ilyenekre jó a hfő 1től,szerdán 1től, és csütörtökön 3-4ig :)

 

lehet,h hülyeség de igyekszem ahhoz igazodni,h amikor vm programom van, párom éppen dolgozzon,v ilyesmi...ritkák a nyugis napok, amikor együtt tudunk lenni 3asban...és ha itthon van nekem is kicsit több időm jut magamra...pl mindjárt elmegyek hajat mosni, mosni (ruhát) és pl itt írom ezt a hsz-t :D

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
toria78 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5425

:-)

ez aranyos volt

nálunk nem: van 8 és 18 körül, leginkább áll, de térdelhet is, nyög, majd jön a bűzfelhő:-)

 

 

A talit sajnos kihagyjuk 1/2  4 körül érnénk csak oda, nálunk délben van alvás, plusz evés készülődés stb...

Előzmény: Zsuzsa89 (5424)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5424

Nálatok a kakilás szertartásszerű?

Nálunk tök érdekes, minden nap 1x van, a déli alvás elején. Játékokat elpakoljuk, Rékát tisztábarakom, lehúzom a redőnyt, lekapcsoljuk a villanyt, berakom az ágyába, én lefekszem az én ágyamra, ő is lefekszik. Aztán feláll az ágyban, kapaszkodik a rácsba, koncentrál, kakil. Villany fel, peluscsere, aztán vissza az ágyba, és akkor meg simán elalszik.

Próbálkoztam, hogy nem cserélek pelust kétszer, de akkor nem kakil, csak nyafog. Ő csak tiszta pelusba szeret belecsinálni :))) Kész pazarlás :)

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5423

Boldog hófordulót Noéminek!

Senki nem hívja őt Noéminek? :)))

Fogár Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5422

hali

 

nekünk még bizonytalan, de megírhatod a számod :)

Előzmény: borcsi555 (5421)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5421
Sziasztok, most jut eszembe, hogy még nem mindenki tudja, hová kell menni. Aki jön, írjon és megírom a számom!
Fogár Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5420

sziasztok!

 

gyorsan, mert eléggé koki vagyok.

 

holnapi tali...nem tudom, mivel egyelőre nem is gondolkoztam el rajta...kocsiügyben...elvileg ha 1től van, lehet,h párom hazaér...nem tudom.

napközben mi pont így 1-2------------------->5ig szoktunk együtt lenni,mert este meg 10-11nél előbb nemigen ér haza. Igazából meglátom,h milyen lesz a holnapi nap...lehet,h hulla fáradt lesz és örül is kicsit ha hagyjuk itthon nyugiban aludni...mivel minden reggel 4,f5kor kel. Így nem mondok inkább semmit sem.

elmúlt éjjel én 2,ő 1órát aludt a hülye iskolai makettem miatt :)

kissé fáradtak vagyunk...én most fejeztem be egy munkát...sietek aludni,így zárom soraim.

 

Jankánál álommanókkal szerencsére nincs gond...a hisztimanók mehetnének inkább szabira. :)

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5419

Talihoz mindenkinek jó szórakozást kívánok! Majd este meséljetek áááám! :)

 

ertal Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5418
Asszem megyünk. 12 körülre, de hogy meddig, kérdéses. Sürü napunk lesz...
Előzmény: borcsi555 (5414)
toria78 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5417
ertal és monyesz? megint túra, csak elfeledkeztem?
toria78 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5416

biztos kábel ölelgetés

 

Cumileszoktatást hogyan kezdtem?
Aggódva, hogy biztos azért nincs felső 1-ese, csak 2-esei:-)))) , mert cumizik. No nem, totál kósza gondolatként indult, semmi alapos megfontolás és tervezés mikor hogyan stb.
Mi lenne, ha nappali alváshoz nem adnék. Mint korábban írtam, tegnap nappal fél óra sírás után (én szokás szerint ott feküdtem mellette kint a földön) elaludt. Ugyanúgy megaludta a 2 óráját, majd ébredés után jókedvű volt. Este a szokásos cumisüveg ki-cumi azonnal be hogy ne keltse fel saját magát-t is kihagytam, pedig ott majréztam, hogy nem alszunk éjjel. De nem így lett. ÉÉÉÉN csodálkoztam a legjobban.
Ma is ugyanígy ment minden, csak sokkal simábban.

Nappal eddig is úgy volt, hogy ha vmiért nyüszi volt, odaadtam neki fél percre, majd elvettem. De 2 napja nem volt a szájában cumi. Ilyen csak az első 5 kórházi + 2 itthoni napján volt :-)

Persze a lakásból is el kellene mind a 8at tüntetni, mutatva  a helyzet komolyságát, de egyelőre lustaságból még nem tettem meg.

Korábban az volt a bajom, hogy "rossz anya" lévén nem tudtam gyorsan megnyugtatni a gyerekemet, a cumi viszont azonnal. Pontosabban a nyüszögőset nem, a fájósra adtam puszit, kis ölelést, és rendben voltunk.

 

Tiltás: 2 napja a konnektorkapcsolót sem kapcsolgatja. De persze akkor vannak a nagy mutatom-mind-a-4-fogamat-mosolyok, mikor összehúzott szemmel tiltok neki éppen vmit (dvdpakolás stb).
Kábé, mint Samu mamánál..

 

Gyáva Nyúl, a fotel nálunk is égető, a felmenés sima ügy, de onnan  még továbbmászik egy asztalkára, majd vissza, majd feláll a karfára, hogy benézzen az ágyába. Aztán leül a fotelben, hátradől megpihen, majd kér, h vegyem le, mert tudja, h fejjel nem jó lejönni. Otthagyni nem is nagyon tudom, mert jön utánam, mint egy kiskutya:-)))

 

Fogár, 7végén biztos lesz egy kis extra alvási lehetőséget a kimerítő éjjel után..

 

Borcsi, a kimenést megkérdem, nem tudom, férjem itthagyja-e az autót. (aranyélet lesz pár nap múlva, mikor ideiglenesen megjön a bérautóm)

 

Eddig is tudtuk, hogy két turbógyerek van itt Csabi és Beni. Hihetetlen skacok!

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5415

mi az a drótozás? :))

 

Előzmény: borcsi555 (5414)
borcsi555 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5414
Na sziasztok!
Előszőr is: ki jön a buliba? Nem volt időm semmi finomsággal készülni, ma is úton voltunk egész nap, nekem suli, Nojkapók nagyi. Azért majd összeütök vmit holnap de.
Shaish, olyan jó, hogy írsz! Csabi eszméletlen fejlett, ennyi fogat! Álomkór: borzalmasak azok a napok, amikor nem dőlhetek le fél órára napközben és ez még mindíg tart. Főleg, hogy hajnal 4-5ig nem hagy aludni a hólyagonülőnyüzsgőkoponyányi monyókom. Amióta terhes lettem, ebben az időpontban ébren vagyok. Most elkezdtem szedni a béres gravit és mintha frissebb lennék..lehet, hogy pszichésen, de hat, mint a homeobogyók:))
Toria:Nagyon ügyes vagy a cumileszoktatással! Hogyan kezdted el? Én is szeretném lassan leszoktatni (csak alváshoz használja), de még nem szántam rá magam. Ti nem tudtok holnap kijönni??
Neglom, jó hogy hírt kapunk Benikéről, mi az hogy kézen fova jár?? Ez a gyerek is mindent jóval előbb csinál, mint kéne neki!:) én is drukkolok a duplacsikhoz.
Szerencsére Nojám is érti a tiltást, legtöbbször 2 alkalommal elég rászólni, kivétel a drótozás, olyankor szelektív a hallása.
Na jóéjt, nemsokára kidőlök, hosszú nap volt ez.
Samu mama Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5413
Sziasztok.

Shaish, éljen az új hely!!!! :))) Inkább pihenj, mint pakolássz!!! Édes lehet a kis futó Csabi! :))))) Már alig várom az ottani batyus bulit!!

Nyúl, Sári kifejezetten élvezi, ha mondom, hogy "nem-nem", vigyorog, rázza a fejét vagy az ujját, és persze rombol tovább..... Néha persze sejti, hogy nem kéne "rosszalkodni" (szétdobálni a DVD-t, kiborogatni a dolgokat, stb), mert olyankor rámnéz, de ennyi :D Reménykedem és nem adom fel.

Toria, használd ki az utolsó heteket!

Neglom: hajrá csíkok!!!

Fogár: jók a múltkori Janka képek, nem is írtam. Na, holnap élőben is megszemlélem ezeket a sonkákat!! :)))

MyBaby, hogy s mint a spanyol tavaszban? Hankimanki kajában hogy áll?
neglom Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5412
Igen, úgy. Még nem tökéletes, pl. a bútorok kaparászásáról nem nagyon tudom leszoktatni, azt valahogy csakazértis, de a többi dologban nagyon ügyes, és tényleg okos. Na jó, néha próbálkozik, de olyankor hangos "nemnem" csatakiáltással, úgyhogy gyorsan lebuktatja magát :)))
Előzmény: Gyáva Nyúl (5411)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5411
neglom, mármint úgy tanulja, h nem csinálja, amit nem szabad? mert akkor irigy-irigy. :) Ádám is tanulja a nemszabad dolgokat, de ő csinálni tanulja őket. :)
Előzmény: neglom (5410)
neglom Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5410
Jövő hét elején, de köszi, eltettem! :)

Nyúl, Benibiztos szoba/lakás sincs, bár egyre ügyesebben tanulja a "nemszabad" dolgokat :)
Előzmény: shaish (5408)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5409
sziasztok,
nálunk cumi volt, van, és ahogy elnézem, egy darabig még lesz is. :)
tracy, Ádám már ugye majdnem három hete elindult, de még mindig nem áll fel kapaszkodás nélkül. szóval gondolom, ezt is gyereke válogatja. egyébként cipő nélkül már ő is futkos, cipőben még csak lépeget. eléggé hulla is vagyok, mert kicsit több az energiája, mint nekem - nálam ebbe ez a hülye frontos idő is belejátszik (vagy legalábbis arra kenem :) ).
shaish, tökjó, h összejött a költözés. biztos jó az új hely. Csabi két lábon próbálkozik a lépcsőn? Ádám nagyon akarja, de egyáltalán nem megy neki (csak négykézláb, de ugye úgy már snassz :) ), párszor a szívrohamot hozta rám, nagyon oda kell figyelnem.

egyébként ezért sem értem, hogyan tudjátok bezárni a gyereket - ha én egy pillanatra elfordulok, az tuti, h az Ádám valami olyat csinál, amit nem kellene. A szobája annyira gyerekbiztos, amennyire lehet, de pl. a fotelre ott is megtanult felmászni, vagyis simán le is eshet. szóval szerintem "Ádámbiztos" szoba nincs, úgyhogy mélységes irigykedéssel gondolok mindenkire itt a topikon, aki úgy tud csinálni bármit, h közben fél szeme nincs a gyereken. :)


shaish Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5408

Janka sztem is tuti elindul, hát mi mást tehetne, csak kicsit még kéreti magát, igazi nő:). Küldök neki álommanókat és akkor mindenki jól jár!

 

Beni is ügyes, sztem nem lesz gond a megbeszélésen sem, mármint ha viszed akkor sztem jól feltalálja magát.

Csabi legalábbis mostanában nagyon díjazza a változatosságot, akkor aztán elmolyol bármi újdonsággal. Ha esik és nem tudunk kimenni, akkor tuti nyűgösködik h unja magát....

Most is kisétáltunk a lovakhoz (kész tereptúra ekkora sárban..) és kint rohangált (sétál+próbál futni..) legalább egy órát, utána még itt a kertben levezettük a maradék energiáit:) és ebben a pillanatban aludt el. De itt legalább tudok menni vele...

Ha kész lesz a kert és szép idő lesz, akkor ugye hozzánk is elbatyuzik a társaság?:) Összeeresztjük az aprónépet:D.

 

Neglom, nem felejtettem ám el, ugye mostanában kell küldenem a virtuális csíkokat?:) Drukkolok!!++++

 

Toria, örülök h ilyen jól alakul a melóhelyzet! Ha tényleg minden kívánságod teljesül, akkor hajrá!!!

Roland sem egy elveszett kissrác, biztosan jól fog alkalmazkodni a helyzethez!!

 

Cumileszoktatósoknak drukk és gratula!

(ezt a procedúrát én megúsztam, nem volt cumis sosem)

 

 

 

Fogár Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5407

sziasztok!

 

ó, bizti,h elindul Janka idővel...mindegy, nem akarom siettetni, csak h lássa milyen új lehetőségek vannak előtte. :)

egy kézzel vezetve szépen megy ő is

 

16 fog? jesszusom! :) nálunk 6éppenhogy van.

 

shaish, biztos  szuper a lakásotok, technika meg idővel megérkezik...mondjuk anno albérletváltáskor én úgy cisnáltam,h még jóelőre kértem az áthelyezést....így meg tudtam mondani,h mikortól lakunk itt és másnap jöhetnek szerelni :D...persze ezzel az a gond,h 1-2hétre előre szólni kell nekik, így jobban lehet velük is egyeztetni

 

hulla vagyok...4ig makettoztunk tegnap (nekem kellett suliba) és f8kor keltem...:(

 

Janka nem akar aludni...pedig tudnám osztani a dolgot a másik szobában

neglom Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5406
Gyors bekukk.
Shaish, örülök, hogy minden ilyen jól alakul, álommanók mondjanak le! 16 fog?! Nem semmi...
Remélem, jó lesz holnap a batyusbuli, nekem megbeszélés, de szitter beteg, érdekes lesz... :-o

Beni egyébként már egy kézzel vezetve sétálgat, leszokott a cumiról, a karikákat pakolja fel a toronyra, fel-és lemászik az asztalra/ról, egyre ügyesebben és egyre több dolgot eszik egyedül, öltözésnél kezét-lábát dugja, nyakánál húzza a ruhát le/fel.
Már elmagyarázza, mit akar, szótagokat néha utánoz ő is. A kedvencem az, hogy ha éhes, nem sír, hanem "ammamm"-ot kér :D
Legújabb "szó", amit tudatosan elkezdett használni, az ablak, ami az ő tolmácsolásában "abb", majdnem ugyanaz, mint a labda ("abd") és az apa, de én hallom a különbséget :) Nagy dumaláda, mindenkit levesz a lábáról :)
toria78 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5405

Shaish :-)))) de jó h írtál, örömmel olvastam. Jó ám nektek!!!

 

R most 10 perc csendes ugrabugra után aludt el cumi nélkül. Még korai kijelelenteni, de jó úton haladunk!

 

Reggel voltunk Helen Doronon, majd megírom,, mi a véleményem, még rakom helyre a dolgokat. Ráadásul nagyon érdekes volt az indexes topicot elolvasni róla előző este.

 

Mától dolgozom, azaz még 2 hét szabin vagyok. Sikerült mindent megkapnom, amit kértem. Mindig is tudtam, h egy ilyen állást meg kell becsülni, de most pláne érzem.

Előzmény: toria78 (5397)
shaish Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5404

Sziasztok,

 

Gyorsan beköszönök, sikerült vmi netet vadásznom a levegőből, csak ez ilyen hol volt hol nem voltot játszik velem:)):

Csabi alszik, én meg kint csücsülök az erkélyen (mert csak itt jön be) és függök.

Beköltözés sikeres volt, jó itt nagyon:). Kicsit még nomád, se tv se telefon se net...de majd lesz mindegyik:) Víz villany azért van:).

Látom lesz batyustali, remélem jól sikerül és dokumentáljátok majd képekkel is, a lemaradók számára!

Csabi jól elvan, nagyokat sétálunk, összesározzuk magunkat a kertben, és váááá, lépcsőzik ezerrel, fölfelé profi, lefelé nem, szép kis dudor nőtt a fejére. De már van gyerekrács!

Járás már nagyon megy, szinte nem is mászik, duma is egyre jobb, bár javarészt halandzsa, de jól hangsúlyoz. És sokmindent megért, meg sokmindent nem:) és akkor néz furán h mit is akarok.

Fogak jönnek turbósítva, lassan 16 lesz.....nyűg szerencsére nem sok van, ezek most sztem nem fájnak neki annyira....

Nálam álomkór ezerrel, durva nagyon, annyit tudnék aludni mint az egyévesem:))) remélem nem tart soká, mert így semmivel sem haladok. Borcsi, nálad már vége? Jóll vagy?

Hehe, az én menüm kb a savanyúkáposzta-narancs témakör:))) hát skorbutos nem leszek az tuti.....na jó, délután mert egész normálisan tudok enni.

Jövőhéten megyünk meglesni a pocibabát, remélem minden oké vele is.

 

Szép napot mindenkinek!!

 

tracy71 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5403

Hááát igen, néha tényleg huncutok tudnak lenni, ha magukra maradnak. Anya nincs, tehát próbálkozhatok - gondolhatják.

Nálunk pl. olyat csinált, hogy a kémény-nyílás ajtaját kipöckölte a kis ujjaival. 5 éve lakunk itt, eddig nekem nagyon fel se tűnt, hogy a felső galériában létezik ilyen. Hát ő megmutatta, hogy hol van, amikor feltettem a bűvös kérdést: "Mit csináltál, amíg anya nem volt itt?). Majd hanyatt vágódtam, mikor látom, hogy nyitva az ajtó. Még jó, hogy "Csak" a gázkémény ajtaja.

A másik szórakozása pedig az olajradiátor kapcsolgatása (piros, nem piros). Egyik alkalommal mire felmentem hozzá, gatyarohasztó meleget csinált a szobájában (Villanyszámla...) . Szóval érdekesen telnek a napok.

 

Réka is nagyon ügyes. És hogy már a szótagokat is mondogatja, külön gratula!

Gondolom hasonló jó mókákat éltek át ti is. Sokszor elgondolkodom, hogy az apukák mennyi mindenből kimaradnak. Elvégre mi vagyunk itthon a csöppségekkel. Mi látjuk élő egyenesben a dolgaikat. Ők meg csak az elbeszéléseinkből értesülnek (vagy replay amikor apa itthon van).

 

Nálunk a kutyasétáltatós szitu összetett. Mi nemcsak a kisfiúnkat sétáltatjuk, hanem a kutyusunkat is. Mondjuk az ebéd utáni séta kutya nélküli, de délután apa hozza kutyust, anya kíséri gyermeket. Szóval így négyesben megyünk kb. 1, 1,5 óra hosszat babakocsi nélkül. Amúgy mi nagyon élveztük a kutyás sétát akkor, amikor még Balázs nem volt és a kisgyerekek úgy megbámulták, jöttek, hogy megsimogassák. Nem értem, hogy egyesek miért sértődnek meg azon, ha egy gyerek érdeklődik más kutyája iránt??!

Előzmény: Zsuzsa89 (5401)
Samu mama Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5402
Sok a tennivaló :/.
12 körül akkor megyünk holnap!!!
Előzmény: borcsi555 (5396)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5401

Nálunk, ha nagy a csend, akkor tuti valami "rosszaságot" csinál a Drága!

Pl. tiltott fiók-kipakolás, ruha-leszedegetés a szárogatóról, konyhaszekrény-rámolás, stb...

Réka is sokmindent megért, és tök jól komunikálunk. Én mindig mondom neki a szavakat, napi program, hogy végigtrappoljuk a lakást, mutogat mindenre, én meg mondom, hogy mi az... pl. kép, lámpa, asztal, fotel, stb...

Elég sokat beszél, ha valami új szót mondok neki, akkor mindig mondja az első betűjét, vagy az első szótagot... pl. kukurikú=ku  :)

 

Néha úgy érzem magam, mint egy surranó tolvaj - amikor sétálunk a Rékával :)

Követjük a kutyás gazdikat, akár körbe-körbe is, Réka ugrál és sikongat a kocsiban... Eddig egy gazdin láttam, hogy nem tetszett neki a kéretlen kíséret :( Dehát ha épp nem kutya-csúcsidőben megyünk, akkor szinte vadászni kell őket... Rékáért pedig mindent! :)

 

 

Előzmény: tracy71 (5400)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5400

Igen ez nekem is nagyon tetszik, hogy mondok neki valamit és általában megérti.

Nagyon tetszik az is, amikor egyedül hagyom az emeleten (dolgaimat végzem közben), aztán felmegyek hozzá és megkérdezem tőle:"Mit csináltál, amíg anya nem volt itt?"

És ő megy és megmutatja: leszedte a ruhát a szárítóról, játszott a játékával (és meg is mutatja, hogy melyikkel), stb...

 

Tegnap hívott telefonon az egyik barátnőm. Mire lettem a telcsit, nagy volt a csönd az emeleten (de.kb 10 óra). Megyek fel, hát fekszik a földön a Mici mackón. Épp akkor nyitotta ki a szemét. Olyan éééédesss volt!!! Gyorsan betettem a kiságyába. El is aludt!

Előzmény: toria78 (5397)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5399

Jó batyu-bulit péntekre! De jó nektek, hogy tudtok találkozni! No meg persze a gyermekeknek....

Borcsi, hogy vagy(tok)? Pocilakó?

Előzmény: borcsi555 (5396)
tracy71 Creative Commons License 2007.03.01 0 0 5398

Fogár, ne aggódj!

Napok- max.1 hét- kérdése és önállóan tud majd menni Janka is.

Amúgy érdekességként leírom, hogy Balázs először elindult magától (akkor még nem tudott kapaszkodás nélkül térdelésből, guggolásból felállni) és csak kb. 1-2 hét múlva tudott felállni kapaszkodás, támaszkodás nélkül. Most meg már fut.

Ebédért szoktunk járni és mire kiveszem az éthordót a kocsiból, addigra ő már kb.3 méterre van tőlem. Nagyon figyelni kell rá.

Előzmény: Fogár (5395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!