Keresés

Részletes keresés

Borosi Creative Commons License 2007.10.28 0 0 5
Viszont lesz új mozifilm!
Előzmény: Engill (4)
Engill Creative Commons License 2007.10.01 0 0 4
nem lesz
Előzmény: Borosi (3)
Borosi Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3
Lesz 2. évad, nem tudja valaki?
Borosi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 2

Blőd írta: Snake Plissken

mikor: 2006. június 30. 1:03 | 4 komment

Igen, sikerült túltennem magam a Blade, azaz a Penge sorozat nyitórészén, amit nyilván csak azért terveztek kilencven percesre, hogy ha már egyszer szar, akkor legyen rögtön kétszer olyan hosszú. Persze az egyértelmű volt, hogy a filmek közül a legjobb részt (a Guillermo del Toro rendezte másodikat, amely sokkal pergőbb, stílusosabb volt az első résznél, továbbá lenyűgöző képi világgal rendelkezett) nem szárnyalhatja túl, de a harmadik rész volt olyan siralmas, hogy azt még a szűkre szabott kábeles költségvetéssel is be lehetne alázni, csak egy kis tehetség kellett volna hozzá. Ja, hogy az nem volt?

A legszembetűnőbb változás természetesen Wesley Snipes lecserélése, aki nem vállalta a sorozatban a főszerepet. Bár Snipes nem egy színészfenomén (háh!), de megfelelően életre tudta kelteni a kardforgató vámpírmészáros karakterét, mert van benne karizma. Ráadásul képzett harcművész a csórikám, márpedig ha egy szerepben sokat kell rugdosódni, akkor nem árt, ha az életben is jól megy a balettozás. Csakhogy ő kiszállt és a szerepét Kirk Jones kapta meg, rapper művésznevén Sticky Fingaz. Hangsúly a "rapper"-en.

Igen, egy újabb zenei világból átvándorolt színész-utánzat. Jó, Kirk barátunk már feltűnt itt-ott a kamera előtt, a Kemény zsaruk-ban, az Over There-ben, de Pengének... hát, nem elég penge. A film legviccesebb pillanatai közé tartoznak azok a részek, amikor rappercsókánk a vállát a feje mellé felhúzva lassítva dzsal, hogy minél zömökebbnek tűnjön. Természetesen verekedni se tud, miért pont azt tanulta volna meg? Az elképesztően darabos és lassú verekedős jelenetek koreográfiája leginkább egy másik képregény-sorozat, a hatvanas évek második felében készült Batman bunyóihoz mérhető, már-már hiányoltam a felvillanó PUFF! és BAMM! feliratokat. Valamint az is eléggé csalódást keltő, hogy Pengénk jócskán legyengült a filmek után: néha egyetlen slapaj vámpírral is alaposan meggyűlik a baja, ami nem kicsit árt a legyőzhetetlen imidzsének.

A történettől természetesen nem vártam súlyos mondanivalókkal átitatott társadalomkritikát, de örültem volna, ha le tud kötni. Csakhogy az első rész főként egy új szereplővel foglalkozott, a testvére halálának az ügyében nyomozó nővel, aki miatt a rész első felében Pengénk csúnyán a háttérbe szorult, csupán néhány kemény nézésre, egy-két vészjósló elsuhanásra a háttérben és pár "tűnj már el a rákba a városból, baszki!" beszólásra kárhoztatott. Én balga meg azt hittem, hogy a sorozat Pengéről szól. Egyébként ha már így kidolgozták a hölgyeményt, akkor Penge új társa is kaphatott volna némi hátteret, hiszen olyan sok fölösleges helykitöltő jelenet is bekerült, mint a moszkvai nyitás, a metáldiszkó, vagy a korrupt zsaru kurvázásai. Így sajnos elég halványkának tűnik, pláne egy olyan előd után, mint a húszfilléres beszólásairól híres Whistler. A jellemek is elég hiteltelenek, az egyik pillanatban hőseink még el akarják küldeni a csajt, pár perc múlva pedig simán rábólintanak a magánakciójára. A főgonoszok még annál is jelentéktelenebbek, van egy szőke juppi ficsúr, és egy szőke, álnok cicababa, vajon a készítők milyen vicceket szeretnek? Ja, Randy Quaid is cameózik egy őrült, piás vámpírtudós szerepében, ő kábé ennyi szót érdemel.

A rendező valószínűleg szerelmes a lassításokba, ez olyan béna pillanatokat idéz elő, mint amikor Penge becsámpázik az első verekedéshez, a hölgy visszatér a családi otthonba és mosolyogva végigszédeleg a családtagok között (pfúj!), vagy amikor a verekedések közben jönnek a lassítgatások, hogy abszolút öreguras sebességre csökkentsék le a hepajt.

Összefoglalva, kaptunk egy hiteltelen főhőst, néhány szürke mellékszereplőt, unalmas, lebutított történetet, gyenge rendezést. De ha legalább lennének pergő jelenetek, amiben gyönyörködhetnénk! Ehelyett olyan pofonosztásokhoz van szerencsénk, amelyekhez az öregek otthonából is szerződhettek volna kaszkadőröket és olyan akciójeleneteket láthatunk... Várjunk csak, nincsenek is akciójelenetek. A filmek után ez a sorozat olyan, mint az alkoholmentes sör. Kisebb képzavarral élve: a Penge egy vérszegény vámpírsorozatnak néz ki.

 

sorozatjunkie

petrovus-spqr Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1
elégtelen (1)
bindera Creative Commons License 2006.06.28 0 0 0
de j0
Borosi Creative Commons License 2006.06.28 0 0 topiknyitó

Ma este a Spike Tv-n dupla epizóddal indul a Blade sorozat!

 

http://www.spiketv.com/#/shows/blade/index.jhtml

 

Credited cast: Trevor Addie .... Vampire Steve Bacic .... Frederick Sonja Bennett .... Vanessa Simms Simon Burnett .... Drifter Mike Dopud .... Vladya Sticky Fingaz .... Blade Jessica Gower .... Chase G. Michael Gray .... Danny Milano Emily Hirst .... Charlotte Jovanna Huguet .... Dr. Vonner's Receptionist Alana Husband .... Blade's Mom Neil Jackson .... Marcus Van Sciver Ryan Kennedy .... Cain David Kopp .... Zack Darcy Laurie .... Jakob Colin Lawrence .... James Brooks Jessica Lee .... Sherri Nelson Lee .... Shen Quinn Lord .... Young Zack Chris Lovick .... Lab Rat Blake Mawson .... Storage Security Guard Phillip Mitchell .... Russian General Bill Mondy .... Detective Boone David Palffy .... Fritz Melanie Papalia .... Jennifer Larry Poindexter .... Agent Ray Collins Ryan Robbins .... Sands Christian Schrapff Kavan Smith .... Alex Malcolm Stewart .... Robert Taylor Elias Toufexis .... Donny Flanigan Jill Wagner .... Krista Starr

 

Wesley Snipes sajnos nincs :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!