Keresés

Részletes keresés

Ponta Zire Creative Commons License 2006.07.03 0 0 57

Tegnap a szólás szabadságában ez a külföldi hakni volt a téma. De nem bírtam nézni 40 mp-nél tovább, mert az igen tehetségtelen ovodásszintű Györffy Miklós vezette a műsort. Annyit láttam, hogy a Bajnai Gordonkával (vagy Cselló) beszélgetett.

Valaki látta a műsort? Miről hantáztak már megint?

A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.07.01 0 0 56
Ááá, akkor értem már végre, miért járt itt Bush! Ő meg a sleppje voltak az első katasztrófa-turisták...
Előzmény: póráz (54)
JEFFREY Creative Commons License 2006.07.01 0 0 55
Én az egészet néztem, s valóban nem tértem ki az általad idézettekre, amit már tegnap hallottam.Ma az Estében a Riporter nagyon erölködött meggyözni Szijjártot arról, hogy az út milyen sikeres, mert a Tözsde emelkedett, s volt máris haszna az útnak.Szijjártó(közgazdász végzettségű) felhomályosította, hogy a kettönek semmi köze egymáshoz, mert a Tözsde igen kis részt fog át egy pár cég mutatója, de a forint az ami kíhatással van magyarország és az emberek helyzetére.Én azt nehezményezem, hogy ebben a sz@r helyzetben hogyan erölködik a Média egyes szereplője, hogy védje a védhetetlent, tovább hülyitve a laikus emberkéket, s szeríntem ez erkölcstelen.
Előzmény: póráz (54)
póráz Creative Commons License 2006.07.01 0 0 54
Én ez a hír a következőkért másoltam be :

"A kormányfő optimizmusának ellentmond az egykori Clinton-kormányzat egyik közgazdászának véleménye. Nouriel Roubini az úgynevezett feltörekvő piacokról készült tanulmányában azt írta, hogy Törökország és Magyarország rendelkezik ezek közül a legsebezhetőbb gazdasággal.

"Magyarország komoly gondokkal küzd, Magyarország egy olyan katasztrófa, amely bármikor bekövetkezhet" - jegyezte meg."
Előzmény: JEFFREY (50)
boci boci tarka Creative Commons License 2006.06.30 0 0 52
Nem illik ugyanazt a hozzászólást több topicba is bemásolni. Azonkívül ezzel súlyosan vétesz a Fórum általad is elfogadott szabályai ellen!
Előzmény: rambó 8 (51)
JEFFREY Creative Commons License 2006.06.30 0 0 50
Én 21.00-tól a Friderikuszt néztem, ahol élőben kapcsolták a Londoni elemzöt akik BBB minuszra minösítettek a nevezetes bemutató után.Valahogy a hapsi nem egészen azt mondta, amit te itt leírtál Gyurcsány nyílatkozat kapcsán.Fridi teljesen zavarban volt és közbekérdezéssel probálta enyhiteni és menteni a menthetöt, de nem jőtt össze.A pasasnak teljesen lesúlytó véleménye volt a Kormányról annak hiteltelenségéről,( hogy még mindig nincsnek valós számok, nem jó megoldásokat választ stb),csomagkájáról és az elmúlt másfél év teljesítményéről, mert, mint mondotta volt ha akkor tesznek valamit folyamatosan, akkor nem alakul ki ez a válság helyzet.Na már most Gyurcsány folytatja az eddigi modszert, hogy itthon mást ad el népnek, mint a valóság, s természetesen sokan csodálkoznak, ha beűt a baj.Megemlitette Drazsét is, hogy két éve volt hasonló bemutató és körút, akkor is igérgettek, hogy milyen intézkedések teszne(mert már akkor látszott a kaki), de nem történt semmi, sőt ellenkező írányba indultak.Na ennyi a Média Gyurcsányi kommunikácíójáról.Mondotta, hogy megváltozott a befektetői környezet és a hiteltelenség még ront ezen.Na ennyi a nagy manipulátoról, de szerintem jobb lenne ha lemondana a régi csapatával együtt, mert Ők bármit tesznek már nem tudnak javítani a helyzeten, csak rontani.
Előzmény: póráz (49)
póráz Creative Commons License 2006.06.30 0 0 49

Magyarország, a katasztrófa2006. június 29., csütörtök 21:14     InfoRádió

Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

A miniszterelnök Frankfurtban és Londonban is külföldi befektetők előtt tartott előadást, hogy megnyugtassa őket a magyarországi beruházásaikkal kapcsolatos esetleges aggodalmaik miatt. Gyurcsány Ferenc két útja kapcsán az MTI-nek elmondta, hogy a "nagyon tömény" kormányprogram részleteit próbálta elmagyarázni.

 

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(28958);

Gyurcsány Ferenc új kormánya krémjével utazott Európa két pénzügyi fővárosába. Vele volt Kóka János gazdasági, Veress János pénzügyminiszter, Bajnai Gordon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője és Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke.

Frankfurti látogatásán a miniszterelnök azt mondta: nem hallott és nem is érzékelt Magyarországgal kapcsolatos aggodalmakat, és megjegyezte azt is, hogy az elmúlt napokban nem volt kimutatható
tőkekivonás Magyarországról.

Gyurcsány Ferenc Frankfurtban és Londonban is hangsúlyozta, hogy 2008-ra el kell érni az egyensúlyt és készen kell állni rá, hogy 2010 második felétől be lehessen vezetni az eurót.

Úgy tűnik, a miniszterelnök mondanivalója és stílusa meggyőzőbb volt Londonban, mint ahogy itthon fogadják szavait. Gyurcsány Ferenc és a delegáció tagjai az Európai Újjáépítési és Fejlesztési
Bankban, az EBRD-ben és a JP Morgan Befektetési cégnél tartottak előadást.

Az utóbbi előadás egyik résztvevője szerint Gyurcsány "meggyőző
és őszinte volt, és érthetően előadta, hogy mit akar elérni."

Később a kormányfő MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy az egyensúlyi program részleteinek nem kellő pontosságú ismeretéből is fakadhatnak azok az elemzői bírálatok, amelyek szerint a
költségvetési csomag túlságosan a bevételnövelésre támaszkodik a kiadások csökkentése helyett.

A Standard & Poor's hitelminősítő által az egyensúlyi intézkedések bejelentésének szinte másnapján végrehajtott szuverén adósi
visszaminősítésről Gyurcsány Ferenc azt mondta: az "nem a csomag miatt történt".

A kormányfő arról beszélt, hogy egy korábban meghozott döntésről
volt szó, amelyet nem akartak az új kormány megalakulása előtt közzétenni".

A kormányfő optimizmusának ellentmond az egykori Clinton-kormányzat egyik közgazdászának véleménye. Nouriel Roubini az úgynevezett feltörekvő piacokról készült tanulmányában azt írta, hogy Törökország és Magyarország rendelkezik ezek közül a legsebezhetőbb gazdasággal.

"Magyarország komoly gondokkal küzd, Magyarország egy olyan katasztrófa, amely bármikor bekövetkezhet" - jegyezte meg.

Más elemzők a gyorsan öregedő lakosságra költött társadalombiztosítási összegek miatt megduzzadt költségvetési hiányról beszéltek, azaz olyasmiről, amit valószínűleg nem sok magyar polgár hall szívesen.

Londoni megfigyelők azt jegyezték meg, hogy a magyar szavazók valószínűleg nem tűrnék a probléma magvát jelentő elszabadult szociális kiadások megzabolázását.

Magyarországon a munkaképes lakosság folyamatos csökkenése korlátozza a gazdasági növekedést és ez megnehezíti a kormány törekvéseit a bevételek növelésére.

Ma 20 százalékkal több az ötvennél idősebb lakos, mint a 20 és 39 év közötti munkavállaló. Tíz év múlva pedig már kétszer annyian
lesznek, így a szociális kiadások fenntartásának nagy
támogatottsága lesz.

Gyurcsány Ferenc az mondja, hogy például a nyugdíjak esetében nem akar engedni. Tevékenységét pusztán piaci szempontból szemlélő nyugati elemzők szerint viszont így tudná korrigálni az ország pénzügyi gondjait.

Kapcsolódó cikkek:

toloba Creative Commons License 2006.06.30 0 0 47
Vegyes a fogadtatása a londoni Gyurcsány-előadásnak


2006. június 30. FigyelőNet, MTI-Eco

Nem volt egyöntetű a rövid távú magyarországi kamatemelési várakozás a londoni elemzői közösségben pénteken a forint korábbi gyengülése ellenére sem, a költségvetési csomagot ismertető előző esti Gyurcsány-előadás megítélésére ugyanakkor az óvatos derűlátás a jellemző.

Wike Groenenberg, a Citigroup londoni befektetési részlegének európai feltörekvő piaci stratégiáért felelős igazgatója az MTI-nek pénteken azt mondta: nagyobb esélyűnek tartja az MNB hétfői kamatemelését, mint annak elmaradását. Groenenberg hétfőre fél százalékpontos emelést valószínűsített, az év egészére pedig - a hétfőre jósolttal együtt - összesen 1,00 százalékpontot vár. A Citigroup vezető térségi elemzője 60 százalékosra mondta annak esélyét, hogy az MNB hétfőn kamatot emel.

Az HSBC bankcsoport londoni részlegének feltörekvő piaci elemző osztályán az MTI-nek úgy fogalmaztak: "növekszik az esélye" egy rövid időn belüli kamatemelésnek, amely "akár hétfőn is bekövetkezhet". A cég szakértői azonban azt mondták, hogy az amerikai Federal Reserve előző napi kamatemeléséhez fűzött kommentár enyhítette a forintra és így a magyar jegybankra nehezedő nyomást. Bármely közeljövőbeni magyarországi kamatemelés "minimális mértéke" fél százalékpont lesz, jósolták az HSBC-nél.

Gillian Edgeworth, a Deutsche Bank, és Reinhard Cluse, a UBS bankcsoport londoni részlegének elemzője ugyanakkor egyaránt azt mondta, hogy nem számít hétfőn az MNB kamatemelésére. Cluse ezt a véleményét azzal indokolta, hogy a magyar jegybank szerinte "kevéssé érzékeny a rövid távú árfolyamkiugrásokra", és egyébként is "el akar távolodni az olyan vészkamatemelésektől, amilyeneket a múltban időnként láttunk". A UBS elemzője szerint az MNB-nek van ideje megvárni a Monetáris Tanács következő soros kamatdöntő ülését, amely július 24-én esedékes.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök előző esti, az egyensúlyi programot elemzőknek ismertető zártkörű londoni előadásán az MTI által kérdezett szakértők közül mindegyik jelen volt.

Reinhard Cluse, a UBS stratégája az erre vonatkozó kérdésre csak annyit mondott: "az idő dönti el", hogy a költségvetési csomag mennyire hiteles. Gillian Edgeworth, a Deutsche Bank térségi elemzője szerint Gyurcsány Ferenc maga is elismerte, hogy a hitelesség szempontjából a döntő tényező a program elemeinek tényleges végrehajtása lesz.

Wike Groenenberg, a Citigroup feltörekvő piaci stratégája az előadásról készített - az MTI londoni irodájának pénteken megküldött - értékelésében azt írta: a magyar miniszterelnök erős hangsúlyt helyezett arra, hogy a program "sokak vélekedésével ellentétben" nem csupán adóemelésekre épül, hanem kiadáscsökkentésre is. Groenenberg szerint "új információ" volt Gyurcsány Ferenc azon kijelentése a londoni ismertetőn, hogy a csomagnak csaknem a fele kiadáscsökkentés.

Ezt egyébként előző este, londoni előadása után a miniszterelnök maga is megerősítette az MTI-nek. Gyurcsány Ferenc azt mondta: az idén 50-50 százalék az intézkedési csomag bevételi és kiadási megoszlása, jövőre pedig 60-40 százalékra módosul az arány a bevételi oldal javára.


Wike Groenenberg a londoni Gyurcsány-előadásról pénteken közzétett értékelésében azt írta: a Citigroup szerint a magyar kormány költségvetési és egyéb reformprogramja "valóban nagyon nagy, és figyelemreméltó ... akkor is, ha a reformoktól várt megtakarítások egy része nem valósul meg".

A Citigroup várakozása szerint a reformok jelentősen javítani fogják a magyar költségvetési és fizetésimérleg-egyensúlyt, bár a reformintézkedéseket olyan kedvezőtlen időszakban jelentették be, amikor a befektetői türelem a nagy költségvetési és folyó hiányt maguk előtt görgető országokkal szemben igen alacsony.

http://www.fn.hu/index.php?id=5&cid=137657
toloba Creative Commons License 2006.06.30 0 0 46
Akkor kivándorolsz?
Előzmény: puzdra (44)
qncogi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 45

Ja. Nemzethalál GÁZÁREMELÉSSEL. Szegény magyarok.

A földeket pedig éppen ideje volna eladni, addig a mg. is csak feleslegesen nyeli a pénzt.

 

Előzmény: puzdra (42)
puzdra Creative Commons License 2006.06.30 0 0 44
"...Azt mondják, az EU várja a programot, hogy hogyan akarunk kilábalni a válsághelyzetből.
Hát itt a pénzügyi-szakmai-gazdaság-politikai programunk: megyünk előre!

Bátran, igazságosan.
Nem fordulunk vissza.
Belehúzunk, istenemre mondom!
Lendületesen!
Államadósság?
Lárifári!
Forintválság?
Igen, igen!
Erősből a paprika a jó, forintból a gyengét szeretjük.
Előre a 350 forintos euróért!

Az majd csodát tesz az exporttal, lekörözzük Albániát és Belorussziát!
Bennünket irigyel majd Vietnám és Szomália!

Különben is, minden rosszért az előző Gyurcsány-kormány előtti
Medgyessy-kormány előtti Orbán-kormány a hibás.

Most kezdjük csak látni, mit hagytak ránk - hogy üres a kassza, el vagyunk adósodva, a hatalmasra dagadt államot átszövi a korrupció, hogy valakik eladtak minden mozdíthatót, és miközben Orbán Viktor újracsempézi a fürdőszobáját, az emberek adósságban úsznak.

Hát elég volt!..."
Előzmény: toloba (41)
Ponta Zire Creative Commons License 2006.06.30 0 0 43

Na megtörtént, amit megjósoltam.

 

Lopcsány beszólt a külföldi szakértőknek!

Azt mondta Fercsi a szakértőkről, hogy nem látják jól a magyarországi új egyensúly program értékeit és rosszul értékelik a magyarországi helyzetet.

 

Még van olyan gazdasági, politikai kör akár külföldön akár belföldön, akiket még nem oktatott ki?

Előzmény: Ponta Zire (29)
puzdra Creative Commons License 2006.06.29 0 0 42
Ez az ügy már régen nem Orbán és Gyurcsány között zajlik. Itt ma már a magyarok megtakarításai, adósságaik, földjeik és jövőjük a tét. Amit április 23.-án voltak olyan barmok, hogy nagytőkések kezére adtak.
Előzmény: toloba (41)
toloba Creative Commons License 2006.06.29 0 0 41
Kedves puzdra!
Te fizetést kapsz azért, hogy engem megtéríts? Mit akarsz a három hozzászólással?
Nem hiszékeny vagyok. Beraktam egy hírt, oszt jónapot.
Nyald nyugodtan Orbán seggit....
Előzmény: puzdra (40)
puzdra Creative Commons License 2006.06.29 0 0 40
Csütörtök délelőtt átlépte az árfolyamsáv-közepet az euró forintjegyzése, délután 285 forintot is súrolta a kurzus. Szakértők a hazai deviza gyengülését a szlovák eseményekkel és a Fed kamatdöntését megelőző bizonytalansággal, illetve a magyar makrohelyzettel magyarázzák. Előbb-utóbb az MNB kamatemelésre kényszerül.


Kedves toloba, meddig terjedhet még a hiszékenységed. Vagy ezért fizetést kapsz. Nem lehet valaki ennyire együgyű.

Nesze neked a három hozzászólás a Napi Online oldaláról, spontán kommentárként a fenti hírhez.:



[ ecobika ] 2006. 06. 29. 18:45:54
ecobika éberen figyeli a fejleményeket! Egy biztos: ekkora pojáca 30 éve nem ült a tábornoki székben. Nem lennék meglepődve, amennyiben a piac leváltaná, mert ugyebár a piac könyörtelen és a piacot nem lehet kilóra, zsebből megvenni, mint a médiumokat, debreceni zsebből megvett józsistul, karcsistul, napkeltés pereputtyostul, estéstül, tahóblahóstul, kedd21estül, álnaív ballib stb orgánumokostul, ibolyástul, mdfestül stb. stb.

A piac tulajdonképpen már döntött, amikor a turné közben lökte a HUF forintot a senki földjére.

Gyuszi bá is megpendítette már két pohár közben...

[ levai jozsef ] 2006. 06. 29. 18:22:59
mi tortenik gyerekek?az ex-kommunista,liberalis kormany jol belehuzott.a vilagrekord hianyokat csak az agymosott magyar szavazok kepesek elfogadni,a piac az nem.figyeljetek,hogy mi fog tortenni az arakkal meg az alapkamatta a jovoben.ebreszto!

[ ecobika ] 2006. 06. 29. 16:12:21
Ecobika megmondja a frankót: az ok fletó. Mire hazaér, már 300 HUF lesz az EUR, de akkor már nem biztos, hogy fletónak táncolunk!

Előzmény: toloba (30)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.06.29 0 0 39
Csak aggyon már valaki kőccsön, hogy meg ne bukjanak az elvtársak.
Előzmény: Ponta Zire (-)
Ponta Zire Creative Commons License 2006.06.29 0 0 38

Már 285!

Amikor megszólal lopcsifercsi, olyankor valami elromlik!

 

Kíváncsi lennék,  hogy hány napot töltenek külföldön.

Előzmény: BaSand (32)
ex_lx Creative Commons License 2006.06.29 0 0 37
Számolta valaki, hogy Frankfurtban hányszor ejtette ki a nyugdíj- tövű szavakat? Vagy nem csak a régi Magyarországgal szakított, de szókincset is cserélt?
Előzmény: BaSand (32)
BaSand Creative Commons License 2006.06.29 0 0 36
Ezt ne velem beszéld meg...

Előzmény: toloba (35)
toloba Creative Commons License 2006.06.29 0 0 35
rizsa...
Előzmény: BaSand (32)
udvaribolond Creative Commons License 2006.06.29 0 0 34
már mindenki ismeri lassan  ezt a fércműnek tetsző programot, kivéve a magyar embereket.
hatgang Creative Commons License 2006.06.29 0 0 33
BaSand Creative Commons License 2006.06.29 0 0 32
Kb ekkor lépte át a valutánl 283 HUF/EUR árfolyamot.
Előzmény: toloba (30)
toloba Creative Commons License 2006.06.29 0 0 31
Gyurcsány Frankfurtban szakított a régi Magyarországgal


2006-06-29 13:27:11

A magyarországi gazdaságpolitikai fordulatról, "a régi Magyarországgal való szakításról" tartott előadást Új Magyarország - Új Egyensúly címmel Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Frankfurtban, nemzetközi bankok és befektetési cégek mintegy hetven képviselője előtt.

A miniszterelnök az MTI-nek nyilatkozva nem tagadta, hogy frankfurti, majd londoni látogatása a közelmúltban meghirdetett "nagyon tömény" Új Egyensúly program külföldi népszerűsítését, megismertetését szolgálja, mivel szerinte a program belső összefüggéseit, részleteit a napi hírekből nem lehet megtudni. Gyurcsány Ferencet Frankfurtba és Londonba elkísérte Veres János pénzügyminiszter, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, más magyar szakemberek. Az Új Egyensúly programot Gyurcsány Ferenc június 10-én ismertette, a program számos adóemelési és kiadáscsökkentési tételt tartalmaz.

Gyurcsány Ferenc csütörtökön Frankfurtban úgy nyilatkozott, hogy "Magyarországgal kapcsolatos aggodalmakat nem csak hogy nem hallottunk, de nem is érzékeltünk". Megjegyezte azt is, hogy "az elmúlt napokban sem volt kimutatható komoly tőkekivonás Magyarországról". A kormányfő kiemelte, hogy Charles Dallara a Nemzetközi Pénzügyi Intézet elnöke a programot "kifejezetten bátornak", a "kitűzött célokat jól szolgálóknak" tartotta.

Dallara ezt az álláspontot képviselte korábban Milánóban is, az európai pénzügyi vezetők fórumán. A meghívottak kérdései általában a program menetrendjére, az egészségügyi reformra, az euró bevezetésének időpontjára vonatkoztak. Ez utóbbival kapcsolatban Gyurcsány Ferenc leszögezte: "2008-ra el kell érni az egyensúlyt, ez az elsődleges, készen állni arra, hogy az euró 2010 második felétől bevezethető legyen."

Az Új egyensúly program egyebek között azt tűzi ki célul, hogy 2008-ra 3-3,5 százalékra csökkenjen az államháztartás GDP-arányos hiánya. Az euróövezet országaira vonatkozó kritériumok egyike három százalékos felső határt ír elő. A miniszterelnök szavai szerint előadásának lényegi vonulata volt annak bemutatása, hogy miként kapcsolódik egymáshoz az egyensúlyteremtés politikája, a reformok politikája és a nemzeti fejlesztések politikája az elkövetkezendő három évben. (MTI)

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=130901&fr=hk
toloba Creative Commons License 2006.06.29 0 0 30
Sikeres volt Gyurcsány első szereplése Frankfurtban

(2006. június 29. 13 óra 37 perc)


Hitelesnek és sikeresnek tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök első frankfurti előadását az azon részt vevő Heim Péter, az Aegon Alapkezelő vezetője. Az Indexnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a kormányfő nem beszélt konkrét árfolyamcélról, sőt azt mondta, nem feladata kommentálni a forint mozgását. Azt is közölte, hogy a kormány a stabil és kiszámítató árfolyamban érdekelt, középtávon a forint erősödésére számít.

Hitelesen vázolta fel az ország előtt álló makropályát is, s a korábbi gyakorlattal ellentétben a kormány rosszabb számokat jelzet, mint amilyenek várhatóak. Ezek szerint a gazdaság növekedésének üteme jövőre két százalékra lassul, majd 2008-ban három százalékon alakulhat. A kormány számításai szerint az államháztartás hiánya nyugdíjkorrekció nélkül is elérheti 2008-ra a 3,2%-ot, míg e nélkül 2,6%-os lehet a deficit.

Mint kiderült, a tervezett reformokat Draskovics Tibor, az államreform-bizottság vezetője vázolta. Az ő szereplése szintén meggyőző volt Heim értékelése szerint. Szavaiból kiderült, hogy még ebben a ciklusban nyugdíjreformra kerül sor, s nem marad el az egészségügy átalakítása. Utóbbi kapcsán elhangzott, hogy a szlovák módszerek átvételére készül a kormány. Végül arról is esett szó, miszerint 2008-tól bevezetik az értékalapú ingatlanadót.

( Munkatársunktól )

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=360813&red=hk
Ponta Zire Creative Commons License 2006.06.29 0 0 29

http://index.hu/gazdasag/magyar/gyurlon06062/

 

 

 

Nem csak a külföldi elemzőket és pénzügyi befektetőket igyekszik ma Londonban és Frankfurtban meggyőzni Gyurcsány Ferenc arról, hogy a kormány kiigazítási programja kellően erőteljes és készen áll a reformokra - a Világgazdaság információi szerint egy másik célja is lehet villámlátogatásának. A lap úgy tudja, a magyar küldöttség találkozik az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezetőivel. Utóbbi tárgyalásnak az ad különleges jelentőséget, hogy az EBRD egyik fő profilja kedvezményes hosszú lejáratú projekthitelek nyújtása a rendszerváltó országoknak.

 

Harc a hitelességért

 

Mindenesetre még ettől függetlenül is nagy lehetőség előtt áll Gyurcsány, akinek meglehetősen erős ellenállást kell áttörnie. Ugyanis a - többek között az államháztartás magas hiányát finanszírozó - külföldiek körében az elmúlt 4-5 év költségvetési teljesítménye, valamint az attól élesen elütő kommunikáció miatt rendkívül gyenge a stabilizációs csomag hitelessége, s ezt az újabb elhibázott nyilatkozatok csak tetézték. Többek között ennek az eredménye az utóbbi néhány hét erőteljes árfolyamgyengülése és a hozamok emelkedése. A bizalmatlan légkört jól mutatja, hogy a különböző befektetői körlevelek, elemzések rendre a kedvezőtlen hírekre összpontosítanak, az esetleges cáfolatoknak, illetve kedvező értékeléseknek jóval kisebb súlyt adnak - értesült a lap piaci forrásokból.

 

Így alaposan felfordult a korábbi rend: a választások előtt a hazai piaci szereplők ábrándultak ki a kormányzat fiskális politikájából, míg a külföldiek magatartása inkább (megelőlegezett) bizalmat tükrözött. Jelenleg mintha belföldön lenne nagyobb hitele a kiigazításnak, eközben a külföld meglehetősen szkeptikusan fogadja a csomagot, annak ellenére is, hogy mérete meghaladja a várakozásokat. Igaz, ebben szerepet játszhat a globális tőkepiaci fordulat is; a korábbi kockázatéhség határozottan enyhül, ezért hirtelen olyan tényezők is beárazódnak, amelyeket korábban figyelmen kívül hagytak a befektetők. Úgy tűnik viszont, hogy hiába hatékony a rövid távú kiigazítás szempontjából a bevételnövelésre koncentráló Gyurcsány-csomag, ez egyelőre nincs beárazva.

 

Átértékelhetik a besorolásunkat

 

 

Sikeres bemutatkozás esetén elképzelhető lenne, hogy a jelenlegi alulsúlyozott állapotból a magyar piac közelebb kerül a semleges pozícióhoz a befektetők portfóliójában. Mivel jelenleg is nagy a likviditás a piacon, amennyiben ezt meg lehetne mozgatni, lehetővé válna, hogy a magyar valuta is visszazárkózzon arra a relatív szintre, ahol a zlotyhoz és a cseh koronához képest állt egy hónappal ezelőtt - vélik hazai szakértők, hozzátéve, hogy ez 270 forint/eurós árfolyamot jelentene. Ugyanakkor nem mindenki ilyen optimista; más elemzők emlékeztetnek például a régi-új pénzügyminiszter, Veres János rendkívül sikertelen és a külföldiekben mély nyomot hagyó 2005-ös bemutatkozására. Többen kontinensnyi távolságot tettek meg, hogy megismerhessék a kormányzat költségvetési terveit, ám a találkozó "csendes botrányba" fulladt, mert a pénzügyminiszter "látványosan semmitmondó és cinikus hangvételű" beszéddel állt elő. Az ilyen kommunikációs bakikat nehéz egy csapásra kitörölni a fejekből - hangsúlyozták a Világgazdaságnak külföldi források.

 

 

 

Röviden összefoglalva: az országot lejtőre állító tehetségtelen hozzánemértő két fasz kiment újabb hitelért kuncsorogni, kevés még az államadósság.

 

Pitizz Gyurcsányi!

Pitizz Veres!

 

Nagyon sanszos, hogy ott is beszólnak valakinek, euró 300 Ft lesz.

Ponta Zire Creative Commons License 2006.06.27 0 0 28
Miről brekegsz?
Előzmény: qncogi (25)
Calvano Creative Commons License 2006.06.27 0 0 26
Csak az nyugtat meg, hogy te is fizetsz ÁFÁT, rezsit stb, bár a köztársaságtéri fizetésből van hova.
Ha meg nem ott dolgozol, akkor asszem nem kell megmagyarázni az agykapacitásod.
Előzmény: qncogi (25)
qncogi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 25
Látom felismerted a saját jelentőségedet és a topicod szinvonalát (már előre), emellett udvariatlan és gyáva dolog is.
Előzmény: Ponta Zire (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 22

Gondolom bokorgyuri sem a huszárcsezmájért' jött. Mert arról mindent megtudtunk, hogy mit eszik, iszik, merre jár, milyen keménységű papírral törli......egyet nem tudtunk meg......miért jött?

 

 

Most talán rádöbbennek a lopcsányiék, hogy egy ország menedzselése nem azt a kvalitást igényli amilyük van ( lezsugázott államzsebére menő mocskos, ország nyomorító üzletek stb..)

 

Remélem ha buknak a sok átrázott pesti ember -akik beszavaszták öket- minimum a megkövezésig elmegy.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!