Keresés

Részletes keresés

horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 15

ihen, erről van szó.

Ígaz, hogy egy hónap alatt Pestről a "lengyel" határhoz értek, de ez inkább negatívum volt. Bár ha a székely hadosztályok nem állnak át a románokhoz, akkor lehet, hogy sikerült volna kicsikarni egy előnyösebb dolgot...

De mondom a legnagyobb hibája(ezen a téren), hogy bedőlt a asszem második clemenceau-jegyzéknek...

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.26 0 0 14
Hát az tény, hogy fölvette a harcot a rablókkal, csakhogy a kommün olaj volt a tűzre és a szigorú bánásmód egyik kiváltója. és ahol éppen győztek, pl. felvidéken, hát rögtön hozzákezdtek a fosztáshoz, komminizáláshoz, ld Thormay Cecile
Előzmény: horst_fuchs (10)
dez1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 13

Vagy ha mondjuk Mátyás 70 éves korában hal meg de még előtte kiveri a törököt a kontinensről.....

Előzmény: horst_fuchs (12)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 12

ha Mátyást nr-császárrá koronázzák

esetleg a főúrek nem egy teszetosze uralkodót választanak meg, (II. Ulászló)

akkor miost máshol lehetnénk...(pontosabban fizikailg itt)

Előzmény: dez1 (11)
dez1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 11

Ha Szapolyai hadserege is ott van Mohácsnál, uram bocsá esetleg hátba kapja a törököt..... vagy akár csak a király hadserege lezárja a mocsárból kijövő utakat.....

A probléma a török korban kezdődött szerintem...

horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 10

na, jól nálunk is lehet "bűnöst" keresni.

Bár én ez ügyben nem tartom felelősnek Kun Bélát(CSAK EZ ÜGYBEN NEM...)

bár elég hülyeség volt bedőlni a Clemenceau-jegyzéknek...

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.26 0 0 9
Esetleg az erdélyi birtokaikat elkártyázó "dzsentriknek"? vagy inkább a módszeres oláh földvásárlóknak? az ezeréves patópálizmusnak? a veszély észrevételét, ha már a hátunkban a puskacső? kunbélának? károlyinak? lindnerbélának? a pánszláv és oláh propagandának? a magyar teljes hiányának? az évszázados tespedt alvásnak? van pár, akinek lehet.
horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 8
nam, erről beszéltem az 5-ösben :(((((((
Előzmény: Etheow (7)
Etheow Creative Commons License 2006.06.26 0 0 7

A győztes nagyhatalmaknak.

Amúgy meg persze természetesen Orbánnak.

horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 6

amúgy ez egy folyamat volt. nehéz lenne felelőst találni...

de ha lehetne, akkor én nem Magyarországon keresném.

Mi megtettük, ami tőlünk tellett. Egyetlen országban sem volt ilyen SZÉLES autonómiájuk(önmagában ezük nem volt, de csak így tudom megfogalmazni) a nemzetiségeknek. Egyetlen európai országban nem volt ennyire liberális nemzetiségi törvényi szabályozás(az országok többségében nem is volt egyáltalán)

csak hát voltak provokátorok: Memorandum-per stb. És ez gerjesztett olyan indulatokat, ami példuál a lex Apponyihoz vezetett. Egyébként ez a törvény szerintem igazságos volt. Hát azért mégiscsak Magyarországon voltak, illene megtanulni magyarul(én is megtanulnék Olaszországban olaszul)

Előzmény: derant (-)
horst_fuchs Creative Commons License 2006.06.26 0 0 5

ne félj még kiderítik.

Aztán meg, hogy az Országimázs volt... :))

sajnos, ez a gond, hogy még ebben sem tudunk megegyezni, pedig ez mindenkinek fáj(igaz a megszorítás is)

Előzmény: pofetta (3)
pert1 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 4
Esetleg egy vén trotty Ferenc Jóskának, meg a megboldogított Károly fiának, nem kellett volna vesztes háborút indítani.
Előzmény: derant (-)
pofetta Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3
Csak nem a Gyurcsánynak? :-)
fightforever Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2
"Kinek köszönhetjük az ország 2/3 -nak el" ezt télleg nehezen szövegértem. Na persze SEJTEM, mit akar mondani. A nullázást meg leszarom, nyilván ennek az elmulasztásáért is haragszol rám.
Előzmény: Don Alfonso (1)
Don Alfonso Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1
Inkább úgy f0galmaznék, hogy a szövegértési képességed a nullával egyenlő.
Előzmény: fightforever (0)
fightforever Creative Commons License 2006.06.26 0 0 0
Kicsit szétesően lett megfogalmazva ez a topikindítás.
derant Creative Commons License 2006.06.26 0 0 topiknyitó
Apponyi Albert [a párizsi békedelegáció vezetõje] levele (1920. március 17.)

"Belállapotaink züllésének hatása a mai, a szó teljes értelmében kényes pillanatban igen kellemetlenül érezhetõ, mert az általános hangulatot rontó hatásán kívül most már azzal a végtelenül komoly jelenséggel találkozunk, hogy az országnak egyes, tõlünk elveendõnek jelzett területein, ahol az általunk javasolt népszavazás feltétlenül részünkre kedvezõ eredményt ígért, a hangulat ellenünk fordult,amint hogy természetes, hogy megszûnik annak az államnak attraktív ereje, amely polgárok elemi közszabadságait megvédeni képtelen, ahol a törvény uralmát az egyéni erõszak kérdésessé teszi." 

Jászi Oszkár: Magyar kálvária magyar föltámadás

"Nem lehetett semmi kétség aziránt, hogy a román fegyverek védelme alatt nem a demokrácia, nem a keresztényszocializmus, sõt még nem is a Tiszák vagy az Andrássyak konzervativizmusa vonult Budapestre, hanem az országnak legsötétebb, legmûveletlenebb, legfalánkabb akarata. Nem igaz az, hogy ma Magyarországon akár a dzsentri, akár a parasztság uaralkodnék. Ami uralkodik, az a külvárosi társaskörök és a vidéki kaszinóknak borban búsuló és cigányozó demagógiája egy csomó bandafõnök, lelketlen lelkiatya, kalandor és iparlovag vezetése alatt. ..."   

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!