Keresés

Részletes keresés

thjozsef Creative Commons License 2008.07.19 0 0 39
Sikeres lett a csapadékvíz elvezetés. Állítólag a vizesárkokat betonelemekkel ki fogják bélelni. Az átfúrásnál a rézsűben vízvezetéket találtunk. Tudtommal ott nem szabad vezeni semmit sem. A rézsű felső szélétől min. 1m-rel mehet csak.
thjozsef Creative Commons License 2008.06.25 0 0 38
A tegnapi napon sikerült beszélnem egy vállalkozóval, aki a csapadékvíz elvezetést megoldaná a telkemről. kb. 90fm jött ki minden bekötéssel és tartalmazza azt a szakaszt is, amely az út alatt menne át. Kérelmet kell írni az önkormányzat építési osztályának, amely tartalmazza a pontos helyet, műszaki vázlatrajzot és a vállalkozók adatait is. Lehet a szomszéddal is közösen az útfúrást elvégezni költség csökkentés címén, de akkor nagyobb keresztmetszetű cső kell és a fenntartása is közös lenne. Hát mindenki maga dönti el, hogy a szomszédjával mennyire tud így közösködni.
Chaosmönger Creative Commons License 2008.06.24 0 0 37
Hát igen a szennyvíz! A csatornázással az a gond, hogy szennyvíztisztító telepet is kell építeni, úgyhogy elég drága. A pályázat befogadott állapotban van, még nincs eldöntve a sorsa. Érdemes mindig átnézni a Kisbíró nevű újságot amit bedobnak, abban le szokták írni az aktuális állapotot. Úgy tudom, ha minden ok lenne, akkor 2010 körül lenne csatorna, de ha bukik a pályázat akkor tolódik sajnos. Én az uniós határidőt 2015-nek tudtam, az még odébb van.
Egyébként érdemes utánanézned, mert a csatorna önrészére lehetett kedvezményesen előtakarékosságot kötni, nem tudom építkeztél,vagy vásároltál házat és az utóbbi esetben át lehet-e 'örökölni' a szerződést az előző tulajtól.
Saját irodája van a központban a Viziközmű Társulatnak a Széchenyi udvar mellett, ott biztosan felvilágosítanak ezekről.
Egyébként nekem nyitott derítőm van, de az is annyira el van iszaposodva már, és a talajvíz is olyan magas, hogy gyakorlatilag semmi víz nem megy el belőle, nekem is nagy gond ez.
Előzmény: thjozsef (36)
thjozsef Creative Commons License 2008.06.24 0 0 36
Tudja-e valaki, hogy most mi a helyzet a csatornázással. Hallottam, hogy már az idén ősszel elindul, de azt is hallottam, hogy csak 2012-ben lesz, mert az Únió ezt szabta meg határidőnek a csatornázásokra. Van egy 8m3-es derítőm amit kb. havonta kell üríteni és az kb. 13000Ft (1800Ft/m3 számla nélkül!) Kicsit húzós. Hallottam azt is, hogy sokaknak nyitott a derítő és így évente 2x kell csak üríteni...
A másik gondom a csapadékvíz elvezetés. Meglepődve tapasztaltam, hogy mindenki ott vezeti a csapadékvizet ahol tudja. Az utcánkban van vizesárok, szerintem ebbe kellene vezetni amíg el nem készül a csatorna.
A hivatalokban meglepően kedvesek és segítőkészek az ügyfelekkel az ott dolgozók. Első benyomások nagyon jók. Remélem én sem bánom meg, hogy ide költöztem.
Chaosmönger Creative Commons License 2008.06.23 0 0 35
Szia !
Én is Szegedről költöztem ki, igaz már több mit 5 éve. Nem bántam meg egyáltalán, remélem te sem fogod.
Előzmény: thjozsef (34)
thjozsef Creative Commons License 2008.06.23 0 0 34
üdv. mindenkinek. Örülök ennek a topic-nak, mert nemrég költöztem Sándorfalvára. Lenne néhány kérdésem, de látva a topic nézettségét a kérdések előtt egy próbát tennék. Szegedről költöztünk ki és meg kell, hogy mondjam nagyon tetszik. Szép tiszta és rendezettek az utcák. Az első benyomásom nagyon kedvező.
gregusz Creative Commons License 2008.02.01 0 0 33
Én egy Tóth János nevű barátomat keresem 44-46 éves lehet, és 1984-1985-ben Recsken volt katonatársam és akkor Sándorfalván a Tisza út 9. sz. alatt lakott.

Ha valaki netán tud róla valamit, vagy e-mail elérhetőséget ismer és megosztaná velem kérem küldje el a vda60@citromail.hu címre!Az is jó ha ezt az e-mail címet megadja neki valaki.
Köszönöm!
gregusz Creative Commons License 2008.02.01 0 0 32
HAHÓ! Téliálmot alszik a topic?
Drtty Creative Commons License 2007.08.11 0 0 31
A csendes utcákban a gyerekek játszanak az utakon, bicajoznak, tollasoznak és néha elvágtázik egy "őrült" autós vagy motoros. Valóban, ki kellene tenni a 30-as vagy 40-es táblákat. Esetleg a lakó-pihenő övezet táblát és a 3,5 t-s korlátozást (kivéve célforgalom ill. kukásautó). Ezeken a keskeny utakon az 50 km/h is sok.
Előzmény: younick (30)
younick Creative Commons License 2007.07.08 0 0 30
Hé Sándorfalviak!

Szerintem rengeteg lehetőség van még rejtve ebben a kisvárosban is, csak túl falusias még a gondolkodásmód.
Jó lenne használni például ezt a fórumot is, aki teheti.
Bízom az új polgármesterünk munkájában, de szerintem a terveinek csak kis része fog - forráshiány miatt- megvalósulni.
Leginkább és mindenekelőtt szeretnék már a csatornázással kapcsolatban látni valami konkrétumot, a pénz beszedése elindult (újra).
Aztán majd ha megkaptuk az első emelt víz+csatornadíjas számlákat, eldönthetjük, jobb volt-e ez így. Szegeden se akarták sokan a csatornát a külső városrészekben, de nem volt más választásuk.

Miért van itt ennyi idióta, aki rendszám nélküli, bömbölő kipufogójú autóval és motorral megy állat módjára a szűk utcákon? Erre lehet itt hatósági engedélyt kérni?
Talán a rendőrségnek a vasárnapi fogadóóra helyett ki kellene menni néha az utcákra szétnézni. Lehet, hogy a betörés is kevesebb lenne.

És tessék fórumozni...
Drtty Creative Commons License 2007.05.14 0 0 29

Május 1-én a sándorfalvi fiatalok egy új sportlétesítménnyel lettek gazdagabbák. Nagyszerű rendezvény keretében átadták településünk új létesítményét a Széchenyi Udvart, egy remek deszkás és körkori pályával.

A rendezvény is nagyon jól sikerült köszönhetően a szervezőknek, jó volt a hangosítás, remekül szerepeltek a zenekarok. A rutinos (több fesztiválon már kiválóan szerepelt) rockzenekar a Stroke nyitott, majd az ifjú tehetségek a Sun Of The Beach állt színpadra. Az estét lezáró nagyszerű Minor-buli előtt egy igazi dobos jam-et élvezhettünk (melynek polgármesterünk is aktív résztvevője volt), négy dobos plusz basszus és billentyű a színpadon.

Jól érezte magát gyerek,  felnőtt ezen a délutánon, estén.

 

Kicsit keserű szájízzel olvastam viszont a legújabb Kisbíró, a rendezvényről szóló beszámolóját. Szerintem alapvető dolog lett volna legalább megemlíteni a fellépő összes zenekart, valamint esetleg megköszönni a hangosítást biztosító lelkes embereknek, akik a fellépésükkel a rendezvény hangosításával támogatták az ifjúsági udvar megnyitó rendezvényét.

lenkeanyu Creative Commons License 2007.03.28 0 0 28

Látom nagyon régi az utolsó hozzászólás, de azért hátha sikerül segítséget kapnom:

 

szeretném megkérdezni, hogy Sándorfalván hol nem érdemes telket venni? Sok helyen a hirdetésekben az szerepel, hogy "nem vizes helyen". Melyek a vizes telkek? Anno Bordányból azért költöztünk be Szegedre, mert csúnyán felvizesedett, bedohosodott a házunk, nem szeretnénk megint így járni... Nádas utcáról esetleg valami vélemény?

 

Köszönöm előre is: lenkeanyu

Drtty Creative Commons License 2006.12.10 0 0 27

Van új sándorfalvi honlap!

A betűtípuson meg az színeken kívül semmi sem változott, csak eddig egyszerűen volt szar, most meg "bonyolultan".

Méltatlan a kisvároshoz!

Drtty Creative Commons License 2006.10.06 0 0 26
És itt az idő, hogy alvó nagyfalunkból felébredjünk és egy európai kisváros lakói legyünk.
Drtty Creative Commons License 2006.10.06 0 0 25
Hallom itt-ott, hogy a "böszméknek" nem tetszik a választási eredmény. Sőt olyan hangot is hallottam, hogy Sándorfalván nyert a jobboldal. Ugyan, minek túlpolitizálni azt, amit nem kell. A nép a változásra szavazott. Azokra az emberekre, akik változtatni akarnak, mert nem "böszmék" (GyF nyomán, akik ugye nem csinálnak semmit).
antiv Creative Commons License 2006.10.03 0 0 24

Na tehát ő az

Előzmény: antiv (23)
antiv Creative Commons License 2006.10.03 0 0 23
Nem nent fel a kép ami a fő bolondot ábrázolja.Segitsen valaki!!!
Előzmény: antiv (22)
antiv Creative Commons License 2006.10.03 0 0 22

Afő bolond ül a trónuson /meddig még????/

antiv Creative Commons License 2006.10.03 0 0 21
"Kakas mondja szívd fel begyem a sok Darázsat"
antiv Creative Commons License 2006.10.02 0 0 20

Én is örülök a "dobos"győzelmének 1460 társammal kiegészülve.

Új remény csillant fel Sándorfalva életében+a képviselő testület is frissül,ami nagyon kellett már.

Drtty Creative Commons License 2006.10.01 0 0 19

A DOBOS nyert!

100%-os feldolgozottságnál 1461 vokssal a szavazatok 46,29 %-val fölényesen MEGNYERTE a választást.

Gratulálok és sok sikert kívánok nagy jövőbemutató tervei megvalósításához, melyekkel igazi európai kisvárost faraghat álmos nagyfalunkból!!!

Előzmény: antiv (17)
antiv Creative Commons License 2006.09.23 0 0 18

Hali

 

Úgy nézem nem sok sándorfalvi veszi igénybe a fórum adta lehetőségeket,gondolom ugyan ennyien olvassák.

Minden elismerésem aki ezt kitalálta,szerintem nagyon jó dolog,de valahogy nagyobb reklámot kellene csinálni ennek.

Hát nem?DE.

Más.A polgárörség siralmas tagságára szeretnék rávilágitani.

Miszerint aki sándorfalván szefos*az mind polgárőr élükön a parancsnokukkal.

Nem kellene valami minimum elvárást állitani a tagsághoz,mondjuk hogy legalább a 8 osztály meglegyen?

A parancsnokról+annyit hogy túl sok hatalmat érez magáénak azt képzeli hogy ő YODA képes autókat megállítani+terrorizálja a gyerekeinket.Persze nem nevelő szándékkal.

Fura szabájokat hangoztat+fenyegetőzik,ijezget.

Amin 1 felnött csak nevet de 1 gyerek???

Ugy gondolom ezen elgondolkothatna a Városvezetőség,persze a választás után.

 

 

 

 

 

*SZEFOS=szellemi fogyatékos

 

antiv Creative Commons License 2006.09.17 0 0 17

Csá megint

Még egy példa mért van szükség változásra:

Sándorfalván is sok embernek szüksége van laborvizsgálatokra vagyis vérvételre.

Nos juniusig minden rendben volt,mert a kormány finanszirozta hogy hetente Szegedröl kijöjjön 2 nővér és levegye a betegektöl a vért+pár nap mulva hozták az eredményt.

Most a megszorító intézkedésekkel ez megszűnt,az-az az önkormányzatunknak kellene 100 000Ft/ho fizetni.

Ez szerintem egy kisváros költségvetéséböl semmi volna,ám mégsem müködik a dolog.

Pedig állitólag meg is lett szavazva.

Most az van hogy az időseknek 2-3 héttel elötte időpontot kell kérni+bejutni +utána bejutni az eredményért+bejutni kontrolra.

Ez azért borzasztó nem??Ezen spórol a városunk évi 1 200 000Ft-ot.

Viszont testületi+egyéb utazgatásokra,külömböző országokba elkölt több 10 milliót.

Hát ezért van szükség változásra.

Én a "dobosra"az-az Kakas Bélára és csapatára fogok szavazni.

 

 

 

Ha tévedtem volna a vérvétellel kapcsolatban valaki tájékoztasson itt a fórumban.

 

 

Hi mindenki

 

Szavazz a "DOBOS"-ra!!!!!!!!!!!!!

antiv Creative Commons License 2006.09.17 0 0 16

Szevasztok

 

Egy sándorfalvi választó polgár vagyok.Én már-már ott tartok hogy mindegy hogy ki nyer csak a jelenlegi vezetés ne.

Ismerősem szerint és szerintem is a fő probléma nem a jelenlegi polgármesterünkel hanem a képviselő testülettel van.

Ugyhogy változásra igen is szükség van!!!!!

Drtty Creative Commons License 2006.09.01 0 0 15

Félreértés lehet.

A dobos az nagyon jó. És jelöltként is a befutó, nem ő az RBKB jelöltje, ő független.

Ja persze, ha én értem félre, szerintem nem basszerol a doktor úr.

Előzmény: dejo (14)
dejo Creative Commons License 2006.09.01 0 0 14
Persze, ha így van, akkor felőlem basszusgitározhat is, az sem tenné elég jóvá!
Előzmény: Drtty (12)
dejo Creative Commons License 2006.09.01 0 0 13
Ha jól látom nem a híres citerazenekarban játszik?
Attól, hogy egy polgármester (jelölt) dobol, nekem külön szimpatikus.
Persze a citera is jó lenne, de a dob sokkal jobb!
Előzmény: karmolnar (11)
Drtty Creative Commons License 2006.09.01 0 0 12

Kedves Karmolnar jó a kép, csak a "körítést" is közölhetnéd, mert a nénik nem értik az RBK-k meg direkt félreértik majd. És a nem megy szöveget is, pedig bizony mehetne.

Egyébként jó, hogy végre van egy megfelelő polgármesterjelölt Sándorfalván. Akinek vannak tervei is. És példaképnek olyan városokat állít fiatal városunk elé, mint Mórahalom vagy Kistelek városa.

Igen elég volt már az alanti gyermekrajzon is ábrázolt úr langyosvíz tejhetetlenségéből, valóban szeretnénk új, kisvárosi, európai életet élni. És a harmadik jelölt a valóban tisztességes ember doktor úr pedig sajnos az RBKB* jelöltje, akik pedig éppen 60 évig tudták bebizonyítani, hogy hogyan tudják ezt a kis országot tönkretenni és a népet nyúzni, sanyargatni. Ékes példa erre legutóbbi kormányuk (Gyurcsány-kormány) legutóbbi intézkedései, melyek tényleg lenyúzzák a bőrünket.

 

 

*RBKB (Rohadt Büdös Kommunista Banda - a CPG verse nyomán)- előző nevei: MKP - Magyarországi Kommunisták Pártja, MDP - Magyar Dolgozók Pártja, MSZMP - Magyar Szocialista Munkáspárt, MSZP - Magyar Szocialista Párt.

karmolnar Creative Commons License 2006.08.29 0 0 11
Nem megy.....

Kakas úr és egy dobszóló.....
karmolnar Creative Commons License 2006.08.29 0 0 10
Talán....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!