Keresés

Részletes keresés

Ancsúr Creative Commons License 2007.02.16 0 0 5137

Zsuzsa!

 

Próbáld ki esetleg a Sanatopic krémet, nekünk azt bőrgyógyász ajánlotta, bevált. Viszketésre a Halicar kenőcsöt, ez homeopátiás. Mi eszünk még Ligetszépe olajat, ez belülről hidratál. Ha eddig nem viszketett, az is lehet, hogy felülfertőződött. Lehet ételtől is, általában tej, tojás okozza, akár rejtett formában is. Ha elhagysz vmit, akkor 2 hét alatt lehet változás. Elnyomni semmiképpen sem szabad a tüneteket (szteroidos kenőcsöt szoktak a gyerekorvosok felírni), mert akkor átfordul allergiába, asztmába. Vigyázni kell a hisztamin tartalmú ételekkel (banán, narancs, paradicsom, stb.), az felerősítheti a tüneteket. Nekünk ezekből heti 1- 2 alkalmat engedélyezett a gasztrós dokink.

Sok sikert, próbálkozzál, hogy nálatok mi válik be! Nehéz kitalálni, de talán nálatok nem olyan rossz a helyzet.

Előzmény: Zsuzsa89 (5126)
kismica Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5136

Bocs, de nem nagyon tudok visszaolvasni, épp dagonyázom a depiben... Matyi és emberem próbálnak kihúzni, biztos sikerül is...

 

Ti hányszor adtok enni a kölykicáknak és mit? Én most főleg ötletelen vagyok, úszok a háztartással stb. stb... Matyi kvázi annyit eszik, amennyit adok neki és amikor, plusz ha embernem úgy jön ki a lépés, h külön enne, akkor is... Én reggel/este tápit adok, tízórai gyümi, ebéd főzi+hús/tojás s/hal, vagy amit mi eszünk (ha olyan), uzsonna változó: ha mi is akkor vacsizunk, akkor szendvics/rántotta stb., egyébként gyümi+Holle....

Ráadásul a gyerekdoki szerint 1 éves gyereknek heti 4x meleg vacsi kell hússal, csak épp nem tudom, mikor legyen ez a vacsi?

Mindehhez jön még, h fogmosás után kapja az esti tápit, így a fogmosás csak rituálé, Nálatok?

 

És szerintetek mikortól lehet elkezdeni együtt rajzolgatni? Vettem tök jó ceruzát, csak tartok tőle, h rágná, főleg, h valami fog(ak?) készülődnek, mert rág ezerrel és nyáladzik, mint 10 csiga...

Cicafül Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5135
bocs, h beleszólok, voltál bemutató órán? nekem nem jött be, h nem tudott nálam jobban angolul és bár szerette a gyerekeket, nem értett az egévesek nyelvén. persze tanárfüggő. az ár itt is ugyanez, de a csomag csak 12000. azt hiszem, alapvetően HD nem (igazán)tanárfüggő, maga a módszer zseniális, de erre csak később jöttem rá. az óra után nekem nagy csalódás volt az egész, többet vártam tőle.
Előzmény: toria78 (5133)
Fogár Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5134

sziasztok!

 

zsuzsa: sajnálom az ekcémás tüneteket...:( talán tényleg jó ha dokival beszélsz...kaja ügyben, ill krém ügyben

 

amúgy miért ilyen sok az ekcémás gyerek mostanában?

 

szerencsére Jankának szuper jó bőre van...olyan szép és puha...mégcsak száraz sem volt...kis napsütés éri, szépen megbarnul :)...én spec adok neki mindent már, nem nagyon foglalkozok ilyen allergiás dolgokkal és így sincs gond vele...mák

aztán az is lehet,h genetikai adottság...ha hajlamos lenne, akkor is hiába vigyáznék lenne és kész...

 

toria: grat a szitterhez, melóhoz...meg az elszántsághoz a fogyásra...nekem is kéne egy adag elszántság. tornázol is? v csak kajaügyileg változtatsz? Mikortól  mész melóba? Addig Roli bölcsibe megy- v szitterrel lesz? (megvan már a helye? )

múltkor a Bálintban beszélgettünk kicsit a felügyelőnénivel...ő nagyon bölcsiellenes volt...azt mondta,h úgy megváltoznak a gyerekek...meg még olyan picurkák, én úgy sajnálnám beadni, megszakadna a szívem érte...nálunk vsz kiscsoport lesz a legkorábbi intézmény, sztem az már kell is kicsit...a bölcsiről nem feltétlen látom így...na persze más kérdés,h én más élethelyzetben vagyok, mint te.

 

jaaa... a husika eltűnésére én is kivi leszek...bár ha hasonlítani fog rám (márpedig eléggé hasonlít rám mindenki szerint) akkor majd olyan 5-6évesen...én akkor kezdtem el irtóra megnyúlni...egyelőre nem bánom, h ilyen, imádom harapdálni, csipkedni...és ő meg hancúrozik ettől és kacag, mert mindenhol csiklandós :)))) imádom.

toria78 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5133

szasztok
Élünk ám mi is. Babysitter-napok ezerrel, szabadság majd munka lesz. Nekiálltam fogyózni pár napja, a régi munkaruháimat nem akarom lecserélni...


MyBaby sok sikert az "új" élethez, jöhetnek a beszámolók az ottani életről, no meg képek Hankáról.

Maci köszi az ajánlást, addigra pont 2 szuper jelölt is befutott - az elején baromira nem olyan sitterek jelentkeztek, akiket vártam.

Zsuzsa, én gondolkodom a Helen Doron-on. Nálatok mennyi? Itt a foglalkozás 45 perces, heti egyszer, havi 4 alkalommal tartjuk. A tanfolyam hossza 10 hónap (40 alkalom).A tanfolyam havi díja: 8940Ft Egy összegben befizetve: 8100Ft /hó Tananyagcsomag: 17 100 Ft (A tanfolyam teljes anyaga CD-kkel, képeskönyvekkel)
Csak azon merengek, hogy vajon anyanyelvi tanár van-e. Mert ennyi erőből én is beszélhetek hozzá angolul, és akkor a páromtól és a sittertől tanul magyarul... Mert ugye a nagy ellenérv mindig az, hogy ne tanult hanem anyanyelvi embertől tanulja a gyerek.

Az anyós-varrásról jut eszembe.
A gyerekemnek tuti nagyobb a felsőteste, mint arányaiban a lába, mert a 80-as felső jó, a 80-as nadrág kb 4centivel nagy... kéne egy varrógép..

Ma voltunk dokinál : 11 kg 78 cm.

Kajában nálunk is most volt külön-együttevés váltás, eddig külön, most a kanalaznivalót előbb megkapja, utána a keksz buláta alma alatt mi is nekilátunk enni. Ő is nagy kutyerabéla, ma együtt ettünk almát, előbb a sajátjából, utána az enyémből rágicsált. Annnnyira cuki volt.

Alvás. Éjjel nincs gond, nappal tegnapelőtt  3,5 óra!!!!, tegnap 1 óra (és később délután 2), ma 1,5 (később semmi). Legalább ebédelni van időm (az külön van)


Megint volt hajvágás, mert iszonyat mennyi nőtt a haja 1,5 hónap alatt, most nem vackoltam, a legkisebb fokozattal levágtam.

 

Shaish nektek :-)))


Petinek jobbulást, bár a szót meg kellett néznem mi..

 

Kíváncsi vagyok, a husis lányok anyukái miről számolnak majd be pár hónap múlva. Ezek után fognak csak beindulni az apró lábacskák, csak érjétek őket utol séta közben!!!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5132

Zsuzsa,

ha ekcémás a  bőre, akkor érdemes kenni napi 2* zsírozóval, nem testápolóval, babaolajjal, hanem sima patikai kikeverős zsírozóval, doki felírja

 

és az ekcéma hátterében többnyire ételallergia áll, persze nem feltétlenül,de ekcéma csak úgy nincsen, annak oka van, lehet mosópor, öblítő, fürdető, bármi, nagyon nehéz kideríteni, hogy mi okozza

 

ha ekcémás egy baba, sztem érdemes felkeresni vele egy gasztoenerológust

Előzmény: Zsuzsa89 (5126)
Caitlin Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5131
vizet lehet lagyitani a babagurdetokkel. az egyik az eucerin, a masik valami lan.... talan shaish tudja a nevet.
Előzmény: Zsuzsa89 (5126)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5130

Na, eldugulok, megyek vacsit csinálni az Édes Páromnak, Réka alszik már :))

Ma egyébként 7-kor kelt, 12-től 15-ig aludt a kis drágám :))) Egy ilyen napirenddel ki lennék békülve minden nap :)

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5129

Itt a helyi (Csepel) Helen Doron Suliban indul 2 hét múlva egy Babaringató foglalkozás, zenés-mondókás, max 8 fővel, ahová bejelentkeztem :)))  Persze ez magyarul lesz, csak érdekesnek tartom, hogy pont itt... No mindegy, majd letesztelem, aztán beszámolok.

 

Valaki tervezi közületek a Helen Doron angolt egyébként a gyerekének?

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5128
RÉka szülinapjára varrattam ki anyóssal néhány Micimackós goblein-t, holnap megyek érte a képkeretezőhöz, remélem, jól fognak kinézni :)))
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5127

Kajálás...

Réka mostani kedvence: sárgarépa és karalábé együtt főzve, turmixolva... főtt tésztához keverem a fenti zöldséget, tetejére reszelt sajt.  Jó sokat be bír burkolni belőle :)))

Mazsola még mindig sláger. Ugye ezekkel az asztalt cuccokkal nem tudok melléfogni? Legalábbis nem olvastam sehol, hogy nem jó nekik...

 

 

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5126

Réka irtóra viszket, és állandóan vakarózik... két kritikus testtájék van, az egyik a has-comb, a másik a tarkója. Máshol nem. De itt nagyon, fürdéskor, pelenkázáskor, amikor szabadon van a bőre, és a nyakát már véresre is kaparta :(

Nem tudom, mi lehet az oka... ugyebár alapból ekcémás. Látszatra nincs változás a bőrén,olyan, mint eddig. Aztán lehet a száraz bőre, de hiába kenem testápolóval, akkor is vakarja. Gondoltam arra is, hogy iszonyú szar a víz, amiben fürdik, de ezellen meg nem tehetek. Vagy allergia is lehet szerintetek? Valami kajára?

Van valakinek hasonló tapasztalata?  Hétfőn megyünk védőnőhöz, majd rákérdezek, de addigis...

 

 

tracy71 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5125

A kajálás szépen alakul, de most meg az éjszakák bolondultak meg!

Ma éjszaka kétszer volt ébren a kis bogaram...Az álommanók nem mindig tudják, hogy hol lakunk. Gondoltam küldök nekik egy GPS-t....

Előzmény: shaish (5118)
tracy71 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5124
Petinek mielőbbi jobbulást kívánunk!
Előzmény: ertal (5115)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5123
ertal, Petinek jobbulást! Ádám már mászik belőle kifelé, ma már láza sincs, meg igen virágos a hangulata. de amit az orrából kiszedünk, az még mindig elég brutál.

én még mindig azt gondolom, h tök természetes, h a gyerek nem akar kimaradni semmiből, tehát a kajálásból sem. mi még azt szoktuk csinálni, ha az evés műsoron kívüli, h olyasmit adunk neki, amivel elszórakoztatja magát - párolt almadarabkák, répa, stb. persze lehet, h jobb finommotoros mozgásokkal rendelkező gyerekek azokat is egy perc alatt letolják, és kérik a repetát. :)

ja, shaish, eszembe jutott, h a múltkor nem válaszoltam: szóval igen, a pasim angolul beszél Ádámmal, mi meg egymás között többnyire angolul (amikor nagyon mérges vagyok, kiabálni magyarul szoktam vele ;) ). majd meglátjuk, h Ádám milyen nyelven fog megszólalni.

na megyek, mert hallom, hogy megint rámolja a konyhaszekrényt. ő mostanában eljátszana egyedül, de kész életveszély, úgyhogy nem hagyom.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5122

ertal,

bronchitisre nagyon figyelj, próbálj párásítani, szívni szívni az orrát (ha nem megy, nem jön le minden, vidd el a dokihoz, akár napjában többször is, ott csöves szívóval ügyesen ki lehet pucolni), meg ha tudsz szerezni inhalálót 0,9%os sóoldattal inhaláltasd napi 3*

 

esetleg szteriodos, antibiotikumos orrcsepp is segít, de ezt csak doki adhatja ha szükséges

 

Bogyit nagyon leverte ez a nyavalya, brtuál sz....ul volt

Előzmény: ertal (5115)
Fogár Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5121

én is szoktam nassolni Janka kajájából. :)

 

amúgy én sokszor nem tudok annyit enni egy nap, mint Janka...de szoktam imitálni,h eszünk együtt...főleg az ebédünk közös. Igazából nálunk Janka nem tudn elképzelni,h nélküle eszünk...olyan nincs :D

 

ma elvileg talizom 2bnőmmel, együtt ebédelünk...jön Janka is...biztos vicces lesz, h mit fog lerendezni. :)

Előzmény: neglom (5120)
neglom Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5120
Kikos, tényleg jó rég láttunk, gyere gyakrabban!

Kajálásra nálunk tökéletesen működik az, hogy együtt eszünk. Beni is enne folyton, amikor mi, de ha Apa nem is ér haza, én mindenképp Benivel eszem. A gyakorlatban így reggeli velem, ebéd velem vagy hétvégén hármasban, uzsonna egyedül (ilyenkor én nasizok az ő kajájából ;)), vacsora hármasban. Teljesen korrektül működik.
Ráadásul mindhárman élvezzük a közös kajálásokat, már el sem tudnám képzelni másképp.
Ha dolgozom, a szitter ugyanúgy Benivel ebédel.
Fogár Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5119

hali!

 

Janka ue pepitában...:)

 

 

Előzmény: Kikos (5116)
shaish Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5118

Tracy, örülök h rendeződik a kajálás!

ruhákat beidomítom:).

 

Kikos, tényleg régen voltál, gyere gyakrabban! Képet is szívesen látunk!

Csúszda:)))

 

 

Ertal, Petinek jobbulást, szegénykém, remélem hamar leküzdi ezt a nyavalyát!

Kedve jó?

Kinga:).

Mensi:( nade akkor remélem két hét múlva randid van!:)

 

Tegnap olyan jót játszótereztünk, egyre jobban élvezi Csabi, felfedezi a játékokat, egyedül mászkál (jó, egyszer belehasalt a homokba..) és minden kis érdekességnél megállunk és elidőzünk:).

Ja és tök üres volt a játszó, nem értem a környékbeli mamikat, gyönyörű idő volt, de sehol senki...pedig nyáron lépni sem lehetett...

ertal Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5117

Megjött. :(

Mikor is fejeztem be a szoptatást? Vasárnap? Ma meg csütörtök van...

Minek megyek én akkor Bécsbe??

Kikos Creative Commons License 2007.02.15 0 0 5116

Sziasztok!

 

Jó rég jártam ismét felétek. Illetve ez így nem egészen igaz, mert mindig elolvasom a fórumot, de írni már nincs erőm.

Kaja szitu nálunk is dettó. Már néha annyira utálok titokban sietve enni, hogy Kira ne lássa hogy eszem, mert olyan hisztit képes levágni hogy csak na.

Remélem ez el fog múlni. Ahhoz képest hogy egy csomó könyvben azt olvasom, hogy ilyenkor lecsökken a kajaigény, mert minden más jobban érdekli, hát nálunk inkább nő:(

Jár vki a Brendonba zenebölcsibe vagy pöttömtornára? Mi elkezdtük csak kiváncsi lennék a többiek véleményére:)

Nálunk sajnos még mindig nagyon keveset játszik magában Kira:( Bár most kapott egy csúszdát és azon képes 720szor is lecsúszni egymás után, de amikor felmászott, akkor a tetejéről kiabál, hogy Aja,Aja  és néznem kell ahogy lecsúszik és nagyot nevet:)

 

ertal Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5115

Sziasztok!

Peti beteg :( Bronchitisz. Kapott egy csomó gyógyszert.

Ö is fiú, ö sem zabagép. De azért jól eszik.

Shaish, drukk a költözésnek! Menjen minden jól! És idöben.

Rossz éjszakák monnyanak le!

 

OFF

Tegnap éjjel mesét rövidítettem: dani fogja mondani az iskolai versenyen.

Kingától ma kaptam egy magarajzolta Valentin-napi szíves kártyát. Olyan jól esett!

tracy71 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5114

... jo hát persze, hogy kihagytam még egyet elfelejtettem leírni:

 

Shaish, vigyázz a kis drágára, meg ne emeld magad!!! A ruhákat meg idomítsd be, hogy mindenki menjen a helyére (a kifelé útban segítségükre lehetsz...)

Hát végre vége a maratoni futamnak házügyben? Gondolom mennyire várjátok már az új otthonotokban töltendő első éjszakát!

 

Előzmény: tracy71 (5113)
tracy71 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5113

Borcsi! Hát nálatok se volt "piskóta" az éjszaka! Szerencsére nálunk csak átmeneti jelenség volt. Már tegnap éjszaka (azaz mára virradóan) semmi nem volt. Aludt az egész család (jó mélyen reggel 7-ig). Olyan jó volt! Apa szabin van, tehát ő is kipihenhette magát. 

 

Nálunk megint újabb fejlemény kaja ügyben. Úgy néz ki, hogy rendeződik az étkezése Balinak. Tegnap is és ma is jól evett, remélem marad a szokása. Nem ártana egy kicsit híznia tiszta csontkollekciók vagyunk "fogár babához" képest. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak akkor van egyhelyben, ha alszik. És ugye ez elég sok kalóriát emészt fel....

 

Előzmény: borcsi555 (5101)
tracy71 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5112
... mert biztos protekciód van tóriánál (hahaha)
Előzmény: Fogár (5109)
tracy71 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5111
Én is köszi!
Előzmény: Zsuzsa89 (5107)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5110
Hihi, úgy látom főként a csajok a kajagépek:) Noja a világ minden kincséért nem hagyna ott tápot vagy bármi egyebet. Én nassolásnak veszem (lehet, hogy rossz az a szó rá) az összes étkezésen kívüli evést. Persze kap néha egy mandarint vagy kiflicsücsköt, nem rendszeresen, de tudom, hogy szórakozásból eszi, nem azért mert éhes.
Samumami1: várunk jövő héten, nekem kedd és szerda is jó!
2. ne aggódj Sári méretei miatt, főleg ha betartod az időket, amint elkezdenek a lányok komolyabban mozogni, azon fogunk parázni, hogy túl soványak:))
Ringató: zenei alapokat próbál elültetni a gyermekben, dalokat tanít nekünk, élőzene van stb. Én egyszer kipróbálnám, esetleg többen is mehetnénk együtt. félóra az egész.
Toria jól eltűnt, biztos dolgozik.
Fogár Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5109
furi, nekem mindig bejön az oldalunk...:)
Előzmény: Zsuzsa89 (5107)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5108
Köszi! :-)
Előzmény: Zsuzsa89 (5107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!