Keresés

Részletes keresés

Noz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 15
Ígéretemhez híven benézek ide, nem állítom, hogy bármi értelmeset össze bírok itt hozni.

Szerintem is minden ilyen szeparálódásos-újrakezdéses dolog bukásában ott van az emberi természet alapja, nem véletlenül lett siker sem a Legyek Ura, sem az Állatfarm.

Chuck Palahniuktól olvasta valaki a Halálkultuszt?
actionman Creative Commons License 2006.07.03 0 0 13
Azert en nem tennek egyenlosegjelet a termeszetes ingerigeny es a destruktiv magatartasok koze.

ActionMan
Előzmény: Törölt nick (10)
actionman Creative Commons License 2006.07.03 0 0 12
Ezt en is igy latom.

ActionMan
Előzmény: kajszy (11)
kajszy Creative Commons License 2006.06.30 0 0 11
Jómagam kollégista vagyok. És azt tapasztalom, hogy egy zárt közösségben sokkal erőteljesebben jelentkeznek a társadalmi problémák. Az emberek sokkal kiszolgáltatottabbak, sokkal inkább egymásra vannak szorulva. Ez önmagában pozítiv dolog. De az emberben ott van mélyen a vágy, hogy mindenkin fölül akar kerekedni. Előbb vagy útóbb biztosan lenne egy-két delikvens, aki már nem a közösség érdekeit nézné, hanem önös érdekek vezérelnék. Ez viszont egyértelműen felbolygatná a mesterséges idillt.
actionman Creative Commons License 2006.06.30 0 0 9
bizonyos emberi tulajdonságokért nem a "civilizáció" a felelős,

Igy van. Van egy elterjedt tevedes, hogy az ember problemait a kornyezet okozza. Valtoztasd meg a kornyezetet, es akkor majd jobb lesz. Ez bizonyos szempont(ok)bol ha lehet is igy, de az alapveto problemat (ti. minden ember bunos) nem oldja meg. Gondolkodtatok mar azon, miert van az, hogy nemely fiatal kolkok, akiknek mindenuk megvan, egbekialto gonoszsagokat tesznek? Vagy talan ok is a szegenysegre kenik?

ActionMan
Előzmény: szemközti sáv (7)
szemközti sáv Creative Commons License 2006.06.30 0 0 7

Igazából nem. Szerintem a film pont azt bizonyítja, hogy bizonyos emberi tulajdonságokért nem a "civilizáció" a felelős, annak kizárásával nem oldunk meg semmit.

Amúgy nagyon klassz film. Ahogy megjelent, szinte azonnal megvettem a DVD -jét.

sáv

Előzmény: Törölt nick (5)
szemközti sáv Creative Commons License 2006.06.30 0 0 4

Szerintem is.

Érdekes, de az ilyen "félrevonult" világtó többé kevesbé elzárt kis közösségekben sokkal több a szociális probléma és a deviancia mint egyébként.. tehát a film szereplői nagyon naivak voltak (mint ahogyan az ki is derült...) abban, hogy így oldjanak meg civilizációs problémákat.

sáv

Előzmény: Törölt nick (3)
actionman Creative Commons License 2006.06.29 0 0 2
Tetszett a film. A falu alapitoi belefaradtak mar a korulottuk levo vilag gonoszsagaba, es elhataroztak, hogy ok, a rendes emberek, vonuljanak kulon, es epitsenek fel egy jobb tarsadalmat.

Az otlet jo, de ha ilyenben gondolkozol, akkor fel kell vallalnod egy csomo dolgot, amit egy orszag/vilag tarsadalma valahogy megoldott: pl. torvenykezes, gazdasag, hagyomanyok, stb. Kell egy kritikus tomeg, hogy egy mini tarsadalom ezekre mukodo valaszt tudjon adni.

Arrol nem is beszelve, hogy kell egy hely, amit a kutya se latogat, de meg a Google muholdas kepein sem szerepel. Imho Mo. tul kicsi ahhoz, hogy egy ilyen eldugott hely letezhessen tartosan. Meg aztan a film sztorija szerint is volt 1-2 kellemetlen dolog: pl. nem kezeltek rendesen a hulye gyereket, ami trageidahoz vezetett, vagy hogy kivulrol kellett gyogyszereket hozni.

ActionMan
Előzmény: kajszy (0)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1
google, a kulcsszó 'ámis', 'amish'
Előzmény: kajszy (0)
kajszy Creative Commons License 2006.06.29 0 0 0
A kérdés: Van e létjogosultsága, és egyáltalán értelme egy hasonló közösségnek Magyarországon?
kajszy Creative Commons License 2006.06.29 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!