"Skoda Rapid 136 Sport no.99 that is stamped into the I.D plate on the body.I believe this is the only one of three remaining in the uk on the road. Mot runs out 27th June 2026. In original patina body that is still solid. The underneath is in really good condition with no welding. It does need a pair of wings as these a common thing for them to rust and some attention to o/ s rear arch. 4 owners from new with 63k on the clock. Service history book stamped up till it was parked away for nearly 18 years until 2 years ago. I have done the oil/ filter, new tyres, master cylinders, brake fluid change. Always gets alot of attention going to the classic car meets and shows as you won't find another one.The sport conversion was done S. K Distributors when the cars were brand new. They featured a autoplas bodykit, kn minilite style wheels, spax adjustable shocks, lowering springs, highlift cam, head work, banana manifold with 40 dcoe with k&n filter and a facet fuel pump.colour coded bodykit."
"Skoda Rapid 136 Lux Convertible. This is a very rare car to be seen in the uk and believe this is the only one on the road in the uk, today. This has been featured in the WHATCAR magazine and on the youtube channel The late brake show (barnfinds) with Jonny Smith. It has been painted in its life by a previous owner and has some welding, also there is a crease on the passenger door. The skoda is in really good condition and a usable classic car. Always gets alot of attention when going out and about and to the classic car shows. The bits I've done to it since owning it. The wheels refurbished with new tyres and centre caps, 3 piece clutch kit and electronic ignition. The interior is in really good condition and also the roof works perfectly fine. Comes with the autoplas spotlight grille (rare item) but the spotlights aren't wired up. You can continue to use it as it is or do a part restoration to make it perfect. Located in Chesterfield Derbyshire m1 j29-j30"
Igen, az angoloknál előfordult, hogy a kifutott modellek még ott álltak a kereskedőknél, akár 2-3 évig is, mire valaki megvette és forgalomba helyezték.
Ugyanez volt a cseheknél is, ahol az 1980-ban befejezett gyártású 110 R-ek utolsó pár példányai 1983-ban is a Mototechna telephelyein parkoltak.
Az ESN-299 kocsi egy autószerelőhöz került, aki a motor-váltó-futómű hármast átrakta egy barnás drapp 120-asba, de karbival. Ez a kocsi (DIV-646) aztán valamikor 2005-2010 között, már nem emlékszem pontosan mikor, egy barátomé lett, rengeteg km-t tett meg vele, többször megjárta vele Franciaországot, majd kicsit megfáradt a kasztnija és ezért évekre letámasztotta a telkükön a bozótba. Februárban lesz 3 éve, hogy elbontottuk ezt is
A Budafoki úti GLi-re meg van a válasz. Visszanéztem ezt a topikot, és egy 2006.08.23-ai, 403 sz. hozzászólásban ott van a válasz: a jármű bontásra került. A későbbi 2171 és 5997 sz. hozzászólásokban is szerepel, hogy a járművet elbontották.
Érdekes történet, köszönöm, hogy megosztottad! Én is láttam ezt az autót 1996 nyarán a XI. kerületi Budafoki út 3–9. házszámok előtt, közel a Szent Gellért térhez. Egy hölgy jött ki a házból az autóval, beszélgettünk egy kicsit, elmondta, hogy Ausztriából hozták be, injektoros és katalizátoros. Megkértem, hogy mutassa meg a motorteret, de közben a földszinti lakásból szólt neki egy férfi, hogy menjen vissza a lakásba valamiért, így sajnos nem tudtam belenézni.
Nem emlékszem a rendszámra vagy pontos színre, de ha a másik hozzászóló tényleg többször látta az autót, és acélkékre emlékszik, akkor valószínű, hogy valóban ez volt a színe, és a rendszáma ESN-299 lehetett.
A minap néztem a facebúkon egy acélkék színű, Skoda 135 GLi-ről feltöltött videót. Az egyik hozzászóló írta, hogy annak idején állt Bp-en a Budafoki út elején egy ugyanilyen színű GLi, amit többször próbált megvenni. Egy hölgy járt az autóval. A hozzászóláshoz érkezett válaszként, hogy: ESN-299.
1996 nyarán én is láttam ezt az autót, a Bp. XI. Budafoki út 3-9. házszámok előtti szakaszán parkolt, közel a Szent Gellért térhez. Ahogy nézegettem, a házból kijött egy hölgy, hogy indul az autóval. Szóba elegyedtem vele. Elmondta, hogy Ausztriából lett az autó behozva, injektoros, katalizátoros, stb. Megkértem, hogy kinyitná-e a motorháztetőt, hogy bepillantsak, de ekkor az egyik földszinti lakás ablakából szólt neki egy férfi, gondolom a férje lehetett, hogy menjen vissza, mert a lakásban felejtett valamit. Így a motortér vizslatásból nem lett semmi, elköszöntünk, és mindenki ment a dolgára. A kocsi gyakorlatilag a lakás ablaka alatt parkolt.
Nem emlékszem sem a rendszámára, sem a színére, de ha a fent említett hozzászóló is többször látta az autót, és ő emlékszik a színére, akkor valószínű, hogy acélkék volt, valamint a másik hozzászóló által írtak szerint ESN-299 volt a rendszáma.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek ezzel a makulátlan / patika piros szépséggel, ami pár éve lett teljesen felújítva az utolsó csavarig. 🎄🚘
Ui: Facebookon egy csoportban életjelet mutatott egy 1983 -as Super Estelle 120LE, aminek a felújítását YouTube videókban lehet majd követni.
"1990. január 26-ai kép, az utolsó három Rapid kupét csak öt nappal később gyártották le.
Az S 135 R és S 136 R kupék gyártása 1990 januárjának végére leállt, és összesen kevesebb, mint ötszáz darab készült belőlük 1990 elején, főként Nagy-Britanniába irányuló exportra, de a Mototechna számára is. A gyári nyilvántartás szerint az utolsó három fehér Rapid 136 kupét 1990. január 31-én szerelték össze, és szállították a Mototechna prágai, pozsonyi és Ústí nad Labem-i üzleteibe. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a gyártás utolsó fázisában, két nappal 1989 vége előtt két tucat Rapid 136 kupé hagyta el az autógyárat, amelyeket Szingapúrnak szántak, egy délkelet-ázsiai szigetállamnak, amely több mint 10 ezer kilométerre van tőlünk. A Skoda Auto archívumának adatai szerint 1984 és 1990 között összesen 33 455 modernizált Rapid kupét gyártottak, beleértve az 1987-1990 közötti 1272 S 135R és 9708 S 136R kupét."
Az egyik utolsó Skoda Rapid 135 Ric 1990.01.12-én készült, és 1990.01.29-én szállították Angliába. Ez volt a Lord Rapidja. Alvázszáma L5145419, motorszáma 5033753, színe 9101 ezüst volt. Ennek volt a legmagasabb alvázszáma. A gyár kiállított egy tanúsítványt, miszerint ez a legutolsó faros kupé.
Volt még egy apolló piros Rapid, erről készült egy fénykép a gyári dolgozókkal együtt.
A legeslegutolsó 3 Rapid fehér színű volt, ezek is 135 Ric-ek voltak. Az egyiket 1990.01.26-án építették, és 1990.01.29-én szállították Angliába. Alvázszáma L5145240, motorszáma 5004455, színe 1046 fehér volt.
A másikat 1990.01.24-én gyártottak, és 1990.01.31-én szállították Angliába. Alvázszáma L5145290, motorszáma 5021169, színe 1046 fehér volt.