Keresés

Részletes keresés

AnnF9999 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 11

Szerintem a lejárt fényvédő miatt. Barátnőmnek volt hasonló helyzete: pont egy lejárt krém után jelentek meg az arcán a pattanások

Doky586 Creative Commons License 2016.04.20 0 0 10

Sajnos a naptejeken nincs se gyártási se lejárati idő. (nem kell feltüntetni) Már vásárláskor se lehet tudni mikori a termék. Lehet hogy egy raktárban állt már 5-10 éve, utána megvettem betettem a polc mélyére és ott is állt ugyanennyit mielőtt magamra kentem. Naptej esetén sajnos nincs korlátozva semmi, lehet hogy még a náci németországban gyártották, de csak most találták rá, de legálisan el lehet adni..  Ezután mit számít hogy mikor használom fel..  :DD

keripeti Creative Commons License 2010.11.19 0 0 9

Szerintem nem legalább is nagyot nem! De ami egy éven túl le van járva az elvből nem érdemes használni!

Judu1974 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 7

Sziasztok!

 

Én egy svájci gyógyszercéget képviselő cégnél dolgozom, és vannak fényvédő termékeink is Daylong néven. Sajnos mi is küzdünk a lejárattal, olyan értelemben, hogy a gyógyszerminősítés miatt nagyon rövidek a lejáratok, mire Magyarországra kerül még kb. másfél éve van hátra, és ráadásul eléggé szezonális termék.

Ugyanakor pl. saját részre és családi/baráti körben mindig el szoktuk használni a lejárt termékeinket, persze nem 5 évvel később, hanem általában a lejárata után egy évvel. Amit a vegyészektől, gyógyszerészektől hallottam, az alapján merem ezt

bátram megtenni, ha ugyanis normális hőmérsékleten, és nem tűző napon tárolva jár le, még elhasználható, a lejárt mivolta miatt nem fog allergizálni, ami hosszabb

idő elteltével viszont valószínű, hogy egy idő után nem fog megfelelni a feltüntetett SPF faktornak, azaz nem úgy fog megvédeni a leégéstől, ahogy eredetileg.

Előfordulhat, hogy pl. 25 SPF, és mégsem 25-ször annyi ideig nyújt védelmet, csak

jóval rövidebb időre.

Szóval szerintem leégést okozhat a régen lejárt termék (ha 5 éve, akkor pláne),

de a kiütés sokkal inkább a megfelelő fényvédelem hiánya miatt napallergia, vagy melegallergia.

 

Üdv

Judu

Mad árka Creative Commons License 2006.06.25 0 0 6
Hozzáállás kérdése, ki mit nevez természetesnek. Gondolom, valami csalánkiütés-féleséget szedhetett össze allergiaként, aztán rájött a napégés, nem lehet egy öröm. Azt meg már írták korábban is, hogy go to doki.

Ui. Ha valami természetes és lejár, attól még simán lehet belőle gond. A természetes nem jár együtt mindenféle plusz jó dolgokkal -- már ha igaz egyáltalán -- legfeljebb annyival, hogy nem szintetizált cucc, s itt szinte pont is.

Ui. 2. Eddigi tapasztalatom szerint a naptejek és a kullancsriasztók a "legallergénebb" dolgok. Ahogy lejár, egyből ki kell hajítani, amúgy is megviselik a bőrt. (Persze mi nem...)
Előzmény: Törölt nick (3)
borzimorzi Creative Commons License 2006.06.24 0 0 5

Kedves Milkabögre, annál még előbb is lehet, bőrgyógyászati ügyeletnek is lennie kell valahol. És nem azért, hogy mentegessem a barátosnét, aki rákente a trutyit a gyerekre, de töredelmesen bevallom, hogy én sem mindig dobom ki azonnal. Viszont mindig hűtőben tartom, mikor nem kell. Ezzel a módszerrel eddig még mindig el tudtam érni, hogy 1 évvel hosszabb ideig legyen jó. De utána irgalmatlanul kidobom, mese nincs, akkor is, ha még 3/4-ig van. Az arckrémet is hűtőben tartom, csak annyit veszek ki egy kisebb tégelybe, amennyit kb. 2-3 hét alatt elhasználok. Így hosszíbbítható kicsit a lejárat. De nem 5 évvel!

 

Ja, és különösen rusnya dolgokat csinál a lejárt alapozó, úgyhogy azt a legszigorúbban kidobom, amint lejár.

 

Csót:

b

Előzmény: Milkabögre (4)
Milkabögre Creative Commons License 2006.06.24 0 0 4
Jó, hát már a dolog megtörtént, nyilván ő még sz@rabbul érzi magát, mint bárki más, én gondolom, csak utólag nézte meg a lejáratot.
Egyébként én meg magammal arra jutottam, hogy - ahogy Hatásvadász is írta - a leégés azért van, mert a lejárt naptej hatását vesztette, a pöttyök meg remélhetőleg melegkiütések. Én mindenesetre azt javasoltam neki, hogy adjon Fenistil cseppeket a gyereknek (8 éves), ne kenegesse semmivel, hétfőn meg irány az orvos.
Előzmény: Spinderella (1)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.24 0 0 2
Angol tanárnő ismerősöm járt néhány hete ugyanigy. Nem vette észre hogy lejárt és ahogy kente egyre rosszabb lett. Szőrnyen nézett ki a végén. Nyilván azonnal orvoshoz kell vinni a gyereket, a lejárt akármitől van !!
Előzmény: Milkabögre (-)
Spinderella Creative Commons License 2006.06.24 0 0 1
Ismerősöd semmivel.
De esetleg a bőrgyógyász, akihez már a kiütések megjelenésekor el kellett volna menni. Vagy amikor a kedves szülő rájött, hogy 5 éve lejárt a naptej, és mégis rákente a gyerek hátára. :-///
Eszemet eldobom, de tényleg.
Előzmény: Milkabögre (-)
varjan01 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 0
0 ötletem van
Előzmény: Milkabögre (-)
Milkabögre Creative Commons License 2006.06.24 0 0 topiknyitó

Egy ismerősöm problémája:

 

Kisfiamat bekentem több éve lejárt naptejjel. Leégett, de ami ijesztőbb, tele lett a bőre apró pöttyszerű kiütéssel, ami két napi Panthenol habbal történő kezelésre sem változott semmit. Szeretném megtudni, okozhatott-e egy öt éve lejárt naptej használata ilyen tüneteket, vagy ez egy egyszerű melegkiütés. Tanácsot kérnék, mivel kezelhetem kisfiam bőrét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!