Üdvözlet fórumozók. Egy Magellán(Meridian.Gold) tipusú GPS-re keresek magyar túra térképeket. Ha valaki tud segíteni szívesen veszem és előre is megköszönöm. üdv
Szerbusztok! Több cikkben is olvastam, hogy bizonyos navikon bizonytalan, fagyogat a Waze. Akinek van ebben tapasztalata megírná, hogy a Waze alkalmazás melyiken fut stabilan?
Idősek számára kezelhető (nagy képernyő, nagy ikonok stb) autóba való GPS-t keresnék viszonylag olcsón (mondjuk ha használtan 15-ből meglenne, az nagyon jó lenne!)
Igen elegendő lenne a mérete.És nem szánnák rá nagyon sokat .E nélkül is elvagyok és voltam,de néha-néha jól jönne. Nem tudsz valami pontos cimet /szoftver / amit le lehetne tölteni ,és jó is. Köszi.
Ha elegendő a 4,3-as kijelző igen. Elég erős hardver van alatta, felbontása viszont alap, de jól használható.
Navigáltam 2,4, 3,5, 4,3 5 és 7"-al, mindegyikkel lehetett, leginkább a 4,3-ast használom, mert az kifejezetten autós, nekem megfelel. 7" bolond nagy, én úgy gondolom.
Esetleg még sláger ca. 22e-ért az X960BT, HD-nak mondott felbontással...
Néhány friss infót hoztam a nagy ünnep előtt: a MédiaMarkt áruházakban megjelent a TomTom Start 60, legfrissebb térkép garanciával, 6"-os kijelzővel: 40 ezer!! forintért.
Ezen kívül most (csere) akció is van: bármelyik TomTom készüléket 10%-kal olcsóbban kapod meg, hogyha viszel valamilyen csereterméket helyette. Ez lehet akár egy rossz headset, egy öreg navigáció, vagy bármilyen már nem használt műszaki cikk otthonról.
Érdemes most körülnézni, mert azt nem tudni hogy karácsonyig is ki fog-e tartani...
Autós GPS-t vennék, 3,5 vagy 4,3 colosat, ingyen frissíthető térképpel, max 30e-ig! Nem kell több annál, hogy megmutassa az utat A-ból B-be, a jelenlegi Mio P350-em se tud ennél sokkal többet, de nem is kell, minden másra ott a telefonom.
7"-os androidos tablet, gyakorlatilag egy komplet működő számítógép, előre telepített full EU Igo/magyar fejlesztés/ navigációs szoftverrel, profi több csatornás GPS vevővel, olyan kamerával a hátlapon, mellyel rögzítheted menet közben az utazásodat az első szélvédőn keresztül, DVB-T digitális tévé vétel/nem szükséges de már tudja ezt is, mpeg4-es, ami veszi a régebbi mpeg2-est is/ wi-fi vétel
komplett autós szett tartó, szivargyujtó töltő, de saját akkuról is megy, ha kiveszed
FM transzmitter, amivel a hangját át tudod játszani az autórádióra és mint egy állomást behangolod, ott hallgatod/akár a navit, akár a tv-t, filmet, ha navigál éppen addig lehalkítja a filmet.
kamionosok csak ilyet használnak, mert minden egyben van
a geovision 7777 a telepített navi szoftveres, de létezik olcsóbban más számmal szoftver nélkül, ha másikat, vagy ingyeneset használnál rajta
az IGO a legprofibb, de NAVITEL, SIGIC, goole earth stb is használható
Téged ki kérdezett! Nincs afrika térkép? Meg , hogy mobiltelefonnon csak online tudsz te térképet nézni ? Én tudok ofline is ( CoPilot Live) csak nehogy bután halj meg.
másodlagos eszköznek egy mobiltelefon (külső BT vagy belső) gps-el jól jöhet akár online nyomkövetésre, vagy Google Eart térkép miatt amin van a TMC-nél jobb forgalomkijelzés és nemsokára hangnavigációja is lesz..
GPS téren totál (de annál lelkesebb) amatőrként kérem a tapasztaltak segítségét!
Vettünk egy autót - kirándulásra, utazásra. Kéne hozzá egy jó kis GPS, mert néha le-le térnénk a járt útról.
De az elmúlt hetek keresgélése eléggé elbizonytalanított: ahogy a különböző témaorientált topikokat olvasgattam, úgy tűnik, egyre inkább az a fontosabb, mi minden mást tud még a GPS - mint navigálni (pl multimédia, stb.) Ergo "oldschool"-os profikat kérdem: milyen gépet vagy rendszert javasolnátok, amivel (szinte) kizárólag csak navigálni (de azt a lehető legjobban) lehet?
A főbb elvárások:
- elnavigáljon A-ból B-be majd vissza,
- rendelkezzen olyan hasznos funkciókkal, mint pl a forgalom figyelés: dugók, torlódások, stb,
- hangvezérlés, hogy ne kelljen fél szemem folyton a kijelzőn tartani (nem baj, ha nem beszél magyarul...),
- lehetőleg ne karóra nagyságú kijelzője legyen,
- jól átlátható és értelmezhető grafikája,
- könnyen (és nem horror áron) beszerezhető pontos térképfrissítések (egész Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika)
Amit végképp nem szeretnénk bele (ha csak nem muszáj):
- zene- és filmlejátszás,
- fotóböngészés,
- játékok,
- internet,
- mobil telefon kompatibilitás, stb....
Utaztásaink egyik hű társa egy kis laptop, ez kínálta a lehetőséget, hogy használhatnánk akár navigációra is - tény, hogy terepre már nem vihető, de jelenleg ez nem is annyira fontos.
Érdekelne a hordozható (azaz az autóból kivehető) vs. GPS antennás (laptopos) érvek, ellenérvek, tanácsok, javaslatok, tapasztalatok - bármi!
Végül a piszkos anyagiak: háááát... mivel nem "holnap" indulnánk, van időnk spórolgatni egy jobb, megbízhatóbb gépre. Sacperköbö 100e + még valamennyi...
Szevasz! Bármit ha vásárolok, körülnézek a neten, mint mondjuk Te itt, megfogalmazom szempontjaimat, elvárásaimat, annak függvényében megnézem melyik felel meg nekem, aztán megnézem a pénztárcámat, ha van benne annyi, hogy megvehetem, megteszem. Mit tudok a Te elvárásaidról? Csak annyit, középkategória. Kevés, szinte semmi.. Az, hogy válaszolni szeretek, az túlzás... szoktam, ha van mire, de kérdésre kérdezni nem szeretek /sokat írni sem/.. Most mégis kell: PDA-PNA?, térképpel-anélkül, ha külön térkép mifélét? Mo-EastEu, FullEu /esetleg kevésbé hivatalos?/. Gyalogmódba is használható? Kell hozzá hálózati töltő vagy elég az autós? Kell-e nagyobb kapacitású akku autón kívül használni, elég a beépített /beforrasztott/ akku, vagy jó ha cserélhető? Kell-e bele FM transzmitter rádión hallgatni az utasításokat? Térképekhez legyen-e frissítés... és így tovább.... Üdv: StMiklos
A segitségeteket szeretném kérni gps vásárlás ügyben.
Sok sok cikket elolvastam már,és szinte mindennap változik a véleményem ennek kapcsán.
Remélhetőleg nektek már van gyakorlati tapasztalatotok is ez ügyben,mert nekem nincs.
Szoval a nagy kérdés , milyet vegyek? ( Én 1 középkategoriásra gondoltam,mivel nem mindennapos használatra kell, de amikor kell akkor müködjön tökéletesen...
Gondolom ezen belül is van jonéhány .több szempont alapján lehet kategorizálni ,...
Igazándibol mire is kell odafigyelni? Mert ha tudnám....