Hát az idei bevallás már nem hasonlított a Vámosi-Nagy Szabolcs féle bevallásokra, azon röhögtem, hogy a kitöltési útmutató a törvényre hivatkozik, hogy ott tessenek utánanézni, hogy kell kitölteni az ABEV-t. Jövőre vajon milyen meglepik lesznek? Windows-alapon fog most is menni?
Vámosi indoklás nélküli leváltása Veres János pénzügyminiszter és Katona Tamás akkori államtitkár döntése volt. Az okokat az érintett maga is csak találgatni tudja, „valakinek nagyon a lábára léphettem". De talán nem is a menesztésem, hanem az a furcsa, hogy majdnem tíz évig elnökhelyettes maradhattam, hiszen folyton fontos embereknek kellett ellentmondanom. Az alelnököt két lépésben szorították ki: először felajánlották neki az Apeh oktatási részlegének vezetését, amit el is fogadott. A lefokozás okozott némi identitászavart, előző nap még egy 4 milliárd forintos adóügyben döntött, majd oktatási igazgatóként az első intézkedése az volt, hogy megtérítette egy munkatársa 130 forintos buszjegyét. De végül is igazat adott feleségének, aki a leváltása napján azzal fogadta: "Végre kirúgtak, ideje, hogy változtass!"
És tudod, én nem is vagyok olyan nagyon elkeseredve, hogy végre egyszer lapátra tesznek valakit, aki ilyen csúfosan megbukott valamivel. Muszáj nekünk mindig ez az ostoba töketlenkedés, és aztán még meg is simogatjuk az illetô buksiját, hogy jól elszúrtad, nem baj, majd legközelebb is...?
van egy topic "téglák a köztársaság épületéből" vagy ilyesmi, bár asszem most már az egész köztársaságra ki lehetne rakni a "bontott építőanyag olcsón eladó" táblát.
Apeh: az e-bevallásba bukott bele a helyettes 2006. július 12. 16:55
Futó Ivánnak, az APEH informatikai elnökhelyettesének felmentése és a poszt megszüntetése az elektronikus adóbevallás bevezetését kísérő rengeteg bizonytalansággal hozható összefüggésbe - erősítették meg a Független Hírügynökség értesülését az adóhivatalban.
Veres János pénzügyminiszter szerdán vezetői értekezleten közölte: július 15-étől az eddigi három helyettesből kettő marad az APEH-ben. Vámosi-Nagy Szabolcs jogi helyettes munkaköréből a belső jogalkotás Szikora János elnökhöz kerül, az adójogi ügyeket Juhász István szakmai helyettes veszi át, az ellenőrzési, hatósági, felszámolási és végrehajtási feladatokkal pedig a hivatal eddigi győr-moson-sopron megyei igazgatóját, Varga Lászlónét bízzák meg.
Az informatikai területet Polgár Péter, mostani dél-budapesti igazgató irányítja igazgatói beosztásban. Futó Iván távozik az APEH-től. Neve mellőzését kérő forrásunk megerősítette: az e-bevallás terén tapasztalható súlyos problémák miatt döntött a pénzügyminiszter a szakmeber elbocsátása mellett. Tavasszal 52 ezer cég számára vált kötelezővé az elektronikus bevallás és adatszolgáltatás, az APEH informatikai fejlesztése azonban képtelen volt lépést tartani a feladattal. Újabb és újabb programokat bocsátottak ki, a webes felület számos hiányossága miatt sokan nem tudták időben teljesíteni a bevallásokat. Emiatt hetekkel kellett kitolni a határidőt, s sok könyvelő cég kényszerült rendkívüli fejlesztési kiadásokra.
Vámosi-Nagy Szabolcs a hivatal Oktatási Igazgatóságának vezetését veszi át. Az egyik elnökhelyettesi poszt felszámolása összefügg a kormányzati megtakarítási célokkal - mondta el Nagy József titkársági főosztályvezető. A mostani változások a regionális szervezeti felépítés januári bevezetésének első lépése.
VNSz leváltását tényleg nem értem. A pasi alapvetően nem politizált, pár éve (a szoci kormány alatt) kapott egy helyettes államtitkári pozíciót a PM-ben, de csak az APEH alelnöki feladata mellett.
Személycserék az APEH vezetésében 2006. július 12. FigyelőNet Veres János július 15-i hatállyal felmenti az APEH két elnökhelyettesét – közölte a Pénzügyminisztérium.
Dicsérték a számvevők az APEH-et A pénzügyminiszter bejelentette, hogy az APEH legfelsőbb vezetésével kapcsolatban több személyi döntést hozott: felmenti az APEH két elnökhelyettesét, Vámosi-Nagy Szabolcsot és Futó Ivánt, valamint megszünteti az egyik elnökhelyettesi posztot. A megmaradó másik posztra Varga Lászlónét, az APEH Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóját nevezi ki.
Vámosi-Nagy Szabolcs az adóhivatal Oktatási Igazgatóságának vezetését veszi át, feladata, hogy alkalmassá tegye a szervezetet a jelentősen növekvő oktatási igények kielégítésére. Az informatika vezetését a továbbiakban igazgatói beosztásban Polgár Péter, a Dél-budapesti Igazgatóság igazgatója látja el.
Megkerestük a Pénzüyminisztériunmot, ám a változásokat részletesebben nem indokolta a tárca illetékese.